hjem Driftsregler Store hvitevarer Hva er friskhetssonen i kjøleskapet?

Hva er friskhetssonen i kjøleskapet?

Friskhetssonen i kjøleskapet - hva er det? En veldig nyttig ting eller bare et annet reklamestunt? Folks meninger om denne funksjonen varierer dramatisk, men vi vil prøve å gi deg det mest ikke-partiske svaret.

Hvordan varer produkter lenger i frisk sone?

Hva er friskhetssonen i kjøleskapet

Vedhold, faktum. Og det er ikke nødvendig å lytte til skeptikere og hjemmelagde guruer som humrer: “De kom opp med dette ... Hvilken annen sone med friskhet? Og resten så hva? En sone med stalhet? ”.

I dette rommet opprettholdes temperaturen på 0C, mens i det vanlige rommet i kjøleskapet er kjøleområdet fra +4 til +7, og i fryseren er det allerede temperaturer under null.

Friskhetssonen kan sammenlignes i funksjonalitet med utstillingsvinduet til en slakterbutikk, det er samme grad av kjøling. Det lar deg holde maten fersk, og forhindrer nedbrytning og utvikling av bakterier, mens du ikke fryser en eneste dråpe.

Hvis graden er litt høyere eller lavere, vil et slikt resultat ikke fungere på noen måte. Det er også en oppfatning at det ikke er behov i friskhetssonen. Si, sett den totale temperaturen til omtrent +1 - + 2, så får du en frisk sone uten å betale for mye, og dessuten ikke en eske, men hele kjøleskapet.

Så - dette er tull. Hvis du gjør dette, vil kjøleskapet "bestille lang levetid." Vel, det er ikke designet for å jobbe kontinuerlig ved for lave temperaturer. Det er en optimal "gaffel" for det - +5 - + 6 grader, og alle andre funksjoner beregnes ut fra dette: automatisk avriming, strømforbruk, avskrivning av motor ...

Derfor koster det selvsagt deg ingenting å "spare" på denne måten. Bare veldig snart må du kjøpe et annet kjøleskap. Så beregne hvor mye du vil spare til slutt.

Se også:

Tørr og våt frisk sone - hva er forskjellen?

Tørr og våt friskhetssone - hva er forskjellen

Produsenter tilbyr kjøleskap med denne funksjonaliteten i to versjoner:

 • Tørr sone med friskhet
 • Våt friskhetssone

Noen enheter er utstyrt med en av dem, og noen med to på en gang. Selvfølgelig er de som har begge soner mye dyrere. Men med en også, vil kjøleskapet koste 50% mer enn vanlig, ikke mindre.

Så er det verdt å betale for mye?

Etter vår mening er det verdt det. La oss først se på disse to sonene i praksis, så kan du selv se at fordelene er åpenbare.

Våt friskhetssone - designet for å bevare grønnsaker, frukt og urter i sin opprinnelige form i lang tid. Selv grønne løk ligger og blir ikke gule i minst 1,5 uker, mens den ved normal temperatur på den tredje dagen begynner å bli gul, og den fjerde dagen begynner den å råtne.

Hvis du legger vasket grønnsaker der, blir de også perfekt lagret, men i den vanlige tørker de umiddelbart ut, eller forfallsprosessen begynner.

Tørr sone med friskhet - Dette er et rom for rått kjøtt og fisk.I et vanlig kjøleskap, vet du, bokstavelig talt den andre dagen, begynner kjøttet å bli dekket med et klebrig lag og ødelegge. Umiddelbart - nei! Du kan legge det kjøpte kjøttstykket og ikke skynde deg å lage mat, det forsvinner ikke om en uke. Og du trenger ikke å fryse, og forverre smaken og frata den for fuktighet.

Eller for eksempel en vanlig sak: Jeg avrimer et stykke kjøtt, planlegger å lage mat, og plutselig endret planene seg plutselig, og det var ikke tid igjen til matlaging den dagen. Og du må legge produktet tilbake i fryseren. Og etter dobbel avriming blir det absolutt ikke noe kjøtt.

Og for slike tilfeller er friskhetssonen veldig nyttig.

Kunder som har denne funksjonen i kjøleskapet enstemmig enige i at dette er den mest praktiske oppfinnelsen. Kanskje av hundre prosent, var det bare en som ikke satte pris på fordelene og bruker ikke ofte dette rommet. Og dette er ikke studier av britiske forskere, men meninger fra åpen tilgang på Internett: fora, blogger. Det vil si at de ikke er partiske og på ingen måte ligner markedsførernes langt hente skryt.

Se også - Hvordan kjøleskapet fungerer

Hvordan forstå at selgere erstatter begreper?

Hvordan forstå at selgere erstatter begreper

Kanskje er skeptikernes oppfatning nettopp basert på at de måtte møte en pseudosone av friskhet. Ja, det er noe slikt.

Ved å utnytte det faktum at dette er en populær innovasjon, kaller de i noen butikker skamløst vanlige bokser for lagring av grønnsaker, som vanligvis ligger under, nærmere fryseren, som en friskhetssone. Og på grunn av det faktum at eskene er mer eller mindre lukkede og ligger i den kaldeste delen av enheten, lagres grønnsaker bedre enn i de øvre delene.

Men dette har ingenting å gjøre med den virkelige sonen med friskhet! Og legg et stykke kjøtt der, det forsvinner like raskt som andre steder i kjøleskapet. Enda raskere, på grunn av at det er dårlig lufttilgang, men ikke et vakuum, på ingen måte.

Så hvordan kan du fastslå at selgeren misviser det, og det er ikke det du trenger å kalle friskhetssonen? Imidlertid kan det være at han ikke egentlig vet det. Derfor, som de sier: stol på, men bekreft!

Å kjøpe kjøleskap er ikke et øyeblikkelig kjøp. Derfor anbefaler vi at du først går i butikken, ser på modellen, husker egenskapene. Og allerede hjemme, finn det offisielle nettstedet til dette merket og les ekte informasjon om det. På merkede nettsteder vil de ikke lyve og pynte, dette spiller ikke i deres hender i det hele tatt, siden et ærlig navn undergraves. Og butikkene lyver om hvordan man nyser. Så sjekk og sjekk igjen.

Men utover det, bør du vite nøyaktig hvordan et ekte kjøleskap med en friskhetssone ser ut.

 • Det er aldri avtakbart
 • Separate utganger er synlige på bakveggen
 • I noen modeller er temperaturen regulert i den
 • Det ser ut som en tett lukkende boks
 • Ligger som regel alt midt i kjøleskapet

Det vil si at du må forstå at dette avsnittet ikke avhenger av temperaturen i selve kjøleskapet, og separate hull for tilførsel av kald luft vises for det.

Ulemper med kjøleskap med en friskhetssone

Ulemper med kjøleskap med en friskhetssone

Selvfølgelig var det ikke uten ulempene. Men etter vår mening er disse ulempene også betingede. Siden de bare kjennes hvis størrelsen er feil.

Beholderen med null temperatur tar ganske mye plass. Og på stedet der døren berører den, er det ingen hyller. Dette reduserer selvfølgelig kjøleskapets brukbare område. Gryter og alle slags krukker passer mindre.

Men denne ulempen er bare merkbar hvis kjøleskapet er 1,80 i størrelse. Hvis du tar en to meter, vil det være en ekstra hylle til, og du trenger ikke å presse maten inn i kammeret med vanskeligheter.

En annen ulempe med et kjøleskap med en friskhetssone er prisen. Men dette er allerede, vet du ...

For resten, uansett fra hvilken side du ser, er det vanskelig å finne minusene. Tilstedeværelsen av en friskhetssone påvirker på ingen måte det totale energiforbruket eller den totale driften av kjøleskapet.

Hva er navnet på friskhetssonen av populære utstyrsprodusenter

Friskhetssoner er navngitt forskjellig for hvert merke. For det første er det hovedsakelig i vårt marked en utenlandsk produsent, og oversettelsen av navnet er noen ganger ikke helt nøyaktig.Og for det andre oppfinner de tilsynelatende bevisst unike navn for bedre minneverdighet.

Så hva kaller forskjellige firmaer denne funksjonen?

 • Liebherr - Biofresh
 • AEG og LG - Fresh Zone
 • Hotpoint Ariston - Fresh Box
 • Electrolux - Natura Fresh
 • Indesit - Flex Cool
 • Siemens -Vita Fresh
 • Gorenje - Zero'N'Fresh

Innenlandske produsenter har nesten ingen produkter med denne funksjonen.

Hvordan lagrer du mat i frisk sone?

Hvis dette er frukt, kan de lagres helt uten emballasje. Dessuten kan salatplatene serveres åpne. Og de vil stå friske, de blir ikke engang forvitret!

Men i et tørt område beregnet på lagring av kjøtt eller fisk, er det viktig å pakke inn produkter. Siden temperaturen er tørr og lav, kan det dannes en liten snøskorpe på kjøttet, og selv om det ikke vil være frysing inne, men likevel, vil det trekke overflødig juice fra kjøttet når det tiner. Bedre - pakk, så vil denne frosten legge seg på pakken.

Nå vet du hva et kjøleskap friskhet sone er. Og nå vil du ha noe å svare som svar på de skeptiske meningene til "eksperter".

Se også:

14279 2

2 tanker om “Hva er en friskhetssone i et kjøleskap?”

 1. Dmitriy:

  Rave. Det er ikke noe problem å opprettholde +1 eller +2 grader, du trenger bare andre innstillinger for systemet. Fryseren gjør ~ -18 og ingenting fungerer. Og i samme kjøleskap på samme kompressor.

 2. Zhora:

  Du skriver: "det er aldri flyttbart" og legger deretter til en video som viser at friskhetssonen til denne Samsung er flyttbar.
  Enten er kriteriet tull, eller så passer ikke denne Samsung bra som en illustrasjon 🙂

Legg til en kommentar

Hvordan velge

Anmeldelser

Reparasjoner