hjem Driftsregler Store hvitevarer Hvordan vaske velursklær

Hvordan vaske velursklær

Har du kjøpt en vakker velourvare og vil holde den i utmerket stand så lenge som mulig, men vet ikke hvordan du gjør det? Ikke bare du står overfor en slik oppgave. Velour er tross alt et vakkert og raffinert stoff, men det krever en nøye holdning til seg selv. Ethvert avvik fra reglene for vask og stryking fører til et skadet utseende på klærne.

Vi anbefaler at du gjør deg kjent med informasjonen om hvordan du vasker velur riktig. Ved å følge rådene vil du ta på deg klær og gi inntrykk av at du nettopp kjøpte dem i går.

Regler for vask velour

Stoffets særegenhet er villi, som skaper et utsøkt utseende. Derfor bør pleie av velur organiseres slik at disse fibrene forblir de samme som de var da de ble kjøpt. De kan krype inn, endre retning osv. Det er vanskelig å behandle slike produkter nøye og riktig, men det er ekte. Først av alt, husk noen grunnleggende regler:

 • Sørg for å sjekke etiketten. Produsenter gir alltid informasjon om hvordan du tar vare på en bestemt ting.
 • Uansett om det vaskes for hånd eller i vaskemaskin, bør ikke vanntemperaturen være høy. Det beste alternativet er 30 grader.
 • Produktet må ikke vris. Trykk i beste fall litt ut. Men hvis det er mulig, er det bare å la det renne ut.
 • Du må ikke bruke blekemidler og vaskemidler som inneholder dem.
 • Rengjøringsmidlet skal være egnet for delikate gjenstander. Utmerket pulver for pleie av babyklær. Samt flytende produkter.
 • Du må vaske ting uten å bløtlegge, etter å ha dyppet i vann, start prosessen umiddelbart.
 • Hvis du vasker for hånd, skyll grundig. Såper striper bør ikke ligge på den. Dette gjøres best under rennende vann.

Overholdelse av disse reglene vil være til stor fordel for deg.

Se også - Genseren strekkes ut etter vask - hva skal jeg gjøre?

Hvordan maskinvask velour?

Du kan bruke vaskemaskinen til å ta vare på klær laget av lunefullt materiale. Men før du starter denne virksomheten, må du vite nøyaktig hvordan du vasker velur i en vaskemaskin. Følg følgende algoritme:

 1. Vend plagget med utsiden. Dette vil bidra til å beskytte villi mot skade. Hvis det er låser, må du lukke dem.
 2. Hvis det er flekker, tørk dem av. Hvordan du gjør dette er beskrevet nedenfor.
 3. Velg en delikat setting.
 4. Still inn ønsket vanntemperatur. Som allerede nevnt skal det ikke være mer enn 30 grader.
 5. Still inn minimumshastigheten (maksimum - 600) og slå av sentrifugeringsmodusen, eller angi det minste beløpet teknikken din tillater.

Naturligvis oppstår spørsmålet om det er mulig å vaske velour i en vaskemaskin sammen med andre produkter? Ja, fordi en kjole eller annet klesplagg ikke er nok til å starte bilen. I tillegg til velourelementet, laster du inn varer laget av andre stoffer som også krever forsiktig pleie.

Hvordan rengjør du yttertøy og polstring av velour?

Fløyel (velour) på tidspunktet for utseendet var bare tilgjengelig for de øvre lagene i samfunnet.Men produksjonsteknologien har endret seg, og det har vært en tendens til å bruke den til forskjellige formål. Inkludert - for møbelbelegg. Slike interiørartikler ser dyre og imponerende ut. Og for å forlenge denne effekten, må du gi riktig pleie.

Nøkkelen til suksess er å støvsuge regelmessig. For dette anbefaler vi å bruke et spesielt vedlegg. Vær spesielt oppmerksom på skjøter og sømmer. Maksimum mengde støv og smuss samler seg vanligvis der.

Hvis du vil gjenopprette formen på hårene som er glasert, bruk damp. Hold området som skal ryddes over dampen i 3-4 minutter.

For stell av de øvre tingene er anbefalingene de samme. Unntaket er yttertøy og jakker laget av gardin velour. Det er veldig vanskelig å rengjøre dem på egen hånd. Det er bedre å overlate denne saken til en profesjonell.

Hjelpsomme hint

Noen ganger dannes flekker på klærne, på grunn av hvilke du ikke vil vaske det hele. Med velourprodukter må du gjøre følgende. Tilbered en mild såpevæske, helst fra såpe beregnet på pleie av babyklær. Fjern flekken ved å bruke den og en myk børste. Hvis du trenger å ta på en vare med en gang, kan du bruke en hårføner til å tørke den. Men ikke ta det for nær stoffet.

For å sikre best mulig pleie, må du ikke bare vaske ordentlig, men også tørke deretter. Topp tips for tørking av velurartikler:

 • sted borte fra varmeapparater;
 • det er ønskelig å plasseres i vannrett stilling;
 • et annet beste alternativ er å henge den på en kleshenger i et ventilert rom;
 • ikke tillat eksponering for sollys, mulig utbrenthet;
 • bruk dampstryking;
 • det er tillatt å bruke strykejern i sjeldne tilfeller, mens det er bedre å vende klærne ut.

Som du kan se fra ovenstående, kan du med litt ekstra innsats beholde velourplagget i lang tid. Bruk tipsene, så lykkes du.

Se også:

11376 0

Legg til en kommentar

Hvordan velge

Anmeldelser

Reparasjoner