hjem Hvordan velge Innebygde apparater Velge en integrert oppvaskmaskin - praktiske råd, anbefalinger

Velge en integrert oppvaskmaskin - praktiske råd, anbefalinger

De fleste festlige høytider etterlater i tillegg til godt humør et fjell med skitne retter. Den eneste frelsen fra slike situasjoner er kjøp av oppvaskmaskin.
For ikke å pådra deg uventede kostnader, bør du imidlertid gjøre deg detaljert kjent med hvordan du velger en integrert oppvaskmaskin.

Dimensjoner og kapasitet

Dimensjoner og kapasitet på oppvaskmaskiner
For ikke å ta feil og velge riktig teknikk, bør du ta hensyn til de romslige egenskapene. Kapasitet betyr maksimal vekt på retter som maskinen kan servere på en gang. Når vi snakker om retter, skal det forstås at vi mener ett bord dekket for en person, dvs. to tallerkener, krus og underkop, skje, gaffel og kniv. I dag er de fleste produsenter av slike husholdningsapparater i stand til å tilby lastealternativer fra 4 til 17 servise. Hvis du trenger å velge en innebygd oppvaskmaskin for en gjennomsnittsfamilie, bør du ta hensyn til en kapasitet på maksimalt seks sett med oppvask. En slik maskin vil ta minimal plass på kjøkkenet. I bredden overstiger den ikke 50-60 cm, og den vil ikke være mer enn en halv meter høy.

En oppvaskmaskin med en gjennomsnittlig kapasitet, opptil 10 sett med oppvask, er imidlertid veldig populær. Denne løsningen er ideell for gjennomsnittlige familier med fem eller flere personer. En slik bil vil være høyere enn den forrige versjonen, men bredden og dybden er praktisk talt den samme.

En oppvaskmaskin med maksimal kapasitet (11-17 sett) er mer designet for en stor familie. Samlet kjennetegn skiller seg nesten ikke fra middelklassebilene.

Det er også viktig å merke seg at et sett med retter ikke innebærer tilstedeværelse av gryter og panner. Derfor er det bedre å velge en teknikk med indikatorer over minimumsstandardene.

 Se også - Hvordan finne den optimale effekten til oppvaskmaskinen

Modellklassifisering og kraft

Det er mange klasser som en moderne oppvaskmaskin er delt inn i. En oppvaskmaskin i klasse A brukes hovedsakelig i dag, noe som indikerer den høye ytelsen til denne modellen. Slike kjøkkenapparater for hjemmebruk minimerer vannforbruket for vask av oppvask betydelig. Det gjennomsnittlige vannforbruket som maskinen bruker for å vaske maksimalt antall sett (17 stykker) varierer mellom 17-20 liter. Hvis du vasker like mye oppvask for hånd, økes vannforbruket tre eller flere ganger. Og hendene hans vil bli skadet av forskjellige kjemikalier som finnes i moderne vaskemidler.

Minimum vannforbruk kompenseres av energiforbruket. Dette faktum krever noen utgifter for å styrke ledningene til hjemmet, der utstyret skal drives.For å fullføre en vaskesyklus, bruker oppvaskmaskinen opptil to kW strøm. Strømforbruket påvirkes av driftsmodus og utnyttelsesgrad.

 Se også - Rangering av de beste innebygde oppvaskmaskinene 45 cm

Programvarefunksjoner

Også, for å velge en god innebygd oppvaskmaskin, bør du gjøre deg kjent med programmets driftsmodi. Hver oppvaskmaskin i dag har et minimum av programmer som kreves for hver modell. I de fleste tilfeller har oppvaskmaskinen imidlertid opptil seks funksjonelle driftsmåter.

Som en obligatorisk funksjonalitet er enhver maskin utstyrt med følgende programmer:

  • normal vask;
  • intensiv vask;
  • rask modus;
  • soaking retter.

Programvare for oppvaskmaskin

For å velge et passende vaskeprogram, må du bestemme graden av tilsmussing av oppvasken. En dyr oppvaskmaskin vil være utstyrt med tilleggsfunksjoner. For eksempel: bruk av den delikate vaskesyklusen er ment for skjørt glass. Ofte er disse modellene utstyrt med spesialiserte glassholdere, noe som eliminerer muligheten for brudd under vaskesyklusen.

Noen modeller er preget av en økonomisk vaskemodus når det er lett tilsmussede retter. Oppvaskmaskinen kan også utstyres med et "bioprogram". Effekten oppnås ved bruk av spesielle vaskemidler med biologiske komponenter. Fett fjernes selv i varmt vann.

 Se også - Topp 10 beste oppvaskmaskiner etter kundens mening

Vannlekkasjebeskyttelse

Vannlekkasjebeskyttelse
Nesten alle oppvaskmaskiner er utstyrt med denne funksjonen. Det er delvis og fullstendig beskyttelse. En dyr bil er ofte utstyrt med full lekkasjebeskyttelse. Selv om det er en minimal utstrømning av vann enten inne i utstyret eller gjennom skadede slanger, blir vannstrømmen blokkert av en spesiell ventil. Den billigere modellen har delvis lekkasjebeskyttelse. Når pallen på maskinen er fylt med vann, slutter vannet å renne.

Støyparametere

Funksjon for oppvask av oppvaskmaskin
Når det gjelder støy, bør du selvfølgelig velge den roligste modellen. Et budsjett eller gammel modifisering av oppvaskmaskiner har en støynivå i området 50-55 dB. Hvis det er mye støy under betjeningen av maskinen, kan årsaken være i feil plasserte retter.

Tørking av retter

Enhver oppvaskmaskin i dag er utstyrt med en lignende funksjon. Men du bør likevel være oppmerksom på dette når du må velge oppvaskmaskin til hjemmet ditt.

  • kondenseringstype tørking - sett med retter vaskes av varmtvannstrykket og tørkes;
  • turbintørking - en oppvarmet luftstrøm blåser oppvasken gjennom viften. Denne metoden for tørking av oppvask anses som den mest effektive, men også dyre.

 Se også - Typer oppvaskmaskinstørking

Installasjonsmetoder for oppvaskmaskin

Den innebygde oppvaskmaskinen kan deles inn i to typer: fullt innebygd og delvis innebygd maskin.

I det første tilfellet vil bilen blande seg harmonisk med kjøkkenmøblene. Panelet på kjøkkenenheten er skrudd fast til døren til apparatet. Hele maskinstyringen er pent skjult inne. Denne løsningen er ideell for ikke-standardiserte kjøkkenmøbler med en kompleks designsmak.

DIY installasjonsmetoder for oppvaskmaskin

I det andre tilfellet forblir oppvaskmaskinen åpen, der kontrollenheten er utenfor og lett tilgjengelig for bruk. Det pene utseendet på en slik løsning vil ikke skade det generelle utseendet på kjøkkenet.

Installasjon og vedlikehold

Ved kjøp inneholder hver oppvaskmaskin et sett med nødvendig kommunikasjon og fester. Med tilstrekkelig erfaring med å installere husholdningsapparater, kan hver eier personlig koble maskinen til vann, elektrisk og avløpskommunikasjon. Hvis kjøperen ikke har tilstrekkelig erfaring i denne saken, i dette tilfellet, bør en slik hendelse overlates til kvalifiserte spesialister.Fordi feil ved tilkobling av utstyr uunngåelig fører til funksjonsfeil i oppvaskmaskinen og mulig vannlekkasje.

Installasjon og vedlikehold av oppvaskmaskiner

Det faktum at oppvaskmaskinen bruker vann fra den generelle vannforsyningen, har alle modeller et rengjøringsfilter. Etter en viss periode blir disse filtrene skitne. Dette påvirker kvaliteten på oppvasken. Fjern filteret, skyll det grundig med rennende vann og vaskemidler og sett det på igjen. Hvis du ikke kan gjøre dette selv, bør du kontakte veiviseren for å få hjelp. Levetiden til disse filtrene er også begrenset. Det anbefales imidlertid å bruke avkalkingsmidler for å forlenge levetiden. Da vil oppvaskmaskinen kunne fungere ganske lenge.

Se også - Velge en kompakt oppvaskmaskin på bordet

4927 0

Legg til en kommentar

Hvordan velge

Anmeldelser

Reparasjoner