hjem Driftsregler Store hvitevarer Kan jeg sette noe varmt i kjøleskapet?

Kan jeg sette varme ting i kjøleskapet?

Den lille sønnen kom til faren sin og spurte den lille ... ”Hvorfor kan vi ikke legge varme ting i kjøleskapet? Mor forbød meg å legge gelé! Og jeg vil at det skal kjøle seg raskt ned! Det vil fryse raskere i kjøleskapet, pappa! ”

Faren sier som regel ettertrykkelig: "Fordi det vil knekke!" Men barnet er ikke fornøyd med denne forklaringen, og han bestemmer ganske enkelt at han skal lage gelé neste gang når det ikke er ekstra øyne hjemme. For å forklare barnet hva som vil skje med kjøleskapet, ville det ikke skade å vite helt sikkert hvorfor dette skjer. I denne gjennomgangen vil du finne ut hvorfor du ikke kan og hva som vil skje hvis du legger varm mat i kjøleskapet.

Hva skjer med kjøleskapet hvis du legger varm mat i det?

Kanskje er hver voksen klar over at varm mat ikke kan legges i kjøleskapet. Men barna vet ikke! Og nå og da prøver de å skyve varm mat inn i den. Hvis voksne klarer å legge merke til - vel, hvis ikke, så den beryktede koppen med bare kokt gelé, for eksempel ...

Og hvis dette er en engangssak, vil selvfølgelig ikke globale konsekvenser skje. Men hvis dette skjer med jevne mellomrom, så spar opp til en ny enhet!

Hva vil skje med kjøleskapet hvis du setter det varmt

Her er en liste over problemene slik uaktsomhet fører til:

 • Driften av kjøleskapsmotoren for slitasje og rask svikt
 • Kondens med muggen lukt
 • Dannelse av isskorpe som forhindrer drift av kondensatoren
 • For stort strømforbruk

Som du kan se, er det siste poenget bare tull sammenlignet med de tre første. Nedenfor vil vi forklare deg i detalj hvorfor slike konsekvenser oppnås, siden det er en ting å bare vite, og en annen ting å forstå.

Se også:

Hvorfor dette er nøyaktig hva som skjer og enheten til kjøleenheten

I denne blokken vil vi ikke vurdere ultramoderne systemer der varmere i kammeret er tillatt. Slike kjøleskap finnes i naturen, men på grunn av den høye prisen har ikke så mange mennesker råd til denne praktiske tingen.

Så hvordan fungerer et vanlig kjøleskap?

 • En kompressor - og på russisk, en motor som driver en spesiell væske i en sirkel for å avkjøle produktene. Det vil si den velkjente freon.
 • Freon er et spesielt kjølemiddel som beveger seg i en sirkel og trekker på varmen fra produktene inni
 • Kondensatoren er den delen av kjøleskapet bak som trekker varmen ut
 • Fordamperen er den bakre, indre veggen på kjøleenheten, designet for å lede varmen direkte til kondensatoren. Ja, ja, akkurat der isskorpen dannes, hvis du glemmer å smelle døren eller slå på en varm en.

hvordan fungerer et vanlig kjøleskap
Sikkert, det har allerede blitt litt tydeligere for deg hvorfor overbelastningen oppstår.Freon klarer han rett og slett ikke å avkjøle produkter som ikke har romtemperatur i den tidsperioden som er tildelt ham som planlagt av ingeniørene.

Som du vet fungerer ikke kjøleskapet døgnet rundt. Det fungerer i korte perioder, og motoren starter bare når temperaturen i kammeret overstiger den etablerte normen, for eksempel 2-5 grader.

Så kommer motoren i arbeidstilstand, driver freon i en sirkel, den trekker i sin tur varmen over seg selv, gir den til fordamperen, fordamperen bringer den til kondensatoren, og kompressoren slås av med god samvittighet. Hele denne prosessen tar 10-15 minutter, ikke mer.

Men hva skjer hvis et varmt produkt kommer inn i kammeret? Temperaturen inne i kammeret stiger urimelig, freon begynner å lagre frem og tilbake, men temperaturen holder fortsatt. Den løper og går, men temperaturen tenker ikke engang å synke ... Og i stedet for de foreskrevne 10 minuttene, må han løpe i en sirkel i mange timer! Hvilken motor klarer det?

Som et resultat forkortes motorens levetid veldig raskt. I tillegg, på grunn av intensivt arbeid, dannes det en isskorpe på bakveggen i kjøleskapet, det vil si fordamperen. Og isskorpen holder deg varm som en termos hvis du husker det! Det vil si at den ikke fører den til kondensatoren, men holder den inne i kammeret. Og fra dette overopphetes motoren og viklingen begynner å brenne ...

Kan du forestille deg omfanget av tragedien og hva kjøleskapet ditt må tåle? Så forhåpentligvis er spørsmålet nå "Kan jeg sette varme ting i kjøleskapet?" du vil ikke ha.

Se også - Kan jeg plassere kjøleskapet nær batteriet?

I hvilke kjøleskap er det kategorisk umulig å sette varmt

Naturligvis i kjøleskap laget i Sovjetunionen. Dette er først og fremst. Men det er ikke så mange av dem igjen, for det meste har folk allerede klart å skaffe seg mer moderne prøver for seg selv.

Men moderne kjøleskap er delt inn i de der du kan sette varme ting, og som du ikke kan kategorisk. Den vanligste versjonen av moderne kjøleskap er "dryppesystemet". Det vil si at dette er når kondensat strømmer ned i fordamperens bakvegg. Så det er forbudt å legge varme ting i dem!

I hvilke kjøleskap er det kategorisk umulig å sette varmt

Det er også kjøleskap der du kan plassere, men bare i ett, spesielt skilt kammer. Resten av plassen vil reagere på den økte temperaturen på nøyaktig samme måte som det gode gamle sovjetiske kjøleskapet.

Hvilke kjøleskap kan jeg legge varme retter i?

I de som er laget på en smart måte som ikke frigjør varme utenfor. Slike systemer kalles som følger:

 • Westfrost
 • Ingen frost
 • Grub

Hvis ingenting av den typen står på kjøleskapet ditt, så ikke engang bli fristet til å legge varm suppe i bare 5 minutter! Hvis det er skrevet - legg den varme suppen i kjøleskapet, men også uten fanatisme. Det er en ting å legge i en liten suppeskål, og en annen å legge i en varm gryte.

Tips for kjøling av mat raskt

Dette gjelder spesielt om sommeren. På varmen har tilberedt mat, mens den avkjøles, tid til å bli sur tre ganger. For å forhindre at dette skjer, må du plassere pannen i en bolle med kaldt vann etter tilberedningen. Når vannet varmer, erstatt det med en ny porsjon.

Men suppen er ikke så interessant for barna dine ... Hvordan kan du tross alt raskt kjøle et glass gelé? Siden det ikke er noe håndtak på glasset, og det ikke er så praktisk å legge det i en stor beholder, er den beste måten å kjøle det ned til romtemperatur nedsenking i varm væske ... frosne ts!

Ha 5-6 frosne skjeer på lager, og gi beskjed til barnet om dette, etter å ha tidligere forklart ham på en populær måte: "Hvorfor du ikke kan sette varme ting i kjøleskapet."

Se også:

6989 0

Legg til en kommentar

Hvordan velge

Anmeldelser

Reparasjoner