hjem Hvordan velge Innebygde apparater Sammenligning av gasskomfyr og kokeplate

Sammenligning av gasskomfyr og kokeplate

Det er ingen hemmelighet at en god husmor tilbringer mye tid på kjøkkenet. Hvor mye tid og krefter du bruker på å tilberede en deilig middag, avhenger av hvor godt og praktisk utstyrt dette rommet er. Derfor oppstår spørsmålet når du skal ordne et nytt kjøkken eller renoveringsarbeid: hvilken er bedre gasskomfyr eller gasskomfyr?

Hva er det beste valget?

Det er ganske vanskelig å gi et bestemt svar. Alt avhenger av hvilke mål og mål personen setter for seg selv. Valget i dette tilfellet avhenger av mange parametere:

 • størrelsen og utformingen av kjøkkenet;
 • enhetskostnad;
 • hyppighet av bruk;
 • viktigheten av å ha en ovn;
 • foretrukket type strømforsyning: gass, elektrisitet eller induksjon;
 • enhetens totale dimensjoner og vekt;
 • enkel installasjon;
 • andre faktorer.

La oss se på hvordan kokeplaten skiller seg fra ovnen, og hvilke fordeler og ulemper hver av disse enhetene har.

Kjøkkenkomfyr: fordeler og ulemper

Til tross for det største utvalget av forskjellige kjøkkenenheter, fortsetter mange husmødre å velge tradisjonelle ovner. Dessuten er valg av modeller i dag utrolig stort. På forespørsel kan du kjøpe en gass-, elektrisk, induksjons- eller kombinasjonsmodell.

fordeler

Den første og viktigste fordelen med en tradisjonell kokeplate er dens enkle installasjon. For å bytte ut enheten, er det nok bare å fjerne den gamle platen fra rommet og installere en ny på plass. Hvis du bestemmer deg for ikke å kjøpe en gass, men en elektrisk komfyr eller "induksjon", trenger du ikke engang å ringe en bensinspesialist for å koble til. Det vil være nok bare å koble enheten til et stikkontakt.

Det neste pluss er de lave kostnadene for enheten. En billig gasskomfyr "ingen bjeller og fløyter" vil koste mye mindre enn den mest budsjettkomfyren. Og hvis du legger til kostnaden for en billig ovn til dette beløpet, vil forskjellen bli enda mer merkbar.

Tradisjonelle plater er ganske holdbare. På en slik overflate kan du sette hvilken som helst, til og med en veldig tung panne.

Stationære ovner er også enkle å rengjøre. De fleste av dem har en metallemaljert overflate. Det kan rengjøres med en myk børste med forskjellige vaskemidler, og det er ingen frykt for å skrape noe.

ulemper

Kjente ovner, inkludert gass, er et ganske omfangsrikt møbel. Platen vil ta minst en halv kvadratmeter plass. I tillegg er det mulig å plassere en gasskomfyr bare der det er lagt rør og det er mulig å utstyre ventilasjonen.

Det er ganske vanskelig å få plass til en tradisjonell komfyr i interiøret. Uansett hvor hardt designeren prøver, vil enheten fremdeles dele headsets generelle plan i 2 deler. Det er også umulig å sikre en tettsittende passform på sidene av enheten.Tilsvarende vil det være sprekker der rusk, vanndråper og fett og andre "gaver" vil falle. For å vaske ovnen riktig må den flyttes regelmessig. Ellers må du ikke skrubbe sideveggene.

Se også - Hvordan rengjøre en keramisk komfyr fra fett og karbonavleiringer

TOPP 3 beste kjøkkenovner

 1. GEFEST 3200-08
 2. DARINA B EC331 606 W.
 3. De Luxe 5040.38g

Koketopp: fordeler og ulemper

Denne overflaten blir et stadig mer populært alternativ til tradisjonelle plater. Det er forskjellige modifikasjoner på markedet for husholdningsapparater, fra gass, til induksjon eller blandet.

Fordeler

Koketoppen er super kompakt, spesielt i tykkelse. Den kan plasseres bokstavelig talt på hvilken som helst benkeplate, og plassen under den kan brukes til å ordne hyller og skuffer. Dette er bare den perfekte løsningen for små kjøkken. Hvis det ikke er behov for konstant bruk av ovnen, kan du kjøpe en frittstående kompakt modell og oppbevare den i pantryet, og ta den ut etter behov.

Kjøkkenpanelene er vakre. Du kan velge det perfekte alternativet for ethvert design. Overflaten vil bare se ut som en integrert del av benkeplaten - stilig og original.

Koketoppene er ganske enkle å vedlikeholde. For daglig rengjøring trenger du bare å tørke av panelet med en vanlig myk klut. Dette gjelder spesielt de modellene som er laget av glass eller glasskeramikk.

Panelene installeres helt uavhengig. Det er ikke nødvendig å plassere den over ovnen. Sistnevnte kan plasseres generelt på den andre siden av kjøkkenet. Og hvis vertinnen ikke bruker ovnen, trenger du ikke kjøpe den i det hele tatt.

Negative trekk

Det tar mye arbeid å installere koketoppen selv. For henne må du kutte ut en spesiell åpning i benkeplaten, justere alle dimensjoner nøye og først deretter delta i installasjon og tilkobling. I tillegg, for riktig og langvarig drift, er det nødvendig å gi et godt ventilasjonssystem direkte til skapet. Ellers vil panelet raskt forringes, og møblene fra overflødig varme kan ta fyr.

For innebygde apparater leveres spesielle møbler. Hvis den ikke er der, må du bruke ekstra penger på kjøp av et kjøkkensett.

Hvis du bestemmer deg for å kjøpe både et panel og en gassfyrt ovn, vil det være vanskelig å bygge dem inn. Hver av enhetene vil kreve en egen gasslange. Vi må ringe gassformannen og bestille et eget prosjekt. Bruk av en rekke dobler og avstandsstykker er strengt forbudt.

En god kokeplate er dyr. I tillegg til dette legger du til kostnadene for en innebygd ovn. Det kan hende at summen som mottas som resultat ikke behager. Det må huskes at du sannsynligvis må bruke penger på installasjon.

En klassisk kokeplate laget av glass eller glasskeramikk tåler ikke en totalvekt på mer enn 15-17 kg. Videre kan det ikke legges mer enn 5-6 kg på hver brenner. Så hvis du er vant til å lage kompotter med bøtter, er dette alternativet definitivt ikke egnet.

Se også - Sammenligning av gasskomfyr og kokeplate

TOPP 3 beste kokeplater

 1. Bosch PIE631FB1E
 2. Electrolux EHF 96547 XK
 3. Hansa BHCI65123030

konklusjoner

Som du kan se, har hver av disse enhetene både fordeler og ulemper. Så du bør bare gå ut fra dine egne preferanser.

Hvis du vil ende opp med et ultramoderne kjøkken og ikke skremme deg ekstrautgifter, er det bedre å stoppe valget på panelet og en ekstra frittstående ovn.

Hvis prioriteten er å kunne lage mye mat og samtidig, er det bedre å foretrekke den tradisjonelle komfyren.

Se også:

24803 1

En tanke om “Sammenligning av gasskomfyr og kokeplater”

 1. Elena:

  For min smak er en gasskomfyr fortsatt mer praktisk, men en elektrisk ovn. Jeg så på hver av vennene mine og prøvde å lage mat både der og der. Og så bestemte jeg meg for å ta det separat, og ikke i en plate.

Legg til en kommentar

Hvordan velge

Anmeldelser

Reparasjoner