hjem Hvordan velge Store hvitevarer Fordeler og ulemper ved vaskemaskiner med vanntank

Fordeler og ulemper ved vaskemaskiner med vanntank

Moderne husholdningsapparater er designet for å gjøre hverdagen vår enklere. Produsenter av vaskemaskiner har prøvd så hardt at de kom på og ga ut en enhet for enkel og rask vask, selv under forhold med begrenset eller ingen vannforsyning. Vi snakker om vaskemaskiner med vanntank. For de som ennå ikke er kjent, vil vi fortelle deg alle funksjonene til denne enheten, tips for riktig tilkobling og en oversikt over eksisterende modeller.

Arbeidsoppgaver og prinsipp for arbeid

En vaskemaskin med vanntank er en innretning for innbyggere i landsteder, dachaer, landsbyer eller townships som ikke har sentral vannforsyning eller kloakkanlegg. En slik enhet er veldig lik en vanlig automatisk maskin: det er et stort antall vaskemodus, beskyttelse mot lekkasjer, sentrifugering, etc. All funksjonalitet og enhet er den samme som i de vanlige modellene. Det er en ting, men en slik vaskemaskin er ikke koblet til vannforsyningen, men har en vanntank, som er nok til 2-3 fullvask. For å betjene maskinen trenger du 220 W-stikkontakter og en vanntank. Tanken kan fylles med vann ved bruk av skuffer eller kobles til en brønn, brønn, vår (for modeller med innebygd pumpe). Det vil si at du ikke trenger å tilsette vann under vaskeprosessen eller bekymre deg for kvaliteten på vasken eller skyllingen.

Avløpsvannet slippes ut i et reservoar, som må tømmes i tide for å forhindre flom. Selvfølgelig er det mye mer praktisk å organisere avløpet, så skjer vasken av ting uten at vertinnen griper inn. Du kan ganske enkelt kjøre hageslangen ute eller i en kum.

Det skal bemerkes med en gang at en slik maskin er et ganske klumpete kjøp, fordi den innebygde tanken tar mye plass på badet. Imidlertid blir en slik flittig maskin det eneste mulige alternativet for landlige områder, landsteder og bygninger uten å være koblet til kommunikasjon.

Hvis du har en permanent vannforsyning og det er mulig å koble til den, kobler du tanken fra vaskemaskinen. Eller organiser et automatisk vanninntak i lagringstanken på enheten.

I alle andre henseender skiller ikke modellen med en tank seg fra andre automatiske maskiner. En slik maskin har en "smart" elektronisk fylling og et stort antall sensorer som overvåker vannmengden, vekten av tøyet, temperaturen på enheten. Vaskemaskinen med et innebygd reservoar er den siste utviklingen av kjente produsenter som prøver å følge med i tiden og gjør det ekstremt enkelt for klienten å bruke enheten. Kvaliteten på vasking og skylling er på ingen måte dårligere enn konvensjonelle modeller, og du kan lære mer om trommelens kapasitet og vaskemodus i vår gjennomgang av de mest populære modellene av skiver med lagertank for vann.

Se også - Funksjoner på vaskemaskinen med dampfunksjon

Hvordan velge en maskin med vanntank

Hvis du er fast bestemt på å skaffe deg en slik enhet, er det verdt å lære om noen av nyansene ved å velge en god vaskemaskin med vanntank.

 • Først av alt, vær oppmerksom på plasseringen av lagertanken - det er modeller med plassering på siden eller bak. Dette påvirker maskinens dimensjoner og må tas i betraktning under installasjonen.
 • Oppbevaringstanken kan være laget av plast eller stål. Førstnevnte er lettere, men ikke like holdbare. Ståltanker holder lenger, men maskinen blir litt tyngre.
 • Noen kjøpere er rasende av lagringstankens smale hals - når alt kommer til alt, bør enhver vannbeholder periodisk rengjøres for plakk og sediment. Tenk på denne faktoren når du kjøper eller lager en spesiell enhet for rengjøring av lagringstanken.
 • Når du velger en vaskemaskin med tank, kan volumet av vann i lagertanken bli den avgjørende faktoren. Alt avhenger av forbruket av apparatet og mengden vask - jo større familie og jo hyppigere vask, jo mer romslig skal tanken være.
 • Vær oppmerksom på andre funksjoner på enheten - antall programmer og temperaturmodus, antall omdreininger under sentrifugering, tilstedeværelsen av tilleggsfunksjoner (barnesikring, beskyttelse mot lekkasjer, forsinket start, ytterligere skylling eller bløtlegging).

Husk at lagringstanken i noen butikker ikke er inkludert i settet, og må bestilles i tillegg. Anslått kostnad - ca 3-4 tusen rubler.

Du vil ikke finne en slik maskin i en vanlig jernvarebutikk. Du kan kjøpe en vaskemaskin med en tank bare i spesialiserte hypermarkeder eller nettbutikker. Vær forsiktig når du velger, og å kjøpe en husholdningsvaskemaskin vil være en fryd for deg!

Hvordan koble til

Tilkoblingen er litt annerledes enn for vanlige modeller. Men det er ikke noe komplisert i dette, du kan ikke involvere spesialister i denne prosessen eller se etter et spesielt verktøy. Alt om alt tar bare noen få minutter!

 1. Først av alt, ta vare på stedet der det skal installeres. Korrelerer dimensjonene på den kjøpte vaskemaskinen og plassen du tildelte til den. Husk at maskinen ikke skal stå mot en vegg, andre apparater eller møbler.
 2. Gulvet skal være flatt, helst betong - slikt materiale vil ikke bøye seg under enhetens vekt og "spille" under spinning.
 3. For å nivåere enheten, bruk et bygningsnivå, vri om nødvendig bena på maskinen til ønsket verdi.
 4. Fyll lagringstanken. Hvis du ikke har mulighet til å pumpe vann fra en brønn eller brønn, må du bruke vann med en bøtte.
 5. Koble enheten til strømnettet og utfør en testkjøring.

Som du kan se, er det enkelt og raskt å koble en maskin til en tank. Men resultatet av arbeidet vil overraske deg hyggelig, fordi vaskemaskinen kan spare tid og energi.

Hvordan bruke en skrivemaskin

En vaskemaskin med vanntank er en ekte gave for de som må vaske for hånd på grunn av mangel på rennende vann. Lagringstanken kan fylles uavhengig når som helst og på en hvilken som helst praktisk måte. I tillegg er det ikke behov for å overvåke vaskeprosessen eller trekke opp vann under gjennombløting eller skylling. Ikke mer fikling med kummer, ryggsmerter og timer med oppvask flekker! I tillegg vasker enhver maskin med riktig valgt driftsmodus ting mye mer delikat og effektivt enn du gjør med hendene.

 • Hvis du allerede har koblet til apparatet og testet det, kan du fylle vasken, tilsette pulver og starte riktig modus. Maskinen selv tar den nødvendige mengden vann fra tanken, skyller og klemmer ut tøyet - du må bare skylle og tørke det.
 • Når du vasker ting, bør du følge anbefalingene fra klesprodusenten og de grunnleggende reglene for vask - vask fargede ting separat fra hvite, følg temperaturregimet, heng det vasket tøyet i tide.
 • Fra tid til annen må du rengjøre filteret som er installert i pumpen på maskinen. Knapper, mynter, hår, tråder og andre små ting kommer ofte dit. En slik blokkering kan påvirke apparatets kvalitet, så ikke glem å ta deg tid med vaskemaskinen.

Maskinene med lagertank preges av høy energieffektivitetsklasse og økonomisk vannforbruk. Kvaliteten på vasken skiller seg ikke fra en vanlig automatisk maskin, klærne vil være rene, friske og godt skyllet. Denne effekten oppnås takket være presise elektroniske sensorer som nøye overvåker vekten av tøyet, temperaturen på vannet og mengden vaskepulver.

Gjennomgang av de beste modellene

I dag er det slovenske merket Gorenje engasjert i produksjon av vaskemaskiner med ekstern vannlager. Mens valget er lite, men likevel, kan du bli forvirret når du velger.

 • Gorenje W 72ZX1 / R - en frittstående modell med avtagbart lokk, frontbelastning på 7 kg lin, vannforbruk per vask - 54 liter. Karakteristiske funksjoner - praktisk kontroll, 18 arbeidsprogrammer, inkludert "forfatterens" vaskemodus. Spinn - 600 o / min. Vanntanken av plast er festet til siden av apparatet.
 • Gorenje W 65Z02 / SRIV er en vaskemaskin foran med lagringstank bak. Lasting - 6 kg tøy, sentrifugering - 1000 rpm, 23 vaskeprogrammer, digital skjerm. I tillegg - beskyttelse mot barn, forsinket start, beskyttelse mot lekkasjer, signal om slutten på vasken. Vannforbruk - 51 liter.
 • Gorenje W 75Z03 / RV er en stilig og forbedret modell med frontlastetype. Spesifikasjoner - sidelagring, 7 kg last, 23 programmer, sentrifugering - 1000 rpm, vannforbruk - 51 liter. Av tilleggene - kaldvask, digital skjerm, tilkobling til den sentrale vannforsyningen gjennom vanntanken. Energiklasse - A ++.
 • Gorenje WA 60Z085R - ergonomisk design, praktisk og funksjonalitet. Dette er en smal modell med en last på 6 kg tøy, sentrifugering - 1000 rpm, vannforbruk - 45 liter per vask. Antall driftsmodi - 15, lavt strømforbruk og en romslig lagringstank.

For alle modeller av merkevaren Burning brukes store luker (34 cm), forbedrede varmeelementer med antiskalabeskyttelse og ekstra avstivere for å redusere vibrasjon under spinning. Generelt er dette moderne og funksjonelle vaskemaskiner som allerede har bevist seg under forhold med begrenset vannforsyning - i en landsby, i et landsted eller i hus med lavt vanntrykk eller uten vannforsyning.

Og til slutt er en vaskemaskin uten rennende vann med en vanntank et flott alternativ for de som må leve under vanskelige forhold, uten sentral vannforsyning eller kloakkanlegg. Nå har du lært hva de særegne egenskapene til slike enheter er, hvordan du velger den optimale modellen og hvordan du kobler den riktig. Selv om du har problemer med vannforsyningen, vil klærne alltid være rene og friske, vask med glede!

Se også:

7695 0

Legg til en kommentar

Hvordan velge

Anmeldelser

Reparasjoner