hjem Driftsregler Store hvitevarer Hvordan fjerne en penn fra klærne

Hvordan fjerne en penn fra klærne

Hvor bra det var for de sovjetiske skolebarna! Uniformen var mørk og risikoen for å bli skitten var minimal. Skitne avtakbare mansjetter - kastet ut og sydd nye. Og nå, hvis et skolebarn har farget en hvit bluse, må mor tenke: hvordan man kan fjerne en penn fra klærne, fordi det ofte er overhead å kjøpe slike ting ...

I denne artikkelen vil vi se på mange effektive metoder som brukes av erfarne husmødre. Det viktigste å huske er dette: jo raskere du finner og sletter flekken, jo større sjanser blir den fullstendig utryddet. Gamle flekker fra en penn på klær blir ikke fjernet veldig bra.

En annen viktig detalj: du må vaske flekken i kaldt vann, og først deretter heve graden. Hvis du umiddelbart suger en slik flekk i varmt vann, vil den spise enda mer.

Funksjoner av tekstiler og utvalg av midler basert på strukturen

håndtak flekk

Først og fremst må du huske at uansett hva magi betyr, kan det lett ødelegge strukturen til stoffet hvis det viser seg å være for aggressivt for det.

De mest motstandsdyktige er naturlige stoffer laget av lin og bomull. Følgende stoffer er ganske passende for dem:

 • Aceton, hvit ånd
 • Etanol
 • Eddik
 • Sitronsyre
 • Ammoniakk
 • Bortskjemt melk
 • Vaskemiddel

Mindre etsende stoffer er egnet for ull og silke:

 • Terpentin
 • Sitronsaft
 • Barberkrem
 • Talkum
 • Alkohol

Men du kan fjerne pastaen fra håndtaket fra syntetiske stoffer med veldig svake stoffer, siden løsningsmidler ganske enkelt kan oppløse den i bokstavelig forstand av ordet og fullstendig rettferdiggjøre navnet. Derfor anbefales det for slike stoffer å bruke:

 • Vaskemiddel
 • Oppvaskmiddel
 • Bakepulver
 • Hydrogenperoksid
 • Alkohol

Selvfølgelig snakker vi om hjemmemedisiner, men det er også butikkjopte. De er tilgjengelige for et bredt utvalg av stoffer og er ufarlige. Men som ofte skjer, i det mest upassende øyeblikket, nemlig når flekken fra en kulepenn  du må absolutt og raskt ta ut, de nødvendige midlene er ikke tilgjengelig, og å gå til butikken enten for sent, eller, corny, det er ingen penger.

Det er her hjemmelagde alternativer kommer til nytte. Og, jeg må si, de opptrer ikke verre enn de ferdige!

Hvite klær. Hvordan vaske og ikke ødelegge?

fjern en flekk på hvite klær

Hvis det er litt lettere med fargede stoffer, så er hvite et problem. Ofte vil flekken ganske enkelt bli uskarp og etterlate en blåaktig fargetone på materialet (eller ikke blåaktig, avhengig av den originale fargen på blekkflekken).

Det er bedre å vaske slike ting med butikkprodukter. Men hvis det absolutt ikke er noen måte å kjøpe dem på, kan du prøve dette alternativet:

 • Påfør sur melk på flekken og la den sur i to timer. Skyll deretter med kaldt vann, og deretter med varmt vann.
 • Du kan bruke eddikbeis fra pennen, la stå i 10 minutter og skyll grundig.
 • En blanding av natron og ammoniakk hjelper veldig. Lag velling av disse stoffene, legg på flekken, vent i 10 minutter og vask deretter.
 • Flytende blanding for hvite klær: 1 del ammoniakk og 2 hydrogenperoksid. Fukt flekken fra pennen med den resulterende væsken, vent 20 minutter og skyll deretter.

Ikke glem en så fantastisk ting som Antilyapin såpe.Det kommer ut mye mer lønnsomt enn fond som Vanish. Og griper ham lenge. Derfor er det fornuftig å ha det alltid på lager.

Du vet nå hvordan du fjerner en penn fra hvite klær, men la oss snakke om skitt på andre klær. Fargede skjorter, jakker, bukser og vasking er ikke forskjellig fra hvite ting. Det eneste i dette tilfellet er å lette blekksporet litt, det blir nesten usynlig. Derfor er alt enda enklere enn det ser ut til.

Hvordan fjerne blekkflekker fra kulepenn og heliumpenner

blekk flekk

Kulepenn flekker er forskjellige, som du kan forestille deg. Det avhenger av den originale formelen for selve blekket. Noen klekker godt, men andre "sitter" fast og ingenting tar dem.

Men uansett må du prøve alt. Start med de mest ikke-aggressive midlene fra listen som er foreslått ovenfor, og bare hvis de ikke fungerer, bruk sterkere.

Hvis du bruker noen form for flytende flekkfjerner, inkludert alle hjemmemedisiner, på flekken, må du legge en slags fôr under stoffet, og deretter suge det godt. Og ikke bruk falmende stoff! Ellers, i stedet for å fjerne et lite flekk med blekk, vil du plante en enda større flekk av fargestoff. Som for øvrig er veldig vanskelig å trekke seg.

Derfor er det best å bruke et stykke hvit klut til dette.

På slutten av artikkelen vil jeg nevne en metode som er veldig vanlig blant husmødre. Vi inkluderte ikke dette verktøyet spesifikt i den generelle listen, så det ville se helt uverdig ut.

Så for å fjerne blekk bruker de ofte ... et toalettrenser. Ikke le, men dette er generelt et sterkt blekekonsentrat. Og hvorfor gå og kjøpe en egen pakke, hvis den allerede er der, og flekken er veldig liten.

Men vær ekstremt forsiktig med dette verktøyet. Det er den sterkeste! Det vil få frem hva du vil. Men for å ikke risikere det, må du først bruke det på et stykke stoff som er usynlig fra forsiden. La oss si sømmen. Hvis alt etter 5 minutter er i orden med stoffet, så - gå for det!

Nå vet du hvordan du får en penn av klærne dine. Og vi håper virkelig at du ikke vil skjelde ut studenten for mye, for det er ikke vanskelig å fjerne en slik flekk.

3553 0

Legg til en kommentar

Hvordan velge

Anmeldelser

Reparasjoner