hjem Hvordan velge Store hvitevarer Funksjoner av en direkte kjøretur i en vaskemaskin

Funksjoner av en direkte kjøretur i en vaskemaskin

Valget av vaskemaskin er et ansvarlig yrke, fordi vi ønsker å kjøpe den beste når det gjelder forholdet mellom pris og kvalitet. Direktedrevne vaskemaskiner er et nytt tillegg til husholdningsapparaten. Hva er det, hvilke fordeler har de? Skal du kjøpe dem, eller bør du fremdeles foretrekke de gamle velprøvde designene? I denne artikkelen vil vi prøve å svare på alle disse spørsmålene.

Hva er forskjellen i design

For å forstå hvordan en vaskemaskin skiller seg fra en annen, la oss først huske hvordan en vanlig vaskemaskin fungerer. En slik enhet har en konvensjonell arbeidsdrift via et belte. Dette betyr at en motor er plassert i bunnen av huset, som driver trommelen gjennom en remskive og et drivbelte. Hvis du i det minste er litt kjent med bilens enhet, vil du lett finne likhetene.

En vaskemaskin med direktedrift har en litt annen struktur. Her er motoren "montert" direkte på trommelen. Beltet og remskiven i dette designet er helt fraværende, og motoren og tanken er en enhet. På den ene siden gir dette en rekke fordeler, men på den andre gjør det ikke uten ulemper, som heller ikke kan ignoreres.

Se også - Vaskemaskin på kjøkkenet - regler for valg

Fordeler med å ikke ha beltedrift

 • Først og fremst trenger ikke eierne av slike vaskemaskinmodeller å bekymre seg for at beltet før eller senere vil bryte, og det må byttes ut. I tradisjonelle biler er dette en av de vanligste havariene.
 • I motsetning til maskiner med et belteprinsipp for drift, er skiver med rett slag mye bedre balansert. Derfor er de mye roligere og hopper nesten aldri rundt på badet når de snurrer.
 • Fordi trommelen er mindre vinglete fra side til side, er ting i maskiner med direktedrivenhet mindre utsatt for skade. Kvaliteten på vasken øker litt.
 • På grunn av minimal tilstedeværelse av gnidningsdeler varer motoren vanligvis lenger og krever ikke spesielt vedlikehold. I denne forbindelse økes energibesparelsene litt. Besparelsene vil imidlertid ikke være store nok til at du legger merke til det.
 • I slike maskiner er det installert et spesielt kontrollsystem som uavhengig kan bestemme vekten av tøyet, rotasjonshastigheten til trommelen og mengden vann som kreves for vask.
 • Direktedrevne vaskemaskiner er i stand til å vaske flere ting om gangen enn deres "belte" kolleger. Dette skyldes tilstedeværelsen av en kraftig motor og mer ledig plass.
 • Forlenget garantiperiode. For eksempel gir LG-produsenten 10 års garanti på motorene til vaskemaskinene.

Ulemper med direkte kjøretur

Er direkte stasjonen virkelig så god som de sier om den? Eller er designen fremdeles feil?

 • Den største ulempen med slike skiver er at motoren er plassert i umiddelbar nærhet av trommelen. Hvis det plutselig lekker en oljetetning i maskinen, kan motoren fylles med vann.Og dette vil ende opp med full utbrenthet. Siden denne situasjonen ikke er anerkjent av garantien, må reparasjoner gjøres for egen regning. Og siden motoren i vaskemaskinen ikke bare er hjertet, men også den dyreste delen, vil det i en slik sammenbrudd være lettere å kjøpe en ny maskin.
 • En annen "sykdom" med vaskemaskiner med direkte kjøring er lagre. Disse elementene er installert i slike "vaskerom" med et lite gap, så de mislykkes ofte. Som du kan forestille deg, er det ikke billig å bytte ut et lager.
 • Noen modeller med direktedrift har økt støynivå når du tar inn og tømmer vann. Dette kan være på grunn av kvaliteten og ytelsen til pumpene.
 • Direkte stasjonsbiler er ofte proppfulle med veldig "smart" og kostbar elektronikk. Så hvis en av disse enhetene mislykkes, vil heller ikke reparasjonskostnadene behage det.
 • På grunn av det faktum at motoren for direktedrift i "vaskerommet" er plassert rett bak trommelen, og ikke under eller på siden, kan slike maskiner ha store dimensjoner.
 • Vel, kanskje den viktigste ulempen er kostnaden. Som alle andre mye annonserte nyheter, er slike enheter urimelig dyre.

Hvilken stasjon du skal velge

Vaskemaskiner med direkte kjøring er et ganske nytt fenomen i hjemmet. Så det er ganske vanskelig å vurdere den faktiske langsiktige varigheten av arbeidet deres. Derfor, før du kjøper, må du vurdere alle nyanser av driften av skiver med direkte kjøring:

 • Det kan påstås med nesten 100% sikkerhet at levetiden til alt utstyr ikke avhenger så mye av typen stasjon, men av kvaliteten på montering og komponenter generelt. Hvis du har kjøpt en billig enhet av lav kvalitet, sparer ingen direkte stasjoner deg ekstra kostnader.
 • Hvis problemet skjedde og maskinen fortsatt trenger reparasjon, er kostnadene for komponenter for ny utvikling uendelig høyere enn for tradisjonelt utstyr. Dette gjelder spesielt for alvorlige sammenbrudd.
 • På den ene siden ser det ut til at maskiner med direkte kjøring er mer stillegående, men på den annen side lager ikke nyere modeller av tradisjonelle "vaskemaskiner" mye mer støy. Så denne forskjellen kan knapt betraktes som for betydelig til å snakke om noen sterk fordel.
 • Kostnaden for en direktedrevet maskin er dyrere enn en belte, men gitt den lovede lange levetiden, vil den før eller siden lønne seg. Men dette vil bare skje hvis du håndterer det med største forsiktighet, og det ikke bryter før fristen.

Hvordan forlenge levetiden til en Direct Drive-maskin

Som du vet, er en plage ofte lettere å forhindre enn å eliminere konsekvensene. Dette gjelder også vaskemaskiner. Hvis du vet hvordan du skal ta vare på "vaskemaskinen", og viktigst av alt, ikke vær lat til å gjøre det, vil teknikken tjene deg trofast i mange år:

 • Til å begynne med, ikke forsøm forebygging. Selv om ingenting plager deg i betjeningen av maskinen, er det hvert tredje til fjerde år verdt å invitere en spesialist som vil undersøke assistenten din, utføre forebyggende arbeid, der du trenger å smøre og stramme tilkoblingene, bytte ut slitte deler.
 • For å unngå lekkasje til motoren, må du bytte oljetetning i tide. Det er også bedre å overlate denne prosedyren til en spesialist.
 • Lagrene må også skiftes ut regelmessig. Du bør ikke bringe dem til et punkt der de smuldrer av seg selv.
 • For å beskytte et kostbart elektronisk styringssystem mot plutselige strømoverspenninger, anbefales det å utstyre det med et separat uttak og beskyttelse mot spenningsbølger. Det kan virke som en unødvendig utgift, men hvis hjernen til vaskemaskinen brenner ut som følge av en kraftoverspenning, vil reparasjoner koste uforholdsmessig mye.
 • For å beskytte de indre delene (varmeelementene) mot kalk og saltoppbygging, er det verdt å installere et spesielt filter ved innløpet. Det vil myke opp vann og forlenge hjemmeassistentens levetid.

Nå vet du hva en direkte kjøretur er i en vaskemaskin, og når du tar hensyn til alle de ovennevnte forholdene, kan du velge det beste alternativet for deg selv. Det er verdt å komme til problemet på en ansvarlig måte, og vaskemaskinen for direkte kjøring vil tjene deg trofast i mange år.

Se også:

3212 0

Legg til en kommentar

Hvordan velge

Anmeldelser

Reparasjoner