hjem Hvordan velge Store hvitevarer Front- eller topplastvaskemaskin - hva er bedre?

Front- eller topplastvaskemaskin - hva er bedre?

Alle modeller av vaskemaskiner på det moderne markedet kan deles inn i to store kategorier: topplasting og frontlasting. De skiller seg ganske betydelig ut, men hver har sine egne fordeler og ulemper. La oss prøve å svare på spørsmålet om hvilken vaskemaskin som er bedre: front- eller topplasting. Vi vil ordne dem bokstavelig "ved bein" og vil bidra til å fjerne all tvil en gang for alle.

Hva er forskjellen, hvordan de er ordnet

Så hvordan vet du hvilken som er bedre, topp- eller frontlaster vaskemaskin? For å gjøre dette må du først og fremst finne ut hvordan de er ordnet og hvordan de skiller seg fra hverandre.

Frontal "vaskemaskin"

Hovedforskjellen mellom forskjellige typer enheter er plasseringen av lasteluken. I frontmonterte er den plassert i midten av frontveggen og åpner til siden. Det er veldig praktisk å legge tøy inn i det, da døren åpnes i en vinkel på opptil 180 grader.

Når vaskeprogrammet startes, låses porten med en elektronisk lås, som forhindrer utilsiktet åpning. Låsing skjer bare etter at det valgte programmet er avsluttet, eller når maskinen er koblet helt fra nettverket.

For å forhindre at vann renner ut under vask, er det plassert en tett mansjett på laståpningen. Den er laget av tykk gummi og vil vare veldig lenge.

Kontrollpanelet er vanligvis plassert øverst på frontpanelet. Det kan være en berøringsenhet eller vanlige knapper.

Prosessen med å vaske i frontmonterte maskiner kan observeres. For dette formålet er dørene til nesten alle modeller laget av slitesterkt glass. Dette er veldig praktisk, for hvis et fremmedlegeme kommer inn i maskinen, kan det bli lagt merke til i tide og fjernet i begynnelsen av vasken.

Nye modeller av frontlastende vaskemaskiner har plass til opptil 12 kg tøy. Dette skyldes utformingen og plasseringen av drivmekanismen. Et annet pluss av slike "vaskemaskiner" er tilstedeværelsen av et stort antall forskjellige funksjoner. Noen modeller har et innebygd tørkesystem.

ulemper:

  • For å legge tøyet i trommelen eller få det ut derfra, må du sette deg ned eller bøye deg. For de med rygg- eller leddproblemer kan dette være et problem.
  • Det vil ikke være mulig å rapportere ting til en vaskemaskin som lastes opp foran hvis prosessen allerede er i gang. En slik mulighet gis bare av noen produsenter ved å integrere et spesielt vindu i luken.

Vertikal lastetype

I automatiske maskiner av denne typen er luken for lasting av lin øverst. En horisontal trommel er installert under den, som igjen har en dør med en konvensjonell mekanisk lås.

Under vaskeprosessen kan du legge til gjenstander som av en eller annen grunn ikke kunne lastes inn umiddelbart. Imidlertid vil du ikke kunne observere prosessen, alt er dekket med ugjennomsiktige paneler.

Kontrollsystemet er plassert på toppanelet, og på noen modeller på siden.

Nesten alle nye "skiver" er utstyrt med en trommelparkeringsfunksjon. Dette betyr at etter at prosessen er ferdig, stopper lastedøren nøyaktig overfor toppdekselet, og du kan fritt komme ut tøyet.

Drivmekanismen til slike maskiner vil vare mye lenger, og lagrene må skiftes sjeldnere. I tillegg, på grunn av det spesielle arrangementet av motvekter og støtdempere, anses den vertikale enheten som mer stabil.

ulemper:

  • Eldre modeller kontrollerer ikke stoppen på trommelen, så noen ganger må du vri den for hånd.
  • Den "vertikale" trommelen er mindre romslig. Det er vanskelig å finne en maskin på markedet som samtidig kan vaske mer enn 5–7 kg tøy.
  • Det er nesten umulig å finne en vertikal vaskemaskin som har en tørkefunksjon. Og valget av andre vaskemuligheter i dem er også begrenset.

Se også - Fordeler og ulemper ved vaskemaskiner med vanntank

Dimensjoner: hvor mye plass tar det?

Siden bad i moderne leiligheter ikke er for store, er mange opptatt av å spare plass.

Hvis hver centimeter er kjær for deg, og det ikke er mer enn en halv meter å installere maskinen på, vil den beste løsningen være å kjøpe en vertikal versjon. Dimensjonene i dette tilfellet er praktisk talt uavhengige av produsentens valg og andre parametere. 98% av maskinene er 40 cm brede, 55-60 cm dype og 80 til 90 cm høye. Så denne enheten kan plasseres selv på det smaleste og minste badet. Det eneste du ikke kan gjøre er å gjøre teknikken innebygd, fordi lokket åpnes fra toppen.

Merk! Mange vertikale "vaskemaskiner»Ha spesielle hjul. Med deres hjelp kan utstyret enkelt flyttes til ønsket sted..

Frontend-modeller er mer varierende i denne forbindelse. I butikkene kan du finne en rekke modeller fra veldig smal til full størrelse. Et bredt utvalg av innebygde apparater er også tilgjengelig. For de som nærmer seg problemet med å spare plass radikalt, tilbys spesielle veggmodeller.

Toppanelet på frontlaster vaskemaskiner fungerer ofte som en hylle. Der kan du plassere toalettsaker eller en bunke med rene håndklær. Det viktigste er å installere utstyret slik at det ikke vibrerer under vask.

Når du velger en "vaskekvinne" foran, bør du forstå at for å installere den trenger du en nisje, omtrent 60-65 cm bred og 35 til 60 cm dyp. Du må legge igjen minst en halv meter ledig plass foran maskinen, ellers kan du ikke åpne luken.

Som er mer praktisk å bruke

Svaret på dette spørsmålet kan være svært subjektivt. Hvis vaskemaskinen hjemme ligger på kjøkkenet, er det bedre å foretrekke den innebygde versjonen foran. Så du får en ekstra arbeidsflate, og maskinen passer organisk inn i interiøret.

Hvis du vil spare plass og ikke har mye "manøvrering", er det fornuftig å kjøpe en "vertikal". Den kan flyttes nesten nær veggen, mens den heller dreies sidelengs. Og du trenger ikke et sted å åpne luken, fordi den ligger på toppen. Men på den annen side kan ikke den vertikale typen på skrivemaskinen tilpasses en ekstra hylle, ingenting kan settes på toppdekselet.

Et annet kriterium for å bestemme hvilken maskin som er riktig for deg, er plasseringen til pulvermottakeren. Vertikale varianter har oftest en kyvett plassert under lokket. Dette er ikke alltid praktisk. Hvis du aldri har hatt en slik "vaskemaskin", må du først tilpasse deg. Horisontale modeller har en mer praktisk beholder for vaskemidler. Den ligger på venstre side av frontpanelet og ser ut som en liten skuff. Du kan forresten ta den helt ut og vaske den grundig.

Design og vedlikeholdsevne

Hvis du ikke er begrenset av størrelsen på rommet, har horisontale "skiver" en klar fordel sett fra synspunktet. I butikkhyllene kan du finne et så stort utvalg av designløsninger at øynene dine bare blender. Her kan du ikke bare velge standard "bokser" med hvit farge, men også lyse flerfargede modeller som ligner på et romskip når de lanseres.

Vertikale maskiner kan praktisk talt ikke skilles fra hverandre. Og deres valg av modeller er mye smalere.

Viktig! Blant alle modeller på hjemmemarkedet er det bare 15% som har en vertikal belastningstype.

La oss nå snakke om vedlikeholdsevne. Det er en oppfatning at vertikale enheter "hopper" mindre under drift. Det er slett ikke slik. Alt avhenger av hvor riktig "hjemmeassistenten" din ble installert. Hvis enheten er planert, vil vibrasjonene være minimale.

Det er umulig å si entydig at denne eller den teknikken bryter mer ned. Utformingen av maskinene er nesten den samme, og nesten alle sammenbrudd oppstår som følge av overdreven vibrasjon. Ifølge eksperter avhenger denne faktoren sterkt av størrelsen på enheten. Jo mindre maskinen er, desto mer vibrerer den under drift. Følgelig vil ikke levetiden hennes være så lang.

Trenger å vite! Topplastede vaskemaskiner går i stykker oftere og er dyrere å reparere.

Dette skyldes designfunksjonene. I "vertikale blokker" er alle interne noder plassert så nær hverandre som mulig. Dette betyr at økt vibrasjon påvirker alle noder samtidig, og overføres fra en til en annen.

En betydelig ulempe med mange topplastende vaskemaskiner er de indre trommedørene. Ofte glemmer brukerne å lukke dem tett nok, noe som fører til at beltet går i stykker. Noen ganger hender det at klaffene åpnes av seg selv når de snurrer i høye hastigheter. Hvis dette skjer, kan skaden være veldig alvorlig, og reparasjonene er veldig dyre.

Hvis vi tar hensyn til pålitelighetsfaktoren, er det ingen spesielle forskjeller. Både de og andre er i stand til å tjene sine mestere i lang tid. Men hvis det er behov for reparasjoner, vil det være mye lettere å finne reservedeler til enheter med sidelast. Og mestere i servicesentre er vanligvis bedre kjent med akkurat slike modeller.

Merk følgende! Når du kjøper en hvilken som helst type vaskemaskin, må du sørge for at det er et sertifisert servicesenter i samfunnet ditt. Ellers, for garantireparasjoner, må du sende "vaskemaskinen" til en annen by.

Hvilket er dyrere og hvorfor

I følge produsentene selv er vertikale vaskeenheter noe dyrere å montere. Dette betyr at prislappen i butikken ikke vil glede dem heller. Det ser ut til at dette ikke bare skyldes økningen i produksjonskostnadene, men også at etterspørselen etter slike modeller er mye lavere. Det er praktisk talt ingen konkurranse i denne sektoren, noe som betyr at du kan sette en hvilken som helst pris. Hvem trenger akkurat en så kompakt versjon, vil kjøpe den uansett.

Men betyr den økte kostnaden at vertikale skiver holder lenger? Dessverre ikke. Kvaliteten på vasken vil heller ikke avhenge av typen og plasseringen av lasteporten. Så det er verdt det å betale for mye eller ikke, alle må bestemme selv.

Produksjon

Etter å ha analysert alt det ovennevnte, kan vi trygt si at kjøp av en vaskemaskin med plassering i øvre luke bare er berettiget når du trenger total plassbesparelse. I alle andre tilfeller kan valget av en slik teknikk bare rettferdiggjøres av vertinnenes vane og personlige preferanser.

Se også:

13622 0

Legg til en kommentar

Hvordan velge

Anmeldelser

Reparasjoner