hjem Hvordan velge Store hvitevarer Hvordan finne riktig strøm til oppvaskmaskinen

Hvordan finne riktig strøm til oppvaskmaskinen

Prosessen med å kjøpe oppvaskmaskin er en ganske møysommelig oppgave, fordi du kjøper den i flere år og forventer at den vil tjene deg godt, mye avhenger av parametrene. Hvordan finne nøyaktig oppvaskmaskinen som best renser oppvasken for smuss og samtidig bruker så lite vann og energi som mulig. Skiller de innebygde og statiske oppvaskmaskinparametrene seg?

Hva påvirker maskinens kraft?

Optimal kraft til oppvaskmaskinen

Oppvaskmaskinens strømforbruk avhenger direkte av hvilken av utstyrsklassene den sammenlignes med. For kjøkkenet er det 3 klasser A, B, C. Kraften deres avhenger av nivået på forbrukt energi (kW), som er forskjellig for alle klasser. La oss snakke om dem nærmere:

 • klasse A tilsvarer energiforbruket fra 0,65 til 1,05 kW;
 • klasse B forbruker fra 1,05 til 1,1 kW;
 • i klasse C er effektparametrene fra 1,11 til 1,5 kW.

Mer nylig har oppvaskmaskinen i A + -klassen blitt oppfunnet, som inkluderer et "økonomisk vaskeprogram" som kun bruker 0,63 kW under drift for en komplett oppvasksyklus. Det skal imidlertid bemerkes at bruk av minimumseffekt ikke alltid vil kunne gi ønsket resultat og normal oppvaskmaskin.

Blant annet avhenger kraften av oppvaskmaskinens volum, og jo større volum, desto mer vann og strøm vil den forbruke. Disse indikatorene må ikke bare beregnes ut fra økonomiske parametere, men også ut fra dine behov, nemlig: volumet av retter husholdningen din vil bruke. Det er nødvendig å umiddelbart bestemme hvilken vannkilde du kobler den til, kald eller varm.

 Se også - Vurdering av de beste oppvaskmaskinene 45 cm

La oss snakke om strømkostnader når vi vasker opp

Oppvaskmaskinens strømforbruk i kW

Nummer makt, hvilken Oppvaskmaskin forbruker, direkte, avhenger av antall watt som går til følgende prosesser:

 • oppvarming av vann til en programmert temperatur;
 • drift av sprøytepistolen og pumpen under oppvaskprosessen;
 • tørking av retter på en av 7 måter.

Hvis du bor i et hus med sentralisert varmtvannsforsyning, kan du redusere forbruket av oppvarming av oppvaskmaskinens væske ved å koble oppvaskmaskinen til kranen med den. Det må imidlertid huskes at varmt vann noen ganger er slått av, og du må også betale for det.

 Se også - Hvilken tørking er best i oppvaskmaskinen

De mest økonomiske oppvaskmaskinmodellene i 2019

Deretter vil det bli presentert typer enheter som vellykket kombinerer en høykvalitets oppvaskprosess, med lav oppvaskmaskin og vannforbruk. Følgende alternativer for oppvaskmaskin er populære blant forbrukere:

 • Electrolux ESL 94510 LO
 • Indesit DISR 57H96 Z
 • Bosch Serie 6 SPV 63M50
 • Candy CDP 2L952 W.
 • Gorenje GS52010S

Modellene presentert ovenfor har oppnådd disse resultatene på grunn av introduksjonen av innovative teknologier som gir oppvask av høy kvalitet og lavt strømforbruk med en relativt liten mengde vann.Den eneste ulempen som disse modellene er utstyrt med, er et ganske lite volum. Det er imidlertid ganske nok for en liten familie på tre eller fire personer.

Electrolux ESL 94510 LO

Oppvaskmaskinen er laget i totalmål 44,6x55x81,8 cm. Strømforbruket til denne modellen er ca 0,77 kW. Den tilbyr 5 oppvaskprogrammer som har et lavt vannforbruk, ikke mer enn 9,9 liter per prosess. 4 temperaturmodi, kondens tørking av servise, Time Manager-funksjon, ekstra tørking, automatisk døråpning. Kjøpere fremhever fordeler som: kompaktitet, vasker perfekt oppvasken, et praktisk alternativ for ytterligere tørking, ikke støyende, en praktisk 24-timers forsinkelsesfunksjon.

Se også - 5 beste Electrolux oppvaskmaskiner

Indesit DISR 57H96 Z

Effekten av forekomsten er på nivået med standard strømforbruk, som i andre modeller i området 0,74 kW. For en komplett oppvasksyklus trenger du ca 9 liter vann. Den har 7 modus for oppvask, holder 10 sett med oppvask, det er en tidtaker for en forsinkelse på opptil 12 timer, en holder for glass, en kurv for oppvask som kan justeres i høyden. Kunder elsker det lave støynivået, babybrettet og vaskesyklusen for babyen og alternativet for halv belastning.

Se også - 9 beste Indesit oppvaskmaskiner

Bosch Serie 6 SPV 63M50

Effekten til denne oppvaskmaskinmodellen er 0,72 kW. Enhetsmål: 44,8x55x81,5 cm. Vannforbruket er 8 liter. Den har 6 forskjellige programmodi for oppvask, 5 temperaturmodus, holder 9 sett med oppvask, det er en holder for glass. Kjøperne kjennetegnes av følgende fordeler:

 • du kan knapt høre hvordan det fungerer;
 • en bjelke på gulvet er en nyttig funksjon;
 • "tidsbesparende" funksjon - veldig praktisk, ikke nødvendig å vente 2-3 timer;
 • funksjon for skylling
 • øyeblikkelig varmtvannsbereder.

Se også - 8 beste Bosch oppvaskmaskiner

Candy CDP 2L952 W.

Laget i dimensjonene 45x62x85, vannforbruket er 9 liter, det kan vaske 9 sett med oppvask i en syklus. Strømforbruket til modellen er 0,69 kW. Oppvaskmaskinen har 5 programmer, 3 temperaturinnstillinger. Kundene elsker kapasiteten, enkel installasjon og oppsett, vaskekvaliteten og glassholderen.

Se også - Tørketyper for oppvaskmaskin

Gorenje GS52010S

Frittstående oppvaskmaskin med dimensjoner 45x60x85 cm. Energiforbruk per syklus 0,69 kWh, inneholder 9 oppvasksett, 5 programmer og 4 temperaturinnstillinger, vannforbruk 9 liter. Kjøpere fremhever følgende fordeler:

 • praktisk å bruke;
 • renser perfekt alt første gang;
 • ganske praktiske programmer;
 • stille, en liten vannstøy høres, noe som ikke forstyrrer å snakke;
 • god design;
 • lav pris;
 • skjermpanel på forsiden.

Se også - 9 beste Gorenje oppvaskmaskiner i henhold til kundeanmeldelser

Hvor mye strømforbruk av oppvaskmaskinen trenger du? Etter å ha lest denne artikkelen, kan du enkelt plukke den opp når det gjelder generelle dimensjoner, strømforbruk og ønsket vannmengde. Før du kjøper, anbefaler vi deg imidlertid å konsultere i butikken, og velge nøyaktig det alternativet du trenger når det gjelder størrelse og egenskaper.

11768 0

Legg til en kommentar

Hvordan velge

Anmeldelser

Reparasjoner