hjem Driftsregler Små husholdningsapparater Termopotte eller vannkoker: hva er bedre og hvorfor?

Termopotte eller vannkoker: hva er bedre og hvorfor?

Menneskelivet er ikke komplett uten varme drikker: te, kaffe, sjokolade, kakao. Hver gang er kokende vann ikke veldig praktisk, så det ble opprettet enheter som vannkoker og termopotte. De drives av elektrisitet og hjelper til med å varme opp vannet til ønsket temperatur. Til tross for at de utfører de samme funksjonene, har de fortsatt grunnleggende forskjeller. For å ta det riktige valget, vil vi prøve å svare på spørsmålet: "Hva er bedre enn en termopotte eller en vannkoker?"

Prinsipp for drift

Vannkokeren vil koke vann på bare noen få minutter og slås av automatisk. Men gradvis avkjøles vannet, det tar 20-30 minutter, avhengig av lufttemperaturen i rommet. Vannkokeren kan eventuelt fraktes fra ett rom til et annet. I utgangspunktet overstiger volumet ikke 0,5-3 liter, men kjøpere velger vanligvis en vannkoker med et volum på en og en halv til to liter. Vannkoker på markedet presenteres i et stort utvalg. Produsenter tilbyr versjoner i forskjellige stiler, modifikasjoner og med forskjellige tilfeller - metall, plast, keramikk og til og med glass.

Termopotter er stasjonære og holder 2,5–6 liter vann. Thermopot er en hybrid av en tekanne og en termos. Du kan koke vann i den, som holder temperaturen i 10-15 timer. Selvfølgelig vil temperaturen etter noen timer synke til 80-70 grader, men dette vil være nok for en kopp varm drikke.

Prosessen med å koke en væske i en termopotte tar mye lenger tid enn i en vannkoker. Det vil ta minst 15 minutter, og i noen modeller til og med 30 minutter. Vannforsyningen kan være manuell eller automatisk.

Se også:

Hva er forskjellen

Før vi tar et valg, la oss se nærmere på hva som er forskjellen mellom disse enhetene:

 1. Vannkokeren bruker bare strøm for å koke vann, men for en termopotte er det behov for strøm kontinuerlig: å koke vann og opprettholde ønsket temperatur.
 2. Dimensjoner og mobilitet - i denne kategorien er det beste alternativet en vannkoker.
 3. Nesten alle termopotter har vannfiltre som må byttes med jevne mellomrom.
 4. Vanligvis blir kroppen av en vannkoker veldig varm. Dette gjelder hovedsakelig glass- og metallaggregater. I denne forbindelse er en termopotte mye tryggere - veggene holder på varmen og varmes ikke opp, så muligheten for skade er utelukket.
 5. Noen modeller av termokannen har to beholdere for vann, i den ene kan du justere oppvarmingstemperaturen. Takket være dette kan du samtidig trekke vann med forskjellige temperaturer, som en kjøler.

Funksjonelle funksjoner til vannkoker

Hvis vi snakker om funksjonaliteten til en billig vannkoker, er det ikke noe spesielt med den. Men enhetene som tilhører middelklassen og premiumklassen mottok:

 • Timer.
 • Funksjonen til å blokkere innkobling uten vann eller fra utilsiktet start.
 • Vekkerklokke.
 • Klokke.
 • Oppvarming.
 • Termoregulator.
 • Fjernkontroll via en mobil enhet.

Funksjonelle funksjoner til termopotter

Thermopot er mye mer praktisk å bruke og mer funksjonell. Enkle modeller inneholder 3-4 temperaturinnstillinger. Blant tilleggsfunksjonene er:

 1. Barnesikring.
 2. Blokkerer inkluderingen av enheten uten vann.
 3. Deksellås når du velter.
 4. Temperaturregulering.
 5. Vannstandsindikator, filter, rengjøring.
 6. Ekstra kapasitet.

Se også - Hvordan avkalke en vannkoker: husmødrenes hemmeligheter

Fordeler og ulemper med vannkoker

Vannkoker erstattet konvensjonelle vannkokere, som var økonomiske på grunn av bruk av gass til å koke vann, men prosessen var lang. Men den nye enheten har fortsatt ikke bare plusser, men også minus.

Fordeler:

 • Koker på kort tid - 60 sekunder er nok til å koke opp til 2 liter vann.
 • Liten størrelse.
 • Et stort utvalg.
 • Akseptabel kostnad.
 • Stilig design.

Ulemper:

 1. Ubetydelig volum.
 2. Høyt strømforbruk ved koking.
 3. Hyppige sammenbrudd.

Se også - Hvordan velge en vannkoker?

Termopotte: fordeler og ulemper

Hovedfunksjonen til en termopotte er at vannet forblir varmt i lang tid - 95-100 grader.

Fordeler:

 • Vannet holder seg varmt lenge.
 • Volumet er 3–8 liter.
 • Mindre strømforbruk.
 • Tilstedeværelsen av en tidtaker.
 • Varighet av operasjonen.
 • Bekvemmeligheten ved bruk.

Minuser:

 1. Store dimensjoner kan ikke installeres på hvert kjøkken.
 2. Høy kostnad.
 3. Det kreves en konstant nettverkstilkobling.
 4. Lang koketid.

Hva er mer lønnsomt

Hva er forskjellen mellom en termopotte og en vannkoker? En komparativ analyse vil svare på dette spørsmålet og avgjøre hva som er bedre å kjøpe til kjøkkenet. Når du velger en lønnsom og best enhet, må du forstå de viktigste funksjonene ved å bruke enhetene:

 • Strømforbruk.
 • Mål på kjøkkenet.
 • Behovet for kokende vann.

Når det gjelder elektrisitet, bruker vannkokeren 700 W under koking. Etter at væsken har kokt opp holder termopotten temperaturen på 90-95 grader i en og en halv time. Da synker temperaturen til 80-70 grader, og enheten i standby-modus bruker 25-45 watt.

Hvis vi tar i betraktning det faktum at termopotten konstant er koblet til nettverket og bare trenger å koke en gang, og for resten av tiden vil den bare holde vannet varmt, så er en termopot mye mer lønnsom enn en vannkoker. For en familie der de ofte drikker te eller kaffe, vil denne enheten være det beste kjøpet.

Når det gjelder parametrene til kjøkkenet, er det nødvendig å forstå at termopotten har ganske store dimensjoner sammenlignet med en vanlig vannkoker. Hvis kjøkkenet er lite, er det bedre å velge en vannkoker.

Det vil også være nyttig for de som hele tiden trenger kokende vann og som er upraktiske å hele tiden sette på kjelen og avkjøle vannet til ønsket temperatur. Og hvis vi snakker om kokehastigheten, kan prosessen ta omtrent 30 minutter i en termisk gryte. Men denne parameteren påvirkes av kraften til enheten og dens volum.

Produksjon

Termopotten har nesten fortrengt en vanlig vannkoker fra hverdagen, men den kan ikke erstatte den helt. Basert på egenskapene til enheten følger det at enheten passer perfekt inn i en familie på flere personer eller et kontor, det vil si hvor de hele tiden drikker te eller kaffe. Det vil passe inn uten problemer i landet, rekreasjonssentre eller hage - det er noen ganger forstyrrelser i strøm og varmt vann. Og også termopotten kan brukes som termos, koke vannet og så kan du ta det med deg på fottur eller fiske.

Men hvis det ikke er behov for konstant tilgjengelighet av kokende vann, er det i dette tilfellet bedre å kjøpe en vannkoker. En enkel, praktisk og lett enhet koker vann på kort tid og lar deg nyte aromatisk kaffe eller te.For en liten familie vil dette alternativet være det beste.

I denne artikkelen undersøkte vi de viktigste forskjellene mellom husholdningsapparater som vannkoker og en tepomot. Basert på de ovennevnte fakta, kan du kjøpe det beste alternativet for deg selv og din familie.

Se også:

6738 0

Legg til en kommentar

Hvordan velge

Anmeldelser

Reparasjoner