hjem Hvordan velge Store hvitevarer Tørketyper for oppvaskmaskin

Tørketyper for oppvaskmaskin

En av fordelene med oppvaskmaskiner er at de overtar oppvaskprosessen helt. I tillegg til normal vask, kan enheten også utføre tørking. Nedenfor vil vi snakke om hvilke typer tørking i oppvaskmaskiner, vi vil fortelle deg om deres fordeler og ulemper.

Hovedtyper av tørking

I dag er det flere hovedtyper av tørketromler installert i oppvaskmaskiner:

 • intensiv varmeveksling med kjølt væske;
 • kondens tørking;
 • zeolit ​​tørking;
 • turbo tørking;
 • intelligent tørkeprogram;
 • statisk tørking.

Hver type skiller seg fra hverandre i sine tekniske egenskaper og funksjoner som må vurderes når du velger oppvaskmaskin. Dette krever imidlertid kjennskap til alle tørkemetoder.

typer tørking i oppvaskmaskiner

Se også:

Tørkemetoder

 1. Tørking ved varmeveksling - dette systemet er ganske komplekst når det gjelder drift. Denne metoden er basert på trykkforskjellen - rundt hulrommet hvor oppvasken vaskes, er det et tomt hulrom som inneholder kaldt vann, mens oppvaskmaskinen selv genererer varme. Siden varm luft er lettere enn kald luft, dannes det derfor en trykkforskjell. Alle damper stiger opp, hvor luft hentes fra hulrommet i maskinen med et luftinntak. Det skal bemerkes at denne enheten genererer forbedrede luftstrømmer.
 2. Kondenseringstørking - denne typen tørking er en av de enkleste og enkleste å bruke, den installeres ofte i enheter, men den har en betydelig ulempe, som er lengden på prosessen. Hele systemet er basert på kondenseringsprinsippet - alt vannet fra oppvasken fordamper og legger seg på maskinens vegger, hvoretter det strømmer ned i et spesielt rom. Denne typen tørking er egnet for de som ikke har det travelt.
 3. Zeolitt tørkemetode - denne typen oppvaskmaskin er den mest innovative. Den bruker et spesielt varmevekslingsmateriale kalt "zeolit". Tørkeprosessen er ganske interessant, ved bunnen av oppvaskkammeret er det et reservoar med et stoff som er koblet til hovedrommet med et lite hull for vannpassasje. Under drenering og inntrenging av vann på materialet oppstår en kjemisk reaksjon der zeolitten begynner å frigjøre en enorm mengde varme og derved fordampe vannet. Den resulterende varmen løfter seg oppover og tømmer oppvasken gradvis. En av funksjonene er at etter at oppvaskmaskinen er ferdig, vil ingen damp være tilstede når hovedkammeret åpnes. Du bør ikke være redd for at zeolitten raskt vil tømme ressursen, den spesielle strukturen vil ikke la den kollapse. Den eneste ulempen er at dette systemet bare brukes i dyre modeller av oppvaskmaskiner.
 4. Turbo tørking - navnet på denne metoden taler for seg selv. Operasjonsprinsippet er ganske enkelt, systemet varmer opp luften til en viss temperatur, og deretter blåser den rundt kammeret ved å bruke et kraftig innebygd ventilasjonssystem, og blåser alle oppvasken. Til tross for fordelene ved hurtig tørking er det imidlertid også betydelige ulemper - maskiner med dette tørkesystemet er ganske dyre og de har et økt strømforbruk, som er forbundet med oppvarming av luften.
 5. Intellektuelt program - dukket opp ganske nylig, og den har ennå ikke fått mye bruk i oppvaskmaskiner. Essensen ligger i det faktum at en ekstern sensor er innebygd i systemet, som reagerer på tilstanden til det ytre miljøet, og avhengig av det, vil forskjellige tørkemetoder bli brukt.
 6. Statisk metode - den enkleste av alle ovennevnte metoder. Det er ingen komplekse enheter i systemet, de vasket servise behandles ganske enkelt med varm luft, derav navnet. Imidlertid fanger minus øyeblikkelig øyet - det ligger i tidspunktet for operasjonen.

Konklusjon

Vi har fortalt deg om alle hovedtyper av oppvaskmaskin, som du ser, de har alle sine fordeler og ulemper. Men når du velger en enhet, her må du fokusere på dine preferanser og økonomiske muligheter. Det vil være viktig å lese folks vurderinger om hvilke typer tørking i oppvaskmaskiner som gjør jobben sin mest effektivt, siden folk ofte skriver sannferdige anmeldelser.

Se også - Vurdering av de beste innebygde oppvaskmaskinene 45 cm

6580 0

Legg til en kommentar

Hvordan velge

Anmeldelser

Reparasjoner