hjem Driftsregler Klimaanlegg Hvordan bruke en kjele for å spare energi?

Hvordan bruke en kjele for å spare energi?

Nesten alle eiere av denne enheten vet hvordan du bruker kjelen riktig, men det er snakk om hvordan du sparer energi på kjelen, uten å bryte lovene, kjenner bare noen få. I denne artikkelen vil vi fortelle deg hvordan du kan spare på varmtvannsforsyning, og du vil være i stand til å rangere deg selv blant disse enhetene av mennesker.

Metoder for å redusere strømkostnader

Metoder for å redusere strømkostnader

For å gjøre dette må du følge følgende tips:

  • Finn det beste stedet for å installere kjelen. Tross alt, hvis for stor rørledning går til vasken eller badekaret, vil varmen naturlig forsvinne og tvinge deg til å bruke mer kilowatt.
  • Velg riktig driftsmodus for enheten. For å spare penger er det nødvendig å konfigurere de aktive og inaktive periodene på enheten riktig, nemlig varmeelementet, du kan spare en liten mengde på kilowatt.
  • Utfør forebyggende rengjøring av varmeelementet (varmeelementet). Ved å rengjøre det fra skalaen kan du øke effektiviteten til elementet, nemlig få samme mengde varme med mindre energiforbruk.

Ved å holde deg til alle disse punktene, kan du spare en liten mengde strøm, noe som vil påvirke budsjettet ditt positivt.

Se også - Hvordan rengjøre en kjele selv

Velge riktig sted å installere kjelen

Velge riktig sted å installere kjelen

Når du åpner en kran med varmt vann, vil du oftest ha litt varmt vann som strømmer ut derfra. Hvorfor det? Du spør, siden væsken inne i varmeveksleren er varm og det ikke er noen tvil om, men kokende vann må nå kranen etter å ha fortrengt den kalde væsken i røret. I et rør som er 1 meter langt og en halv tomme i diameter, på grunn av tap av temperatur, vil det være nødvendig å dekke tapet på 200 ml væske.

Etter at ventilen på kranen ble stengt, mister du det samme volumet av varm væske, fordi den "ubrukte" væsken blir værende i rørene til neste åpning av ventilen. Vi kan konkludere med at hver gang du bruker en kran, bruker kjelen minst 400 milliliter for hver løpende meter rør.

Denne kostnaden kan optimaliseres ved å redusere lengden på rørledningen. Enkelt sagt er det nødvendig å installere varmtvannsberederen på en slik måte at den ligger midt på kjøkkenet og badet, men det er verdt å merke seg at det er bedre å gjøre kjøkkengrenen kortere enn den som går inn på badet. Tross alt slår du på kranen på kjøkkenet mye oftere enn på badet.

Imidlertid er ikke alltid det "passende stedet", som vil redusere kostnadene betydelig, ideelt fra estetisk synspunkt, og enda mer fra brukervennligheten. Tross alt, tenk selv, ikke alle vil tåle en varmtvannsbereder som er etsende for øynene, som for eksempel ligger i korridoren. Og ikke alle eiere av varmtvannsberederen vil risikere installasjonen på et ubeleilig sted for ham.

Hvis du fremdeles ikke klarte å finne det beste punktet for å installere kjelen, eller hvis du ikke vil plassere den på et upraktisk sted, kan du bare isolere varmtvannsrøret. Installer polypropylenkapper og rør og beslag på beslagene eller brakettene som holder rørene. Når du har sikret den med tape eller lim, kan du begynne å bruke den energieffektive kjelen din, og dermed redusere regningsregningene.

Vi velger riktig driftsmodus for enheten

Vi velger riktig driftsmodus for enheten

Som oftest når samtalen kommer sparer strøm blant kjelbrukere er de delt inn i to leirer. Førstnevnte hevder at kjelen alltid må være koblet til nettverket for å kunne oppnå det nødvendige varme vannet når som helst. Sistnevnte hevder at det er nødvendig slå av kjelen i løpet av det inaktive trinnet og slå på bare -5 timer om dagen for å varme opp vannet.

Så: i dette spørsmålet tar alle feil. På en eller annen måte vil du ikke kunne spare strøm ved å slå av kjelen, ført til maksimumstemperatur, og følgelig vil du ikke få noen fordel.

Endring av strømforsyningsmodellen til varmeelementet kan bare spare energikostnader i fravær av varmt vann i enheten. Du vil vel ikke ta et kaldt bad eller vaske opp i isvann? Du regnet ikke med en slik økonomisk fordel.

Ikke vær lei deg. For å forstå hvordan du kan spare på en kjele riktig, er det nødvendig å huske Fouriers lov om varmeledningsevne, som tolker forholdet mellom energien absorbert under oppvarming og temperaturforskjellen i den innkommende strømmen.

Det følger av dette at oppnåelsen av en minimumsforskjell mellom væsketemperaturen som kommer inn i tanken og at det allerede er jo mindre energi er nødvendig for å varme opp den blandede væsken.

Enkelt sagt, ved å senke kjelenes temperatur fra 85-90 grader til 55-60, kan du trygt bruke kjelen døgnet rundt for å fly og spare mye mer energi enn å slå av varmtvannsberederen, som fungerte maksimalt. Ved å redusere temperaturen til 55-60 grader, vil du redusere prosessen med kalkdannelse på varmeelementet betydelig på grunn av en reduksjon i enhetens termiske effekt.

Vurder prosessen med å rengjøre varmeelementet

Et forurenset varmeelement vil ikke kunne fungere med maksimal effektivitet. Noe av den nyttige energien vil bli absorbert av skalaen. Ved avkalking av varmeelementet, vil du motta en normalt fungerende enhet med originale egenskaper.

Trinnvise instruksjoner for rengjøring av varmeelementet:

  1. Tapp ut alt vannet fra kjelen etter at strømmen er stengt.
  2. Koble enheten fra strømnettet, og demonter varmeelementet.
  3. Lag en rengjøringsløsning. For å forberede det trenger du en og en halv liter vann og 15 gram sitronsyre.
  4. Installer det allerede rensede elementet på nytt.
  5. Sett vannforsyningen tilbake og koble enheten til strømnettet.

I tilfelle du ikke vil utføre disse manipulasjonene selv, kan du kontakte spesialistene som vil erstatte varmeelementet for 2,5-3 tusen rubler.

I denne artikkelen har vi beskrevet de grunnleggende metodene hvordan du sparer energi på kjelen, betraktet som hovedpunktene i reglene for drift og vedlikehold av enheten.

Se også:

11588 0

Legg til en kommentar

Hvordan velge

Anmeldelser

Reparasjoner