hjem Hvordan velge Små husholdningsapparater Hvordan velge en laminatgulvstøvsuger

Hvordan velge en laminatgulvstøvsuger

I dag er laminat dagens gulv. Fint glatt gulv som har et estetisk og moderne utseende. Den tilsynelatende enkle overflaten krever imidlertid mye vedlikehold.

Faktum er at laminatgulv er veldig følsomt for vann. Derfor må rengjøring, spesielt vask, være skånsom og korrekt. Det er spesifikke typer som har en høy terskel for fuktmotstand, men i utgangspunktet krever alle typer laminat nøye håndtering når det gjelder vask.

Hvis vi tar hensyn til forekomsten av denne etasjen i bolig- og ikke-boliglokaler, brygger spørsmålet: hvordan skal den vaskes? Heldigvis er det en viss teknikk for dette - støvsugere for skånsom, men effektiv rengjøring. La oss se nærmere på spørsmålet om hvordan du velger en vaskestøvsuger for laminatgulv.

Hvorfor du ikke kan vaske laminatet ditt

Vi bemerket tidligere at denne typen belegg er redd for vann. Dette er direkte knyttet til sammensetningen. Den er laget av tre med et spesielt belegg. Når du vasker, kommer det vann mellom sprekkene (skjøtene) og forblir faktisk der. Dette fører til hevelse i brettene og ødeleggelse generelt.

Ulike typer laminatgulv har varierende fuktighetsfølsomhet. Men selv det mest motstandsdyktige materialet anbefales ikke å vaske på vanlig måte.

 • DPL-laminat - det er forbudt å vaske som et vanlig gulv, dette vil føre til deformasjon.
 • HPL-laminat - regnes som litt mer stabilt enn den forrige typen, men våtrengjøring er ikke tillatt mer enn en gang i uken.
 • CPL laminat anses å være det mest holdbare fuktbestandige materialet. Det karakteriseres som vanntett.
 • DPR-laminat er ganske motstandsdyktig mot fuktighet, men våtrengjøring anbefales også bare en gang i uken.
 • Laminatet er laget ved hjelp av hurtigbufringsteknologi - absolutt ikke vaskbar, bare renseri er tillatt, eller skumrengjøring med et passende vaskemiddel.

Et sikkerhets- og forebyggende tiltak mot ødeleggelse av laminatet på grunn av overdreven fuktighet er anvendelse av spesiell beskyttelse. Spesielt påføres en spesiell mastikk på et rent, avfettet gulv som dekker sprekker med det. La det tørke helt (15 minutter). Mastikk, forhindrer at fukt kommer inn i spaltene, og forhindrer også at mikrober forlater spaltene.

Uansett må det fremdeles rengjøres på en eller annen måte. Hvis vi snakker om støvsuging, er alle typer konvensjonelle enheter (renseri) egnet for dette.

Våtrengjøring er ikke tillatt mer enn to ganger med noen få dager. For dette kan du bruke vaskeenheter. Imidlertid er ikke alle egnet for denne rengjøringen. Spesielt er muligheten for å bruke denne støvsugeren til et laminatgulv bemerket i instruksjonene for den.

Hva du skal se etter når du velger

Som kjent ble ikke alle vaskestøvsugere egnet for våtrengjøring av laminatgulv. Hvis du bestemmer deg for å kjøpe en støvsuger med muligheten til å vaske laminatet, bør du være oppmerksom på egenskapene. Spesielt angir den tekniske beskrivelsen hovedfunksjonene:

 • Renseri.
 • Våtrengjøring.
 • Rengjøring av det keramiske belegget.
 • Våtrengjøring og laminert gulv.
 • Vask av linoleum.
 • Spesiell støvsuger for fliser og laminater.
 • Slik.

Det vil si at til å begynne med bør man i prinsippet bestemme om instruksjonen tillater vask av laminerte overflater eller ikke.

Noen ganger er ikke informasjon om muligheten for anvendelse på laminatet indikert, men de tekniske egenskapene tillater bruk av enheten i dette området. Dermed må et apparat som kan brukes til å rengjøre laminatgulv oppfylle følgende kriterier.

 1. Høy sugekraft. For riktig rengjøring av laminatet, velg en enhet med en sugeeffekt på minst 300 W, optimalt 450 W. Dette er viktig, fordi all fuktighet må fjernes, og resten kan ha en negativ effekt på overflaten. Det skal forstås at sugekraften er tjue prosent av den totale kraften.
 2. Minimum forbruk av vaskemiddel ved rengjøring. Anbefalt minimum spray av vaskemiddel. For å vaske laminatet er det tilstrekkelig å drysse det på overflaten.
 3. Dimensjoner og vekt. For komfortabel rengjøring.
 4. Tilstedeværelsen av en spesiell dyse for praktisk og effektiv rengjøring av laminatet.
 5. Tørkefunksjon etter våtrengjøring.
 6. Hva er volumet på beholderen, vannfilteret og tilstedeværelsen av et kullrenser?
 7. For å holde laminatet intakt, er det bra hvis enheten er utstyrt med gummihjul, de skraper ikke overflaten.

Vannet skal sprayes lett, slik at det ikke rekker å lekke inn i sprekkene. Og se også at det ikke er utilsiktet lekkasje fra støvsugeren selv. Og hvis det dannes en sølepytt på gulvet, tørk den umiddelbart av med en tørr klut.

Rengjøringskontraindikasjoner:

 • Overdreven fuktighet, spesielt uten etterfølgende tørking. Hvis støvsugeren ikke har en tørkefunksjon, er det nødvendig å tørke av overflaten med en klut etter vask.
 • Påføring på rengjøring av dampmopper. Våtrengjøring ved høye temperaturer vil føre til ødeleggelse av overflaten.

Vurdering av de beste modellene

Det er et bredt spekter av enheter i butikkene for rengjøring av laminatet. De oppfyller alle kriteriene for sikker våtrengjøring. Spørsmålet om hvilken man skal velge en vaskestøvsuger for laminatgulv forblir imidlertid alltid åpent. Dette skyldes at omtrent de samme enhetene er representert av en rekke modeller fra forskjellige produsenter. Derfor oppstår problemet, hvilken er det bedre å velge.

Forbrukeranmeldelser og ekspertkonklusjoner fremhever de beste modellene for vasking av støvsugere som oppfyller kravene til bruk for dette formålet.

THOMAS

Enheten til dette selskapet, Parkett Style XT-modellen, er utstyrt med et sett med tilbehør for myk rengjøring av harde overflater (fliser, laminat, parkett, linoleum). Samtidig er den egnet for rengjøring av myke overflater (tepper og polstrede møbler).

Tillater både våt- og renseri. Utstyrt med en 6 l støvsamler, HEPA-filtre av høy kvalitet.

Vekten av en slik enhet er 8 kg, med en effekt på 1700 W og en sugekraft på 280 W.

Karcher

SE 5.100-modellen av dette støvsugermerket er egnet for rengjøring av laminerte gulv. Enkel å betjene, ruller forsiktig. Den kan brukes til å effektivt rengjøre tepper og myke hjørner.

Veier 7 kg. Utstyrt med vedlegg og et sett med vaskemidler. Enhetens effekt er 1700 W, med en sugeeffekt på 255 W.

ROWENTA

Allsidig modell Turbo Bully RB 839, gir tørr og våtrengjøring. Med en lav effekt på 1600 W har den en god sugekraft på 390 W. Har et komplett sett med fem dyser, inkludert en turbobørste, en dyse for å vaske vinduer og andre. Vekten av en slik enhet av fransk merkevare er 7 kg.

ZELMER

Vaskeapparat modell 919.0 ST AQUAWELT, utstyrt med et fint vannfilter, anbefales for personer som er utsatt for allergi.

En spesiell funksjon er en energisparende motor. Utstyrt med forskjellige tilbehør som er egnet for rengjøring av forskjellige overflater. Generelt er denne modellen veldig etterspurt.

LIBERTON

en ganske lett støvsuger modell LVCW 4216 Silver Aqua, som veier 6 kg. Egnet for alle typer rengjøring (tørr og våt). Med en effekt på 1600 W, og en sugekraft på 240 W. HEPA-filtrering, med åtte rensetrinn.Det renser luften veldig bra, derfor er den effektiv for allergikere.

Konklusjon

Andre firmaer som produserer gode modeller av denne typen utstyr inkluderer Lavor, Samsung, Phillips, Nilfisk, Soteco, Cleanfix, Delvir, Electrolux.

Etter å ha vurdert egenskapene og egenskapene til vasking av støvsugere for laminatgulv, kan du understreke hovedpoengene:

 1. Våtrengjøring er mulig, forutsatt at rengjøringstypen er akseptabel for laminatgulvet. Noen typer belegg utelukker vanligvis våtrengjøring.
 2. Hvis laminatet likevel tillater våtrengjøring, er valget av støvsugere i prinsippet betydelig. Og her, for det riktige valget, er det viktig å evaluere alle dets funksjoner, utstyr og selskap som er i stand til å tilfredsstille alle dine ønsker om effektiv rengjøring.

3711 0

Legg til en kommentar

Hvordan velge

Anmeldelser

Reparasjoner