hjem Hvordan velge Små husholdningsapparater Hvilket er bedre å kjøpe: en brødmaker eller en treg komfyr

Som er bedre å kjøpe: en brødmaker eller en tregkokere

Hva er bedre brød baker eller multikoker - det gjelder å velge hvert kjøkken individuelt. Selv om hovedfunksjonen til en brødmaker er åpenbar - å bake brød, kan denne enheten også brukes til å tilberede andre retter. Og multikookeren, designet hovedsakelig for steking og matlaging, har i noen modeller funksjonen til å lage brød og andre bakverk, selv om den ikke kan erstatte en fullverdig brødmaker. Artikkelen vil se nærmere på forskjellene mellom disse kjøkkenassistentene, svare på spørsmålet om hvordan multikookeren skiller seg fra brødprodusenten, og vil bidra til å avgjøre hvilken enhet som er egnet for kjøkkenet.

Hva er forskjellen mellom en multikoker og en brødmaskin

Begge disse enhetene er universelle, men de tekniske parametrene for hver er mer gitt for et bestemt formål. Brødmakeren er primært designet for å lage brød og andre bakevarer, selv om den også kan brukes til å tilberede suppe, for eksempel. Multikookeren er en allsidig enhet, selv om hovedfunksjonene er steking og kokende mat, tilberedning av melkegrøt og yoghurt. Noen modeller har brødbakemodus, men ikke alle får det samme deilige brødet som i en brødmaker. Denne faktoren er viktigst av alt påvirket av det faktum at de fleste multikookers bare varmer mat fra bunnen og fra siden, men i dyrere modeller er det en 3D-oppvarmingsfunksjon som kan kompensere for denne ulempen. Og også, et veldig lite antall modeller har muligheten til å kna deig, noe som er upraktisk hvis det primære formålet med å kjøpe en enhet er baking. Når det gjelder brødprodusenten, har enhver modell en deigblander i enheten.

Før du velger mellom disse enhetene, må du bestemme hvilket mål som er viktigere. Hvis den fremtidige brukeren ikke skal skjemme bort seg med nybakt brød hver dag, vil det ikke være vanskelig å røre ingrediensene til deigen manuelt, og det er verdt å vurdere en multikoker for kjøkkenet ditt. Hvis kjøperen er interessert i hyppig baking av brød, og foretrekker å lage mat tradisjonelt på komfyren, vil en brødmaker være den beste løsningen.

Se også - Velge en god multikooker med brødmakerfunksjon og deigjakt

Brødmakeregenskaper

Ulike modeller av brødprodusenter kan ha forskjellige funksjoner, avhengig av pris og produsent, men hver har standarden:

 • tilberedning av forskjellige typer deig;
 • baking av brød og andre bakverk;
 • matlaging syltetøy;
 • de fleste modellene er utstyrt med yoghurt maker.

Prinsippet om drift av brødmakeren er som ovner, dette betyr at deigen ikke samhandler direkte med varmeelementene. Dette gjør at bakevarer kan koke jevnt, og brødet har en deilig skorpe på toppen. Og også, brødprodusenten har en mekanisk deigblander, det vil si at du bare trenger å legge alle nødvendige ingredienser i de rette proporsjonene i skålen på enheten, og enheten vil elte deigen og bake videre selv. Noen modeller av brødprodusenter er i tillegg utstyrt med en forsinket startfunksjon.

Se også:

Multikokeregenskaper

Du kan lage hva som helst i en multikoker; produsenter kommer kontinuerlig med forskjellige matlagingsmodi for nye modeller. De mest populære multikoker-rettene:

 • supper;
 • melkegrøt;
 • yoghurt;
 • stekt mat;
 • stuvede produkter;
 • dampet mat;
 • bakeri produkter.

Multicooker har også en forsinket startfunksjon, som brødprodusenter. Multicooker har også en nyttig oppvarmingsmodus som kan slås på umiddelbart etter tilberedningen for å holde den varm lenger.

Når det gjelder å bake brød, er den største ulempen med en multikoker at deigen må eltes for hånd. På grunn av ujevn oppvarming i de fleste multikookermodeller, vil ikke brødet være helt bakt og vil bli mer stekt fra bunnen, ettersom produktene, i motsetning til en brødmaskin, interagerer direkte med varmeelementet.

Se også:

8775 0

Legg til en kommentar

Hvordan velge

Anmeldelser

Reparasjoner