hjem Driftsregler Store hvitevarer Prinsipper og funksjoner ved å legge oppvask i oppvaskmaskinen

Prinsipper og funksjoner ved å legge oppvask i oppvaskmaskinen

Oppvaskmaskinen løser enkelt problemet med et fjell med skitne retter. Det ser ut til at ingenting kan være enklere, last bestikk, tallerkener, krus, panner, tilsett vaskemiddel, velg riktig modus og start vaskeprosessen. Men de nylagde eierne av en slik assistent kan ikke alltid takle en slik oppgave raskt og riktig. Ofte forblir oppvasken, etter at vaskesyklusen er avsluttet, ikke helt vasket. Hva er det, oppvaskmaskin av dårlig kvalitet eller feil gjort av forbrukeren?

For at oppvaskmaskinen effektivt skal takle oppgaven, er det nødvendig å nærme seg driftsspørsmålet på en kompetent måte. Du må vite hvordan du skal legge oppvasken riktig i oppvaskmaskinen.

Klargjøre oppvaskmaskinen

zasorilsya-filtrFør du legger oppvasken i oppvaskmaskinen, er det nødvendig å fjerne filteret, fjerne alt avfall fra det og skylle under rennende vann. Ideelt sett bør dette gjøres før / etter hver vask, uansett hva slags oppvaskmaskin du har, det være seg Bosch, Siemens, AEG, Electrolux eller et annet selskap, denne prosedyren er obligatorisk for alle.

Forsikre deg om at dysene og sprayarmene er rene og roterer fritt. Det er ikke uvanlig at disse delene av oppvaskmaskinen blir tilstoppet av matrester.

Se etter salt i oppbevaringsrommet i bunnen av oppvaskmaskinen. Det bør være i hver vaskesyklus, selv om kombinasjonstabletter brukes som vaskemiddel. Etter at du har klargjort oppvaskmaskinen, kan du begynne å legge oppvasken.

Se også - Oppvaskmaskin salt: hvor du skal plassere det og hvorfor

Må jeg forberede oppvasken for lasting?

tilberedning av retterFor at resultatet skal oppfylle forventningene, er det nødvendig å rengjøre det for matrester før du legger oppvasken i oppvaskmaskinen. Dette vil ikke bare redde filtreringssystemet fra forurensning, men også bidra til en vask av høy kvalitet. Selv modeller fra den ledende produsenten Bosch takler kanskje ikke oppgaven hvis forbrukeren ikke følger standardreglene for å klargjøre oppvask.

Du kan rengjøre oppvask og gryter med en svamp, skje eller silikonspatel. Det viktigste er at det under vaskeprosessen ikke er igjen små frø fra frukt, maiskjerner eller belgfrukter og tørket mat. Små partikler kan tette ikke bare filtre, men også andre deler av enheten, som er full av reparasjon. Og tørket mat blir ofte igjen på tallerkener og panner, selv etter at vaskesyklusen er fullført.

Se også - Hvor mye er et oppvaskmaskin satt?

Laste og plassere krus, briller, briller

laste brillerDe fleste oppvaskmaskiner har en egen topplate. Slike retter skal bare lastes opp ned.Denne stillingen gjør at innsiden kan vaskes og vannet vil strømme uhindret ned. Mens den horisontale stillingen ikke lar deg skylle krusene og koppene fra innsiden.

Briller, vinglass og annet glass må plasseres opp ned. I noen modeller har toppskuffen et spesielt sammenleggbart plastrom med celler, designet bare for skjøre deler av glass. Små kaffe- eller tekopper kan plasseres her om nødvendig.

Hvor du skal plassere forskjellige tallerkener og boller

Det midterste rommet er beregnet på dette kjøkkenutstyret. Men hvis det er plass i det øvre rommet, kan det også lastes tallerkener og små tallerkener i det. Også plastfat må plasseres opp. Siden oppvarmingselementet til oppvaskmaskinen er plassert i bunnen, kan beholdere og glass laget av dette materialet deformeres eller smelte under vaskeprosessen.

Alle andre plater er vanligvis stablet i det største rommet. De er etset på denne måten - de er rettet mot sentrum og lener seg fremover når vann sprøytes fra sentrum. Tallerkener med stor diameter er plassert i kantene, mindre - i midten, slik at vann får tilgang til det øvre brettet. Last inn ting riktig i tilstrekkelig avstand fra hverandre, slik at maskinen fungerer mer effektivt og oppvasken blir renere.

Laster bestikk riktig

Et avtakbart brett er gitt for dem. Knivene er lastet med bladene nede. Skjeer og gafler plasseres i en spesiell kurv med håndtaket nede. Vekle dem riktig med hverandre. Stort bestikk som kan blokkere sprayarmene, plasseres best i den øvre delen av maskinen i vannrett stilling. Oppvask med treelementer må ikke vaskes i oppvaskmaskinen.

I moderne modeller av maskiner fra Bosch og Siemens er det gitt et spesielt øvre rom for bestikk for deres horisontale arrangement.

Lasteprinsipp for panner, gryter og annet kjøkkenutstyr

lastepannerAlle store retter er lastet inn i hovedrommet. Vask den ordentlig separat fra skjøre glass- og plastprodukter. Siden for kjøkkenutstyr som brukes til matlaging: gryter, panner, stygge, stekepanner, er en intensiv vaskemodus, som gir høy temperatur, bedre egnet.

Flate beholdere er bakeplater, panner er plassert sideveis og potter og øser, fra bunn til topp. Avtakbare håndtak - må fjernes. Hvis slike elementer ikke løsner seg, blir oppvasken plassert slik at de utstående delene ikke berører oppvaskmaskinens vegger og ikke forstyrrer driften av sprayarmene.

Øser, spatler og andre lignende kjøkkenutstyr kan også legges i oppvaskmaskinen, enten i kurven eller i det øverste brettet.

Generelle tips

  1. Skjøre glassvarer bør ikke komme i kontakt med hverandre slik at de ikke blir skadet under vaskeprosessen;
  2. Ikke fyll oppvaskmaskinen maksimalt. Tilstrekkelig avstand mellom oppvasken gjør at du kan skylle beholdere og bestikk grundigere;
  3. Ikke vask produkter laget av tre eller inneholder elementer av dette materialet i oppvaskmaskinen;
  4. Hvis det ikke er veldig mange retter, er det bedre å plassere dem i midten, siden de ikke alltid vaskes grundig i hjørnene. Dette gjelder ikke moderne modeller av Bosch og Siemens oppvaskmaskiner, de har to vippearmer som er mer effektive i oppvask.

Som en konklusjon er det verdt å merke seg at for at oppvaskmaskinen skal vaske oppvasken effektivt, må forbrukeren vite hvordan de skal ordne oppvasken riktig i oppvaskmaskinen.

11842 0

Legg til en kommentar

Hvordan velge

Anmeldelser

Reparasjoner