hjem Anmeldelser Gjennomgang av Xiaomi Mijia Sweeping Robot 1C robotstøvsuger

Gjennomgang av Xiaomi Mijia Sweeping Robot 1C robotstøvsuger

I oktober 2019 introduserte Mijia-merket, et datterselskap av Xiaomi, den nye Sweeping Robot 1C robotstøvsugeren. Modellen har avansert funksjonalitet og gode tekniske egenskaper: det er et kamera for navigering, våtrengjøringsmodus og økt sugekraft. Prisen er ganske lav sammenlignet med andre roboter, og er bare 12 tusen rubler. Hvis du vil vite enda mer om dette nye produktet, så les vår anmeldelse.

baner_ali_white

Utstyr

Xiaomi Mijia feiende robot 1C

Det grunnleggende komplette settet til robotstøvsugeren inkluderer:

 • ladestasjon;
 • strømkabel;
 • dyse for våtrengjøring;
 • rengjøringsbørste;
 • serviett av mikrofiber;
 • instruksjoner for bruk.

Støvsugeren styres via en mobilapplikasjon installert på en smarttelefon. Derfor inkluderer ikke pakken en fjernkontroll og en bevegelsesbegrensning.

I applikasjonen kan du oppdatere programvarearbeidet, sette opp planlagt rengjøring, velge optimal rengjøringsmodus og mye mer. Det er imidlertid bare tilgjengelig på engelsk, noe som kan være vanskelig.

Utseende

Xiaomi Mijia feiende robot 1C

Robots støvsugeren har en stilig og lakonisk design som ikke vil ødelegge interiøret. Den runde saken er laget av hvit plast med en blank overflate. På den øvre delen er det en dobbel knapp: den kan brukes til å sende støvsugeren til ladestasjonen eller begynne å rengjøre. Over knappene er et svart kamerahull. Dette elementet er en visuell sensor og utfyller lasernavigasjonssystemet.

På sideflatene er det ventilasjonshull, kontakter for lading, flere sensorer for orientering i rommet. På bunnen er det to gummierte hjul som overvinner hindringer på vei opp til 2 cm høye. Det er også et batterirom, høydeforskjellssensorer og andre strukturelle elementer.

Enhetens dimensjoner er 353 × 350 × 81,5 mm, og vekten er 3,6 kg. Du kan ikke kalle det kompakt.

Funksjonalitet

Xiaomi Mijia feiende robot 1C

Robots støvsugeren er utstyrt med en firekjerners CortexTM-A7 databehandlingsbrikke, en Mali 400 dobbeltkjerners bildeprosessor og intelligent VSLAM-algoritme. På grunn av dette er det mulig å bestemme den nøyaktige plasseringen av roboten og å bygge den optimale rengjøringsveien.

Støvsugeren har visuell navigering som fanger 30 tusen poeng per sekund. Derfor, under arbeid, skanner han raskt rommet og lager nøyaktige kart. En bildesensor og 15 høyfrekvente sensorer på kroppen hjelper den med å unngå kollisjon med gjenstander. Og Omnivision-kameraet lar deg spore innhøstingen. Støvsugeren har en japansk børsteløs NIDEC-motor, som gir en økt sugekraft på 2500 Pa. Roboten utfører rengjøring med side- og sentrale turbobørster. De leder alt søppel til sugeåpningen, der den faller inn i 600 mm støvopsamler. Tørrrensetid er 90 minutter, og våtrengjøring - 45-50 minutter.

Støvsugeren kan fungere i tre moduser:

 • stille med lite kraft;
 • balansert, der støvsugeren fungerer med middels kraft;
 • sterk, hvor en sugekraft på 2500 Pa oppnås, og støynivået er 72 dB.

Støvsugeren har en intelligent elektronisk vanntank. Den er designet for 200 ml. Dette er nok til å bringe orden i et 100 m2 rom2, siden væsken forbrukes økonomisk og overvåkes konstant av systemet. Systemet regulerer væskestrømmen til servietten, som ikke etterlater striper på gulvet.

Fordeler og ulemper

Fordeler:

 • bygge nøyaktige kart;
 • tre driftsmodi;
 • våtrengjøringsfunksjon;
 • praktisk kontroll fra en mobilapplikasjon;
 • høy sugekraft;
 • økonomisk energiforbruk.

Minuser:

 • applikasjonsgrensesnittet er på engelsk.

baner_ali_white

Kjennelse

Den nye Xiaomi Mijia Sweeping Robot 1C støvsuger er på mange måter bedre enn forgjengeren, Xiaomi Mi Robot Vacuum Cleaner 1S. Dens viktigste konkurransefortrinn er våtrengjøring. En intelligent elektronisk tank er tilgjengelig for væsken, som kontrollerer mengden. Sugekraften til nyheten er 2500 Pa. På den forrige modellen var dette tallet 2000 Pa. Enheten har blitt lettere med 200 g.

Batterikapasiteten er blitt mindre - 2400 mAh mot 5200 mAh. På grunn av dette ble rengjøringstiden redusert til 90 minutter. I den forrige modellen var dette tallet 150 minutter.

Det er ingen klager på kvaliteten på rengjøringen - roboten gjør en utmerket jobb med oppgavene, bygger optimale ruter og rengjør gulvet grundig selv på de mest utilgjengelige stedene.

1638 1

En tanke på “Gjennomgang av Xiaomi Mijia Sweeping Robot 1C robotstøvsuger”

 1. Serge:

  I overskriften til artikkelen er det et bilde av Xiaowa C102, ikke Mijia 1C

Legg til en kommentar

Hvordan velge

Anmeldelser

Reparasjoner