hjem Driftsregler Store hvitevarer Funksjoner og moduser i vaskemaskinen: fra A til Å

Funksjoner og moduser i vaskemaskinen: fra A til Å

“De blir møtt av klærne sine” - det er slik foreldrene og besteforeldrene ofte fortalte oss. Og her er det slett ikke nødvendig å fylle på garderoben regelmessig med fasjonable designer ting, men det er viktig at klærne våre er rene. Og i tillegg til klær - og sengetøy, håndklær, gardiner og til og med sko. I stellet av alle disse tingene hjelper vaskemaskiner oss, som har blitt en del av hverdagen vår og utrettelig hjelper oss med å vaske tingene våre. Men hvordan finner du riktig pleie? Det vil si hva som er vaskemodus i vaskemaskinen? La oss snakke om alt i orden.

Hvilke operasjoner utfører maskinen under vasking?

vaskemodus i vaskemaskinenEtter at vi har lagt tøyet i tanken, fylt opp vaskemiddel og balsam og startet maskinen, utfører enhver modell fra enhver produsent et standard sett med handlinger. For det første samler den den nødvendige mengden vann: standard - for grunnleggende modus og mindre - for økonomiske. Videre varmer det opp vannet, med mindre det selvfølgelig er en vask i kaldt vann. Etter det foregår selve vasken, vannet tappes og den første sentrifugeringen, deretter skyllesyklusen, den endelige sentrifugeringen, og i noen moderne enheter - tørking og stryking av linet.

Men det er noen særegenheter som vil skade noen stoffer, mens andre vil kunne vaske effektivt. Dette er nøyaktig hva modusene til vaskemaskinen er.

Se også - Hva er en delikat vaskemaskin

Hovedvaskmodus

forvask I de aller fleste vaskemaskiner er det de vanligste modusene som er nødvendige for forskjellige tekstiler, skiller seg fra hverandre i temperatur og vaskens varighet.

 1. Vi vasker bomull... Dette er en lang modus, for naturlig sengetøy og sengetøy varmes vannet opp til 90-95 °, og varigheten er 1,5 - 2 timer. Dessuten produseres maksimalt mulig spinn.
 2. For syntetiske stoffer... Dette er også en veldig lang syklus, men vannet varmes opp til 60 °. Spinning foregår i maks hastighet.
 3. Delikat vask - tar godt vare på eiendelene dine. Vaskes raskt - 30-40 minutter og ved temperaturer 30-40 °. Snurrer med minimumshastighet eller drenerer vann helt uten å snurre. Noen ganger erstattes denne modusen av manuell eller for silke / ull.
 4. Rask vask - for lett tilsmussede gjenstander. Vannet varmes opp til 30-40 °, varigheten er omtrent 30 minutter, og maskinen klemmer seg ekstremt hardt ut i denne modusen.
 5. Forvask i vaskemaskinen... Den lengste modusen er fra 2 timer. Som regel trekkes og oppvarmes vann først. Så "slås" vasken av i noen tid, og deretter oppstår et standard sett med operasjoner - faktisk vasking, skylling og sentrifugering. Noen ganger gir denne modusen to vaskesykluser på en. Egnet for sterkt tilsmussede gjenstander eller gamle flekker. Temperaturområde - 80-95 °.
 6. Økonomimodus - til stede i de fleste nyere modeller. Under en slik vask samler maskinen opp et minimum av vann, varmer det opp til 30 ° og tar omtrent 60 minutter.

Nesten alle disse syklusene er til stede selv i "gamle" og "upretensiøse" importerte automatiske maskiner, som lenge har blitt avviklet.Dette settet er ganske nok for riktig og effektiv pleie av forskjellige ting for alle familiemedlemmer - både voksne og barn.

Ekstra vaskemodus

tilleggsmodusFlere og mer moderne vaskemaskiner suppleres med forskjellige spesielle og tilleggsmodi. Vasking av yttertøy og sko, gardiner, babyklær, jeans, nattesyklus - det kan være mange slike programmer. I tillegg er det i noen maskiner de grunnleggende modusene utvides noe - på grunn av forskjellige temperaturmodus for vask. Dette betyr at hovedmodusen for bomull er på 90 °, men det er et eget program for fargerike bomull ved 70-80 °.

 1. Vask av yttertøy gir moderate temperaturer - 40-60 ° og et økt antall skyllinger.
 2. Sko vaskes i kjølig vann - 30-40 ° og med en mild sentrifugering.
 3. Modusen for babyklær lar deg effektivt fjerne flekker - på grunn av den lange syklusen og høye temperaturer - 75-90 °, samt sørg for å skylle og vri klærne flere ganger før siste tørking.
 4. For gardiner brukes kaldt vann, en jevn kjøring av trommelen og en forsiktig sentrifugering ved lave hastigheter.
 5. Intensiv vask hjelper til med å takle tunge, vanskelige eller gamle flekker. Vin, sjokolade, gress, frukt vaskes perfekt ved temperaturer 80-90 °, aktiv trommelrotasjon. Denne syklusen er lengre og bruker flere skyllinger og spinn. Imidlertid med intensiv modus i vaskemaskinen Ikke vask delikate gjenstander - ullgensere, silke skjorter, kjoler med blonder, etc.
 6. Interessant nattmodus. Det gir stille drift av motoren, lang syklus og tømmer ikke vann fra siste skylling. Det er heller ingen lydindikasjon på slutten av vasken.

Nyttige funksjoner til vaskemaskiner

nyttige funksjonerI tillegg til standard sett med operasjoner og modus, kan vaskemaskiner fra forskjellige produsenter ha nyttige tilleggsfunksjoner som vil gjøre vasken enda mer praktisk og effektiv. Tømning uten sentrifugering og ekstra skylling - disse egenskapene er ikke overraskende for den moderne forbrukeren, men det er noen muligheter for vaskemaskiner, som skal sies litt mer.

 1. Tørking av tøy. Denne funksjonen er tilgjengelig i Candy CSW 105, Hotpoint-Ariston ARMXX D 129, LG F1496AD3, Bosch WVG30461OE. Lar deg ta ut tørt tøy etter vask. Denne muligheten realiseres med et andre varmeelement og varm luft strømmer. Ikke tørk delikate stoffer eller produkter med varmefølsomme beslag, akryldesign og klistremerker.
 2. Halv belastning. Fremvist i Samsung WF8590NMW9, ZANUSSI ZWY 1100 og andre. Samtidig beregner elektroniske sensorer uavhengig vannnivået som kreves for vask.
 3. Beskyttelse mot barn. En ekstremt nyttig funksjon. Eliminerer helt muligheten for å bytte program under drift.Finnes i modellene Whirlpool AWS 63013, Electrolux EWC 1350, Indesit IWSB 5085 (CIS) og mange andre.
 4. Forsinkelsesstart Whirlpool TDLR 65230, BEKO ELB 67031 PTYA, Hansa AWS510LH. Praktisk modus for å spare tid for travle mennesker. Du kan få en ny vask om morgenen eller etter retur fra jobb.

Avhengig av hvilke funksjoner som passer for deg, og det er verdt å velge en vaskemaskin. Valget av modeller er bredt, og det er vanskelig å ikke bli forvirret i all denne variasjonen, men når du kjenner dine oppgaver og krav til vaskemaskinen, vil det være lettere for deg å velge det beste alternativet for deg selv og ikke betale for mye for et unødvendig alternativ.

Råd:

Noen hemmeligheter for et bedre vaskeresultat

 • sortere produkter etter farge og type stoff;
 • bruk kvalitetsvaskemidler og mykningsmidler;
 • ikke glem å avkalke vaskemaskinen med jevne mellomrom;
 • ta ut mynter og andre småting fra lommene slik at de ikke søler ut i trommelen under vasking;
 • Hold øye med vekten av tingene du la i tanken - det er bedre å ikke tillate overskudd.

Hvis du følger alle driftsregler og anbefalinger fra klesprodusenter, vil vask alltid gi utmerkede resultater, og selve vaskemaskinen vil vare lenge og uten forstyrrelser. Diverse vaskemodus i vaskemaskinen vil hjelpe deg med å ta vare på klær, sko og tekstiler. En velvalgt vaskemodus er en garanti for rene ting og ryddige eiere!

Se også:

17588 0

Legg til en kommentar

Hvordan velge

Anmeldelser

Reparasjoner