hjem Driftsregler Små husholdningsapparater Hvordan bruke en manuell eller stasjonær symaskin riktig

Hvordan bruke en manuell eller stasjonær symaskin riktig

Å finne ut hvordan du bruker en symaskin er faktisk den enkleste tingen! Det er mye vanskeligere å lære å sy. Men la oss ikke kjøre hester og starte helt fra begynnelsen.

Moderne biler, og ikke moderne, er forresten ordnet på nesten samme måte. Selv de sjeldne sangere, som ble brukt lenge før fødselen din, har nesten samme enhet. Og hvis du forstår hvordan du bruker noen, vil resten av endringene ikke lenger være så forvirret og bli bedøvet.

Hva du skal gjøre hvis det ikke er noen instruksjon

Hva du skal gjøre hvis det ikke er noen instruksjon

Selvfølgelig hadde det vært bedre, men den motsatte situasjonen skjer ofte når maskinen er kjøpt fra hender eller arvet. Før du fyller drivstoff, må du prøve å finne en detaljert beskrivelse av prosessen for denne modellen på Internett.

Men vi vil likevel gi en universell prosess med å tre og starte en maskin ved å bruke eksemplet på en konvensjonell elektrisk modell. I det store og hele skiller de seg bare innvendig, og ser like ut ovenfra og på sidepanelene. I tillegg er alle moderne maskiner utstyrt med små, beskrivende bilder over hver knapp eller spak. Derfor må man prøve veldig hardt å ikke forstå i det hele tatt hvordan man utnytter det.

De mest grunnleggende trinnene for å fylle på en symaskin

Når du har fått tak i det, vil denne prosessen maksimalt ta deg tre minutter. I mellomtiden, husk nøyaktig hvilke trinn du må ta før du begynner å sy:

 • Installer nålen og fest den
 • Installer den øverste trådspolen
 • Vind den nedre spolen med den
 • Tre maskinen ovenfra med tråd og før den til den nedre spolen
 • Koble mekanismen til et stikkontakt og trykk på "Start" -knappen

Selvfølgelig forteller denne prosedyren deg ingenting ennå, men det vil være veldig nyttig for deg etter at du har lest den andre og tredje blokken. Du kan se på det og sjekke, det er praktisk.

La oss nå gå trinn for trinn.

Vi ser etter de nødvendige delene av symaskinen

Vi ser etter de nødvendige delene av symaskinen

 1. På-knapp.Som regel er den plassert på høyre side av symaskinen, siden alle maskiner er designet for de som høyre hånd er den viktigste for, med et ord, til høyre.
 2. Øvre hjulsete.Dette er den vanligste pinnen, som ligger på toppen av kroppen. En spole er satt på den, ikke noe komplisert.
 3. Trådguide.Den ligger på en nåleholder (hva det er, det er klart og uten forklaring, håper jeg). Trådføreren styrer overtråden til spolen (nedre trådspole som er viklet med hovedspolen på toppen). Det ser ut som en liten metallplate.
 4. Pinne for spoleapparat.Ligger ved siden av snurrestolen, har den også form av en tapp, men mindre. En rulle er plassert på den. En tråd er viklet på den, og deretter plasseres den i en spole og plasseres inne i maskinen, nede.Det vil si at dette er bunnspiralen, men den blir fylt opp fra toppen før den kommer på plass.
 5. Stingjusteringsknapper.Vanligvis er de på det mest iøynefallende stedet i saken. Ser ut som glidere eller runde dreieknapper. De har mønstre med typer sømmer, så det er nesten umulig å miste dem av syne. Med disse knappene kan du ikke bare justere stinglengden, men også retningen (fremover og bakover).
 6. Trådopptak.Den er alltid plassert på venstre front av saken. Tråden tres inn i den etter at den er ført gjennom trådføreren. Det ser ut som en spak.
 7. Trådspenningsregulator.Den er plassert på en fot, i form av et hjul eller en vrihåndtak på en tråd. Den justerer trådspenningen. Hvis den er feil innstilt, vil linjen nederst i syingen være med hull og ikke glatt. Generelt vil sømmen ikke være tett, men løs.
 8. Nåleholder med skrue.En nål settes inn i den, ved å løsne den litt, og etter at nålen er satt inn, trekkes skruen tett. Den er alltid plassert på høyre side av nåleholderen, og den er ikke så miniatyr som den ikke blir lagt merke til.
 9. Fot.Foten er foten fordi den ser ut som den. Jeg er sikker på at du ikke vil forveksle det med noe annet. Men bare i tilfelle dette er en del som er plassert under nåleholderen og ligner visuelt på små ski. Det er nødvendig for å fikse og holde lerretet mens du syr.
 10. Spak for å senke foten.Når du begynner å sy, senker du denne spaken og foten trykker på stoffet. Når du er ferdig, ta den opp og ta ut produktet.
 11. Nåleplate.Dette er en metallplate rett under nålen, med et hull for å komme inn.
 12. Stofftransportør.Dette er tennene som er på stingplaten. Med deres hjelp beveger materie seg i den retningen du trenger. Hvis sømmen trykkes fremover, beveger den seg i en retning, hvis den byttes mot bakover, beveger tennene stoffet i motsatt retning. Den har alltid to rader.
 13. Spole og spak.Alltid plassert under strupeplaten. Dette er en boks der en flat spole med en tråd (bunn) er plassert, som vikles opp ved å sette spolevinderen på pinnen. Det er også en spak som spolen settes inn i og fjernes med.

Steg-for-steg guide for å sette opp og fylle drivstoff

Steg-for-steg guide for å sette opp og fylle drivstoff

Nå som du har gjort deg kjent med hoveddetaljene, la oss trekke maskinen og gjøre den klar til arbeid.

 • Plasser klipperen på et behagelig og stabilt sted. Den skal stå på en slik måte at nålen er på venstre side.
 • Sett inn nålen med den flate siden. På toppen av alle nåler er det et slikt sted, og det sammenfaller med sporet på selve nåleholderen. Se på hvilken side den er plassert (enten bak eller på siden), og sett inn nålen deretter. Stram til skruen for å holde den løs.
 • Plasser spolen opp på spolesetet (stor pinne).
 • Trekk spolen ut av spolen og plasser den på den korte pinnen.
 • Fra hovedrullen trekker du tråden gjennom trådopptaket og på spolen, starter trådviklingsmekanismen. Alt er tydelig tegnet der og vanskeligheter skal ikke oppstå.
 • Fjern trådrullen og legg den i spolehuset, fest den under nåleplaten. Forsikre deg om at spissen stikker ut av spolen, ca 5-7 cm, vi trenger den senere.
 • Tråd fra hovedsnellen. Dette er veldig enkelt å gjøre, ganske enkelt ved å følge skiltene på symaskinen, pilene og tegningene. Hvis du har slettet dem fra tid til annen, eller fortsatt ikke forstår noe, er fylleslaget vanligvis som følger: til venstre mot nålen - ned - opp - ned igjen - inn i en spesiell spak (trådføring) - i nålen.
 • Sett tråden inn i nålen, med fokus på hvilken side den opprinnelig ble matet fra, det vil si uten å vri eller vri den. Kanskje dette er en absurd avklaring, men det er slike feil.
 • Trekk begge trådene ut under foten og før dem bak på foten, og plasser dem på nåleplaten. For enkelhets skyld kan du lirke dem med noe, for eksempel med saks.
 • Koble pedalen til maskinen
 • Plugg inn

Trener på søm

Du trenger nå et stort stykke stoff. Skjær den i mange små og stapp hånden din.

Først må du stille den enkleste symodusen - rett. Skrab til du føler at "maskinen" lytter til deg.

Lær deretter å svinge, sy med en vinkel, det vil si snu slik at det er et skarpt hjørne, og sy deretter nær kanten og prøv å få en sømbredde.

Juster trådspenningen i henhold til tykkelsen på stoffet. Her kan du ikke gi råd om noe, det kommer bare med praksis og erfaring.

Når du er komfortabel med en rett søm, kan du prøve andre typer sømmer (sikksakk, overskyet og krøllete)

Hvilke verktøy bør du alltid ha i arsenalet ditt

Hvilke verktøy bør du alltid ha i arsenalet ditt

Hvis du vil sy, må du alltid ha følgende hoved ting:

 • Tilbehørskasse
 • Saks for kutting
 • Gjenger (liten)
 • Kritt eller rest
 • Centimeter
 • Hersker
 • Pins med hatter og en pute til dem
 • Engelske pins, sett
 • Ripper
 • Erstatt nålsett
 • Reserve spole
 • Maskinolje
 • Klutstøvbørste

Selvfølgelig er dette det mest grunnleggende settet. I løpet av øvelsen vil du forstå hva du fortsatt mangler og kjøpe det i tillegg.

Riktig bruk og vedlikehold av maskinen

Generelt er ikke biler en veldig lunefull teknikk. Men jo mer funksjonell det er, desto dyrere er det å bryte ned, siden alt ikke er bundet til vanlig mekanikk, som tåler eventuelle feil, men til elektroniske kort. Og hvis du hele tiden blir forvirret og trykker på feil knapp, kan det "glitre". Vær derfor forsiktig.

I tillegg må du alltid rengjøre maskinen fra restene av stoffstøv og små tråder.

Hvis du ikke bruker klipperen på lang tid, må du oppbevare den i en boks på et tørt sted. Fuktighet vil ruste og forringe indre deler.

Ikke prøv å sy på stoff som maskinen ikke “tar opp”, dette kan føre til brudd. Vanligvis er det i moderne modeller forskjellige moduser tilgjengelig, fra silke til lær. Derfor må du ikke prøve å sy tykt stoff i “silke” -modus.

Hvor ofte du skal smøre maskinen og hvordan

Det er spesielle små hull for smøring av maskinen. Grav olje i dem, minst en gang i halvåret, eller enda oftere hvis du merker at hun begynte å lage mer lyd under jobben enn vanlig.

Velg en god olje, helst fra samme firma som selve bilen. Men vær oppmerksom på at ikke alle modeller trenger en slik prosedyre. Noen moderne biler gir ikke smøring i det hele tatt, og det vil bare skade dem!

Derfor, før du bestemmer deg for et slikt trinn, sjekk informasjonen på Internett om bilen din.

Sikkerhet i arbeidet med en symaskin

Den viktigste regelen er å ikke legge fingrene under foten! Det kan være veldig smertefullt og skummelt, spesielt når nålen gjennomborer fingertuppene og neglen i full slag. Brrr ... Vær forsiktig, dette er fortsatt en teknikk.

Konklusjon

Vi håper forklaringen vår var detaljert og nyttig for deg. Dette er en one-stop guide som du kan bruke både vanlige symaskiner og mini symaskiner.

Men igjen, vi minner deg om at guiden om hvordan du bruker symaskin er bare det første trinnet i begynnelsen av en lang reise.

8831 0

Legg til en kommentar

Hvordan velge

Anmeldelser

Reparasjoner