hjem Hvordan velge Små husholdningsapparater Velge en god støvsuger med en damprenser

Velge en god støvsuger med en damprenser

En støvsuger med damprenser er en virkelig frelse i hus med kjæledyr eller små barn, når du reparerer eller rengjør en bil, men selv under mindre ekstreme forhold kan det gjøre rengjøringen mer effektiv.

Damprenseren lar deg fjerne sta smuss, matt ull, klebrig flekker, og hjelper deg med å komme deg til de lengste hjørnene av huset. Hvordan velge en dampstøvsuger slik at kjøpet vil være din trofaste assistent i mange år: du vil lære om dette i denne artikkelen.

fordeler

I motsetning til vanlige kolleger har dampstøvsugere en rekke spesielle fordeler:

 1. Damp med høy temperatur, som tilføres under trykk, fjernes nesten alle typer forurensninger i løpet av få minutter.
 2. Rengjøring blir mer delikat og skånsom. Selv i områder hvor ekstra forsiktighet må utvises, for eksempel planteblader eller tynn polstring. For innendørs planter er damp også gunstig.
 3. Under alle forhold og i ethvert rom vil rengjøring være på høyeste nivå: parkett, laminat, fliser, rørleggerarbeid, polstrede møbler - alt blir rengjort på best mulig måte.
 4. Et stort pluss, spesielt for kjæledyrseiere og allergikere, er at det ikke er behov for å bruke kjemiske rengjøringsmidler. Damp er miljøvennlig og trygg, men ekstremt effektiv.
 5. Et annet stort pluss: dampen dreper tegn på støvmidd, mens vanlig rengjøring bare oppmuntrer til spredning av dem.

Ulemper med en støvsuger

Dessverre er ingenting perfekt, og dette gjelder også støvsugere med damprenser.

 1. Den viktigste ulempen med denne enheten kan kalles kostnad: prisene er ikke i det hele tatt budsjettmessige. Det er ikke overraskende, siden denne enheten faktisk er en profesjonell enhet.
 2. Dimensjoner er også et alvorlig problem med denne støvsugeren. Modeller av høyeste kvalitet er store, veier mye og vanskelig å flytte.
 3. Ikke alle materialer kan rengjøres med det: noen materialer forverres fra høye temperaturer. Damp kan for eksempel skade mosaikker, tre, lakkerte overflater.

Regler for valg av damprenser

Hvis du bestemmer deg for å kjøpe en støvsuger med en damprenser, må du vite hvilke parametere det er viktig å være oppmerksom på når du velger.

Den første regelen er tipsene som tilbys. Et stort sett med vedlegg i forskjellige former vil gi deg et bredt spekter av mulige jobber.

 • Den ovale harde dysen hjelper deg med å rengjøre klær og tepper.
 • Glatte overflater rengjøres med en smal, lang, myk børste.
 • En rund munnstykke brukes til hjørner, skjøter og andre vanskelig tilgjengelige steder.
 • Og ofte inneholder settet festemagneter for rengjøring av nåler eller mynter og andre metallprodukter, samt turbobørster for rengjøring av hår og tråder.

Trinn to - instrumentfiltre. Det er flere varianter: dyrere støvsugere er utstyrt med innovative antibakterielle filtre, billigere er utstyrt med tekstilfiltre som må rengjøres innimellom.

Noen ganger leveres damprensere med engangspapirfiltre, som må kastes etter bruk. En rekke modeller er utstyrt med et vannfilter.Dette er ofte de mest dimensjonale alternativene, siden to tanker må plasseres i dem - et vannfilter og en beholder for vannforsyning.

Noen modeller er utstyrt med en non-stop-funksjon som hjelper deg med å fylle på damprenseren automatisk med vann. Dette vil være spesielt nyttig og praktisk i store rom: du kan ikke avbryte rengjøringen i lang tid ved å slå av enheten. Det er verdt å ta hensyn til funksjonene til dampregulatoren: det beste alternativet er femmodusen. Med sin hjelp er dampregulering så praktisk som mulig.

Når du velger, må du også merke tilstedeværelsen av indikatorer - en klar indikator og en vannstandsindikator (i tilfelle enheten ikke har en non-stop-funksjon).
Mest populære modeller

Nedenfor er en kort oversikt over de mest populære modellene som har bevist seg på den beste måten innen rengjøring.

Karcher SC 1020.

En type damprenser som har vært kjent i mange år for sin jevne drift og kraft.
Damprensing er ryddig og måles takket være en hendig pistol.

 • Kraften til varmeelementet er 1,5 tusen watt.
 • Generatorens maksimale trykk er 3,2 bar.
 • Volumet på vanntanken er 1 liter.
 • Enhetsstørrelse - 380 * 254 * 260 mm.

Fordelene med denne dampstøvsugeren er ikke begrenset her. Bemerkelsesverdige argumenter for det er også lett vekt, som perfekt hjelper til langsiktig effektiv rengjøring, redusert energiforbruk, noe som gir betydelige besparelser, akselerert oppvarming, som lar deg rydde opp raskere.

I tillegg inneholder settet også spesielle tilbehør for rengjøring av speil og til og med for dampende klær.

Kromax Odyssey Q-402.

Denne modellen kan ikke kalles en støvsuger: det er snarere en mobil multifunksjonell dampbåt. I tillegg til vanlig damptilførselsmodus, kan den brukes til å rense og smake luften. I tillegg vil mange være fornøyd med den kosmetologiske funksjonen - en badstue for ansiktet: i denne modusen kan du fukte huden perfekt og fjerne mange giftstoffer.

Utstyrt med et bredt utvalg av tilbehør, er det praktisk å ta det med deg når du er på reise, og det er enkelt å oppbevare selv i små leiligheter.

 • Volumet på vanntanken er 0,5 liter.
 • Varmeelement med en effekt på 900 W.
 • Kan jobbe kontinuerlig i 20 minutter.

Kromax Odyssey Q-601.

En god kompakt håndholdt damper hjelper ikke bare til å rengjøre overflater, men den kan også brukes til å stryke og desinfisere overflater. Egnet for rengjøring av møbler og tepper. Et av tilbehøret gjør det lille apparatet til en praktisk dampmopp.

 • Volumet på vanntanken er 380 ml.
 • Effekt - 1,2 kW.
 • Ved maksimal effekt er brukstiden 15 minutter.
 • Ved minimumseffekt er driftstiden 35 minutter.

Settet inkluderer en glidende nal av metall med et behagelig håndtak og gjennomtenkt feste (lengde 1,5 meter), og et gulvdyse som hjelper til med å rengjøre de smaleste hjørnene og skjøtene.
Fordelene med en støvsuger med en damprenser er ubestridelig, og de mange modellene lar deg velge det beste alternativet.

5302 0

Legg til en kommentar

Hvordan velge

Anmeldelser

Reparasjoner