hjem Driftsregler Store hvitevarer Oppvaskmaskin salt: hvordan og hvordan du bytter det

Oppvaskmaskin salt: hvordan og hvordan du bytter det

Økonomien må være økonomisk! Så Brezhnev sa en gang, og mange husmødre er ganske enige med ham, i tillegg er de spesielt enige i en tid da det ikke er ekstra penger tilgjengelig, og saltet i oppvaskmaskinen har gått tom. Og de har en helt naturlig tanke: hvordan bytte ut oppvaskmaskinens salt? Hvis det bare er salt, hvorfor betale store penger for det?

La oss se på dette problemet sammen og vurdere alle alternativene. Siden det faktum at dette er salt, ikke i det hele tatt betyr at dette saltet er bordsalt og er helt identisk.

Se også - Grunnleggende regler for bruk av oppvaskmaskin

Hva er saltets funksjon i oppvaskmaskin?

Salt er ikke bare en nødvendig komponent når du vasker opp, men man kan si - uerstattelig. Vask fungerer ikke uten den!

Hovedformålet med salt er å myke opp vann. Fordi vaskemiddelet i hardt vann ikke skummer, men bare løser seg opp og vil ikke rense forurensningen. Og vannet i kranene våre er vanskelig, og du kan ikke komme vekk fra dette faktum.

Og på grunn av det faktum at salt gjør vannet mykt, oppnås en annen, men ikke ubetydelig bonus: skala dannes ikke på maskinens jerndeler. Og derfor vil ikke maskinen mislykkes av denne grunn.

Mange vil nok si nå: beklager, hvilket tull? Hvordan kan salt myke vann hvis tvert imot alle vet at det gjør det vanskelig? Det viser seg at saltet til skrivemaskinen heter brus? Faktisk er det bare alkali som kan myke opp vann!

På dette svarer vi: ingen brus! Nemlig salt, vanlig natriumklor. Og det myker opp vannet - på en helt indirekte måte, ved å bare matte harpiksen til ioneveksleren med sin ladning.

En ionebytter er en tank fylt med harpikskuler, som i likhet med en svamp absorberer magnesium og kalsiumioner fra rennende vann som går gjennom den. Dermed renser vannet og gjør det mykt og egnet for effektiv vask. Men disse ballene fungerer ikke som en svamp, hvis de ikke er mettet med saltvann, kompenserer det for tap av ioner.

Generelt er harpiksen negativt ladet mens kalsium og natrium er positivt ladet. Og hvis harpiksen slippes ut, vil den ikke være i stand til å tiltrekke seg noe, og vasking vil være ineffektiv, siden såpe i hardt vann, og til og med i en så liten mengde, ikke klarer å oppløses. Dette er miraklene ...

Se også - Hvor og hvorfor skal du legge salt i oppvaskmaskinen

Hvordan skiller spesialsalt seg fra vanlig salt?

oppvaskmaskin saltVi tror at du selv forstår at ordet "hest" kanskje ikke alltid indikerer en arabisk hest, men kan bety at det er en vanlig ponni. Og prøv å bevise på løpene at hester også er ponnier!

Det er den samme historien med salt. Spesielt oppvaskmaskinsalt har to forskjeller fra vanlig salt:

  • Dypeste rensing fra urenheter
  • Granulering er ikke så fin

Og disse to faktorene gjør det til et helt annet produkt, selv om det forblir i sammensetningen det vanlige natriumklor.

Vanlig salt inneholder mye urenheter, opp til det faktum at det er partikler av sand og gips.Disse tingene forvirrer fullstendig ionveksleren, deaktiverer den, og ødelegger i tillegg jerndelene, og bidrar til den omfanget som ionebytterne er designet for å kjempe.

Granuleringen av et slikt salt er utformet slik at det langsomt oppløses og ikke i noe tilfelle tetter til ionvekslerfilteret. Det vil si at hvis du heller fint salt, tetter det filteret, og det vil ikke kunne fungere i det hele tatt! Naturligvis vil det være absolutt ingen effekt, siden saltløsningen ikke når målet. Som du husker, spiller salt tross alt bare en indirekte rolle og kommer ikke direkte til platene.

Hva bør absolutt ikke erstatte spesialsalt?

ikke bruk vanlig saltSå hva kan ikke erstattes?

Grovt salt, men skittent - kan definitivt ikke brukes.

Salt av ren, men for fin fraksjon "Ekstra" - kan heller ikke brukes, da det vil tette filteret til ionbytteren.

Kanskje havsalt? Nei, du kan ikke heller. Siden havsalt er enda mindre raffinert enn vanlig bordsalt, grått. Havsalt inneholder utrolig mye jod og andre mineraler som er veldig nyttige for menneskekroppen, men ikke for jerndelene av teknologien.

Brus - enda mer! Generelt sett denne ideen ut av hodet ditt, siden de er helt forskjellige ting. Og det faktum at brus myker opp vann, har ikke noe med ionveksleren å gjøre. Som sikkert vil mislykkes fra slike eksperimenter.

Og å erstatte en ionebytter er en kostbar og ikke økonomisk ting. Kan du forestille deg hvor mange år du kan kjøpe spesialsalt i stedet for å bytte ut ioneveksleren? Det samme.

Hva kan erstattes uten skade på teknologien?

alternativ til saltDet er bare to alternativer. Eller sett filteret på kranen der vannet tilføres, eller bytt ut oppvaskmaskinsaltet med bassengsalt.

Det er et slikt spesielt salt, tablettert og sterkt renset. Den selges i sekker på 25 kg og er mye billigere enn en spesiell.

Men disse alternativene har også sine ulemper.

Hvis ingenting helles i saltrommet, vil ionbytteren svikte. Og å skifte et tett filter er heller ikke så billig og kjedelig. Og hvis filteret ditt er tett helt en dag, og vannet begynner å skli, og det ikke er noen passende erstatning, er dette veldig ille, siden ionebytter ikke lenger fungerer! Og det viser seg at vasken må avbestilles på ubestemt tid.

Og tablettert salt har den ulempen at det ikke selges i hvert trinn. Denne gangen. For det andre passer den mye mindre inn i tanken enn en spesiell. Og dette er for mye oppstyr om fylling.

Men til slutt vil vi roe deg litt ned. Hvis det plutselig skjer slik at det ikke er katastrofalt penger i huset, men du trenger å vaske det, så hell i vanlig, grått salt! Bare fyll tanken litt. Bokstavelig talt, for et par vasker, til du har muligheten til å kjøpe en spesiell.

Det vil ikke være noen vesentlige endringer på kort tid, ikke bekymre deg.

Så kjære vertinner, nå vet du hvordan du bytter ut oppvaskmaskinens salt. Vi håper at du vil ta hensyn til anbefalingene våre og ikke vil skade din uerstattelige assistent!

15029 0

Legg til en kommentar

Hvordan velge

Anmeldelser

Reparasjoner