hjem Driftsregler Store hvitevarer Hvite avleiringer på oppvasken og i oppvaskmaskinen - hva skal jeg gjøre?

Hvite avleiringer på oppvasken og i oppvaskmaskinen - hva skal jeg gjøre?

Hvit plakett på oppvasken etter vask i oppvaskmaskinen er en av de vanligste problemene for maskineiere! Og hvis denne ekle effekten ikke er så viktig for hjemmebruk, er det bare en ulykke og ren pine for eiere av kafeer og restauranter. Skadelige besøkende rynker pannen av avsky, de må vaske, og dette er et overforbruk av strøm og vann ... La oss derfor raskt finne ut hvorfor dette skjer.

Tre hovedårsaker til plakkdannelse på retter

hvitt belegg på oppvasken etter vask i oppvaskmaskinenDet er bare tre grunner, men det gjør det ikke enklere. Tross alt, ved å skrive er det ikke så lett å finne den viktigste fra dem. Så her er listen:

  • Tekniske vanskeligheter
  • Vannets hardhet
  • Feil valg av vaskemidler

Det ser ut til at alt er enkelt. Men faktisk er det slett ikke lett! Hver av disse grunnene har mange nyanser, og det er veldig vanskelig for en nybegynner å forstå alt dette.

Derfor anbefaler vi deg å starte diagnosen din med tekniske problemer først. Selvfølgelig, hvis du vet med sikkerhet at oppvasken i går ble vasket med et smell, og i dag, etter å ha skiftet vaskemiddel, dukket det plutselig opp en plakett, da er poenget i den. Endre det og bli ferdig!

Men hvis du har en ny maskin, og den aller første vasken skuffet deg, eller maskinen er gammel, som alltid vasket godt, men over tid begynte å etterlate et depositum, er saken mer komplisert.

Hvis du har en maskin i lang tid, anbefaler vi at du starter diagnosen i den sekvensen som vises i innholdsfortegnelsen.

Hvis det er helt nytt, må du starte med punktene: "Vaskemiddelets dårlige kvalitet", "Feil dosering som årsak til problemet", "Vannets hardhet og hvordan du skal velge middel", "Redusere vanntilførselstrykket og hvordan du skal håndtere det."

Se også - Hvordan en oppvaskmaskin fungerer (grunnleggende prinsipper)

Lokket til vaskemiddelrommet fastkjørt og hva du skal gjøre

fastkjørt dørHvis dekselet tidligere fungerte ordentlig, er det umulig å legge merke til dette umiddelbart. De lukket, venstre, men pillen tenker ikke en gang å vaske ut ordentlig. Og fra dette kommer naturlig ikke salt inn i ionebytterne.

Og salt kommer ikke, noe som betyr at vannet ikke blir mykt. Og det hvite belegget på oppvasken er ikke restene av vaskemiddelet, men spor av hardt vann.

Hvis dekselet er ute av drift, må du ringe mesteren. Ved å eliminere dette problemet, vil hvite flekker på oppvaskmaskinen ikke lenger plage deg.

Redusere vanntrykket og hvordan du skal håndtere det

reduksjon i vanntrykkNår vannet ikke kommer bra, kan ikke maskinen fungere ordentlig. Og selvfølgelig etterlater oppvaskmaskinen et hvitt belegg. Vaskemiddel vaskes ikke ut på grunn av vannmangel!

Hvis du vet at et slikt fenomen finner sted, så sjekk dette alternativet. En høy sannsynlighet for trykkreduksjon kan være hvis vannforsyningen kommer fra en autonom kilde, en brønn

Kontroller derfor først og fremst vanntrykket på kranen. Hvis du tydelig ser at han er svak, så er årsaken tydelig denne. Da er det verdt å håndtere selve pumpen.

Hvis du derimot har en sentral vannforsyning og vanntrykket reduseres, må du bare vente på det øyeblikket når trykket blir normal. Naturligvis, hvis dette er et engangsfenomen.

Men hvis dette problemet er permanent, er det verdt å starte en kamp mot det. Det er flere alternativer for å løse dette problemet:

  • Rengjøring av filteret foran disken
  • Overdimensjonert rørlegging
  • Installere en trykkforsterkende pumpe
  • Installasjon av lagertank og pumpestasjon

Hvilken av disse metodene er riktig for deg, du må bestemme deg på stedet og gå ut av situasjonen.

Tette sprayhull eller filtre

Det er umulig å gi en generell anbefaling her, siden det er veldig mange modeller av oppvaskmaskiner. Du må ta instruksjonene for skrivemaskinen din, finne disse delene og nøye studere anbefalingene om fjerning.

Å rengjøre dem er ikke noe problem i det hele tatt. Som regel er de tette med sedimentære avleiringer.

Ionveksleren er ute av drift

Men dette er allerede en dyr ting. Det kan bare mislykkes fordi du har misbrukt maskinen. Nemlig:

  • Ignorerte reglene og tilsatte ikke salt under vasking
  • Erstatt spesialsalt med et annet

Hvis du vet at slike synder har blitt begått med deg, så ... skriv brev.

Vannhardhet og hvordan du velger et produkt

vannets hardhetHvis vannet ditt alltid ikke har vært for hardt, men etter hvert begynte du å legge merke til at situasjonen blir verre, så er poenget at rørene på den vanlige stasjonen slites ut og kvaliteten på vannet lider.

Du kan selvfølgelig sette et filter. Men det er ikke så billig. Faktisk, i det store og hele, gir en litt økt vannhardhet ikke kritisk skade. Og du kan kjempe med hvit blomst ved å velge riktig produkt.

Glansemiddel er et must hvis vannet i kranen er hardt. Og hvis du før det rolig kom uten det, har omstendighetene endret seg, og du må kjøpe.

Feil dosering som årsak til problemet

Her er ordtaket veldig passende: "Når det er mye bra, er det ikke lenger bra." Ikke overskrid anbefalt dose, da produktet ganske enkelt ikke kan vaskes helt ut.

Selv om oppvasken din er for skitten, ikke forvent at en dobbel dose vil løse dette problemet. I dette tilfellet er det bedre å vaske ved høyere temperaturer.

Dårlig vaskemiddelkvalitet

Vel, her, som de sier, ingen kommentar. Vi anbefaler alltid at du leser anmeldelser på Internett før du kjøper pulver.

Det er tross alt ingenting mer støtende å kjøpe og kaste all emballasjen med irritasjon ...

Vi håper at nå - hvit plakett på oppvasken etter vask i oppvaskmaskinen ikke vil være et problem for deg, og du kan bekjempe det selv!

7754 0

Legg til en kommentar

Hvordan velge

Anmeldelser

Reparasjoner