hjem Anmeldelser Gjennomgang av robotstøvsugeren iRobot Roomba e5

Gjennomgang av robotstøvsugeren iRobot Roomba e5

En nyhet fra det amerikanske selskapet iRobot dukket opp på det russiske utstyrsmarkedet i slutten av februar 2019. Robotstøvsugeren, i motsetning til budsjettalternativene som er opprettet for renseri, er utstyrt med akustiske sensorer og en Dirt Detect-modus. Han evaluerer arbeidet som ble utført i første omgang, og hvis analysen er utilfredsstillende, vil han utføre et nytt pass. Uavhengig testing har vist at rengjøringsmidlet lett fanger opp små og store rusk, inkludert nåler og matt dyrehår. På grunn av den høye bakkeklaringen overvinner enheten lett innvendige terskler og høy teppe.

baner_ali_white

Spesifikasjoner

iRobot Roomba e5

 • Størrelse - d 33 cm, høyde 9,2 cm.
 • Batteriakkumulator - Li-ion, kapasitet 1800 mAh.
 • Maks rengjøringsareal er 60 m2.
 • Tidsforbruk på 10 m2 er 10-11 minutter.
 • Rengjøringstype - tørr.
 • Batteriets levetid er 1,5 timer. Nok for en 2-3-roms leilighet. Uavhengig testing fant at etter 40 m2 behandling viste batteriet 72% ladning.
 • Ladetidens gjenopprettingstid er 3 timer.
 • Søppelbeholder med en kapasitet på 0,6 liter.
 • Den totale vekten av enheten er 3,2 kg.
 • Kontrollpanelknapper eller gjennom applikasjonen og Wi-Fi.

Ekstra tilbehør og funksjoner - Det er en virtuell vegg. Lokal rengjøringsmodus. Timer.

Utseende

iRobot Roomba e5

Visuelt er formen på iRobot Roomba e5 en ideell plate. Kroppen, som alle moderne modeller, er laget av støtsikker plast, farge - svart. På fronten av panelet er nesten hele området okkupert av dekselet til støvbeholderen. Det er praktisk og enkelt å åpne med ett trykk på håndtaket. Håndtaket er godt synlig - det går rundt omkretsen.

Det er tre knapper i den sentrale delen av panelet på lokket på søpla: den største er "Clean" - dette er for å slå robotrenseren av og på. Mindre sideknapper er nødvendig for å kontrollere utstyret under drift. Ved siden av knappene er det en sølvfarget produsentlogo og et serienummer på utstyr.

En bevegelig støtfanger strekker seg i en halvcirkel fra siden foran. Det beskytter kroppen i tilfelle kollisjon med møbler, vegger, gulvlister. Den er utstyrt med infrarøde sensorer. Roomba e5 støvsugeren er plassert av produsenten som en teknikk for små rom. Hvis området er innenfor grensene som er spesifisert i instruksjonene, er betjeningen av utstyret riktig og effektiv - roboten går ikke tapt i rommet, omgår de fleste hindringene som er identifisert av sensoren. Reduserer hastighet foran dem, og selv med en minimal kollisjon vil det ikke være noen skader takket være den gummierte støtfangeren.

Rengjøringshøyden er 9, 2 cm forstyrrer noen ganger å få enheten under møbler, sofaer, lave stoler, men under radiatorene fjerner den søppel og støv uten problemer.

En sentral børste er installert på bunnen, som utfører all rengjøring av rusk og støv. Det er et par drivhjul på siden og ett mindre hjul foran. Med sin hjelp utføres manøvrering mellom møbler og svinger.

Til høyre for justeringshjulet er det en sidebørste for rengjøring under og over gulvlistene og i hjørnene. Baksiden er opptatt av batterirommet.

Funksjonalitet

iRobot Roomba e5

Hovedfunksjonen til en robotstøvsuger er å utføre renseri.I tillegg til glatt gulv - tre, keramikk, marmor, fliser, parkett, laminat, rengjør rengjøringsmiddel tepper med lav bunke. Høy effektivitet og renslighet garantert takket være den patenterte 3-trinns AeroForce-teknologien:

 1. Den første komponenten er sidebørsten. Fjerner støv fra hjørner, langs gulvlister når du roterer. Å plassere en del under 270 forbedrer rengjøringseffektiviteten.
 2. Søppelbøtten er 100% forseglet. Et spesielt HEPA-filter fanger opp fint støv og gir allergivennlig rengjøring.
 3. Designfunksjonen ved installasjonen av de sentrale børstene mot hverandre vil gi grundig rengjøring av alle typer overflater.

Ikke den minste rollen i arbeidskvaliteten spilles av innebygde sensorer, som lar robotstøvsugeren overvinne terskler og stiger opp til 2 cm, for å gå rundt de oppdagede trappene og hindringene. Produsenten har forbedret sugeenheten, gjort den kraftigere enn i vanlige modeller av serien.

Enkel kontroll av en lydig robot er en annen funksjon i iRobot Roomba e5. Ved å laste ned iRobot Home-applikasjonen til smarttelefonen eller nettbrettet, tilpasse det via Wi-Fi og sette opp støvsugeren, kan du kontrollere utstyret hvor som helst i fremtiden. Programmet lar deg sette en rengjøringsplan, for eksempel når ingen er hjemme, spesifiser dagen, starttidspunktet for arbeidet.

Applikasjonen overvåker ladningsnivået, starter prosessen og oppdaterer plasseringen av støvsugeren i sanntid. Det er veldig viktig at du i applikasjonen kan velge språk for kommunikasjon med utstyret.

Robotrenseren bestemmer uavhengig de mest forurensede områdene, rommene blir vurdert av sensorer innebygd i kroppen. Gadgeten vil gå gjennom denne delen så mange ganger som det tar å rengjøre den helt.

For å lokalisere rengjøringsstedet, bruk funksjonen virtuell vegg. Det fungerer i to moduser:

 1. Forbudt begrenser adgang til et av rommene.
 2. Perimeter - angir en sirkulær omkrets for å begrense bevegelse.

Utstyr

iRobot Roomba e5

 • Robotsuger.
 • Virtuell vegg med et par batterier.
 • Ladestasjon og strømforsyning.
 • Strømkabel.
 • HEPA-filteret er hoved- og utskiftbart.
 • Instruksjon.

baner_ali_white

Fordeler og ulemper

Fordeler:

 • Utmerket arbeidskvalitet.
 • Rengjøringseffektivitet i henhold til det patenterte AeroForce-systemet.
 • Enkel lydig teknikk. Selv et barn kan håndtere kontrollsystemet.
 • Komplett sett med en virtuell vegg. Ikke alle dingsene følger med.
 • Når arbeidet er fullført, går gadgeten automatisk tilbake til dockingstasjonen. Indikatoren begynner å blinke og ladestasjonen blir funnet på få sekunder, selv om den er i den andre enden av leiligheten.
 • Evnen til å tilpasse enheten til det generelle "smart home" -systemet. Kompatibel med Google Assistant stemmeassistent.

Ulemper identifisert under uavhengig testing og tilbakemelding fra utenlandske brukere:

 • Renser dårlig tepper. Noen ganger blir en haug på 1 cm til hinder for en innretning. Det "fryser".
 • Ingen kartografi. Enheten "kopierer" navigasjonen i iRobot 600-serien fullstendig.
 • Kroppen er ikke gummi, men plast. Når du kolliderer med et dyr, vil det levere et ubehagelig smertefullt øyeblikk.

Se også: robotstøvsugere opp til 30000 rubler

829 0

Legg til en kommentar

Hvordan velge

Anmeldelser

Reparasjoner