hjem Hvordan velge Små husholdningsapparater Velge en støvsuger med et vannfilter for hjemmet ditt

Velge en støvsuger med et akvafilter for hjemmet ditt

Det er vanskelig å oppnå rengjøring av høy kvalitet med en vanlig støvsuger. Heldigvis står fremgangen ikke stille, og nå kan du kjøpe en støvsuger med et vannfilter, som er i stand til å absorbere og beholde 99,9% av støvpartiklene.

Tatt i betraktning at driftsprinsippet til denne teknikken er noe annerledes enn den vanlige støvsugeren, ville det være verdt å gjøre deg nærmere kjent med funksjonene. Spesielt takle spørsmålet om hvordan du velger en støvsuger med et akvafilter.

Hva bør du være oppmerksom på når du velger?

Grunnleggende poeng å være oppmerksom på når du kjøper. Når du bestemmer deg for å kjøpe denne typen apparater, vil selvfølgelig butikken tilby mange alternativer. Men å velge en støvsuger alene uten å ha informasjon om det er ganske vanskelig, i det minste å gjøre det riktige valget så nøyaktig.

Så det er viktig:

 • Materialet til utstyret (plast) må være av høy kvalitet, stabilt. Best av alt, hvis den er blank, vil det gjøre det lettere å rengjøre den for smuss.
 • Ta håndtaket på støvsugeren i hånden for å finne ut hvor behagelig det er for deg å holde og manøvrere den. Det vil være bedre når det teleskopiske røret på enheten er justerbart, slik at du kan nå vanskelige tilgjengelige hjørner når du rengjør.
 • Aqua støvsugeren inneholder en kolbe som er fylt med vann. Den faktiske graden av vannforurensning er signalet for erstatning. Derfor er det praktisk når denne kolben er laget av gjennomsiktig materiale.
 • Den dominerende funksjonen er automatisk av. Dette vil forhindre at støvsugeren blir overopphetet og deretter forlenge levetiden.

Disse tilsynelatende ubetydelige detaljene vil helt sikkert vises under drift. Derfor er det bedre å beregne alt i god tid slik at rengjøringsprosessen blir så behagelig som mulig.

Hovedtrekk

La oss se nærmere på de viktigste tekniske parametrene som bør tas i betraktning når du velger en støvsuger.

 1. Sugekraft. Det varierer vanligvis fra 200 til 900 watt. Tid og kvalitet på rengjøring avhenger av dette. Du bør fokusere på gjenstanden for rengjøring. I utgangspunktet er enheter med vannfilter utstyrt med en effekt på 300 W, og dette er nok til effektiv rengjøring av glatte overflater og kortstaplede tepper. For høy sugekraft kan føre til at vann kommer inn i motoren. Hvis forurensningsgraden er høy eller det er tepper med høy haug i leiligheten, må du fokusere på strøm fra 400 watt.
 2. Hjelpekomponenter. Tilstedeværelsen av spesielle turbo- og vibrasjonsbørster vil lette rengjøringen din flere ganger. Ulike tilbehør - for vask av vinduer, delikat rengjøring av sengetøy osv. - gjør rengjøringen enklere.
 3. Støvsugerparametere. Spørsmålet er ikke engang at du må tildele plass til lagring. En slik enhet er ganske tung, og det er viktigere hvor praktisk det vil være å flytte den rundt i leiligheten under rengjøring, spesielt når huset er på flere nivåer.
 4. Kolbens størrelse (volum) er også et viktig poeng. Det kommer an på hvor ofte du må skifte vann. I utgangspunktet er en 2 liters kapasitet nok til uavbrutt rengjøring av en liten leilighet.Hvis dette er en romslig leilighet, hytte, hus, er det verdt å kjøpe en vannstøvsuger med en 10-liters tank. Tankens størrelse er direkte relatert til dimensjonene på selve enheten, avhengig av dette, skilles horisontale og vertikale modeller.
 5. Støy rekyl. Vanligvis gir en vannstøvsuger litt mer støy enn vanlig, og når opp til 65 dB.
 6. Ledningslengde. Det bør være tilstrekkelig å unngå å bruke skjøteledninger. Det er bedre å være oppmerksom på dette når du kjøper, for ikke å utholde ubehag i fremtiden.

Fordeler og ulemper med støvsugere med vannfilter

Denne teknikken er et nytt nivå av rengjøring, og har en rekke utvilsomme fordeler.

 • Rengjøring og fuktighet. Rengjøring med vannstøvsuger renser ikke bare overflatene, men også luften. Luften blir ren, fuktighetsnivået stiger, og en følelse av friskhet dukker opp. Denne typen rengjøring anbefales spesielt for allergikere og personer som lider av hyppige luftveissykdommer.
 • Ikke noe støv. Under rengjøringsprosessen absorberer vannfilteret det. Dermed sprer den seg ikke i hjørnene og legger seg ikke på overflater. Det vil si at det ikke er noen prosess med retur til lokalene.
 • Rengjøringsprosessen er like effektiv uansett hvor full søppelsekken er, som i en vanlig maskin.

Det er også visse ulemper ved denne enheten. Generelt er de forutsigbare og overskygger ikke fordelene.

 • Tung. Støvsugeren er stor og tung. Det er ikke overraskende, siden den blant annet har en betydelig vannkolbe.
 • Høy pris. Du må betale for komfort. Sammen med den konvensjonelle enheten har den nyeste vannstøvsugeren høye kostnader. Det er imidlertid berettiget.
 • Hyppig rensing. Skittent vann skal kastes etter hver rengjøring. For det første er det ikke egnet for senere bruk. For det andre vil stillestående skittent vann føre til en ubehagelig lukt i rommet.

Filtertyper

Det viktigste i denne enheten er filteret. De kommer i forskjellige typer. For å forstå hvordan du velger en støvsuger med et akvafilter, er det viktig å forstå deres varianter.

Akvariefilter av vannpipe

En enkel rengjøringsmetode som er i stand til å rengjøre overflaten for rusk og støv. Støv kommer i sin tur i vannet, men sammen med luftbobler i vannet kommer det også tilbake til det forrige miljøet.

En slik vannstøvsuger krever tilleggsutstyr med hjelpefiltre. De er forskjellige: papir, kull og lignende. De holder små partikler fra å falle tilbake i rommet. Noen av dem er impregnert med et spesielt stoff, og luften som passerer gjennom det er mettet med det og forhindrer veksten av mikrober.

I prinsippet, når det i tillegg er utstyrt med filtre, gir en slik enhet et godt rengjøringsresultat.

Blant ulempene med et vannfilter av vannpipe:

 • For å sikre høy sugeeffekt, må filtrene rengjøres og tørkes grundig etter hver bruk.
 • Periodisk utskifting av filtre med nye (intervall 3-6 måneder).
 • En liten kolbe krever hyppige vannbytter.
 • De er preget av høy effekt, derfor bruker de mye strøm.

Separatortype akvafilter

Enkelt men effektivt. Rusk og støv kommer direkte fra røret (slangen) til støvsugeren inn i virvelen forårsaket av separatoren i kolben. Den høye klemkraften oversvømmer søppel og sag sammen med luftbobler, de synker og har ingen mulighet til å flykte ut i miljøet.

Denne enheten krever ikke ekstra filtrering. Dette er rett og slett ikke nødvendig. Til tross for brukervennligheten, gir det et rengjøringsresultat av høy kvalitet opp til 99,997%.

Den eneste ulempen med en vannstøvsuger med et filter for separator er den høye prisen.

Vi undersøkte i detalj hovedegenskapene og variantene av denne typen teknikker. Vi avslørte viktige punkter du bør vurdere når du kjøper. Dette vil hjelpe deg med å velge riktig vannstøvsuger. Selv uten å være ekspert, men være oppmerksom på alle detaljene, kan du ta et vellykket og riktig valg.

3490 0

Legg til en kommentar

Hvordan velge

Anmeldelser

Reparasjoner