hjem Hvordan velge Store hvitevarer Velge tørketrommel - hva er viktig å vite?

Velge tørketrommel - hva er viktig å vite?

Blant alt av moderne husholdningsapparater, har tørketrommel et spesielt sted. For mange husmødre er en slik enhet en ny og lite studert enhet. I denne forbindelse kan noen ikke forestille seg livet uten en "tørketrommel", andre er oppriktig forvirret over hva det trengs. Hvordan velge tørketrommel i 2019? Hva bør du være oppmerksom på og hvordan fungerer denne typen husholdningsapparater egentlig?

Hvem trenger en tørkemaskin

Hvem trenger en tørkemaskin

Problemet med rask og høy kvalitet tørking av rent lin og sko er kjent for mange husmødre. Det begrensede området med moderne leiligheter, behovet for hyppig vask, høy luftfuktighet i rommet beregnet på tørking av klær - dette er ikke en komplett liste over ulemper.

Selvfølgelig kan du henge ting på balkongen om sommeren eller strekke et tau utenfor. Hva skal jeg gjøre om vinteren? Snubler over en utrulletørker i gangen? Heng opp alle radiatorene med våte ting og nyt et "bad" i hvert rom? Selvfølgelig ikke. Tørketrommel for klær vil bidra til å eliminere alle disse problemene en gang for alle. Du kan ikke gjøre uten denne enheten hvis du har:

 • lite boligområde;
 • balkongen er helt fraværende eller den er for liten;
 • stor familie;
 • det er ikke noe ønske om å stryke ofte og mye;
 • det er en nyfødt i huset.

En tørketrommel er spesielt uunnværlig for store familier. Som du vet, kan barn være samtidig hundre steder samtidig, noe som betyr at antallet skitne ting øker eksponentielt. I en slik situasjon er ikke noe tau rett og slett nok, og et helt rom må tildeles for tørking innendørs. I en slik situasjon er en tørketrommel bare en frelse.

Se også - Hvor mye forbruker vaskemaskinen strøm for en vask

Hva er de

Hva er de

Før du snakker om hvordan du velger en tørketrommel, er det verdt å finne ut hva de faktisk er.

Det er slike typer tørketromler:

 • separat garderobe;
 • trommel tørketrommel;
 • vaskemaskin med innebygd tørkefunksjon, 2-i-1.

Skap

Hvis størrelsen på leiligheten din tillater det, er det best å velge en tørketrommel i form av et skap.

En slik enhet ser ut som en metallboks med braketter og hyller som vått tøy skal plasseres på. Når du velger et spesielt program, blåses varm, tørr luft inn i skapet og fuktigheten fordamper.

Et riktig valgt tørkeskap vil håndtere alle typer stoffer, inkludert delikate og ullstoffer. I tillegg kan det tørke skoene godt. Det kan også betraktes som et pluss at enheten i av-tilstand kan brukes som et vanlig skap. Ulempene inkluderer størrelse og pris, litt høyere enn for andre typer enheter.

Trommel tørketrommel

Trommeltørker ser ut som en vanlig "vaskemaskin": en boks, et kontrollpanel og en lasteport. Her tørkes også klær ved hjelp av varm luft, men denne gangen i en trommel som roterer i forskjellige retninger.Det finnes to typer tørketrommler på markedet:

 1. Ventilasjon. I slike tørkere fjernes fuktig luft til utsiden under hele operasjonen. Dette betyr at det er nødvendig å installere en slik tørketrommel i umiddelbar nærhet av et vindu eller ventilasjonskanal, noe som ikke alltid er praktisk. I denne forbindelse er slike modeller ikke veldig populære.
 2. Kondenserende. Her slippes den fuktige varme luften som genereres i trommelen ut i et spesielt rom. Her avsettes kondensatet i en spesiell beholder, og luften varmes igjen opp av varmeelementet og sendes igjen til trommelen. Slike modeller er mest populære fordi de gir en tørkeprosess av høy kvalitet uten mye bry.

To i ett

Det er også en tredje type - to i ett. Dessverre er alternativet i dette tilfellet ikke et alternativ. Ifølge kundeanmeldelser vaskemaskiner med innebygd tørkefunksjon gjør nesten alltid ikke jobben sin veldig bra. Videre lider kvaliteten på begge prosessene av denne symbiosen: vasking og tørking. Så hvis plassbesparelse ikke er en viktig indikator for deg, bør du likevel foretrekke to forskjellige enheter.

Hva du skal se etter

Hva du skal se etter

Så hvordan velger du riktig tørkeenhet? Hvilke kvaliteter bør en moderne tørketrommel oppfylle? Når du allerede har bestemt deg for hvilken type enhet (separat kabinett eller trommel), må du se nærmere på dette.

Hovedkriterier

Det er nødvendig å nærme deg valg av enhet for tørking av klær ut fra dine behov og ønsker. Først og fremst er det verdt å undersøke følgende parametere:

 1. Energieffektivitetsklasse. Dette kriteriet vil avgjøre tallene du ser i kvitteringen for forbrukt elektrisk energi. Det er best å kjøpe utstyr i klasse "A", og jo flere "+" tegn kommer etter bokstaven, jo bedre. Det ideelle alternativet er klasse A +++.
 2. Laster volum. De mest populære tørketrommelmodellene kan håndtere 6–7 kg tøy i en syklus. Det er også modeller med lavere eller høyere ytelse. Hvordan velger du? Her er det verdt å fokusere på volumet på vaskemaskinen din. I følge den uuttalte regelen, bør volumet av "tørking" være 1 kg mer enn volumet av "siraalka". Dette er nødvendig slik at tøyet fordeles jevnt og fritt over trommelen til tørkeenheten, og kvaliteten på prosessen er best.
 3. Rotasjonstype. Det er to typer trommelrotasjon: i en retning og i forskjellige retninger. Det er verdt å gi preferanse til de modellene der rotasjon bare skjer i en retning. Faktum er at i dette tilfellet er belastningen på motoren betydelig mindre, noe som betyr at enheten vil vare lenger. Og for å forhindre sammenfletting av lin, er modeller med enveis rotasjon utstyrt med spesielle kniver som med jevne mellomrom "rister" ting.
 4. Makt. Jo høyere dette tallet er, desto raskere tørker det. I dette tilfellet trenger du ikke å være for ivrig. La deg styre av tallene som de elektriske ledningene som er installert i huset ditt tåler når du velger.

Se også - Vurdering av de beste vaskemaskinene foran

Tilleggsfunksjoner

Det er også flere andre kriterier som, selv om de ikke direkte påvirker driften av maskinen, kan påvirke kjøperens valg betydelig.

 1. Tilgjengelighet av kvalitetsfiltre. En god produsent utstyrer nødvendigvis modellene sine med ett eller flere filtre der hår, små flekker, tråder og lo er avsatt. Filtreringselementene skal være på et praktisk sted og være utskiftbare.
 2. Det nødvendige og tilstrekkelige antall driftsmåter. I en god moderne tørkemaskin kan du ikke bare velge et tørkeprogram, programmere% av gjenværende fuktighet i tøyet, men også bruke funksjonen "enkel stryking".
 3. Kontrolltype. Det antas at mekaniske biler er mer pålitelige, men noen foretrekker den elektroniske versjonen.I tillegg vil enhver vertinne være fornøyd med tilstedeværelsen av et informasjonstavle der informasjon om prosessen vises.
 4. Sende modus. Denne funksjonen er nyttig for de som ønsker å oppdatere ting som har vært i skapet i lang tid uten å måtte vaske dem igjen. I dette tilfellet ledes luft med normal (romtemperatur) ganske enkelt inn i trommelen.
 5. Andre tillegg. Dette elementet inkluderer muligheten til å belyse trommelen, blokkeringsknapper, muligheten til å utsette starten og mye mer.

Merker og priser

Å velge tørketrommel er ikke lett. Slike enheter produseres av mange selskaper, både kjente og ikke så. Følgelig er prisklassen for utvalg ganske bred:

Økonomiklasse

Disse inkluderer billige merkevarer som ikke er veldig populære i markedet. Slike maskiner for tørking av klær er ofte utstyrt med bare de mest nødvendige funksjonene, og du kan ikke finne mange positive anmeldelser om disse modellene. Prisen deres ligger rundt $ 300. Disse inkluderer følgende merker: Mirta, Brandt, Midea og andre.

Se også - Rangering av de beste vaskemaskinene i 2019

Middelklasse

Prisen for slike modeller starter på 450-470 konvensjonelle enheter og kan nå $ 650. Middelklassemodellene inkluderer merker som Hotpoint-Ariston, Whirpool, Candy, Beko, Indesit, Zanussi, Gorenje og noen andre. Det er i dette prissegmentet at forholdet mellom pris og kvalitet blir tydeligst sett.

Høy klasse

Disse firmaene er spesielt oppmerksomme på materialkvaliteten og nøyaktigheten av monteringen av produktene. Tørketrommel i denne prisklassen starter på $ 650-670. Den høye klassen inkluderer slike merker: Bosch, Electrolux, Siemens, AEG og noen andre.

Premium klasse

Dette er det beste alternativet for de som ikke tar for mye hensyn til kostnadene, og legger vekt på kvalitet. I denne linjen kan kostnadene for modeller starte fra $ 1000. Den øvre grensen er fortsatt på produsentenes samvittighet. Modeller av "tørketromler" her har funksjonen av luftionisering, er utstyrt med UV-lamper og filtreringssystemer på flere nivåer. Hva kan vi si om designutseendet og en enorm levetid. Premium-klassen inkluderer "tørketromler" Smeg, Asko, Schulthess og noen andre.

Som du ser er valget ganske stort. Og siden du nå vet nøyaktig hvordan du skal velge en tørketrommel i 2019, vil det ikke være for vanskelig å bestemme deg. Selvfølgelig er denne typen husholdningsapparater ikke i kategorien "må-ha" som en støvsuger eller kjøleskap. Du kan fortsette å tørke ting på batteriet. Men hvis du vil at tørkeprosessen og påfølgende stryking skal ta så kort tid som mulig, og tøyet ditt alltid er mykt og friskt, kan du ikke gjøre uten denne enheten.

Se også - Hvordan velge en god vaskemaskin til hjemmet ditt

4710 0

Legg til en kommentar

Hvordan velge

Anmeldelser

Reparasjoner