hjem Driftsregler Store hvitevarer Hvordan fjerne gouache fra klærne hjemme

Hvordan fjerne gouache fra klærne hjemme

I den moderne verden dukker det opp flere og flere forskjellige husholdningsapparater, digital teknologi utvikler seg i raskt tempo, men som før fjernes vedvarende flekker på klær på gamle måter hjemme. For eksempel er det ganske vanskelig å vaske gouache fra noe slags stoff: både hvitt og farget. Mange foretrekker moderne vaskemidler for å kvitte seg med malingsflekker, men du kan fortsatt finne alternative metoder, selv på nettet, som vil takle dette problemet godt. I denne gjennomgangen viser vi deg hvordan du kan få gouache av klærne dine og presentere de mest effektive metodene for fjerning av maling.

Flekkfjernere

Tilhengere av forskjellige vaskemidler og blekemidler kan prøve denne metoden for å få gouache ut av klærne. Men mest sannsynlig vil dette ikke gi noen resultater. Merke flekkfjernere vil gjøre flekken på skjorten din mindre merkbar, men de løser ikke problemet helt. Ved hjelp av disse midlene kan du bare kvitte deg med fersk smuss, hvis flekken allerede har tørket, vil denne metoden dessverre være ineffektiv.

Løsemiddel

Du kan prøve å kvitte deg med gouache fra hvite klær ved hjelp av forskjellige løsningsmidler. Merk at denne metoden må benyttes når alle andre metoder var maktesløse mot slik forurensning. For å oppnå ønsket effekt trenger du:

 1. Påfør rengjøringsmidlet på en bomullsdott, og fordel det på hele flekken.
 2. La de behandlede klærne stå i en halv time.
 3. Etter denne tiden bør klærne vaskes på vanlig måte.

Før du bruker dette produktet, må du sørge for at løsningsmidlet ikke skader denne typen stoff.

Tannkrem

For å kvitte deg med gamle gouache-flekker, kan du bruke tannkrem. Det er formulert med blekeenzymer for å håndtere forurensning.
Applikasjon:

 • Påfør tannkrem i forurensningsområdet og skyll.
 • Vent litt.
 • Vask med vaskemiddel.

Du bør være oppmerksom på at forskjellige metoder brukes til å fjerne akvareller fra hvite og fargede stoffer. For fargede ting er det nødvendig å bruke rengjøringsmidler som forsiktig håndterer smuss, og samtidig vil stoffets farge forbli uendret.

Glyserol

Søknadsregler:

 1. Påfør glyserin på smuss.
 2. Vask den i vanlig vann uten å bruke vaskemidler.
 3. Etter å ha fjernet skorpen, legg produktet på det forurensede området.
 4. Vent minst 2 timer;
 5. Stoffet bør vaskes flere ganger med rikelig med vaskemiddel. Dette gjøres for å kvitte seg med det oljeaktige sporet av glyserin.

Vaskemiddel

Vaskesåpe er perfekt for å vaske delikate stoffer, fordi den fjerner skitt på en forsiktig måte uten å ødelegge stoffet. Det er viktig å vite her at en brun vaskesåpe vil takle denne oppgaven, fordi et moderne lyst produkt med en behagelig aroma ikke kan takle gouache-forurensning.
Applikasjon:

 • Skyll det skitne området under rennende kaldt vann.
 • Skum det skitne stedet med vaskesåpe.
 • Tørk av den oppløste malingen med en svamp.
 • Skyll stoffet under vann og vask etter standardmetoden.

Alkohol

En annen måte å kvitte seg med akvarellflekker på, er med sprit. For dette formålet er ammoniakk egnet. Forurensning må behandles med dette produktet og dynkes i vann for best resultat. Det må huskes at det er bedre å gjøre dette i kaldt vann, fordi malingen bare ruller av i varmt vann. Som et resultat kan det ikke fjernes helt fra stoffet.
Du kan også bruke en løsning av alkohol og oksalsyre. For dette:

 1. Forbered en løsning i forholdet 1: 1.
 2. Soak stedet tilsmusset med gouache og la stå i flere timer.
 3. Vi vasker på en hvilken som helst praktisk måte med vaskesåpe og pulver.

Hansker må brukes når du bruker disse produktene.

Eukalyptusolje og sennep

Eukalyptusolje vil bidra til å bli kvitt gouache-flekken. Dette verktøyet vil myke utdaterte akvareller og kan rydde opp i smuss. Det fjerner perfekt en slik type gouache som fluorescerende. For å oppnå størst mulig effektivitet er det nødvendig å bruke ren olje. Sekvensering:

 • Påfør en liten mengde olje på flekken.
 • La det stå.
 • Vask olje og malingsrester med alkohol eller aceton.

Du kan også kvitte deg med denne typen forurensning med sennep. For å gjøre dette er det nødvendig å fortynne sennepspulveret med vann og bruke den resulterende massen på flekken. Her er det viktigste ikke å la den resulterende blandingen tørke ut, ellers må den bli gjennomvåt.

Eddik

Bruk eddik på flekken med en bomullspinne, vent omtrent en time og vask deretter klærne.

I denne gjennomgangen undersøkte vi hvordan du kan fjerne gouache fra hvite klær og fargede. Denne informasjonen vil være nyttig for alle lesere, men hovedsakelig for de som har små barn eller som

2754 0

Legg til en kommentar

Hvordan velge

Anmeldelser

Reparasjoner