hjem Hvordan velge Små husholdningsapparater Trådløs støvsuger: Dyson V10 Motorhead eller Morphy Richards Supervac 734000?

Trådløs støvsuger: Dyson V10 Motorhead eller Morphy Richards Supervac 734000?

Trådløse støvsugere er en relativt ny og økende trend i segmentet rengjøringsutstyr. Interessen for dem skyldes først og fremst deres kompaktitet og brukervennlighet. Støvsugere av denne typen er alltid klare til å jobbe og tar minimalt med plass i forhold til konvensjonelle kablede støvsugere. Men ikke alle slike modeller kan gi tilstrekkelig sugekraft til å erstatte en støvsuger i full størrelse i en leilighet.

Nisjen utvikler seg raskt og ubestridte ledere dukker opp. I dag skal vi sammenligne to virkelig kraftige trådløse støvsugere. Dyson V10 Motorhead og Morphy Richards SuperVac Sleek Pro 734000.

Selskap Dyson grunnlagt i 1992. Et engelsk merke som har blitt populært for sine syklonstøvsugere. Hovedproduksjonen ligger i Singapore. Det er posisjonert som et premiummerke med tilsvarende priser.

Selskap Morphy richards ble grunnlagt i 1935 og er i dag ledende innen salg av husholdningsapparater i Storbritannia. Siden 2016 har produktene blitt levert til det russiske markedet, og gradvis fått anerkjennelse fra kjøpere.

Og så har vi to engelske produsenter med lang historie foran oss. La oss se nærmere på hva de kan tilby elskere av orden og renslighet i huset.

Sugekraft og batterilevetid


Hovedkriteriet for evaluering av en trådløs støvsuger er forholdet mellom kraft og driftstid uten lading. Disse indikatorene må være balanserte. Å overvurdere makt på bekostning av autonomi er ikke en god idé. Det kan hende at du ikke kan fullføre rengjøringen når batteriet er tomt, og det vil ta omtrent fire timer før du kan fortsette.

For å rasjonelt kunne bruke batteriladingen, har begge produsentene gitt to strømmodus som driftstiden avhenger av. Standardmodus med redusert sugekraft og turbomodus med maksimal effekt.

Dyson V10 Absolute spesifikasjoner:

 • Maksimal luftstrøm i TURBO-modus - 151 AW;
 • Arbeidets varighet i TURBO-modus - 7 minutter;
 • Arbeidets varighet i standardmodus - 60 minutter;
 • Full lading 210 minutter.

Morphy Richards SuperVac Sleek Pro 734000 spesifikasjoner:

 • Maksimal luftstrøm i TURBO-modus - 110 Aut;
 • Arbeidets varighet i TURBO-modus - 20 minutter;
 • Arbeidets varighet i standardmodus - 60 minutter;
 • Fulladet 240 minutter.

Vi ser at Dyson V10 Absolute har 36 kW mer luftstrøm enn konkurrenten. Men samtidig er batterilevetiden i turbomodus merkbart lavere - 7 minutter. Morphy Richards SuperVac Sleek Pro 734000 er mer balansert i denne forbindelse. 110 watt kraft er nok til rengjøring, og du får 20 minutters turbodrift, som er nesten 3 ganger mer enn Dyson V10. Denne forskjellen er veldig betydelig.

Luftfiltrering

Dyson v10 har et innovativt patentert totrinns luftfiltreringssystem. Søppel skilles i en stor syklon i første trinn og i 14 små sykloner i den andre fasen. Støvet beholdes deretter av et avtakbart fiberfilter, og deretter passerer luften gjennom det endelige motorfilteret.Produsenten hevder at dette filtreringssystemet beholder 99,97% av partiklene så små som 0,3 mikron.

Morphy Richards SuperVac Sleek Pro 734000 har et lignende syklonisk filtreringssystem, men ikke så innovativt som Dyson. Rengjøring foregår i 4 trinn. På det første trinnet skiller syklonsamleren hovedparten av støv og rusk, og deretter fortsetter rengjøringen på innsiden av glasset. Det kombinerte HEPA-filteret beholder 99,95% av fint støv, og nesten ren luft kommer inn i det siste filteret etter motoren.

Dyson tar ledelsen innen luftrensing. Men fra vår erfaring kan vi si at brukeren neppe vil være i stand til å fange forskjellen i praksis. 99,95% og 99,97% støv er veldig nærtall.

Enkel og brukervennlig

Konseptet med trådløse støvsugere er bygget på brukervennlighet og brukervennlighet. Hovedverdien av denne typen utstyr er maksimal komfort, som en vanlig støvsuger i full størrelse ikke vil gi deg. Derfor vil vi være spesielt oppmerksomme på dette punktet når vi sammenligner Dyson og Morphy Richards. Som de sier - djevelen er i detaljene.

Hvordan er de like?

 • Håndstikkformfaktoren er det mest praktiske alternativet for en trådløs støvsuger, som gir maksimal manøvrerbarhet på et minimum.
 • Den manuelle konfigurasjonen muliggjør enkel rengjøring av møbler eller bilinteriør.
 • Den sykloniske metoden for luftrensing gir et minimum volum av vakuumsystemet og enkel fjerning av rusk fra beholderen.
 • Opphengt ladestativ. Det vil ikke være noen problemer med lading - støvsugeren er klar til å fungere når som helst.

Hva er forskjellen?

 • Dyson er litt mindre og lettere. Vektforskjellen er bare 170 gram (63 kg versus 2,8 kg), men den er der. Og jo mindre vekten til støvsugeren er, desto mindre blir hånden som holder den sliten.
 • Dyson-ingeniører gjorde en merkbar feil i "utløseren", som ikke kan løses. De. du trenger hele tiden å holde den med fingeren, ellers slår støvsugeren seg av. Opprinnelig var meningen med denne løsningen å spare strøm på denne måten. Imidlertid klager mange brukere i sine anmeldelser over fingerutmattelse under langvarig rengjøring. Den trådløse modellen fra Morphy Richards har ikke denne ulempen.
 • Når du bruker en Dyson-støvsuger til å rengjøre vanskelig tilgjengelige steder, for eksempel under et bord, opprettes en bøyning i hånden og den avrundede kroppen trykker på tommelbenet. I dette tilfellet kan ikke grepet endres. Morphy Richards 734000-modellen har et avrundet håndtak som lar deg endre håndposisjonen slik den passer brukeren.
 • Plasseringen av håndtaket er også annerledes. Dysons motorrom er rett ved fingertuppene, slik at hånden blir varm og svett ved langvarig bruk. Morphy Richards har plassert håndtaket lenger borte fra motoren, slik at kontinuerlig drift med maksimal effekt ikke vil føre til at den varmes opp.
 • Det flyttbare designet på Morphy Richards SuperVac 73400-batteriet lar deg bytte ut batteriet uten å gå til et servicesenter. Dyson-batteriet er innebygd i håndtaket. Kvaliteten på merkets produkter er utmerket, så det er lite sannsynlig at du må bytte batteri når som helst snart. Men det er verdt å nevne at før eller siden begynner ethvert batteri å miste kapasitet og degradere.

Denne sammenligningen er basert på en studie av kundeanmeldelser og vår erfaring. Generelt kan vi si at Dyson V10 gir eieren litt mindre komfort ved rengjøring, men ingen av modellene har kritiske feil.

Utstyr

Med tanke på likheten mellom utformingen av støvsugere, tilbyr produsenter lignende ekstra tilbehør for dem. Derfor skiller utstyret til de to forskjellige modellene seg litt ut. Antall, arrangement av vedlegg og funksjonalitet er nesten det samme. Det gir ingen mening å sammenligne det komplette settet i detalj. La oss bare gjøre oppføringen.

Morphy Richards SuperVac 734000

 • Hoveddyse med turbobørste;
 • Spaltedyse (for vanskelig tilgjengelige steder);
 • Polstrede møbler dyse;
 • Munnstykke for lange tepper.

Dyson v10

 • Direktdrev motorisert munnstykke;
 • Sprekkedyse;
 • Kombinert dyse (for polstrede møbler og tepper).

konklusjoner

Oppsummer. Begge trådløse støvsugermodellene er ganske kraftige og ganske interessante. Begge er fra britiske kvalitetsmerker.Imidlertid har de også betydelige forskjeller. Dyson V10 Motorhead vil gi eieren en litt høyere sugekraft og et innovativt luftfiltreringssystem. Morphy Richards SuperVac Sleek Pro 734000 kan motvirke den med mer balanserte egenskaper (driftstid ved maksimal effekt) og brukervennlighet. Det er også verdt å ta hensyn til kostnadene - Dyson-produkter har aldri vært budsjettvennlige. Mens Morphy Richards produserer hvitevarer i mellomklassen. Vi tør ikke å foretrekke en eller annen modell. De fortjener begge æren av å spille en viktig rolle i moderne rengjøring av hjemmet. Og fordelene og ulempene oppfattes forskjellig av forskjellige kjøpere. Alle må selv bestemme hvilken av de to støvsugerne han liker best.

6459 0

Hvordan velge

Anmeldelser

Reparasjoner