hjem Hvordan velge Små husholdningsapparater Hva er det beste materialet for en vannkoker?

Hva er det beste materialet for en vannkoker?

Vannkoker er en av de vanligste enhetene for små husholdningsapparater i dag. En praktisk enhet som øyeblikkelig varmer opp vann for å tilberede en varm drikke eller andre formål. I vår hektiske og aktive hverdag er dette en ganske nyttig ting. Nesten hvert kjøkken har et slikt husholdningsapparat. Sortimentet deres er representert med et bredt utvalg. De skiller seg alle fra hverandre: firma, volum, kapasitet, design, pris og produksjonsmateriale.

Til tross for relevansen av denne enheten i hverdagen, er det en konstant diskusjon mellom forbrukerne. Er ikke vannkokeren skadelig i daglig bruk, samt hvilket materiale den er av bedre kvalitet.

Tenk på hovedegenskapene til elektroniske tekanner for hjemmet, og finn ut hvilket materiale du skal velge mellom.

Fordeler og ulemper med vannkoker

Vi fremhever alle positive aspekter i prosessen med å bruke disse enhetene, jo mer er de ubetingede og skaper visse bekvemmeligheter i våre daglige saker. Denne teknikken har flere fordeler. Nemlig:

 • Øyeblikkelig oppvarming av vann, noe som sparer oss tid til å tilberede favorittdrinkene våre. Spesielt om morgenen, når du trenger en øyeblikkelig porsjon morgenkaffe for å våkne.
 • Autonom. Ikke bundet til andre kjøkkenapparater eller møbler. For å slå den på trenger du bare et uttak. Derfor kan den plasseres i ethvert hjørne uten problemer og bæres fra sted til sted.

I tillegg til hovedformålet kan forskjellige modeller inneholde ganske interessante funksjonaliteter, blant annet funksjoner:

 • Oppvarming av vann til en forhåndsbestemt temperatur. Enig i ikke i alle tilfeller du trenger kokende vann. Mange drinker tilberedes ved lave temperaturer, og er igjen akseptable for forbruk umiddelbart.
 • Opprettholde den innstilte vanntemperaturen, slik at du alltid kan ha varmt / varmt vann i vannkokeren. Dette gjelder spesielt når det er små barn i huset, og ofte må du plutselig ha varmt vann tilgjengelig for å lage drikke, fortynne melk, medisiner og lignende.
 • Kokende lydvarsel. En veldig nyttig ting. Det hender ofte at eieren har levert vann og glemt det. Og hun kokte ikke bare, men hadde allerede tid til å kjøle seg ned.
 • Flerfargede bakgrunnsbelysning gir et spesielt humør, lekenhet mens du gjør husarbeid.
 • Tidsurforsinkelse. Nå kan du trygt gå i dusjen og stille timeren slik at når du drar, er vannet i kjelen klar til å drikke.
 • En fin funksjon som vil fjerne klor fra vann. Intens koking.
 • De fleste vannkokere er utstyrt med en sensor som forhindrer at apparatet slås på når det ikke er vann i det. Dette vil bidra til å holde enheten trygg når du glemmer å trekke vann.
 • Tilstedeværelsen av filtre for å filtrere spesielt hardt vann.
 • De nyeste modellene har en innebygd fjernkontrollfunksjon for smarttelefonen.
 • En av de viktigste fordelene er at de nyere modellene har en mer økonomisk bruk av strøm.Det var faktisk alltid den første ulempen med å bruke disse enhetene i hverdagen på grunn av de høye kostnadene.

Til tross for sine positive aspekter har en slik enhet også visse ulemper. Blant annet:

 • Mulighet for å generere en ubehagelig giftig lukt ved oppvarming. Årsaken er oftest det billige materialet i selve enheten - plast. En slik ulempe kan observeres både under de første brukstidene og under all videre drift.
 • Ledningsproblemer mens du bruker enheten. Spesielt brannen. Dette skyldes den uutholdelige gamle elektriske ledningen til kraftige vannkoker.

Se også:

Hva er det beste kroppsmaterialet for vannkoker

For at favorittteppen din skal tjene lenge og effektivt, bør du være ansvarlig for valget, og før du kjøper, må du nøye evaluere alle fordeler og ulemper.

Det har allerede blitt klart at vannkokermuligheten kan være av forskjellige typer. Det gjenstår bare å bestemme hva av alt dette som er nødvendig for deg. Det er viktig å ikke velge etter antall funksjoner generelt, men etter tilgjengeligheten av funksjoner som er nødvendige for deg. La oss si at ikke alle trenger en nedtellingstimer eller fjernkontrollfunksjon. Men jo flere muligheter en teknikk har, jo høyere er prisen.

Derfor er det bedre å konsentrere seg om høykvalitets enheter med den nødvendige funksjonaliteten. Spesielt spiller materialet i selve vannkokeren en viktig rolle. For å svare på spørsmålet om hvilken vannkoker som er bedre enn metall eller glass, plast eller keramikk, la oss se nærmere på hver av dem.

Se også - Velge en termokanne hjemme

Plast

Tekanner laget av dette materialet var veldig populære på en gang, fordi de har følgende fordeler:

 • Gjennomsnittlig eller lav pris på enheten.
 • Lett og enkel å betjene.
 • Stort utvalg i design og farge.

Men dette er ikke hele karakteristikken. Det store og dristige problemet med vannkoker i plast er deres helseeffekter. Hvis materialet i saken er av dårlig kvalitet, kjennes det av lukten og smaken av vann. Dette skyldes at plasten frigjør skadelige stoffer når den varmes opp til høy temperatur.

Hvis vi snakker om tekanner fra kjente europeiske selskaper, bør det bemerkes at de lager modeller av plast av høy kvalitet. Denne har både utseende og lukt utmerket fra billig plast av lav kvalitet.

Vær oppmerksom på alle at sikker bruk av en vannkoker i plast er tre år.

Miljøvennlig plast avgir ikke lukt ved oppvarming, unntatt ved første gangs bruk.

Hvis valget ditt fremdeles faller til fordel for en plastinnretning, så velg minst en laget av polykarbonat.

De tre beste modellene med etui av plast

 1. Bosch TWK 3A011 / 3A013 / 3A014 / 3A017
 2. Philips HD4646
 3. De'Longhi KBLA 2000

Se også - Hvordan reparere en termopotte med egne hender

Metall

Tekanner av plast ble erstattet av metall, og ble umiddelbart populære på grunn av følgende fordeler:

 • Moderne design.
 • Varighet.
 • Varighet.
 • Miljøvennlig.

Hvis vi snakker om nøkkelargumentet - om skade eller helsemessige fordeler, så er tekanner med en slik kropp vant til å bli ansett som miljøvennlige. Følgende skal forstås her. Tekanner i metall kan være laget av aluminium eller rustfritt stål.

Ved oppvarming er aluminium i stand til å frigjøre jernoksid i vann. Rustfritt stål er trygt i denne forbindelse og avgir ikke helseskadelige stoffer.

Det er sant at vannet i den rustfrie stålkokeren ikke kan stå lenge og deretter brukes.Hvis det er vann i beholderen på dagtid, vil jernoksid også slippes ut i vannet i en liten mengde.

Når det gjelder operasjonen, er det verdt å vurdere at metallet varmes opp raskt og holder varmen i lang tid. Derfor er det praktisk når kroppen har dekorasjoner i form av gummiputer eller et dobbelt lag (metall i midten, plast på toppen) for å forhindre forbrenning.

Topp 3 tekanner med metallkropp

 1. Bosch TWK 1201N
 2. Philips HD4667
 3. Smeg KLF03

Se også - Termopotte eller vannkoker: hva er bedre og hvorfor?

Keramikk

Vannkoker i keramikk for ekte estetikk. Dette er et absolutt akseptabelt materiale; når det varmes opp, avgir det ikke skadelige stoffer og påvirker ikke smaken og lukten av vann. Har visse funksjoner:

 • Elegant utseende. Designet gjør at den kan plasseres tilstrekkelig på et gjestfritt bord. I tillegg kommer disse tekannene ofte med sirkelsett.
 • Stort utvalg i design, farge og produsent.
 • Tykke vegger av materiale holder varmen inne i lang tid.
 • På grunn av den glatte indre overflaten danner den praktisk talt ikke skala på veggene.
 • Det er ingen kontakt med vann med strøm, fordi keramikk ikke lar det passere.
 • Vannet beholder sin naturlige smak og lukt.

Blant ulempene skal bemerkes:

 • Lang oppvarmingstid på grunn av enhetens tykke vegger.
 • Tung og skjør, krever derfor veldig forsiktig håndtering.
 • Prisen er høy.

TOPP 3 keramiske tekanner

 1. Polaris PWK 1731CC
 2. Gorenje K10C
 3. DELTA DL-1233

Se også - Hvordan avkalke en vannkoker: husmødrenes hemmeligheter

Glass

Glass er en moderne versjon av vannkokeren. Vanligvis passer de perfekt inn i stilene til moderne trender: moderne, loft.

Har et enkelt og konsistent utseende. Modeller er ofte utstyrt med farget bakgrunnsbelysning, noe som gir instrumentet et uovertruffen utseende under drift. Laget av varmebestandig klart glass. Det har en rekke fordeler, inkludert:

 • Unikt design.
 • Den gjennomsiktige beholderen lar deg observere nivået av vannfylling og prosessen med fascinerende bobling når du koker.
 • Glass er et miljøvennlig materiale som ikke avgir giftstoffer.

Blant ulempene er det umulig å ikke legge merke til:

 • Skjørhet, uansett glassets tykkelse, det er et skjørt og delikat materiale.
 • Litt kalk blir umiddelbart merkbar og ødelegger det ideelle utseendet.
 • Det er fare for skålding ved oppvarming, så vær forsiktig med dette i tankene.
 • Tung nok i vekt, så det vil være ganske vanskelig for barn å manøvrere.

Beste glass tekanner

 1. REDMOND SkyKettle G200S
 2. Kitfort KT-601
 3. Polaris PWK 1767CGL

Se også - 10 beste vannkoker med termostat i henhold til kundeanmeldelser

Produksjon

Vær oppmerksom på håndtaket når du velger. Ideelt sett er dette en glass tekanne med plasthåndtak. Hvis håndtaket er av metall, vil det skape ulempe. Den blir konstant varm og før du tar vannkokeren, må du bevæpne deg med en ovnsvott.

Hvis vi snakker om smaken av vann, vil det være forskjellig i smak når du bruker hver type vannkoker. Spesielt, etter å ha gjennomført eksperimentelle studier, ble følgende avslørt. Tilberedt te fra vann oppvarmet av en plastkanne har en uutholdelig smak og lukt. Dette feires akutt, forvrenger smaken og lukten av drikken.

Tekanner i metall er mer skånsomme i denne forbindelse. Det vil si at de er praktisk talt umerkelige, men i vannet er det fortsatt en svak sur smak og en spesifikk lukt.

Oppvarmet vann i keramiske og glassbeholdere er det helt naturlig. Inneholder ingen fremmed lukt eller smak. Og siden vi vet det av en grunn, slipper ikke disse materialene ut noen skadelige stoffer.

Vanligvis gjøres kjøp innenfor det planlagte budsjettet. Å ta et valg husk at enhetens kvalitet kan påvirke kroppens tilstand. Vurder alle de ovennevnte faktorene om forskjellige typer modeller, og ta det riktige valget til din fordel.

Spesielt er det bedre å erstatte utvidet funksjonalitet av dårlig kvalitet, men det er bedre å foretrekke en vannkoker med grunnleggende funksjoner, men av høykvalitetsmateriale.

Se også:

27833 0

Legg til en kommentar

Hvordan velge

Anmeldelser

Reparasjoner