hjem Hvordan velge Store hvitevarer Hva er et dryppsystem for avriming av kjøleskap

Hva er et dryppsystem for avriming av kjøleskap

Det er vanskelig å forestille seg et moderne liv uten kjøleskap, fordi det er denne enheten som beskytter friskheten til produktene våre. I dag er dette ganske "smarte" enheter som ikke krever menneskelig inngripen under operasjonen. Men er dette tilfelle på kjøkkenet ditt? Er dryppsystemet for avriming av kjøleskapet en lettelse for husmor eller tvert imot ekstra gjøremål? La oss finne ut av det sammen!

Prinsippet for drift av dryppeavrimingssystemet

Kjøleskap med drypptining er det mest populære blant kjøpere i dag. De er rimelige og enkle å bruke. Merk at den ikke trenger å tines manuelt, som utdaterte sovjetiske modeller. Og nå vil du ikke se en kjempestor snø "pelsjakke" på fryseren eller bakveggen i kjøleskapet - takket være dryppeavrimingssystemet og elektroniske sensorer inne i enheten.

Prinsippet om drift av et slikt kjøleskap er basert på fenomenet kondens. På baksiden av enheten er det en fordamper, inn i rørene som kjølemediet pumpes av. Dermed avkjøles det indre kammeret og den nødvendige temperaturen for lagring av mat er nådd. Samtidig blir all fuktighet inne i kjølekammeret til iskrystaller som legger seg på innerveggen av enheten. Så snart den maksimale verdien av islagstykkelsen er nådd, slås kompressoren automatisk av, kammerets bakvegg varmes opp, isen smelter, og væsken strømmer inn i en spesiell beholder og fordamper.

I noen modeller, når for mye is fryser, utløses en alarm - noe som betyr at det er på tide å koble enheten fra strømnettet og la den tine. Selvfølgelig er automatiske teknologier mer praktiske, men enkel, manuell kontroll er mer pålitelig.

Noen ganger må du tømme lagringstanken selv. Og produsenter anbefaler å rengjøre utløpsslanger og åpninger innimellom - for å unngå flom under avriming. Ikke vær for lat til å lese anbefalingene nøye før en slik prosedyre - hvordan og med hva du kan rengjøre avløpet for ikke å skade kjøleskapet.

Et trekk ved et slikt system er den karakteristiske lyden av en dryppende eller flytende væske. Ikke vær bekymret, fordi dette er et tegn på at enheten fungerer riktig, og ikke omvendt. Hos vanlige mennesker blir de ofte kalt "gråt" - nå forstår du hvorfor.

TOPP 3 beste kjøleskap med dryppesystem

 1. ATLANT XM 6025-031
 2. Gorenje RK 41200 E
 3. Indesit ST 167

Se også:

Sammenligning av drypp og ingen frostsystemer

Produsenter av husholdningsapparater stopper ikke der og prøver å lage mer praktiske og praktiske apparater for sine kunder.Den neste forbedringen av kjøleskapet var No Frost-systemet, som med sikkerhet hevder å være ledende innen kjøleindustrien. La oss sammenligne begge systemene.

Prinsippet for drift av No Frost ligner drypp, kjøling innvendig oppnås ved å pumpe kjølemiddel inn i fordamperen. Men et slikt kjøleskap er i tillegg utstyrt med en vifte, som er ansvarlig for jevn fordeling av temperaturene inne i kjøleskapet. På grunn av den bevegelige luften samler det seg nesten ikke is på veggene i kammeret, og det er derfor nødvendig å tine sjeldnere. I tillegg vil du ikke høre lyden av fallende dråper, og avløpssystemet er tett flere ganger mindre. Et slikt system er imidlertid teknisk mer komplisert, så hvis du støter på en skruppelløs produsent, så gjør deg klar for hyppige og dyre reparasjoner på husholdningsapparatet.

Hvis du sammenligner begge systemene i kjøleskapet, kan du se både fordelene og ulempene med hvert av dem. Hvis du blir tvunget til å velge mellom et dryppsystem og No Frost, bør du vurdere følgende faktorer.

Dryppfordeler:

 • pålitelighet;
 • støyløshet;
 • minimum strømforbruk.

Ulemper:

 • periodisk rengjøring av avløpssystemet;
 • manuell avriming av frysere;
 • temperaturforskjell i øvre og nedre del av kammeret.

Fordeler med No Frost:

 • minimalt vedlikehold under drift
 • jevn temperaturfordeling;
 • ikke noe islag på veggene i kammeret;
 • rask gjenoppretting av lav temperatur etter avriming.

Ulemper:

 • støy under vifteoperasjon;
 • en stor mengde strøm som forbrukes.

Sammenlignet med No Frost-modeller er "gråtende" kjøleskap kraftigere og romsligere - du kan velge en enorm modell for en stor familie og et innebygd apparat til kjøkkenmøblene dine. Og også, produkter i enheter med dryppsystem blir ikke forvitret på grunn av de konstante luftstrømmene som blåses av de innebygde viftene i No Frost-apparater. Men du kan bare nøye overvåke sikkerheten til pakkene eller pakke inn maten med plastfolie - da vil ikke chapping forekomme.

Som du kan se, er det ingen åpenbar fordel med ett system fremfor et annet - ditt valg avhenger bare av dine preferanser og ønsker. Før du kjøper, bør du lese meninger fra eksperter, ta hensyn til anmeldelser og forskjellige rangeringer. Imidlertid bør det endelige valget være basert på balansen mellom alle fordeler og ulemper ved hver spesielle kjøleskapsmodell.

Se også - Hvordan velge en kjølepose av høy kvalitet

Forbrukernes mening

Drip-avrimingssystemet er vellykket brukt i de fleste moderne husholdningskjøleskap. Det er disse modellene som er etterspurt blant forbrukerne og opptar topplasseringene i "pris-kvalitet" -karakterene. En kunde som kommer til butikken for en enhet med dryppsystem, kan rettferdiggjøre sitt valg med flere faktorer samtidig:

 • rimelig pris;
 • stort utvalg av modeller;
 • gjennomtenkte tekniske egenskaper.

Det er også verdt å vurdere det faktum at det praktisk talt ikke er noe å bryte i et kjøleskap med et avrimingssystem for drypp - systemet er veldig enkelt og pålitelig på grunn av mangel på komplekse elektroniske komponenter. Reparasjon av slike enheter er vanligvis den raskeste og billigste.

Den eneste nyansen som noen kjøpere mener er en betydelig ulempe med dryppeavrimingssystemet, er den høye fuktigheten inne i kjøleskapet. Noen ganger akkumuleres væske i de nedre delene av kjøleskapet, og dette er en alvorlig trussel mot produktene som ligger der. Sjekk hyllene på apparatet oftere og ikke glem å overvåke avløpssystemet.

Hvordan tine et dryppesystem kjøleskap

Uansett hvilket "uavhengig" kjøleskap det er på kjøkkenet ditt - noen ganger må du ta hensyn til det og slå av enheten for avriming eller rengjøring.Vi vil dele med deg noen hemmeligheter og nyanser som vil lette problemene dine og forlenge levetiden til husholdningsassistenten din - kjøleskapet.

Hvis kjøkkenet ditt har et enkeltkompressorkjøleskap, må du ta vare på alle produktene under avrimingen, fordi begge kamrene blir slått av.

Hvis du er eier av en to-kompressorenhet, kan du bare tine ett av kamrene. Ikke glem at det med jevne mellomrom er nødvendig å slå av hele kjøleskapet og utføre revisjoner og desinfisering i hyllene.

Hvis kjøleskapet ditt har et varslingssystem, må du bare svare på sensorsignalet i tide og koble fra enheten. Du bør også dekke gulvet rundt kjøleskapet med gulvfiller og sjekke smeltevannstanken for å unngå flom. Har det travelt? Åpne døren til kjøleskapet eller fryseren - varm luft vil hjelpe apparatet til å tine raskere. Forsøk imidlertid aldri å bryte is fra veggene i kammeret eller fordamperrørene - du kan skade enheten. Du bør også avstå fra aggressive vaskemidler og børster av hardmetall - for å holde plasten på enheten intakt og sikker.

I mer avanserte modeller av kjøleskap er det gitt automatisk kompressorstopp og gradvis avriming. Når islaget forsvinner, begynner enheten å lade kjølemediet av seg selv for å senke temperaturen inne i kjøleskapet eller fryseren. For noen forbrukere synes denne teknologien å være ekstremt effektiv og praktisk. Har du ledig tid? Det er verdt å av og til slå av enheten selv og sjekke lagringstankene og avløpssystemet.

For å bli kvitt blokkering i avløpssystemet, bruk en sprøyte eller fleksibel lang ledning.

Tørk av veggene og hyllene på apparatet med en myk svamp før du slår på det tine kjøleskapet. Det er en oppfatning at først må du la kjøleskapet "kjøle seg ned" og nå ønsket temperatur, og først da kan du begynne å ordne mat i kammerhyllene. Dette er en misforståelse som kan føre til overdreven belastning og ødeleggelse av kompressoren, og lad derfor kjøleskapet umiddelbart, og slå deretter på strømforsyningen.

Vi håper at denne artikkelen har svart på spørsmålet: hva er et dryppesystem for avriming av kjøleskap? Nå vet du hva fordelene og ulempene er, og du vil ikke gi opp før du tining av en slik enhet. Hvor praktisk et slikt kjøleskap er, er opp til deg.

Se også:

11307 0

Legg til en kommentar

Hvordan velge

Anmeldelser

Reparasjoner