hjem Hvordan velge Store hvitevarer Hva er forskjellen på et kjøleskap med to kompressorer og en enkeltkompressor

Hva er forskjellen på et kjøleskap med to kompressorer og en enkeltkompressor

For mange som ikke er for tekniske, kan det være ganske vanskelig å forstå hvilket kjøleskap som er bedre: med en eller to kompressorer. Dette er et veldig vanskelig spørsmål. Tross alt tilbyr husholdningsapparatmarkedet et slikt utvalg av modeller. Hver av dem har både fordeler og ulemper.

I dag vil vi fortelle deg hva som er de viktigste forskjellene og hjelpe deg med å finne ut hvilket kjøleskap som er ideelt for deg.

Sammenlignende egenskaper

Utad er det nesten umulig å skille et enkeltkompressorkjøleskap fra nye modeller utstyrt med to motorkompressorer. For å gjøre dette må du se på baksiden av kjøleskapet. Ved å gjøre dette kan du se 2 styreenheter og 2 separate kjølekretser. Mens tradisjonelle enkeltkompressormodeller fungerer fra samme krets for både kjøleskap og fryser. To-kompressorkjøleskapet drives av to individuelt installerte enheter. Faktisk er dette to separate enheter, plassert på hverandre. Dette er hovedforskjellen.

Imidlertid, hvis du nærmer deg problemet mer ansvarlig, bør du dvele mer detaljert på hver av egenskapene.

Antall kjølesystemer

Hva påvirker denne parameteren? Moderne kjøleenheter har minst to isolerte systemer: frysing og kjøling. Hvis kjøleskapet ditt er utstyrt med en kompressor, er disse kamrene koblet til med en enkelt kjølekrets. Med dette alternativet vil du ikke kunne justere parametrene i dem uavhengig av hverandre.

Hvis kjøleskapet har to kompressorer, kan temperaturen justeres separat for hvert rom. Dette forbedrer kjøleskapets samlede effektivitet.

Støynivå

De fleste moderne husholdningskjøleskap har et ganske behagelig støynivå. Indikatorer kan variere fra 40 til 45 dB. Hvis leiligheten din har et isolert kjøkken, og du ikke er i dette rommet hele tiden, er slike indikatorer ganske normale, og støyen vil ikke være irriterende.

Hvis du planlegger å installere et kjøleskap i en studioleilighet, er det bedre å velge et alternativ med to kompressorer. Til tross for tilstedeværelsen av så mange som to kompressorer avgir de, merkelig nok, mye mindre støy. Hvis TV-en jobber i rommet eller flere personer snakker, kan det hende at lyden fra kjøleskapet ikke virker i det hele tatt.

Sparer energi

Så overraskende som det kanskje høres ut, "bruker" et tomotors kjøleskap mindre strøm enn motstykket med en kompressor. Faktum er at hver av kompressorene hver for seg er mindre "glupsk" enn den som er installert i et enkeltkretssystem. Siden vi bruker en fryser mye sjeldnere enn et kjøleskap, vil du også bruke mye mindre strøm. Dette skyldes at kompressoren som styrer fryseren er slått på veldig sjelden.

Funksjonalitet

Funksjonssettet for tokompressormodeller er ofte mye større enn for enheter med en motor. Den viktigste "nytten" som to kretser kan skryte av er at hvis ønskelig kan ett av kameraene slås helt av hvis du ikke trenger det. Et annet alternativ er også mulig. Du kan få fryseren til å gå mer intenst. Dette er veldig nyttig hvis du raskt trenger å fryse store mengder bær, urter eller frukt til vinteren.

I tillegg til overfrysing, bør du være oppmerksom på slike nyttige "kremer":

 • Intet frostsystem - med det trenger du ikke tenke på hvordan du skal tine kjøleskapet.
 • Fresh zone - et rom for lagring av produkter som må oppbevares lenger, men som ikke vil fryse. Den kan opprettholde et individuelt fuktighetsnivå og sette en lavere temperatur, opp til 0 C.
 • Super Cool - akselerert kjøling av vann og andre drinker.

Både enkeltkammer- og dobbeltkammerenheter kan ha slike funksjoner. Alt avhenger av produsent, modell og selvfølgelig prisen på kjøleskapet.

Kostnaden

Selvfølgelig er to-kompressorenheter mye dyrere enn enkeltmotorkjøleskap. Noen ganger kan forskjellen være opptil 25%. Og dette er tilfelle når det funksjonelle innholdet i modellene er omtrent det samme. To kompressorer er oftest installert på nyere og dyrere modeller. Dette betyr at det ikke er behov for å snakke om besparelser i dette tilfellet.

For å bestemme hva som er bedre: 1 eller 2 kompressorer i kjøleskapet, er det verdt å vurdere fordelene og ulempene ved hvert av alternativene.

Se også:

Fordeler og ulemper med enkeltkompressormodeller

De fleste tenker på kjøleskap med en kompressor som enheter med en kapasitet på ikke mer enn 150 liter. De har en liten innebygd fryser og noen ganger ingen i det hele tatt. Dette er faktisk ikke sant.

Moderne kjøleskap utstyrt med en enkelt kompressor kan være ganske store og romslige. De har mange nyttige funksjoner, og noen kan bytte kompressordrift til bare ett av kamrene etter eget ønske. Dette oppnås ved å installere en spesiell elektromagnetisk ventil i systemet. Den kutter av en av kretsene, og en del av systemet leveres ikke lenger med kjølemiddel. Mange moderne modeller har også et eget termisk kontrollsystem. Dette betyr at du uavhengig kan justere temperaturen i både fryseren og kjøleskapet.

Blant ulempene er følgende:

 • litt høyere støynivå på grunn av driften av en kraftigere motorkompressor;
 • manglende evne til å slå av et av kamrene helt. Hvis du trenger å tine kjøleskapet, må du slå det av helt;
 • en kraftig kompressor bruker litt mer strøm.

TOP-3 beste kjøleskap med en kompressor

 1. ATLANT XM 4214-000
 2. Bosch KGE39XW2AR
 3. NORD NRT 144-032

Se også - Hvilket kjøleskap er bedre - drypp eller ingen frost?

Fordeler og ulemper med kjøleskap med to kompressorer

Den største ulempen med tokompressormodeller er at de er for dyre. Kjøperen må betale for to motorkompressorer samtidig i stedet for en. Under slike forhold kan det være veldig vanskelig å ta et valg. Tross alt kan funksjonaliteten til en moderne "odnushka" kanskje ikke være for annerledes. Så er det verdt å betale den økte prisen?

Fordeler:

 • frysing av mat er mye raskere;
 • det er mulig, om nødvendig, å slå av kjøleskapet helt hvis du reiser et sted;
 • hvis en av kompressorene er ute av drift, kan du bruke det andre rommet og ikke miste kjøleskapet helt;
 • kompressorer med lav effekt fungerer oftest i svinger, så hver av dem produserer mye mindre støy;
 • bare en av motorene fungerer kontinuerlig, derfor "spiser" et slikt kjøleskap mye mindre energi.

Minuser:

 • når to kompressorer fungerer samtidig (noe som skjer svært sjelden), kan støyen være sammenlignbar med driften av en kraftig kompressor;
 • sannsynligheten for sammenbrudd øker, fordi jo flere deler en enhet har, desto mer sannsynlig er det at noen av dem vil mislykkes;
 • Forskjellen i pris med samme sett med funksjoner kan nå 25-30%.

TOPP 3 beste kjøleskap med to kompressorer

 1. ATLANT XM 6025
 2. Liebherr SBS 7212
 3. Vestfrost VF 910 X

Hvilken er det bedre å velge?

For å nøyaktig bestemme svaret på spørsmålet om hvilket kjøleskap det er verdt å kjøpe for deg, må du lage en liten liste over arbeidsforhold og behov. Hvis du ikke utfører en slik analyse, er det en risiko for å betale for mye for de fordelene og funksjonene du aldri trenger.

Hvor mange matvarer har du vanligvis i kjøleskapet ditt? Det er tydeligvis ikke verdt å kjøpe et stort kjøleskap med to kompressorer "for vekst" og oppbevare en pakke smør og et kilo pølser i den. Men hvis du liker å fylle på mat til fremtidig bruk, og kjøleskapet alltid er fullt, kan du definitivt ikke klare deg uten en dobbel kretsenhet. Det vil hjelpe deg med å spare mye.

Hvor skal kjøleskapet stå? Hvis du har et veldig lite kjøkken eller studioleilighet, bør du vurdere å kjøpe et apparat med to kompressorer. Hvis kjøkkenet er stort og du bruker litt tid der, gir det ingen mening å betale for mye bare for stillhet.

Planlegger du å gjøre forberedelser for vinteren? Hvis du liker å fryse grønnsaker og frukt for fremtidig bruk, eller hvis fryseren er full av fisk eller kjøtt, bør du vurdere å kjøpe et kjøleskap med to kretser. Så du kan enkelt gi en forskjell i kamre på opptil 30 C. I modeller med en kompressor fungerer ikke dette fokuset.

Hvor ofte er lysene slått av i ditt område? Mange moderne modeller av kjøleskap er i stand til å opprettholde en gitt temperatur i 24 timer etter at de er slått av. Men nå, etter at strømmen dukker opp igjen, begynner kompressoren å "fange opp" temperaturen igjen, noe som betyr at den fungerer i full styrke. Og dette er ikke bra. Hvis situasjonen gjentar seg en gang annenhver til tredje måned, vil ikke noe dårlig skje. Men hvis lyset er "avskåret" med misunnelsesverdig regelmessighet, bør du tenke på å kjøpe et kjøleskap med to kompressorer. I en slik situasjon vil maksimal belastning på hver av kompressorene være mindre. Det viser seg at de vil tjene deg mye lenger.

Hvor ofte må du reise lenge? Hvis du er hjemme hele tiden og aldri slår av kjøleskapet for en kort ferie, bør du ikke betale for mye for muligheten til å betjene hvert av kameraene separat. Men hvis du ikke er hjemme i flere uker, men du vil ha matforsyning hele tiden, kan muligheten til å la bare fryseren være på jobb være veldig nyttig.

Produksjon

Selvfølgelig gir tilstedeværelsen av en andre kompressor kjøleteknologien visse fordeler. Men om de virkelig er så viktige, er en rent individuell sak. Det er umulig å utvetydig svare på spørsmålet om hvilket kjøleskap som er bedre: med en eller to kompressorer. Alt avhenger av hva slags resultat du vil oppnå. Vi håper virkelig at våre anbefalinger og forklaringer vil hjelpe deg med å ta det riktige valget, og det nye kjøleskapet vil glede deg med alle dets kvaliteter.

Se også:

12481 0

Legg til en kommentar

Hvordan velge

Anmeldelser

Reparasjoner