hjem Hvordan velge Små husholdningsapparater Hvordan velge riktig dampbåt for ditt hjem

Hvordan velge riktig dampbåt for ditt hjem

I dag har steamers tatt sin rettmessige plass på kjøkkenet vårt. I økende grad vedtar vi en sunn livsstil med et sunt kosthold i kjernen. Derfor, i stedet for stekt og bakt, velger vi å lage sunn mat med damp.

Faktisk, med denne fremstillingsmetoden, beholder produktene så mange vitaminer og nyttige egenskaper som mulig. Spesielt hvis det er små barn eller personer med et bestemt kosthold i huset. Men til tross for det spesifikke behovet, kan det bemerkes at slik mat vil være nyttig for enhver person.

Hvis du går til et supermarked for å kjøpe denne teknikken, vil vi bli presentert for et stort utvalg. La oss derfor se nærmere på typene og hvordan du velger en dobbel kjele til ditt hjem?

Hva slags steamere er det?

Alle damper er forskjellige. Fra installasjonsmetoden i funksjonene de utfører.

Etter installasjonsmetoden skiller enheter seg ut:

 • Innebygd.
 • Autonom.

Den innebygde typen er veldig praktisk fordi den sparer plass, enheten har et spesielt utpekt hjørne. Som regel er de innebygd i et kjøkkensett (benkeplate), bare beholdere for mat forblir synlige. I slike varianter er knapper plassert på sidepanelet. Det krever også installasjon av en vanntank ved siden av. Tilsynelatende ligner denne teknikken noe på en elektrisk komfyr.

Høyere modeller tillater tilkobling til en felles rørledning, noe som eliminerer behovet for å fylle beholderen manuelt med vann hver gang.

De mest primitive alternativene inkluderer funksjoner:

 1. Oppvarming.
 2. Tining.
 3. Dampkoking.

Dyrere modeller kan ha avansert funksjonalitet og har 5-10 programmer.

Frittstående (autonome) dampbåter. Installasjonen deres er veldig enkel. Denne enheten kan installeres hvor som helst på kjøkkenet der det er tilgang til et stikkontakt.

Generelt utfører den hovedoppgaven riktig. Ulempene er imidlertid at det er mer sannsynlig at den frittstående typen blir snudd ved et uhell i rush av matlaging. Og også i slike dampere mer beskjeden funksjonalitet.

Se også - Forskjellen mellom en multikoker og en dobbel kjele

Etter kontrollmetode:

Mekanisk - utstyrt med en knapp (på / av) og en dreiehåndtak som justerer (stiller inn) tilberedningstiden. De har automatisk avstengning etter avsluttet matlaging. Den takler hovedoppgaven godt og er rimelig.

Elektrisk - utstyrt med et elektrisk panel, berøringskontroll. Selve displayet viser de innstilte funksjonene: temperatur, koketid, mengde væske i tanken.

En slik enhet vil i full forstand tilfredsstille dine ønsker om en autonom tilberedningsprosess. Det er nødvendig å tilberede mat og velge et matlagingsprogram. Ingen ytterligere kontroll er nødvendig, enheten vil fungere i ønsket modus for riktig tilberedning av retten uten at du deltar. Det er sant at slike dampbåter er noe dyrere til en pris, men dette er helt berettiget.

Plater er den enkleste mekanismen.Det er en høy panne med flere skillevegger som maten er lagt ut på. Vann helles på bunnen av pannen. Etter det plasseres en slik dobbel kjele på en komfyr (gass eller elektrisk). Oppvarming av vannet gir damp og dampkok. Den enkleste og rimeligste måten, men krever fra din side kontroll av tilberedningsprosessen for beredskap. For prisen er disse dampskipene de billigste.

Se også - Hvordan bruke en dampbåt

Hvordan fungerer det og hva kan du lage mat?

Prinsippet med dampbåten er veldig enkelt. Vann helles i det nedre rommet. Enheten er utstyrt med et varmeelement som bringer vann til en høy temperatur, som igjen blir til damp. Dampen sprer seg fra bunnen opp, under dens virkning blir produktene beredt.

Dampkokere er en ekte glede. Faktisk, med sin hjelp er det enkelt å tilberede de fleste produkter:

 • Kjøtt.
 • Fisk.
 • Grønnsaker.
 • Grøt.
 • Andre produkter.

Blant fordelene:

 • Under tilberedningen trenger du ikke å røre maten for ikke å brenne.
 • Installasjon av flere beholdere lar deg lage flere retter samtidig.
 • Oppvarming av mat eller avriming av mat er også i kraft av denne enheten.
 • Noen modeller har en forsinket startfunksjon.

Se også - Stekepanne WOK - hva er den og hva er den til?

Valgte kriterier

I tillegg til merkevaren, utformingen og typen av denne enheten, bør du ta hensyn til dens viktigste tekniske egenskaper når du velger.

 1. Kraftens kraft. Tilberedningshastigheten vil avhenge av denne indikatoren. I teknologi av denne typen varierer den fra 600 til 200 watt.
 2. Antall driftsmodi, programmer. De grunnleggende funksjonene er tilstrekkelig for tilberedning, avriming eller oppvarming. Antallet deres kan imidlertid være mye mer - 5, 10 og til og med opptil 20. Her bør du bestemme hvor viktig de er for deg og om de i det hele tatt skal brukes. Jo mer spesielle funksjoner er jo dyrere utstyret.
 3. Antall containere. Dette er et viktig poeng når du velger en dampbåt. Spesielt avhenger det av hvor mye mat du kan lage mat. Cirka 2-3 containere er nok for en familie på opptil 3 personer. Hvis familien er stor og du aktivt damper en rekke matvarer, bør du velge flere beholdere. Men merk deg at jo mer antall deres er, desto kraftigere bør teknikken være. Husk at nesten alle sett har en beholder for tilberedning av ris, men du kan bruke den til forskjellige retter (suppe, grøt, pudding).
 4. Antall paller og dybde. En dampbåt kan ha ett brett nederst. Eller kanskje installert separat under hver container. Dette er fornuftig, tilstedeværelsen av et eget brett for hver kurv tillater ikke lukt å blande seg under tilberedningen av forskjellige retter. Dybden på pallen betyr noe. Den anbefalte høyden er 2–2,5 cm. Hvis den er for flat, vil det være nødvendig å tømme det akkumulerte kondensatet mer enn en gang under tilberedningen.

Se også - Hvordan velge en vannkoker?

Tilleggsfunksjoner

Sofistikerte og dyre typer dampbåter kan utstyres med tilleggsfunksjoner. For å forstå selv deres betydning i prosessen, vil vi forstå i detalj.

 • Selvstenging (automatisk stenging). Denne funksjonen vil sikre tilberedningsprosessen. Når alt vannet er fordampet, vil damperen bare slå seg av. På denne måten vil ikke maten brenne og ingenting vil brenne. Under slike forhold kan du trygt la damperen være uten tilsyn.
 • Forsinket start. Med denne funksjonen kan du for eksempel stille et program om morgenen, legge inn mat og utsette starttiden. Du kan også stille timeren slik at det allerede er tilberedt mat som venter på deg når du kommer tilbake fra jobb.
 • Express damp. De er preget av rask dampgenerering, som vil sikre rask matlaging.
 • Oppskriftene er smart frittstående matlaging. Tilbereder en uavhengig rett i henhold til oppskriften som allerede er inkludert i enheten.Vertinnen trenger bare å legge ut de spesifikke ingrediensene i ønsket mengde og velge riktig oppskrift.
 • Funksjon "påfylling av vann i en beholder". Denne funksjonen gir deg muligheten til å fylle på vann mens du lager mat. Lar deg ikke avbryte tilberedningsprosessen, og deretter slå den på igjen.
 • Ved å "opprettholde temperaturen" kan du holde allerede tilberedt mat varm i lang tid - opptil 13 timer.

Se også - Hvordan velge hjemmet ditt for maksimal nytte

Rangering av de beste produsentene

Når du velger en dobbel kjele, bør du være oppmerksom på produsenten. En pålitelig produsent gir muligheten for garantiservice gjennom det eksisterende nettverket av servicesentre. Mange produsenter, sammen med sett, produserer ekstra tilbehør til dampbåter. Spesielt boller, kurver, paller. Toppen av de vanligste merkene som representerer gode alternativer for denne teknikken, vil hjelpe deg med hvordan du velger en damper til hjemmet ditt.

Tefal

Ledende på kjøkkenutstyr. Har de beste anmeldelsene fra både forbrukere og eksperter. Dampskipene til dette selskapet er preget av romslige skuffer og kurver, med et non-stick belegg. De fleste av modellene er utstyrt med god funksjonalitet. Produsenten er klar til å tilby et alternativ i en annen priskategori. Fra billig til premium.

Se også - De 5 beste Tefal-damperne i 2019

Philips

Dette selskapet er klar til å tilby gode dampbåter til tre seksjoner, som er preget av høy effekt og lav pris. Samtidig er damperne laget med maksimal komfort for forbrukerne. Utstyrt med en rekke håndtak (holdere), rom for krydder, muligheten til å tilsette vann og lignende.

Moulinex

Representerer gode dampbåter, spesielt for to kurver, som også har den funksjonen å tilsette vann.

Braun

Et velprøvd merke, til en rimelig pris, representerer det kvalitetsutstyr. Noen modeller av dampbåter har en mørk bolle, noe som er viktig for produkter som kan flekke beholderen.

Scarlett

Et billig merke, men anstendig i kvalitet. Gir den nødvendige funksjonaliteten og har en attraktiv design.

Se også - 6 beste dampbåter under 5000 rubler i henhold til kundeanmeldelser

Konklusjon

Som det ble kjent, kan steamere være veldig forskjellige i henhold til forskjellige kriterier. De har alle sine egne egenskaper, utstyrt med forskjellige funksjoner og har sine egne fordeler. Egentlig vil en detaljert beskrivelse av alle disse alternativene hjelpe deg med å ta det riktige valget for ditt hjem. Spesielt vet vi nå tydelig hvilke typer de kan være, hvilke funksjoner de kan imøtekomme osv. Derfor kan du gå til supermarkedet med sikte på en dobbel kjele med spesifikke krav til det.

Se også - 15 beste steamere i henhold til kundeanmeldelser

3999 0

Legg til en kommentar

Hvordan velge

Anmeldelser

Reparasjoner