hjem Hvordan velge Store hvitevarer Hvordan velge en stabilisator for en vaskemaskin?

Hvordan velge en stabilisator for en vaskemaskin?

Mange spør hvorfor du trenger en spenningsstabilisator for en vaskemaskin? Har du noen gang lagt merke til hvordan en lyspære blinker fra tid til annen hjemme eller på kontoret ditt eller at en radio dukker opp? Dette er det sikreste tegnet på at den nåværende tilstanden til strømnett i vårt land lar mye å være ønsket. For kraftindustrien har avvik fra nominell spenning på 220V lenge blitt normen. Videre er det i noen tilfeller ingen som tar hensyn til det "tillatte" avviket med 10-15% fra normen.

Sikkert hver av dere har hørt historien om hvordan alle husholdningsapparater brant ut av et plutselig spenningsfall i nettverket i huset. Veien ut av denne situasjonen er veldig enkel. Den eneste løsningen er å kjøpe og installere en husholdningsspenningsutjevner i rommet. En spenningsstabilisator for en vaskemaskin, datamaskin, kjele og annet utstyr, selvfølgelig, hvis det er valgt riktig, kan det beskytte utstyret ditt mot plutselige strømstøt.

Hvem trenger en stabilisator og hvorfor

For å være sikker på at du virkelig ikke kan klare deg uten denne enheten, er det verdt å ta noen målinger. Dette er veldig enkelt å gjøre. Det er nok 3-4 ganger om dagen for å måle spenningsavlesningene i strømnettet ved hjelp av en konvensjonell 220V-tester. Dette anbefales spesielt i peak timer - om kvelden og om morgenen når mengden energiforbruk er maksimal.

Råd:

Hvis du bruker importert utstyr til målinger, blir den nødvendige funksjonen vanligvis betegnet som "True RMS".

Prøv å ta slike målinger i minst 3-5 dager. Dette gir det mest komplette bildet. Avhengig av oppnådde resultater, kan den videre situasjonen utvikle seg på tre måter: (Se også: Hvordan velge en maskin (RCD) for en vaskemaskin)

 1. Hvis målinger viser at spenningsavlesningene i det elektriske hjemmenettverket ikke gikk utover 205-235V, kan det være nødvendig å kjøpe en stabilisator bare for din personlige sjelefred. Enheten bør også installeres hvis du har utstyr som er spesielt verdifullt eller veldig følsomt for strømstøt i leiligheten eller kontoret.
 2. I tilfeller der svingningen fra normen ved 220V er -10% eller + 7% (henholdsvis 198-235V), anbefales det å installere en stabilisator for alt utstyr.
 3. Hvis avviket registrert i nettverket er mer enn -15% eller + 10% (henholdsvis 187 -242V), kan situasjonen din med sikkerhet kalles kritisk. Hvis du bruker enheter uten ekstra nettverksbeskyttelse med en stabilisator, utsetter du dem for hundre prosent risiko. I dette tilfellet er det ikke en luksus for deg å kjøpe en stabiliserende enhet, men en streng nødvendighet.

Se også - Hvordan velge en vaskemaskin under vasken på badet

Typer spenningsstabilisatorer

Hvis du fremdeles bestemmer deg for å sikre husholdningsapparater, er neste trinn for deg selve stabilisatoren. Faktum er at disse enhetene er ganske forskjellige fra hverandre. Hver type har både fordeler og ulemper.

Det er fire hovedtyper av spenningsstabiliseringsenheter:

 1. stafett;
 2. tråkket;
 3. elektromekanisk (servodrevet);
 4. elektronisk.

Stafett

Den mest "løpende" og den billigste typen stabilisatorutstyr. De har et ganske bredt spekter av inngangsspenning, men det kan oppstå problemer med utgangsspenningen - nøyaktigheten av å opprettholde der er ganske lav. Slike stabilisatorer brukes oftest med minimale spenninger i nettverket, i området 10-15 V. Relékontakter brenner ut over tid eller holder seg sammen. Denne situasjonen fører til at stabilisatoren ikke fungerer som den skal. Etter en stund vil enten stabilisatoren i seg selv mislykkes, ellers vil husholdningsapparater forverres.

Spenningsstabilisator for vaskemaskin

Steppet

Disse stabilisatorene er utstyrt med et helt system med halvledere som korrigerer forvrengning i trinn. Reaksjonshastigheten til en slik enhet er ikke veldig høy, men den er den mest holdbare, ganske pålitelige og kan fungere med en hvilken som helst 220V strømforsyning. Det er denne typen stabilisator som er perfekt for en automatisk vaskemaskin.

Se også - Rangering av de beste vaskemaskinene i 2019

Servoer

Elektromekaniske systemer blir også referert til som servostasjoner. Dessverre har den, som den forrige, en ganske lav pålitelighet og et ganske lite driftsområde. I tillegg synder slike enheter ofte med slitasje på servomotoren. På grunn av mangel på komponenter kan det være et problem å reparere dem. Den eneste fordelen med servodrevne stabilisatorer er god nøyaktighet av utgangsspenningen. De er i stand til å gi god beskyttelse i området 5-7% av det nominelle.

Elektronisk

Høyeste kvalitet og mest moderne normalisering har en elektronisk kontrollkrets. Dette gir en veldig rask responstid på svingninger i nettverket, samt eksepsjonell nøyaktighet. I tillegg har elektroniske stabiliseringsanordninger det største utvalget av inngangsspenning, noe som betyr at de er i stand til å beskytte utstyret ditt best.

Hvordan velge riktig stabilisator

Hvis du leser denne artikkelen, har du mest sannsynlig behov for å kjøpe en spenningsstabilisator for en vaskemaskin. Selvfølgelig, hvis dette husholdningsapparatet er det viktigste og dyreste apparatet i hele leiligheten, er dette et smart trekk. Men det er enda mer rimelig å beskytte ikke bare den automatiske maskinen, men også alle husholdningsapparater i huset. Faktisk, fra spenningsbølger, kan både kjelen, klimaanlegget og TV-en brenne ut.

Selvfølgelig, hvilke enheter du skal ta vare på og hvilke som ikke er opp til deg. Det viktigste her er ikke å gjøre en feil og velge en enhet med tilstrekkelig kraft.

Stabilisatorens kraft er hovedindikatoren du bør se på når du kjøper. Det bør være tilstrekkelig til å støtte driften av alle tilkoblede elektriske apparater. For å finne ut hvilken kraft stabilisatoren er for deg, må du gjøre noen beregninger:

 1. Bestem det totale antallet enheter som skal kobles til strømnettet, og dermed til stabilisatoren.
 2. Ta instruksjonene for hver enhet, finn strømforbruket i dem og legg sammen indikatorene for alle enheter (i kW).
 3. Legg til omtrent 20-25% til dette tallet.
 4. Det resulterende tallet vil være den nødvendige kraften til stabilisatoren, i stand til å sikre problemfri drift av husholdningsapparater i hele huset.

Hvordan velge riktig stabilisator

En annen parameter som må tas i betraktning før du velger en enhet, er antall faser. Hvis du ikke er sikker på hvilken stabilisator for vaskemaskiner og annet utstyr som passer for deg, må du ta hensyn til typen strømforsyning hjemme. Oftest er denne informasjonen skrevet på strømmåleren som er installert i rommet. I de aller fleste tilfeller er hjemmenettverket enfaset. Men det er unntak. I dette tilfellet må du kjøpe en trefasestabilisator.

Se også - Hva er effekten kWh på vaskemaskinen

Eksempel for beregning av total effekt

La oss for eksempel beregne hvor mye kraft stabilisatoren trenger å installeres i et rom der de fungerer normalt:

 • belysning - 250 W;
 • TV-apparat - 150 W;
 • vaskemaskin (de vasker nesten konstant i huset, det er et lite barn) - 2 kW;
 • kjøleskap (ny modell) - 250 W.

Ved beregning må det tas i betraktning at kjøleskapet og den automatiske maskinen ved oppstart bruker mye mer strøm enn under stasjonær drift. For enkelhets skyld kan du bruke følgende tabell:

Kjøleskap (gammel modell) Kjøleskap (ny modell) Vaskemaskin Mikrobølgeovn
5 10 3–4 2

Denne indikatoren kalles mangfoldighetsfaktoren, du finner den ved å studere passet til enheten nøye.

Nå multipliserer vi alle indikatorene med den tilsvarende koeffisienten og legger resultatene sammen:

250х5 + 150 + 2000х3 + 250 = 7650 W eller 7,65 kW

Legg til det resulterende tallet kraften til de elektriske apparatene som fremdeles er til stede i huset:

 • jern - 0,8 kW;
 • bærbar PC - 100 W;
 • støvsuger - 1,2 kW.

La oss legge til resultatet:

7650 + 800 + 100 + 1200 = 9750 W eller 9,75 kW

Viktig:

Den nominelle effekten til de fleste stabilisatorer (normaliseringsmidler) i passet er indikert ved 220V, og nøkkelparameteren til denne enheten er indikatoren for maksimal inngangsstrøm. Med en annen inngangsstrøm enn 220V kan den maksimale effektindikatoren endres.

For å unngå en slik feil, vil vi bruke en spesiell tabell:

Netspenning, volt 140 150 160 170 180 190 200 220 240 250 260
Stabilisatorens effektfaktor 0,64 0,68 0,73 0,77 0,82 0,86 0,91 1 0,92 0,88 0,85
Effektkorreksjonsfaktor 1,57 1,47 1,38 1,29 1,22 1,16 1,1 1 1,09 1,14 1,18

Dette betyr at hvis du i henhold til måleresultatene i det elektriske nettverket har slått fast at den laveste spenningen i nettverket ditt er 160V, må den tidligere beregnede effekten multipliseres med faktoren 1,38. Vi får:

9,75 x 1,38 = 13,455 kW

Husk at stabilisatoren må velges med en effektreserve på minst 20%, får vi at en enhet med parametere på minst 17 kW passer for leiligheten din. Selvfølgelig kan du klare deg med en stabilisator og mindre strøm, men da må du slå av noen av enhetene manuelt eller sørge for at de ikke er slått på samtidig.

Se også:

20857 1

En tanke på "Hvilken stabilisator skal du velge for en vaskemaskin?"

 1. Alika:

  Ja, dette er et stort skap med slike parametere og vekt under 50 kg, og hvor interessant skal du koble til alle husholdningsapparater og lys der, til tross for at de er for maksimalt to stikkontakter ..?

Legg til en kommentar

Hvordan velge

Anmeldelser

Reparasjoner