hjem Hvordan velge Små husholdningsapparater Tips for valg av blender til hjemmet ditt

Tips for valg av blender til hjemmet ditt

Blandere har lenge vunnet husmødrenes hjerter, men hvert år tilbyr produsenter flere og flere interessante alternativer. Og det som var aktuelt for et par år siden, regnes nå som en utdatert modell. I denne artikkelen vil du lære hvordan du velger en blender til hjemmet i 2019 og hvilket selskap som er bedre, hva du skal se etter når du kjøper, hvilke egenskaper og funksjoner det skal ha.

TOPP 20 beste blandere med Aliexpress

Hvilke typer blandere er det

Det er fire typer miksere:

 • Blendere vanlige
 • Blendere - dampbåter
 • Dicing blender
 • Universalblandere

La oss se nærmere på hver type, slik at du vet nøyaktig hvilken blender som er best for hjemmet. (Se også: Hva er en blender og hva er det til )

Vanlige miksere - det mest "eldgamle", men også det mest pålitelige alternativet, hvis du bruker det, og observere de foreskrevne begrensningene på hardheten til produktene. Å ha en slik enhet kan du piske cocktailer, male kokte grønnsaker, myk frukt, lage sauser og majones. Disse enhetene kan ikke overvinne fast mat eller kjøtt. Knivene blir fort kjedelige, og i verste fall vil motoren brenne ut av overspenning.

Men likevel er denne typen den vanligste. For rå grønnsaker og hard frukt bruker folk ofte kjøttkvern (for eksempel for tilberedning av adjika), gjelder også kjøtt. Men de bruker en blender bare for å gjøre noen ingredienser til en pasta (kokt kjøtt, kokte grønnsaker, myk frukt, for eksempel bananer). Men hvis du ikke har kjøttkvern, er det fornuftig å få en som kan lage kjøttdeig og hogge harde grønnsaker.

Blendere-dampere Er en veldig god ting for unge mødre. Dette apparatet dampet først grønnsaker eller kjøtt og hakket det deretter som en vanlig blender. Vann helles i en spesiell tank, mat legges ut på risten. Ved slutten av tilberedningen fjernes risten og bollen blir til en vanlig blender. Ekstremt praktisk. Selv om du allerede har en dampbåt, vil dette være bortkastet.

Dicing blender - kuttet i terninger, hva mer kan du si? En slik blender er drømmen til de som hater å hugge løk for hånd, men å få høsteren ut for et par løk er lat. I tillegg skjærer han i skiver, hakker nøtter og hard ost, strimler kål. Men den har ikke de vanlige funksjonene (maling i potetmos) og dette er et stort minus. Det er ikke klart hvorfor det vanligvis ble kalt en blender, hvis det faktisk er et apparat for å kutte mat. Oversatt fra engelsk "blanding" betyr å blande. Bare forvirre kjøperen!

Blender universal - dette er en enhet så en enhet! Den kan gjøre alt, takket være at den har flere utskiftbare vedlegg i settet: for cocktailer og potetmos fra myke produkter, for kjøttdeig, for forskjellig kutting og til og med for hakking av is og maling av kaffebønner. Selvfølgelig biter prisen også. Men hvis du ennå ikke har hatt tid til å skaffe deg masse kjøkkenutstyr, er det fornuftig å ta en slik blender. Det er mye lettere å vaske det enn en skurtresker, og dette er en viktig faktor som bør tas i betraktning.

Se også - 10 beste miksere under 10 000 rubler ifølge kundeanmeldelser

Blender typer

I tillegg til arter, varierer blandere også i modifikasjoner, som vi foreslår å vurdere: (Se også: Rangering av de beste blenderne i 2019 )

 • Nedsenkbar
 • Stillestående
 • Kombinert

Stavmikser - laget i form av et langt håndtak med en avtakbar dyse. Knivene i den er forskjellige, avhengig av type blender. Inkluderer en høy slipekopp. Men vi anbefaler deg ikke å ta denne typen hvis du vil lage kjøttdeig eller male en stor mengde av et fast produkt. Hånden blir lei av vekten. Denne modellen er bare bra for å knuse myke ingredienser raskt.

Stationær blender - ser solid ut og står deretter. Men du trenger ikke å holde noe i hendene. Men igjen: Hvis du ikke skal lage kjøttdeig på det eller behandle en stor masse faste produkter, er det absolutt ikke behov for å bruke ekstra penger. Videre er en konvensjonell stavmikser mer manøvrerbar. De kan knuses i en hvilken som helst beholder, til og med i et glass, til og med i en kjele og hvilket som helst volum. Men i en stasjonær vil det ikke lønne seg å male hundre gram av produktet: det vil ganske enkelt smøre på veggene i bollen. ( Se også: Hvordan bruke en blender riktig )

Kombinasjonsblander Er det beste alternativet. Blanderen kan tas ut og brukes hver for seg, eller den kan settes sammen og males i sin egen bolle. Selvfølgelig er en slik innretning også dyrere enn en konvensjonell nedsenkbar, og det er fornuftig å ta den bare hvis den har utskiftbare dyser for forskjellige typer skjæring.

Sak: hvilket materiale som er bedre

Blandere kommer i metall, plast og kombinert.

Plastikk eske - det mest økonomiske alternativet, men de vil ikke kunne male den varme suppen i potetmos, den vil deformere og sprekke over tid. Derfor anbefaler vi deg ikke å ta det, spesielt hvis produsenten ikke er veldig kjent.

Men pluss plasten er at en slik kropp er veldig lett og hånden ikke blir lei av å holde den i vekt (selvfølgelig gjelder dette nedsenkbare blandere, for stasjonære er dette en irrelevant fordel).

Metallveske - laget av rustfritt stål, ser dyrt ut, lett å rengjøre, holdbart. Men det må tas i betraktning at den er tyngre og koster betydelig mer. Hvis du ikke er begrenset i fond, kan du kjøpe dette, et godt alternativ.

Kombinert kropp - toppen er i håndtaket på plasten, og den avtakbare delen av metallet. Etter vår mening er dette det beste alternativet. Både praktisk og lett og mer eller mindre rimelig.

Bolle: hvilken du skal velge

Kommer fra:

 • Plast
 • Glass
 • Metall
 • Komposittmaterialer

Fordelene med plast er åpenbare - billighet. Men etter et par år blir bollen overskyet, dekket av mikrosprekker, blir gul og ser ikke friskest ut. Og det kan sprekke hvis det faller uten hell.

Et glass eller komposittbolle vil beholde utseendet i mange år, med mindre det går i stykker. Det er bra om dette skjer de neste årene, til produksjonen av slike modeller er stoppet. Og hvis det senere ikke er noen slike boller i sikte?

Derfor er det beste alternativet rustfritt stål. Selv om det ikke er synlig fra utsiden i hvilken tilstand produktet er, vil det tjene deg hele livet.

Hva du skal se etter når du kjøper

 • Det anbefales at bollen har en tut: det er mer praktisk å tømme den ferdige blandingen
 • Av / på-knappen skal være gummi og myk, så den er mer behagelig
 • I stasjonære og kombinerte modeller vil den selvrensende funksjonen være nyttig
 • En god blender bør også ha en overopphetings- og spenningsvernfunksjon.
 • Vi anbefaler deg ikke å bruke elektroniske blender. Mekaniske er billigere og må repareres sjeldnere og koster mye mindre enn å bytte ut brettet.

Kraft: hvilken du skal stoppe ved

Hvor kraftig skal en blender være? Som i enhver teknikk gjelder regelen her: jo mer kraft tilføres, jo sterkere og mer utholdende enheten.Det er ikke alltid mulig å beregne produktets sikre hardhet, og hvis blenderen din er for svak, kan en slik feil koste deg en utbrent motor. Prøv å velge en blender på en kraftigere modell. Du vil ikke gå i stykker på strøm, da blenderen maler veldig raskt.

Se også - Topprangerte hjemmepressere fra 2019

Ideell alternativ for blender

Hvis du klarer å finne en slik blender - ta den uten å nøle! Vi har imidlertid ikke funnet dette ennå. Men plutselig?

 • Kraft - høy
 • Veske - kombinert (toppen er plast, bunnen er metall)
 • Type - universell (men med muligheten til å kjøpe forskjellige tilbehør separat)
 • Type - kombinert (du kan blande både manuelt og i bollen)
 • Skål - rustfritt stål med tut
 • Selvrensende funksjon - ja
 • Overopphetingsbeskyttelsesfunksjon - ja

Hvorfor liker produsentene å gi fordelene litt etter litt? Vel, hvorfor skulle de slippe en slik enhet?

Se også - DIY blenderreparasjon: fikse sammenbrudd

TOPP 20 beste blandere med Aliexpress

Rangering av de beste selskapene - produsenter av miksere 2019

 • Braun
 • Philips
 • Moulinex
 • Bosch
 • Kenwood
 • Zelmer

Det er ingenting bedre enn disse firmaene. Hver av dem produserer forskjellige modifikasjoner av blandere for enhver smak og budsjett. Ulike kinesiske og rimelige alternativer er kortvarige og ikke mye billigere.

Nå er du teoretisk nok til å vite hvordan du velger riktig blender til ditt hjem i 2019. Gledelig handling!

Se også:

5935 0

Legg til en kommentar

Hvordan velge

Anmeldelser

Reparasjoner