hjem Hvordan velge Små husholdningsapparater Hva er forskjellen mellom en blender og en helikopter?

Hva er forskjellen mellom en blender og en helikopter?

Det moderne kjøkkenet er fullt av forskjellige apparater, men noen apparater, til tross for forskjellen i navn, er veldig like. Mange stiller spørsmål om denne likheten når de planlegger kjøp av kjøkkenutstyr. Hva er bedre - en blender eller en helikopter, som vil være mer praktisk for daglig bruk, hva er den funksjonelle forskjellen og likheten, i hvilke situasjoner hvilke av enhetene som vil være bedre: svaret på disse spørsmålene vil bli gitt i vår artikkel.

TOPP 20 beste blandere med Aliexpress

Hva er forskjellen: Blender and Chopper

Før du tar en beslutning, er det verdt å finne ut hva funksjonaliteten til hvert av alternativene er. La oss se nærmere på begge enhetene. Blanderen gir finere skiver, skaper lett puréer, emulsjoner, mousser, piskedrikker og kremer. Ved hjelp av en blender kan du ikke bare male, men blande og piske komponentene i retten.

Hakkeren skiver maten med en kniv. Størrelsen på kuttebitene kan justeres ved å endre dysene, velge alternativer for grovere og finere kutt. Det generelle driftsprinsippet ligner på et vanlig rivjern, men resultatet er mye mer nøyaktig og effektivt, og det hjelper også til å redusere tiden som brukes på matlaging.

Blant de nyttige funksjonene til makuleringsmaskinen er følgende:

  • Rask kutting av mat til supper eller steking.
  • Tilberedning av produkter til salater.
  • Hogge frukt og nøtter til dessert.
  • Tilberedning av pasta fra produkter til majones, hummus, paté.
  • Kjøttdeigproduksjon.

Noen kverner kommer med tilleggsutstyr for pisking eller blanding av produkter. Faktisk kan helikopteren bytte ut mikseren hvis du bruker ekstrautstyr.

Se også - Hva skal jeg velge en blender eller matprosessor?

Design og prinsipp for drift, funksjonalitet

Etter å ha gjort deg kjent med utformingen av hvert enhetsalternativ, kan du ta et valg til fordel for det mest optimale for deg og dine behov. La oss se nærmere på hvordan en blender skiller seg fra en helikopter: hvilke typer er det, hvordan enhetene er ordnet, hvilke muligheter de gir og hvilken enhet som er bedre å velge for hjemmet.

Typer blandere

Blandere er delt inn i to typer: nedsenkbare og stasjonære.

Den klassiske stasjonære versjonen består av to deler: kroppen, forsterket på bunnen, og bollen der produktene er hakket og blandet. Det er en kniv inne i containeren. Egentlig, ved hjelp av denne kniven, blir produktene hakket. Beholderen er laget av plast eller glass. Det er alternativer utstyrt med en kniv, det er sett med forskjellige typer vedlegg. Fordelene med dette alternativet inkluderer det faktum at du ikke trenger å holde det i hendene mens du arbeider, du kan blande røre i det, tilberede forskjellige typer drinker og umiddelbart helle det i retter.
Nedsenkingsblanderen er kompakt, den har utskiftbare vedlegg, og produktene kan blandes eller hakkes i hvilken som helst beholder: best med høye vegger, fordi høye vegger forhindrer sprut. Og også med stavmikser er det mer praktisk å lage små porsjoner.
Stavmikser, til tross for sin kompakte størrelse, har en kraftig motor og kan male all mat, urter, is. Det tar liten plass på kjøkkenet. Ofte følger en mikser og en helikopter med en nedsenkbar blender. Ulempen er behovet for å hele tiden holde enheten i hånden, den er heller ikke egnet for tilberedning av drinker, men ideell for fløtesupper eller omeletter.

Typer makuleringsmaskiner

Disse kjøkkenapparatene kan brukes til å kutte mat i forskjellige former og størrelser. Enheten ser ut som en blender, men forskjellen ligger i plasseringen av matbeholderen - en stasjonær blender har en bolle på toppen, over motoren og en helikopter fra bunnen, og akkurat som en blender kan den være laget av hvilket som helst materiale - både glass og plast. Takket være det ekstra vispefeste kan du blande pannekakedeig eller slå egg.

I tillegg til makuleringsmaskiner er det en annen type: makuleringsmaskiner for matavfall. Ved hjelp av en slik enhet kan du raskt og enkelt ødelegge rengjøring, stubbe etc. i kjøkkenvasken. Det vanskeligste trinnet å bruke er installasjon i vasken, hvorpå enheten hjelper med å kvitte seg med ubehagelig lukt fra søppelkassen og insekter. På samme tid er makuleringsmaskinen enkel å bruke og sikker selv for barn.

TOPP 20 beste blandere med Aliexpress

konklusjoner

Hvilke konklusjoner kan vi trekke fra sammendraget? Først og fremst bør valget avhenge av dine egne ønsker og mål. Hvis du først og fremst er interessert i salater, stekte grønnsaker og lapskaus, desserter og alt dette fra vakre biter av riktig form, så er ditt valg helikopter. Hvis du trenger smoothies, potetmos, babymat eller røre, er en blender mer nyttig.

Ikke glem at moderne teknologi også kan tilby kombinerte modeller som kombinerer funksjonaliteten til både en blender og en helikopter.

Se også:

6278 0

Legg til en kommentar

Hvordan velge

Anmeldelser

Reparasjoner