hjem Hvordan velge TV-apparater Hvordan velge en TV for hjemmet ditt: ekspertråd

Hvordan velge en TV for hjemmet ditt: ekspertråd

I dag er ikke TV lenger noe overraskende og uoppnåelig. Et slikt mirakel av teknologi er bokstavelig talt i hvert hjem. Det moderne markedet tilbyr daglig flere og flere nye modeller fylt med "avanserte" teknologier.

For å kjøpe en virkelig god TV og ikke betale for mye for de alternativene som kanskje aldri kommer til nytte, må du forstå nye trender og trender på forhånd. Rådene fra salgsassistenter er ikke alltid nyttige. Tross alt er hovedmålet med slike assistenter å selge raskt og til en høyere pris. Dette gjelder spesielt de modellene som har ligget lenge i butikkhyllene og ikke oppfyller forbrukernes behov og forventninger.

Deretter skal vi analysere hvilken TV som er bedre å velge i 2019 ifølge eksperter, og hva du egentlig bør ta hensyn til når du kjøper dette dyre utstyret.

Hva du skal se etter når du velger

Det riktige valget av en moderne TV avhenger av mange parametere. Og spørsmålet om pris er langt fra å være i utgangspunktet her. Det er klart at en god TV ikke kan være billig. Ikke glem at du skal bruke utstyret i mer enn en måned, og kanskje til og med et år. Derfor er ikke spørsmålet om å spare på bekostning av kvalitet verdt det. Samtidig må du tenke på forhånd hvilke funksjoner som er viktige for deg, og hvilke du trygt kan ofre, mens du sparer betydelig. Så la oss komme i gang.

 1. Skjermtype
 2. Bakgrunnsbelysningstype
 3. Diagonal
 4. Skjermoppløsning
 5. Format
 6. Svartid og frekvens
 7. Lysstyrke og kontrast
 8. Lydkvalitet
 9. Grensesnitt
 10. Tilleggsfunksjoner
 11. operativsystem

Se også - Rangering av de beste TV-ene i 2019

Skjermtype

Dette er den første parameteren du må ta hensyn til. Følgende teknologier presenteres på markedet:

 • CRT... Dette er det rimeligste og, kanskje man sier, "forhistorisk" alternativ. Denne typen TV var sannsynligvis i alle sovjetiske hjem, og mange besteforeldre kan fortsatt finne den i dag. Hovedegenskapene til denne typen TV er lav pris og lang levetid. Videre er de ganske tungvint og har minimal funksjonalitet. Det er blant annet bevist at det å se på TV i lang tid med en slik skjerm påvirker synet negativt.
 • LCD - flytende krystall (LCD)... Til relativt lave priser kan disse modellene skryte av god bildekvalitet, høy fargegjengivelse og grunne dybde. Den største ulempen med slike skjermer er at de har en tendens til å brenne ut. Derfor bør de plasseres slik at direkte sollys ikke faller på dem. Ellers vil flekker vises på skjermen over tid.
 • LED-skjermer... Dette er mye mer "avanserte" modeller. I motsetning til LCD-skjermer brukes LED-bakgrunnsbelysning av matrisen her. Så de er til og med litt tynnere enn LCD-kolleger. Samtidig gleder LED-skjermer seg med god bildekvalitet og bruker mye mindre strøm.
 • Plasmapaneler... Her er skjermen ikke krystaller med væske, men forseglede celler fylt med gass. Så på en annen måte kan de kalles "gassformige".Takket være denne designen bruker teknikken, selv om den gir et bedre bilde og ikke falmer, betydelig mer strøm. I tillegg kan plasmamodeller ganske enkelt ikke gjøres små. Minimum skjermstørrelse i dette tilfellet vil være 32 tommer.
 • Laserskjermer... En av de ganske nye utviklingen (mindre enn 10 år). Slike skjermer har lang levetid og bruker lite strøm. I dette tilfellet er bildet av ganske god kvalitet. Kanskje deres viktigste ulempe er de høye kostnadene.
 • Projeksjon. Slike modeller er veldig kontroversielle når det gjelder forholdet mellom pris og kvalitet. Demonstrert god fargegjengivelse og bildekvalitet, de er samtidig utsatt for utseendet til "ødelagte" piksler. Deler av skjermen vil rett og slett brenne ut over tid, noe som reduserer bildekvaliteten. I tillegg har projeksjonsmodeller en begrenset synsvinkel, noe som heller ikke øker populariteten.

Et annet kriterium for valg av TV er de fysiske parametrene på skjermen. Moderne modeller er flate og konkave. Førstnevnte er de vanligste, er veldig populære og er mye billigere. Sistnevnte har evnen til å fordype betrakteren helt inn i bildet, skape effekten av tilstedeværelse. Unødvendig å si at konkave modeller er betydelig dyrere.

Bakgrunnsbelysningstype

Bakgrunnslysten påvirker også kostnadene for TV-en og kvaliteten på det medfølgende bildet. Avhengig av beløpet du er villig til å bruke på kjøpet. Du kan velge en av disse:

 • Edge LED - moderne modeller med god synsvinkel. Lysdiodene i den er plassert langs skjermens kontur, og skaper dermed en slags lysende ramme. Dette gjør enheten slank og ganske økonomisk.
 • Direkte LED - mer "avansert" teknologi. Her er lysdiodene spredt over hele planet. Justeringen kan gjøres for hver enkelt diode. Dette gjør det mulig å enkelt justere den lokale nedtoningen av farger, som igjen lar deg gjøre bildet lysere og mer kontrasterende. TV-er med Direct LED-teknologi gir et mer fargerikt og "rikt" bilde.
 • QLED - gir ikke bakgrunnsbelysning i det hele tatt. Teknologien innebærer bruk av kvantepunkter, som fungerer som bakgrunnsbelysning. Slike TV-er overfører fargene som er mest akseptable for det menneskelige øye. Bildet vil være lyst, men veldig naturlig, ikke "surt". En slik TV er en størrelsesorden dyrere enn de andre, men dette faktum gjør det ikke mindre populært.
 • OLED - ultramodern utvikling. I stedet for en bakgrunnsbelysningsenhet bruker de dioder dekket med en fosfor, som lyser når en elektrisk puls passerer. Slike modeller har den største synsvinkelen. Selv om du ser favorittprogrammene dine i timevis, blir øynene dine aldri slitne. Imidlertid har ikke alle råd til en slik TV. Kostnaden for modellene er veldig høy.

Diagonal

En annen viktig parameter. På markedet kan du finne modeller fra 14 til 110 tommer. Når velge en diagonal det er verdt å fokusere ikke bare på populariteten til modellen, men også på følgende kriterier:

 1. Romdimensjoner. Jo større avstand fra synsposisjonen til veggen utstyret skal plasseres på. For små rom, for eksempel et soverom eller kjøkken, er en liten modell egnet; for en stor hall bør utstyret være passende. For å grovt estimere størrelsen på diagonalen måler du avstanden. Størrelsen på TV-en skal være omtrent 1/4 av avstanden til visningsposisjonen (selvfølgelig må du måle i de samme enhetene).
 2. Hensikt. Hvis du trenger en TV på kjøkkenet for å se nyheter om morgenen og kvelden, vil en 26-tommers skjerm være tilstrekkelig. For å sette opp en hjemmekino er det bedre å vurdere større dimensjoner. Hvis størrelsen på rommet tillater det, kan du "starte" fra 55 tommer. Området 32 ​​"til 55" er vurdert av brukere til å være bra for et stort soverom eller en mellomstor stue.

Se også - Hvordan finne den optimale TV-diagonalen

Skjermoppløsning

Dette konseptet skjuler størrelsen på bildet, målt i piksler. Jo større denne parameteren er, desto bedre og skarpere ser bildet ut. I dag er det fire hovedtyper av denne parameteren:

 • HD (1280x720 eller 1366x768 piksler) - denne oppløsningen er iboende i små billige modeller, det er ganske nok for en “kjøkken” -versjon.
 • Full HD (1920x 1080) - de vanligste enhetene. Bildekvaliteten er ganske gjennomsnittlig, prispolitikken er rimelig. De aller fleste enheter er utstyrt med denne teknologien.
 • Ultra HD - 4K (4096x2160 eller 3840x2160) - teknologien er iboende i modeller med en diagonal på minst 32 inches i diagonal. Gir et bilde av veldig høy kvalitet, men det er ganske dyrt. Se vurdering av de beste 4K-TVene.
 • Ultra HD - 8K (7680x4320) - ultramoderne teknologier, dessverre ennå ikke tilgjengelig for de fleste brukere. Og valg av modeller på grunn av de høye kostnadene er ikke så mangfoldig.

Når du velger, bør du ikke bare fokusere på lommeboken, men også på formålene TV-en er kjøpt til. Hvis du planlegger å se analoge sendinger, gir det ingen mening å kjøpe en enhet med FHD-teknologi, enn si UHD. Maksimalt signal som kan "løpe" gjennom kabelen vil være betydelig lavere. Høy definisjoner er et must for alle som ønsker å se HD-filmer eller koble til spillplattformer.

Format

Denne parameteren kommer direkte fra den forrige. De fleste moderne TV-er har 16: 9 widescreen-skjerm. Denne indikatoren er den mest populære, den støttes av de aller fleste TV-programmer, videoer og filmer. Dette er også den mest fysiologiske indikatoren for en person, å dømme etter resultatene av forskning utført av forskere. Det er andre populære formater - 21: 9 og 16:10. De brukes på TV-skjermer med store diagonaler.

Svartid og frekvens

Dette er en annen indikator det er verdt å være oppmerksom på. Tilbakekallingstiden er en parameter som karakteriserer endringen i posisjonen til krystallet i hver piksel. Det avhenger av hvor raskt bildet vil endres under bevegelse. Hvis denne indikatoren er utilstrekkelig, vil en såkalt løkke være synlig på skjermen, noe som ikke er veldig behagelig.

Oppdateringsfrekvens er også en viktig beregning. Jo høyere tall, jo bedre. Gode ​​mellomstore TV-er har en oppdateringsfrekvens på minst 400 Hz. Den høyeste frekvensen når 1000 Hz.

Lysstyrke og kontrast

Bildet av en god TV skal være lyst og saftig. I dette tilfellet skal ikke enheten fungere på det ytterste. For å sjekke, be konsulenten om å ta fjernkontrollen og vise riktig skala i innstillingene. Hvis det er midtstillinger, er alt i orden. Hvis glidebryteren skyves til kanten, prøver de å lure deg ved kunstig å heve bildekvaliteten til ganske lave kostnader.

Lydkvalitet

Denne parameteren er også viktig når du velger en TV. Jo "renere" lyden som produseres av høyttalerne, jo mer behagelig blir det å se. TV-er med innebygd Dolby Digital-dekoder og NICAM-støtte har den beste lydytelsen. Gode ​​TV-er har en total stereohøyttalereffekt på minst 20 watt. Det er best om akustikken er flerkanalig.

Grensesnitt

Når du velger en ny TV, må du sørge for å inspisere den på sidene og baksiden. Det er på disse stedene som "stikkontakter" oftest er lokalisert for å koble til forskjellig utstyr: en spillkonsoll, en tuner, et webkamera, hodetelefoner, en flash-stasjon og så videre. Jo flere av disse kontaktene på TV-en din, jo bedre. De mest populære er:

 • USB-port. Nettkameraer, Wi-Fi, flash-stasjoner, hodesett, tastatur og mus og så videre er koblet til her. Så en slik kontakt vil ikke være nok.
 • Dette inkluderer overføring av lyd- og videosignaler fra en datamaskin, videokamera, spillplattformer og konsoller, og så videre.
 • PAL - "jack" for analog kringkasting.
 • DVB-C / DVB-S - for satellitt-TV og digital.
 • Denne porten brukes til å synkronisere TV og videospiller.
 • Mini-jack eller Jack5. Her er hodetelefoner satt inn.
 • S-Video. Analog port for overføring av bilder fra PC til TV.

Når du kjøper, må du være oppmerksom på at de tilgjengelige kontaktene samsvarer med de som er tilgjengelige på utstyret du allerede har kjøpt. Ellers vil du ikke kunne bruke dem.

Tilleggsfunksjoner

Det er også en rekke nyttige funksjoner som moderne TV-er har. Enten du trenger dem eller ikke, bestem deg selv. Vi vil ganske enkelt liste opp alle mulige "dingser" med moderne teknologi:

 1. 3D-skjerm. Det er nok å legge til spesielle briller på TV-en, og det er ikke lenger behov for å besøke kinoen. Du kan nyte et tredimensjonalt bilde hjemme uten å forlate favorittsofaen din. Det er verdt å huske at når du ser på 3D-filmer i lang tid, kan øynene bli slitne og skadet.
 2. Wi-Fi-støtte. Så du vil "surfe" på Internett rett gjennom TV-en Det er nødvendig at en slik teknologi ikke krever flere ledninger, dette er upraktisk.
 3. Antirefleksskjerm. Selv i veldig intens belysning blir ikke TV-skjermen til et speil. Å se på en slik TV er mye mer behagelig.
 4. Bilde-i-bilde. Denne teknologien lar deg se flere kanaler samtidig.
 5. Vedlikeholde et minnekort. TV-en har en spesiell kontakt som lar deg koble til minne direkte fra en smarttelefon, kamera eller telefon.
 6. 24p ekte kino. Funksjonen lar deg mate bildet nøyaktig med frekvensen mens det ble tatt - 24 bilder / sek. Med denne typen visning blir øynene sliten mye saktere.
 7. Funksjonen lar deg stoppe sendingen midlertidig. Dette er ikke mulig på enkle TV-er. Time Shift-systemet lar deg ikke gå glipp av et minutt av en interessant film eller fotballkamp.
 8. Smart TV. Strøm filmer og annet online innhold direkte fra internett. Du trenger bare å koble TV-en til nettverket.
 9. "Liste over favorittprogrammer". Lar deg legge til hva du vil til favorittene dine. Du trenger ikke å snu kanaler hele tiden og holde oversikt over tiden.
 10. Med denne teknologien kan du streame innhold direkte fra smarttelefonen din. Ingen ledninger kreves for dette.
 11. Stemme- og gestkontroll. Du trenger ikke lenger å sørge for at fjernkontrollen ikke går tapt. Teknologien er så spesifikk at mange ikke kan bli vant til den.
 12. Progressiv skanning. Teknologien lar deg få et klarere og mer høykvalitetsbilde på grunn av sekvensiell overføring av rammer.

Dette er ikke alt moderne TV-er kan gjøre. Det er verdt å merke seg at selv om de fleste funksjonene er ganske praktiske, er de ikke alltid verdt å bruke ekstra penger på. Brukere bemerker at de fleste "bjeller og fløyter" kjeder seg etter noen måneders bruk og blir ganske enkelt dyre fyllinger.

operativsystem

Moderne TV-er er utstyrt med helt forskjellige operativsystemer. Hver av dem har fordeler og ulemper. Basert på brukeranmeldelser - alt handler om vane. Noen liker en, og noen andre. Derfor bør du ikke gjøre denne parameteren til hovedvalgskriteriet. Det er flere hovedoperativsystemer:

 1. Tizen - iboende i Samsung;
 2. WebOC - LG jobber med det;
 3. Android TV - brukes i TV-er Philips og Sony;
 4. Firefox OS - brukt av Panasonic.

Hvilket selskap du skal velge

Produksjonen av TV-er har blitt så utbredt at modeller med navn som ikke betyr noe for kundene i økende grad dukker opp på markedet. Selvfølgelig betyr ikke dette i det hele tatt at de er av dårlig kvalitet. Men hvis du ikke vil friste skjebnen, er det bedre å foretrekke velprøvde merker:

 • Lg Er et sørkoreansk selskap som har produsert denne typen utstyr i mange år. Hun var en av de første som introduserte OLED-teknologi og demonstrerer ganske gode resultater i denne saken.Se vurdering av de beste modellene fra LG.
 • Philips - modeller fra det kinesiske selskapet TP Vision viser en av de beste kombinasjonene av kvalitet og verdi av varer. Tidligere tilhørte varemerket et nederlandsk selskap, men ble senere solgt. Se vurdering av de beste Philips-TVene.
 • Toshiba Er et av de få merkene som uavhengig produserer matriser med flytende krystall for sine skjermer.
 • Sony - ganske kostbar japansk teknikk, som i mellomtiden ser veldig attraktiv ut. Se De beste Sony-TVene i 2019.
 • Panasonic Er et annet populært japansk merke. Ifølge kjøpernes estimater er denne teknikken ganske høy kvalitet. Noen klager er kanskje forårsaket av Smart TV-teknologien.

Se også - Hvilket merke er den beste TV-en

Ganske gode modeller er også produsert av Sharp, VVK, AKAI, DEXP og Supra. De halvglemte merkene HORIZONT, ​​Thomson, Hitachi og JVC er litt lavere i kvalitet, men også ganske populære. Før du foretrekker en bestemt modell, må du ikke være lat med å samle inn den maksimale mengden informasjon om den. "Gå gjennom" forumene, studer de virkelige anmeldelsene til de som allerede har en slik teknikk. Så du vil lære førstehånds om fordeler og ulemper ved en bestemt modell.

La oss oppsummere

Når du vet hvordan du velger en TV for ditt hjem, kontor eller sommerhus, kan du trygt handle. Nå vil ingen konsulenter kunne overtale deg til å kjøpe noe du absolutt ikke trenger. For å velge et kvalitetsprodukt er det nok å studere alle anbefalingene på forhånd, bestemme de nødvendige parametrene og finne ut hva som kan kjøpes for det tilgjengelige beløpet.

Vær oppmerksom på formatene som støttes av enheten. De mest populære er MPEG-4, MKV og XVid. Rett i butikken kan du sjekke lydkvaliteten, studere synsvinkelen og evaluere bildeinnholdet i bildet. Be selgeren om fjernkontrollen og bla gjennom menyen. Lytt til følelsene dine - kontrollsystemet skal være intuitivt og ukomplisert. Og selvfølgelig bør du like TV-en visuelt. Tross alt vil det bli hoveddekorasjonen til stuen eller soverommet i flere år.

For å velge den beste TV-en, sett sammen et lite jukselark for deg selv. Sjekk alle de viktigste egenskapene og sammenlign med tilgjengelig mengde. Ved å bruke våre tips, vil du sikkert finne akkurat det du trenger veldig raskt.

Se også:

73980 3

3 tanker om “Hvordan velge en TV for hjemmet ditt: ekspertråd”

 1. Paul:

  Valg av mel) DEXP U65D9000K eller SAMSUNG UE55MU6100
  Det er ikke mulig å sammenligne i butikken "live" (det er ikke mulig å reise langt), og disse to eksemplarene er ikke alltid tilgjengelige.
  Hva skal du velge mellom disse to for å gå og hente sikkert?

  Øyet vil ha en 65 ”skjerm) og hjernen sier ta Samsung)

  1. amaksil1:

   Hjernen vil ikke gi dårlig råd. Du vil være fornøyd med Samsung.

 2. Yana:

  Ta det fra Philips, jeg har personlig 65PUS6412 hjemme, en veldig kul modell

Legg til en kommentar

Hvordan velge

Anmeldelser

Reparasjoner