hjem Hvordan velge Innebygde apparater Velge en pålitelig induksjonskoker for hjemmet ditt

Velge en pålitelig induksjonskoker for hjemmet ditt

Denne artikkelen fokuserer på spørsmålet om hvordan du velger en induksjonstopp i 2019. Dette emnet er veldig relevant. Selv om induksjonstopper kom opp på hjemmemarkedet for mer enn 20 år siden, finnes de sjelden i moderne kjøkken. Og forgjeves. Oppvarmingshastigheten til en induksjonskoker er på ingen måte dårligere enn gassmodeller. Og effektiviteten og brukervennligheten er mye høyere enn for elektriske. Men hvilken induksjonskoker skal du velge for ditt hjem, kontor eller sommerhus? Hva er de, og hvordan skiller de seg fra hverandre? La oss snakke om dette mer detaljert.

Hvordan det fungerer

Hvordan en induksjonstopp fungerer

Før vi snakker om hvilke av induksjonspanelene som er bedre å velge, la oss forstå prinsippet for driften. En induksjonsspiral laget av kobber er plassert under toppanelet på komfyren. Derfor kalles ovnen induksjon. Magnetisk spole leder en elektrisk strøm, som skaper et magnetfelt som trenger gjennom toppdekselet. Under påvirkning av dette feltet genereres elektromagnetiske svingninger i bunnen av spesielle retter som forårsaker oppvarming.

Forresten forblir kokeplaten kald, så det er nesten umulig å bli brent. Dette varmer bare opp den delen av induksjonsflaten som gryten står på, det vil si at ovnen automatisk tilpasser seg pannens diameter. Av sikkerhetsmessige grunner er det også umulig å slå på ovnen hvis det ikke er noen gryte eller stekepanne på den, noe som er veldig bra for sparsomme, men glemsomme husmødre.

Se også:

Fordeler og ulemper med induksjonsovner

Fordeler og ulemper med induksjonsovner

Etter vår mening har denne teknikken mye mer positive egenskaper enn negative. Blant dem er for eksempel: (Se også: Vurdering av de beste induksjonsflatene i 2019 )

 1. Økonomisk strømforbruk. Ovnen varmer bare oppvasken og holder konstant temperatur. Dermed blir kokeprosessen fullført mye raskere. Samtidig har nesten alle modeller beskyttelse mot overspenning og overspenningssensorer.
 2. Sikkerhet. Det er ingen åpen ild eller kokeplate. Hvis det er en tom gryte på komfyren eller det ikke er noen i det hele tatt, vil ikke ovnen slå seg på.
 3. Enkel vedlikehold. Selv om innholdet i pannen ved et uhell "stikker av", vil du ikke se røyk, ingen svie, ingen røyk. Tross alt forblir kokeplaten knapt varm og brenner ikke noe. Tørk av koketoppen med en fuktig klut etter bruk.
 4. Det er ikke noe spesielt behov for ventilasjon. Siden ovnen bare varmer opp gryten og ikke luften, er det ikke behov for kontinuerlig ventilasjon.
 5. Brukervennlighet. Nesten alle 2019-modellene er veldig enkle og greie å betjene.Selv en billig induksjonstopp har justerbare eller automatiske moduser, noe som forenkler prosessen.
 6. Kompakte dimensjoner. Frittstående ovner med en og to brennere er så lette og kompakte at de lett kan tas med deg til landet eller praktisk plassert selv i et veldig lite kjøkken.

Blant de negative kvalitetene kan bare tre skilles ut:

 1. Ganske høy pris.
 2. Behovet for å kjøpe spesialretter.
 3. Misforståelsen om at magnetfeltet fra ovnen påvirker menneskers helse negativt.

Den siste uttalelsen er helt ubegrunnet. Forskere har bevist at siden det opprettede feltet er lavfrekvent, har det absolutt ingen effekt på menneskelig velvære. Og produkter tilberedt på denne måten akkumulerer ikke noe i seg selv.

Se også - Velge en kompakt oppvaskmaskin på bordet

Induksjonskoker: hva de er

Induksjonskokere hva de er

Det er tre typer induksjonskoker:

 • bordplate;
 • innebygd;
 • kombinert.

Når du velger koketopp, bør du først og fremst fokusere på dine behov og dimensjoner på kjøkkenet. Hvilken foretrekker du?

Bordovner er det mest kompakte alternativet. Oftest har de bare en eller to brennere. Men hvis du bor alene og sjelden lager mat hjemme, er dette alternativet helt klart for deg. En slik kokeplate vil være nok for et ungt par uten barn.

Den innebygde ovnen i full størrelse er et godt valg for en familie på 4 eller flere eller et profesjonelt kjøkken. Selvfølgelig koster dette alternativet litt mer, men ytelsen til en slik kokeplate er uten sammenligning høyere.

For moderne leiligheter gis det en annen modifikasjon - kombinerte overflater... Hvis lysene i hjemmet ofte er slått av, er det lurt å velge en induksjonstopp av denne typen. Ofte består den av fire brennere: to av dem er induksjon, og 2 er konvensjonell gass. Dermed kan du alltid være sikker på at middagen kommer i tide.

Se også - Hvilket er bedre: gass eller elektrisk komfyr

Velge en induksjonsflate: hva du skal se etter

Velge en induksjonsflate hva du skal se etter

For å hjelpe deg med å ta ditt valg har vi samlet en kort guide for å hjelpe deg med å bruke pengene dine mest effektivt.

Modi og kraft

Dessverre er det ingen induksjonstopper i trinnløs strømkontroll. I løpet av arbeidet kan du sette bryteren i en hvilken som helst fast posisjon, samt sette minimum eller maksimal intensitet av arbeidet. Det er antallet slike posisjoner som bestemmer nøyaktigheten du kan regulere oppvarmingsprosessen med og kontrollere temperaturregimet. Billigere modeller tilbyr 10-15 moduser, dyre gir mer enn 20 stillinger. ( Se også: Hva er den optimale effekten for en induksjonstopp? )

Overopphetingsmodus

For de som er vant til å leve i ganske raskt tempo, anbefaler vi å velge en kokeplate med en nødintensiv oppvarmingsfunksjon. Ovnen vil selvfølgelig ikke kunne fungere i denne modusen på lang tid, men du kan koke dumplings på omtrent ti minutter. En kortsiktig økning i kraft er mulig på grunn av enhetens interne reserver.

Kokeplattform

Noen retter tilberedes best over åpen ild. I dette tilfellet brukes spesielle retter med avrundet bunn. Varmebehandling foregår veldig raskt, men ved maksimal temperatur. Eiere av vanlige gasskomfyrer, selv med spesielle retter, er tvunget til å være fornøyd med utseendet til slike retter. Så hvis du er en fan av orientalsk mat, er det bedre å velge en induksjonstopp utstyrt med spesielle sfærisk konkave kokeplater. Bare i dette tilfellet vil rettene smake som om de ble tilberedt på en skikkelig bål.

Sikkerhet

Som allerede nevnt er det nesten umulig å bli brent på koketoppen. Det er imidlertid en annen fare her.Hvis du ikke er forsiktig, kan du skade deg på de skarpe kantene på glassflaten. Derfor, hvis familien din har mobile og veldig nysgjerrige barn, må du sørge for at du får en modell med avrundede hjørner. Noen modeller er i tillegg utstyrt med et beskyttende metallkant rundt omkretsen. De er også ganske trygge.

Overordnede dimensjoner

Før du kjøper koketopp, må du velge stedet der den skal installeres og måle maksimalt mulige dimensjoner for det fremtidige kjøpet. I dette tilfellet er det verdt å vurdere at induksjonskoker ikke kan plasseres i nærheten av gjenstander og enheter som har metalldeler. Så kjøleskap, oppvaskmaskin og vaskemaskin, stekeovn og andre apparater bør være plassert så langt unna det som mulig.

Evne til å stille inn din egen temperatur på hver brenner

Mange induksjonstoppmodeller lar deg stille inn en individuell modus for hver kokeplate. Dette lar deg lage mer enn en tallerken samtidig, men flere. Dette bruker forskjellig oppvarmingskraft.

Moduslåsesystem

De mest "avanserte" induksjonsoverflatemodellene har en ganske interessant funksjon. Du kan pause induksjonsenheten en stund ved å trykke på en knapp. Samtidig vil den "smarte" ovnen huske alle moduser og innstillinger, og etter omstart vil den fortsette å fungere som om ingenting hadde skjedd. Dette er veldig praktisk når du haster med å forlate kjøkkenet i kort tid, og det er ingen som kan ta seg av tilberedningsprosessen.

Temperatur kontroll

Hvis du har kjøpt en induksjonstopp, trenger du ikke lenger å kontrollere at parabolen ikke overopphetes og å bestemme temperaturen etter øynene. Spesielle sensorer vil gjøre alt for deg. Hvis temperaturindikatorene overskrider de angitte parametrene, bestemmer koketoppen uavhengig av å redusere varmeeffekten.

Se også - Noe som er bedre enn en induksjon eller elektrisk kokeplate

TOP-3 induksjonskoker

For å lette valget av våre lesere ytterligere, har vi samlet en liten vurdering av de beste induksjonsflatene i 2019 for hjemmekjøkken og profesjonelt. Tatt i betraktning subjektiviteten til vurderingene, vil vi ikke dele ut premier, men bare liste opp flere verdige modeller, etter vår mening.

LEX EVI 640 BL

LEX EVI 640 BL

Dette er et av de billigste alternativene på markedet for lignende husholdningsapparater. I forskjellige butikker overstiger kostnadene for et slikt panel ikke $ 250. Av fordelene kan følgende bemerkes:

 • stilig design;
 • brennere med forskjellige diametre;
 • rimelig pris;
 • berøringskontroll;
 • sove timer;
 • barnevern (blokkering);
 • restvarmeindikator.

Med alle fordelene som er oppført, har denne modellen bare én ulempe - fingeravtrykk forblir på overflaten. Men til denne prisen er dette minus ikke så merkbart.

Se også - Innebygd elektrisk ovn: hva er best å velge?

Electrolux EGD - 6576 NOK

Electrolux EGD - 6576 NOK

Denne modellen fra Electrolux-selskapet passer for de som foretrekker å være klare for alle livssituasjoner. To av de fire brennerne i denne modellen er gass, slik at du kan lage middag selv i fravær av strøm. Induksjonstopp EGD - 6576 NOK har vært trygt i spissen i omtrent to år, og her er hvorfor:

 • Den "gass" delen er utstyrt med elektrisk tenning og klassiske brytere;
 • induksjonssiden styres av sensorer;
 • systemet er utstyrt med barnesikring, en gasslekkasjekontroller og en indikator for gjenværende varme;
 • når væske helles på induksjonsflaten, slås ovnen automatisk av;
 • for de som er spesielt forhastede er det en "Boost" -modus.

Denne modellen har også ulemper:

 • brytere på "gass" -siden blir veldig varme, siden de ligger ganske nær overflaten;
 • nesten alt smuss er synlig på en helt svart overflate.

Se også - Velge en stille hette til kjøkkenet

Siemens EH645FE17E

Siemens EH645FE17E

Denne induksjonsflaten har vunnet den høyeste ros fra brukerne. Ifølge forbrukeranmeldelser kan det kalles en av de mest populære modellene blant standardalternativene.

Fordeler:

 • stilig design;
 • elegant beskyttelsesramme i sølv;
 • "Boost" -modus;
 • restvarmeindikator, barnesikringslås, sikkerhetsavstenging når væske renner over;
 • overflaten er i stand til å gjenkjenne tilstedeværelsen av retter;
 • på slutten av kokeprosessen, gir ovnen informasjon om hvor mye energi som er brukt.

Med alle fordelene har denne modellen også et par ulemper. Det er få av dem, men de er veldig betydningsfulle:

 • når du opererer med høy effekt, høres en sterk brummen;
 • du kan ikke justere effektnivået separat for hver kokeplate;
 • fraværet av spesielle klemmer skaper vanskeligheter for selvmontering;
 • ganske høye kostnader.

Se også - Hvordan rengjøre en keramisk komfyr fra fett og karbonavleiringer

Vi håper virkelig at artikkelen vår hjalp deg med å forstå hvordan du velger en induksjonstopp i 2019. Det er sannsynlig at snart en ny og moderne kjøkkenassistent vil dukke opp i hjemmet ditt, og matlaging blir lett og morsomt.

Se også:

16457 1

En tanke om "Velge en pålitelig induksjonstopp for ditt hjem"

 1. Katia:

  wow, jeg visste ikke engang om induksjonskoker med skarpe kanter (en veldig nyttig artikkel, du kan se at en person forstår. Jeg har brukt en induksjonskoker i tre år (hotpoint), jeg føler at jeg ikke har prøvd alle funksjonene ennå ..)) men generelt er saken veldig praktisk, meg på gass nå koker på en eller annen måte ikke riktig!

Legg til en kommentar

Hvordan velge

Anmeldelser

Reparasjoner