hjem Hvordan velge Store hvitevarer Vaskemaskinen med hvilken sentrifugklasse er det bedre å velge?

Vaskemaskin med hvilken sentrifugeklasse er det bedre å velge?

Enhetsbutikker tilbyr så mange modeller at det er på tide å bli forvirret. Det er prioriteringer når du velger en automatisk vaskemaskin. Type, plassering av trommel og lastesystem, vaskeklasse og energiforbruk er ikke en fullstendig liste over forskjeller. Noen mennesker tror at jo høyere ytelsen til et bestemt produkt, jo bedre. Men dette er ikke alltid sant.

I dag skal vi snakke om hvilken sentrifugeklasse i vaskemaskiner som er bedre. Er det alltid verdt å betale for mye for høyere odds? Fra dette materialet vil du lære hva effektiviteten av å spinne tøyet avhenger av, og hvilke indikatorer som er bedre å prioritere.

Klassifisering

Hvis du nøye studerer instruksjonene for vaskemaskinen, kan du finne bokstaver der, som betegner spinn. For å identifisere klasser aksepteres bokstavene i det engelske (latinske) alfabetet fra A til G. Den første indikerer det høyeste nivået og det andre henholdsvis det laveste. Det er også mellomverdier, de er merket med et "+" tegn. Jo flere plusser ved siden av tallet, jo bedre. Denne klassifiseringen er akseptert over hele verden, og uansett hvor "hjemmeassistenten" din blir produsert, vil betegnelsene være de samme.

Spinnklassen avhenger av hvor raskt trommelen til vaskemaskinen snurrer, og hvor mye den klemmer ut ting. Generelt kan dette tallet variere fra 400 til 1800 rpm.

Hvis du har mistet produktpasset, kan du beregne spinnklassen selv. For å gjøre dette er det nok å beregne forskjellen mellom vekten av ting før og etter vask og dele den resulterende indikatoren med vekten av tørt tøy. Resultatet oppnådd på denne måten må uttrykkes i prosent.

Jo lavere prosentandelen fuktighet er igjen i ting etter sentrifugering, jo raskere tørker den, jo høyere spinnklasse har vaskemaskinen. Nedenfor vil vi vise hvor mye væske i ting som er igjen av enheter av forskjellige klasser og hvor mange omdreininger dette tilsvarer:

 • "A" - opptil 45% - fra 1600 o / min.
 • "B" - 46-54% - 1400 o / min.
 • "C" - 55-63% - 1200 rpm.
 • "D" - 64-72% - 1000 rpm.
 • "E" - 73-81% - 800 rpm.
 • "F" - 82-90% - 600 o / min.
 • "G" - mer enn 90% - 400 rpm.

Beregningen viser tydelig at forskjellen mellom nedre og øvre grenser er ganske betydelig, mens naboindikatorene ikke er så forskjellige. Det skal bemerkes at vaskemaskiner fra de to siste gruppene nesten ikke produseres. Slike "dinosaurer" finnes bare i kommisjon eller lagerbutikker av husholdningsapparater.

Se også - Vurdering av billige, men pålitelige vaskemaskiner i henhold til kjøpernes mening

Hvilken klasse spinn er å foretrekke

Det ser ut til at videre forskning om dette emnet er meningsløs. Tross alt er alt klart uansett: det er nok å velge den største parameteren og kvaliteten på vask og sentrifugering vil bli sikret. Imidlertid er ikke alt så enkelt.

Spinneffektivitetsklassen til vaskemaskiner kan direkte påvirke en annen, ikke mindre viktig parameter - nivået på energiforbruk.Dette er forståelig: jo raskere trommelen på vaskemaskinen roterer, jo mer strøm spiser den. Men har trommelhastighet alltid en positiv effekt på fuktighet? Det viser seg ikke.

Hvis forbrukeren ikke veier tøyet nøye etter vask i skrivemaskiner i naboklasser, men bare prøver å bestemme graden av fuktighet ved subjektive følelser, vil han ikke merke mye forskjell. Vaskeaggregater av klasse A, B og C anses å være optimale for arbeid.

Videre kan for høy rotasjonshastighet på trommelen ganske enkelt skade ikke spesielt sterkt stoff. Som et resultat vil du få nesten tørre, men revne klær. Så tiltaket er bra i alt. Eksperter mener at den optimale sentrifugeringshastigheten er 1000–1200 o / min. Høyere priser er bare berettiget når det er nødvendig å presse ut veldig sterke og tette stoffer: gin, lin eller bomull. Så de fleste spesialister foretrekker likevel "B" -klassen, så tøyet vil definitivt forbli intakt og ganske tørt.

Hvordan velge en "vaskemaskin" med optimale egenskaper

Når du velger en vaskemaskin, bør maskinen ikke bare styres av sentrifugeringsgraden eller noen annen indikator. Alle enhetens egenskaper må vurderes som en helhet. For en god "hjemmevaskekvinne" er viktig:

 • energiklasse;
 • vannforbruk per syklus;
 • spinnklasse;
 • funksjonalitet (antall moduser);
 • vaskeklasse;
 • bygge land;
 • vedlikeholdsevne;
 • tilgjengelighet og tilgjengelighet av servicesentre;
 • andre indikatorer.

Å kjøpe en vaskemaskin av høy kvalitet er et avgjørende trinn. Du burde ikke oppføre deg frekt her. Før du går til butikken, må du studere alt nøye. Vi håper at våre anbefalinger om hvilken klasse spinning i maskiner som er bedre, vil hjelpe deg med å ta det riktige valget.

Se også:

3626 0

Legg til en kommentar

Hvordan velge

Anmeldelser

Reparasjoner