hjem Hvordan velge Små husholdningsapparater Forskjellen mellom en multikoker og en dobbel kjele

Forskjellen mellom en multikoker og en dobbel kjele

Den nåværende utviklingen innen teknologi gjør det mulig å minimere de vanlige kjøkkenkokeprosessene, men samtidig få smakfulle og sunne retter til slutt. Husholdningsapparater som en multikooker og en dobbel kjele regnes som virkelige hjelpere på kjøkkenet. Husmødre som verdsetter sin tid og sitt arbeid vil gjerne skaffe seg minst en av disse apparatene. Begge er beregnet på direkte matlaging. Imidlertid, som er bedre å kjøpe dampbåt eller multikoker? For å gjøre dette, bør du analysere egenskapene deres og hvordan de fungerer.

Kokemetode

En multikoker er et multifunksjonelt kjøkkenapparat, takket være at du kan tilberede forskjellige typer retter. Med hjelpen kan du raskt og enkelt tilberede en rett ved å:

 • Matlaging;
 • Steking;
 • Steking;
 • Baking;
 • Slokking;
 • For et par.

Dette øker utvalget av retter som kan tilberedes med det. Dette er faktisk en mulighet til å tilberede mat, på en kompakt måte og med tidsbesparelser.

En dampbåt er et kjøkkenattributt, fra selve navnet lar det deg forstå måten å lage mat på. Produktene tilberedes ved å dampe dampet. Derfor mottar du på slutten bare sunn, men ensformig mat når det gjelder tilberedningsmetoden.

Se også - Hva er forskjellen mellom en multikooker og en airfryer

Funksjonalitet

Det er klart at mat kan tilberedes med begge enhetene. Men fortsatt, hva er forskjellen mellom en dampbåt og en multikooker?

Ulike modeller av multikoker og dampbåt inneholder utmerkede funksjoner. Imidlertid har hver art standardfunksjoner som faktisk hjelper til å velge mellom dem.

Multicooker inneholder innebygde programmer. Blant dem er det funksjoner som indikerer tilberedningsmetoden (baking, steking, koking) og spesifikke programmer som sikrer tilberedning av en bestemt tallerken. Spesielt:

 • Matlaging bokhvete;
 • Omelett;
 • Tilberedning av yoghurt;
 • Matgrøt;
 • matlaging pilaf.

Det vil si komplekse programmer som lar deg tilberede en bestemt rett riktig.

Damperen kjennetegnes ikke av allsidigheten, siden alle produktene kun tilberedes med damp. Imidlertid har den også funksjonene som er nødvendige og nødvendige for tilberedningsprosessen:

 • Dampkoking;
 • Oppvarming av mat;
 • Tining av mat.

Med en multikoker kan du lage mange forskjellige typer retter, men i sin tur. Forskjellen mellom en dobbel kjele er at den lar deg lage flere retter samtidig, men på den eneste måten.

Med forbedringen av teknologien dukker det opp nye modeller som kan inneholde tilleggsfunksjoner. Imidlertid er hovedformålet med dette kjøkkenapparatet å dampe mat. Et slikt kjøkkensett er en stor hjelper på kjøkkenet til vertinnen hvor det er barn eller mennesker med kostholdsmåltider. I dette tilfellet hjelper tilstedeværelsen av en dobbel kjele virkelig og sparer krefter og tid brukt.

Det skal bemerkes at et alternativ til en multikooker på kjøkkenet er komfyr og ovn.Hvis det er behov for konstant dampkok, forenkler en dobbeltkoker til tider kokeprosessen. Fordi alternativet er en lang og vanskelig prosess på kjøkkenet for vertinnen.

Se også:

Matlagingstid

Matlagingsmetoden for flere kokere lar deg lage mat raskt nok. Dette skyldes at funksjonene lar deg bringe maten i stand ved å steke, bake og steke ved høye temperaturer.For eksempel: "kylling i en sakte komfyr kan tilberedes på 15 minutter, og i en dobbeltkoker 50 minutter."

Det vil ta lengre tid å tilberede et måltid med dampbåten. Siden, vil bare damp brukes her, noe som er mindre tøff enn andre tilberedningsmetoder. Selvfølgelig avhenger dette direkte av produktene. Grønnsaker og frukt koker mye raskere enn kjøtt. Derfor anbefales det å legge produkter som tar lang tid å lage mat i de nederste skuffene når du tilbereder flere retter.

Se også - Hvordan vaske en multikoker utenfor og inne: grunnleggende regler for pleie

Mengden tilberedt mat

Selvfølgelig mister enhver mat masse på grunn av matlaging.

I en multikoker med en standard bolle på fem liter, vil du ved utgangen motta mat i forhold til fire liter innhold.

Dampkoking resulterer i mindre matsvinn. I tillegg lar dampkokeren deg lage mat i flere beholdere samtidig. Det vil si at det er evnen til å tilberede en rett i store mengder eller tilberede flere retter samtidig.

Fordelene med kokt mat

Det er kjent at produkter fremstilt ved steking eller steking ved høye temperaturer gjør dem mindre nyttige. Derfor vil multikookeren i denne forbindelse gi velsmakende, men til en viss grad mindre nyttig mat. Det skal imidlertid forstås at små porsjoner mat kan tilberedes takket være den innebygde funksjonen "dampkok".

Dampskipet, i denne forstand, er kjent for sin evne til å bevare alle produktens nyttige egenskaper maksimalt. Faktisk er dette hovedformålet med denne enheten - tilberedning av sunn mat av høy kvalitet.

Se også - Skade på et menneskes helse: en myte eller virkelighet?

Enhetskostnad

Avhengig av funksjonalitet og merke, er prisene forskjellige for begge kjøkkenapparater. Men for eksempel vil en dampbåt fra det samme selskapet som en multikooker koste mindre. Dette er direkte relatert til funksjonaliteten til enhetene.

Men når du tar et valg, er det verdt å fokusere heller på familiens behov og preferanser. For folk som opprettholder en sunn livsstil eller for de som følger en streng diett, er det mer hensiktsmessig å velge en dobbeltkjele.

I en tid da familien foretrekker fargerike retter og elsker variasjon i tilberedningsmetoden, er det bedre å foretrekke en multikooker.

Fordeler og ulemper med dampbåt og multikooker

For å forstå generelt hvordan en dampbåt skiller seg fra en multikoker, må du være oppmerksom på fordelene og ulempene.

Dobbel kjele

Fordeler:

 • Sunn mat.
 • Mer mat.
 • Mulighet for å tilberede flere retter samtidig.

Ulemper:

 • Lang koketid
 • Ensformig tilberedningsmetode

Se også - Hvordan bruke en multikoker riktig

Multikoker

Fordeler:

 • Tilberedning av hurtigmat.
 • Ulike tilberedningsmetoder.

Ulemper:

 • Tilberedte måltider er mindre sunne
 • Mulighet for å lage mat bare en rett av gangen

Drift og stell

Begge enhetene er ganske enkle å bruke. Alle kommandoer stilles inn automatisk. Etter tilberedning kan beholderne til begge apparatene enkelt fjernes og vaskes på vanlig måte eller i oppvaskmaskinen.

Når det gjelder multikoker, med tanke på bruk av olje og tilberedningsmetoder, skal bollen vaskes godt. Etter tilberedning i dobbeltkoker er det i de fleste tilfeller nok å skylle beholderne under rennende vann.

Begge enhetene er veldig praktiske på vertinneens kjøkken. For dette er ikke bare tidsbesparelse. Dette gjør at du kan forlate bruken av andre kjøkkenutstyr (komfyr, stekeovn) og la dem være rene og ryddige.

Se også:

5599 0

Legg til en kommentar

Hvordan velge

Anmeldelser

Reparasjoner