hjem Anmeldelser Gjennomgang av robotstøvsugeren iRobot Roomba 9S og S9 +

Gjennomgang av robotstøvsugeren iRobot Roomba 9S og S9 +

I 2019 ble to nye modeller - Roomba 9S og S9 + - lagt til i serien med robotstøvsugere fra den berømte amerikanske produsenten iRobot. De utfører funksjonen med renseri på harde overflater og tepper. Begge disse modellene er nesten identiske. Forskjellen er at S9 + har en avfallshåndteringsenhet, som du må betale ytterligere $ 300 for. De tekniske og operasjonelle egenskapene er de samme. Vi vil dekke dem i detalj i gjennomgangen.

baner_ali_white

Utseende

iRobot Roomba 9S +

Roomba 9S og S9 + har en stilig og moderne design, en ergonomisk kropp i form av den latinske bokstaven D. Denne formen gjør at støvsugere enkelt kan kjøre til vanskelig tilgjengelige steder og rengjøre der. Kofferten er 31,1 cm bred og 8,9 cm høy. Den er laget av matt svart plast.

En spesiell og funksjonell dekorasjon av roboter er et støvoppsamlingsdeksel i gull plassert i midten av forsiden av saken. Et videokamera er installert ved siden av, og i den fremre delen av kroppen er det en søkestasjon for ladestasjon. Andre er skjult under det fargede støtfangerglasset. Knappene for å kontrollere roboten er plassert i øvre høyre hjørne. De kan starte rengjøringsprosessen, sende roboten til stasjonen eller aktivere lokal rengjøring.

Undersiden av begge robotene er forbedret i forhold til den forrige Roomba i7. Avtrekkene er flyttet til fronten av understellet og økt med 30%. Corner Brush-teknologien ble brukt, der ytterligere to koster ble lagt til hovedbørsten.

Utstyr

iRobot Roomba 9S +

Robotstøvsugeren leveres av produsenten i en pappeske med plasthåndtak for enkel transport. Den grunnleggende konfigurasjonen, i tillegg til selve støvsugeren, inkluderer:

 • Dokkingstasjon;
 • strømadapter;
 • utskiftbart HEPA-filter;
 • sidebørste;
 • støvsamler;
 • brukerhåndbok. Roomba 9S + har et ekstra underlag for rengjøring av støvoppsamleren fra rusk, ikke Roomba 9S. Resten av utstyret er identisk.

Funksjonalitet

iRobot Roomba 9S +

Roomba 9S og S9 + roboter er designet for renseri. De utfører rengjøring i tre trinn, de takler selv de vanskeligste typer smuss på parkett, keramiske fliser, linoleum, teppe.

Prinsipp for drift:

 • innebygd hjørnebørste samler rusk i vanskelig tilgjengelige områder - i hjørner og langs gulvbrett;
 • silikonruller skraper av smuss og til og med sta smuss, samler støv, smuler, sand;
 • motor med høy effekt suger raskt opp søppel.

Støvbeholderens volum er 400 ml. Dette er tilstrekkelig i flere arbeidssykluser. For Roomba 9S må støvbeholderen rengjøres manuelt. Fremgangsmåten er enkel: du må løfte lokket, flytte skodden og riste ut innholdet i beholderen. Mens Roomba 9S + har fullautomatisk rengjøring: så snart støvbeholderen er full, kommer støvsugeren tilbake til dokkingstasjonen, hvor søppelet blir kastet automatisk i en pose.

Roboten fungerer i automatisk modus: den lager et kart over rommet, bygger en bevegelsesbane, bestemmer de mest skitne områdene og begynner deretter å rense. Hvis du trykker på Spot-knappen, vil den begynne å rengjøre langs en spiralsti. Du kan aktivere Carpet Boost, som er designet spesielt for rengjøring av myke tepper, og PerfectEdge for rengjøring av hjørner og veggrengjøring.Roboten kan rengjøre i to timer uten å lade opp på grunn av det kraftige 1800W litiumionbatteriet.

Den innovative vSLAM-teknologien hjelper roboten til å navigere i rommet og ikke krasje i forskjellige objekter. Det tar 25 målinger per sekund å analysere det omkringliggende rommet. Roboten manøvrerer raskt, beveger seg rundt i rommet, savner ikke et eneste skittent område, unngår lett hindringer som kommer.

Du kan kontrollere støvsugeren via en smarttelefon, noe som er praktisk. For å gjøre dette må du installere iRobot HOME-applikasjonen på enheten. Den er fritt tilgjengelig i AppStore og GooglePlay. I applikasjonen kan du lage en rengjøringsplan, konfigurere parametrene til roboten, sjekke den nåværende tilstanden.

baner_ali_white

Fordeler og ulemper

Fordeler:

 1. Ergonomisk D-formet kropp - støvsugeren kan rengjøre på vanskelig tilgjengelige steder.
 2. Smart navigasjonssystem - roboten identifiserer de mest forurensede områdene.
 3. Flertrinsrengjøringssystemet kan fjerne til og med vanskelig smuss.
 4. Avansert funksjonalitet: Carpet Boost - forbedret tepperensemodus, PerfectEdge - for mest effektiv rengjøring av hjørner.
 5. Stemmestyring og via smarttelefon.
 6. Selvrens på ladestasjonen for S9 +.

Ulemper:

 1. Den høye prislappen er $ 1000 for S9 og $ 1300 for S9 +.
 2. Mangel på våtrengjøring.

Kjennelse

Roomba 9S- og S9 + -robotene har nylig dukket opp på det russiske markedet, men har allerede blitt tildelt tittelen som den beste blant alle tørrstøvsugere. Men prisen er for høy. Du kan finne konkurransedyktige prøver i linjen fra produsenten Xiaomi, men for mindre penger.

695 0

Legg til en kommentar

Hvordan velge

Anmeldelser

Reparasjoner