hjem Driftsregler Klimaanlegg Hva er en luftfukter til?

Hva er en luftfukter til?

Er det verdt å kjøpe en luftfukter, hva er den til? Dette husholdningsapparatet er ennå ikke utbredt i vårt hjem og høres slett ikke. Hvis du spør folk hva de trenger en luftfukter for og hva de spiser med, vil mange avvise den og si at det er nødvendig for de som ikke har noe sted å sette penger.

Men tro meg, dette stemmer slett ikke! En luftfukter er en nødvendig ting, og i denne artikkelen vil vi bevise det for deg.

Hvilket fuktighetsnivå er optimalt for kroppen

Hvilket fuktighetsnivå er optimalt for kroppen

Visste du at om vinteren er fuktighetsnivået i leiligheter med sentralvarme nøyaktig det samme som i Sahara-ørkenen? Og noen ganger enda lavere! Og dette er verken mer eller mindre, men tre ganger mindre enn normen, som skal være i området 45-60%.

Ja, ikke bli overrasket, dette er sannheten. Der holdes fuktighetsnivået innenfor 25%, og i leilighetene våre om vinteren - de samme indikatorene. Og som du sikkert vet, kan du dø av dehydrering i ørkenen på bare 5-6 timer. Selvfølgelig forverres situasjonen der av den utrolige varmen, som ikke er i leiligheten. Det er selvfølgelig ingen fare for å dø for mennesker med slike innledende data, men dette betyr ikke at et slikt fuktighetsnivå ikke er helseskadelig. Skadelig, og hvordan! Menneskelig hud er 70 prosent vann. Og kroppen vår er designet på en slik måte at den må konsumere fuktighet, både internt og direkte fra luften, gjennom huden. Som planter, egentlig.

Men i moderne forhold er dette helt urealistisk, siden det meste av dagen en person er i et tørt rom, hjemme eller på jobben. Og der er det absolutt umulig å gjenskape den ideelle fuktigheten. Lufting vil ikke øke fuktigheten nok til at kroppen absorberer den nødvendige mengden fuktighet fra utsiden. Og hva gjør en person for å gjøre opp for dette tapet? Selvfølgelig drikker han mer enn normen. Og dette er ikke et universalmiddel, fordi det får nyrene til å jobbe mer intensivt, noe som fører til slitasje, du kan ikke si noe annet. Men nyrene ... Alle organer fungerer ikke som det er ment av naturen. Og jo raskere de indre organene eldes, jo kortere blir livet.

Så vi fant ut hvorfor normal fuktighet er nødvendig. La oss nå se hvilke eksterne effekter du kan observere hvis den ikke opprettholdes på riktig nivå.

 • Tørre slimhinner - dette gjør puste vanskelig, nesehulen renser ikke luften naturlig fra støv. Også tørkes slimhinnen i øyet. Så mye for smertene i dem, her er tretthet, det er tap av syn i tidlig alder.
 • Tørr hud - dette fører til tidlige rynker.
 • Sprøtt hår og negler er vanligvis et resultat av dehydrering, ikke mangel på essensielle mineraler.
 • Generell slapphet og døsighet - slik reagerer kroppen på kronisk dehydrering.

Generelt, hvis du begynner å gi kroppen din den nødvendige fuktighetsmetningen, vil du forbedre ikke bare den indre tilstanden, men også utad vil du se mye friskere og yngre ut. Huden vil skinne, håret vil skinne, munterhet vil dukke opp.

Derfor trenger du en luftfukter hjemme, som du kan se.

Se også - Air ionizer - bra eller dårlig?

Hva annet påvirkes positivt av normal fuktighet

Hva annet påvirkes positivt av normal fuktighet

Men forestill deg, ikke bare mennesker lider av utilstrekkelig fuktighet! Du vil bli takket for å kjøpe en luftfukter: kjæledyr, potteplanter og til og med bøker og møbler!

Her er de optimale fuktighetsstandardene for alle innbyggere i leiligheten din:

 • Folk - 45-70%
 • Blomster - 55-75%
 • Bøker, antikviteter - 40-60%
 • Møbler, malerier - 40-60%
 • Husholdningsapparater - 45-50%

Blomstene vi dyrker på vinduskarmen kommer vanligvis fra tropene. Og for dem å være på en varm vinduskarm er det helt ubehagelig! Det vil ta bokstavelig talt en uke fra begynnelsen av påføringen av fuktighetskrem, og du vil se resultatet med dine egne øyne. Bladene blir sterkere, begynner å skinne og planten vil vokse intensivt.

Og resten, livløse gjenstander, vil ikke endre seg i utseende, men levetiden deres vil bli lengre. Dette gjelder spesielt antikviteter, bøker, malerier og eventuelle treobjekter.

Se også - DIY pleie og rengjøring av luftfukter

Hvilke typer luftfuktere er det

Hvilke typer luftfuktere er det

Vi håper vi klarte å overbevise deg om at en luftfukter er en nyttig ting. Og la oss nå snakke om dem mer detaljert, slik at du går til butikken med allerede kunnskapsrik kunnskap og kjøper akkurat det du trenger. Så hva er en luftfukter for hjemmet og andre lokaler?

De er av flere typer:

 • Kald luftfukter
 • Dampfukter
 • Ultralyd

Og hver av dem er gode på sin egen måte. Noen av dem er på vakt for sunn luft i leiligheten.

Kald luftfukter - det billigste og enkleste alternativet. Den fukter luften og renser den samtidig for støv, bakterier og alle slags mikroskopiske midd, på grunn av at luften drives gjennom et spesielt filter.

Men en betydelig ulempe kan betraktes som det faktum at det kreves å helle renset vann i den. Og du trenger det, for en natt, ca 5 liter! Derfor kan du selv se at spillet ikke er verdt lyset.

Det er bedre å ta noe dyrere i utgangspunktet, men du kan ikke bruke penger på kjøpt vann.

Dampfukter - dette alternativet er dyrere, men det utfører to funksjoner. Det kan fungere som en enkel luftfukter eller som inhalator! Ganske praktisk, selvfølgelig. Men, og ikke uten ulemper. Denne typen gir ut kokende damp, noe som betyr at det ikke er trygt å legge noe slikt i et hus der barn bor.

I tillegg bruker de mer strøm enn kalde. Men på den annen side kan du helle vann fra kranen.

Ultralydfukter er de mest populære, ikke veldig billige. Men deres store pluss er at de bruker veldig lite energi, en våt sky kommer kaldt ut av det og vann kan helles, både destillert og vanlig. Det avhenger allerede av det valgte merket.

Se også - Hvordan velge den beste luftavfukteren for ditt hjem

Hva du skal se etter når du kjøper

 • Se etter modeller som kan fylles med vanlig vann
 • Ikke ta de modellene der det ikke er automatisk avstenging
 • Prøv å ta med det laveste støyområdet
 • Ikke kjøp varer fra ubekreftede merker

Se også - Hvordan velge det perfekte klimaanlegget for ditt hjem og leilighet

Hvor skal luftfukteren plasseres i leiligheten og hvordan den skal brukes

 • Uansett hvor du ikke kan sette en luftfukter. Vel, hva man måtte si, fuktighet. Derfor, fra elektriske apparater - ikke mindre enn en meter lenger! Bedre ennå, alle to.
 • Husk å lukke ventilasjonsåpningene mens apparatet er i drift. Ellers kommer fuktighet ut på gaten umiddelbart.

Vel, det ser ut til å være alt vi ønsket å fortelle deg. Vi håper at spørsmålet "hvorfor trenger du en luftfukter for luften hjemme" ikke lenger plager deg, du vet allerede alt!

Se også:

2843 0

Legg til en kommentar

Hvordan velge

Anmeldelser

Reparasjoner