hjem Hvordan velge Små husholdningsapparater Hvordan velge en juicepresse for harde grønnsaker og frukt

Hvordan velge en juicepresse for harde grønnsaker og frukt

En juicepresse for harde grønnsaker og frukt er rett og slett et must på hvert kjøkken der fersk juice er høyt aktet. En slik drink er et lagerhus med vitaminer, næringsstoffer, sporstoffer for voksne og barn. En kraftig og funksjonell enhet vil hjelpe deg med å tilberede deilig, sunn juice i løpet av få minutter. Hvis du ikke allerede har en slik juicer, vil artikkelen vår avsløre hemmelighetene ved å velge en effektiv assistent for å lage juice av epler, pærer, gresskar, gulrøtter, etc.

TOPP 10 beste juicepresser med Aliexpress

Enhet og driftsprinsipp

Juicepressen for harde grønnsaker eller frukt er en ekte titan! Takle hele frukter (epler, pærer) og harde og fibrøse grønnsaker (rødbeter, kålrot, gulrøtter, gresskar, etc.). Epler, pærer kan ikke kuttes i biter, ikke skrelles og frø. Hun behandler først hele frukten, og skiller deretter den resulterende massen, og skiller den velsmakende saften fra masse, kake, sediment. Noen modeller kutter til og med av skummet, og for den "erfarne falconer" er dette en stor fordel med enheten. Men vi skal snakke om dette litt senere.

De er ordnet på en slik måte at væsken og massen skilles fra hverandre på grunn av den høye rotasjonshastigheten, at juice strømmer inn i beholderen, og kaken og avfallet forblir i separatoren. Det er to typer juicepresser som kan håndtere faste, tøffe produkter - med konisk og sylindrisk separator. Modeller med en sylindrisk separator regnes som de mest produktive, siden ca. 90% eller enda mer av juice ekstraheres fra massen. Imidlertid er modeller med en konisk separator mer praktisk, fordi separatorens form gjør at avfall ikke kan smøres på alle vegger, men samles i en spesiell beholder. Men du må være forberedt på at akkurat dette avfallet vil inneholde omtrent 25-35% av saften.

Se også - 10 beste tørketromler (dehydratorer) for grønnsaker og frukt i henhold til brukeranmeldelser

Hvordan kjøpe en virkelig effektiv enhet?

Når du kjøper en hvilken som helst enhet, kommer utseende, pris, tekniske parametere, funksjonalitet i forgrunnen. Hvis du ønsker å kjøpe en god, produktiv, holdbar juicer for hard grønnsak, må du passe på:

  • enheten strøm;
  • varighet av arbeidet;
  • sentrifuger hastighet.

Jo høyere kraften til enheten er, desto raskere og bedre vil den takle tøff mat. Høy kraft er nøkkelen til rask spinning av høy kvalitet. Men å kjøpe den kraftigste modellen hjemme er ikke alltid det riktige valget. Du vil bare kunne fullt ut sette pris på fordelene ved å kjøpe høy ytelse hvis du hele tiden laster den maksimalt. Og for dette, bør du bruke enheten til å behandle din egen rikelig høst eller i perioden med intensiv høsting om vinteren. Hvis målet er ett eller to glass juice fra tid til annen, trenger du ikke å betale for mye for strøm.

Se nøye på hvor lang tid det tar å presse saften ut.Det er fortsatt ikke verdt å varme opp motoren til og med den høyeste kvaliteten juicer for lenge - denne behandlingen vil føre til at enheten svikter raskere. Under arbeidet bør du gi muligheten til å "kjøle deg ned". I løpet av denne tiden kan du fjerne separatoren fra avfall for å øke renheten til den oppnådde juice og for å gjøre det lettere for deg selv å rengjøre enheten etter at sentrifugeringen er fullført.

Hastigheten er også en viktig indikator. I gjennomsnitt er dette tallet 7-8 tusen omdreininger per minutt. Du kan kjøpe en modell med en rotasjonshastighet på opptil 10 tusen rpm. Men la oss fortelle deg en liten hemmelighet, ikke alle grønnsaker og frukt trenger en så intens "rotasjon". Noen produkter deler seg lett med saften selv ved lavere omdr./min. Derfor er valgprinsippet - "jo høyere indeks, jo bedre" - i dette tilfellet ikke helt rettferdig.

Forsikre deg om at modellen du velger har en saftfilter i rustfritt stål. Da vil ikke saften ha metallsmak, og selve enheten vil ikke mørkne over tid.

Indikatorer som utstyr, tilleggsfunksjoner og flere driftsmåter kan bli ekstra valgkriterier. Settet skal inneholde en skyver for produkter, for uansett hvor bred nakken er, vil forsiktighet fortsatt ikke skade, spesielt fingrene dine!

Vi har allerede nevnt skumkutteren. For de som lager eplejuice ofte, er det ikke behov for ekstra ord. For de som bare oppdager fordelene med å bruke fersk eplejuice i kostholdet sitt, bemerker vi at skummet ganske forstyrrer å nyte ensartetheten og gjennomsiktigheten. Skumdemperen bidrar til å øke produktiviteten og få et glass klar og klar juice, ikke epleduftende luft.

Og det er også veldig praktisk å bruke en saftpresser med sugekoppben. Du kan være rolig og ikke bekymre deg for at enheten glir på bordet under drift.

Se også - Vurdering av de beste grønnsakskjærene i henhold til kundeanmeldelser

Fordeler og ulemper

Den største bekymringen som juicepressen for harde grønnsaker og frukt reiser, er om det er for tidkrevende prosesser? Tross alt, for å få et glass juice, må du sette sammen en ganske stor og tung enhet, forberede produkter til juice (vask, kutt, skrell av uspiselige skall), og vask deretter, demonter og tørk juicerens komponenter.

Moderne apparater reduserer tiden det tar for forskjellige husarbeid, inkludert matlaging generelt og ferskpresset juice spesielt. Juicepresser av høy kvalitet er ikke bare "samlet samvittighetsfullt", men krever minimal inngripen i arbeidsprosessen og er ekstremt upretensiøse i pleien. Husk at du ikke lenger trenger å skrelle og kutte epler og pærer? Hva kan du velge en modell med automatisk mating av produktet, flere driftsmåter for produkter med ulik struktur og til og med med en separat avfallsbeholder? Drikkepreparasjonshastigheten er veldig høy, og apparatet er veldig enkelt å rydde opp etter bruk.

På den annen side blir funksjonaliteten og effektiviteten til moderne juicepresser høyere og høyere hvert år. Når en juicer er kjøpt, kan den tjene deg trofast i mange år på rad, og gleder hele tiden husholdningene med en deilig og sunn drink. Saftpressing tar ikke lenger mye tid og energi! Vel, alle kan føle fordelene ved regelmessig bruk av ferskpresset juice bokstavelig talt på 10–20 dager!

I tillegg jobber utstyrsprodusenter kontinuerlig med problemet med overdreven støy under juicing. Mange enheter har allerede blitt supplert med et lydabsorberende system, noe som øker gleden ved å bruke en slik juicer flere ganger.

Et eget element er sikkerhetssystemet - beskyttelse mot overoppheting, kontrollblokkering i tilfelle feil montering, tilstedeværelsen av en vid munn for produkter og en skyver. Vel, om utseende, stil og design, kan du ikke snakke!

Se også - Velge en elektrisk frukt- og grønnsakstørker for hjemmet ditt

Tilleggsfunksjoner

Selvfølgelig ønsker alle å få en universell type juicepresse, men det antas at det er bedre å velge en enhet avhengig av de bearbeidede produktene - til rødbeter og gulrøtter, tomater og aprikoser, granatepler og druer, epler og sitrusfrukter.

Så det viser seg at du må bruke penger på flere juicepresser? Og hvis kjøkkenet ditt ikke er så stort som du vil, hvor skal du oppbevare disse juicepressene?

For ikke å kaste bort familiebudsjettet og rote på kjøkkenet med unødvendige enheter, er det bare å finne en modell med flere driftsmodi som vil variere i varighet og intensitet. Husk at vi allerede har sagt at behandling av høy kvalitet av produkter med forskjellig hardhet og mykhet er mulig ved forskjellige sentrifugeringshastigheter. Hvis juicepressen din for harde grønnsaker eller frukt suppleres med flere driftsmåter, kan du presse juice fra myke aprikoser, fersken, tomater, trådete sitrus eller harde epler og gulrøtter uten tap. Selv tøff og fiberholdig gresskar, rødbeter eller reddik kan fylle kroppen din med nyttige næringsstoffer uten problemer.

TOPP 10 beste juicepresser med Aliexpress

For å konkludere

Å velge en kvalitetspresse som oppfyller alle kravene er ikke så vanskelig. I tillegg utvider produsenter av husholdningsapparater kontinuerlig sitt utvalg i jakten på hver klient, for ethvert innfall og ønske fra sine beundrere. Bestem formålene du trenger en juicepresse til, les kundeanmeldelser og tekniske spesifikasjoner. Sammenlign forskjellige modeller, still spørsmål til konsulenter og bestem! Deilig og sunn ferskpresset juice er veldig lett hvis du kommer til din hjelp med en pålitelig og funksjonell juicer for harde grønnsaker og frukt.

Se også - Hvordan velge en roterende juicer

3872 0

Legg til en kommentar

Hvordan velge

Anmeldelser

Reparasjoner