hjem Hvordan velge Store hvitevarer Hvordan velge en kjølepose av høy kvalitet

Hvordan velge en kjølepose av høy kvalitet

Planlegger å reise og ikke vet hvordan du skal oppbevare dagligvarene dine på veien? Eller skal du ha piknik, utflukt eller campingtur? Eller kanskje en tur til landstedet, hvor det ikke er kjøleskap? I en slik situasjon kan en termisk pose virkelig hjelpe deg, holde deg frisk og forlenge holdbarheten på maten din. I denne artikkelen vil vi svare på spørsmålet: hvordan du velger riktig kjølebag slik at kjøpet virkelig er verdt og nyttig for deg.

Typer av kjøleposer

Kjøleposer er veldig forskjellige. Og når du kommer til butikken, er det vanskelig å umiddelbart bestemme hvilken modell som er nødvendig. Hovedforskjellen er kapasiteten og tykkelsen på posene som er isolerende. Derfor kan alle kjøleposer deles inn i:

  • Termiske poser - produkter hovedsakelig laget av tette stoffer med et tynt isolasjonslag, avviker i et lite volum - fra 300-400 g til 2-3 liter;
  • Termiske beholdere - har en stiv ramme og et forsterket termisk lag, volum - fra 3 liter, laget i form av ryggsekker, kofferter på hjul, omfangsrike bærbare vesker;
  • bil kjøleskap - romslige bokser for transport i bagasjerommet på en bil, er koblet til bilbatteriet og holder kulden i lang tid.

Generelt er det verdt å vurdere det faktum at den termiske kapasiteten, i motsetning til et bilkjøleskap, ikke produserer, men bare opprettholder kulden. Det vil si at selve posen ikke fryser mat, men holder bare innetemperaturen lav. Derfor er det ikke for riktig å kalle en pose et kjøleskap, men dette vanlige navnet har fastgjort til et så relativt nytt tilbehør. Alle produkter og selve beholderen må kjøles eller fryses før bruk - for bedre og lengre konservering.

Avhengig av tykkelsen på det termiske laget og selve posens volum, kan kulden inne vare i 2-3 timer eller i en lengre periode - opptil 20 timer eller lenger. Varmeutveksling mellom det interne innholdet og miljøet skjer fremdeles. Men jo tykkere isoleringslaget, desto langsommere oppvarmingen. Basert på dette faktum er termiske beholdere med en lagtykkelse på 0,8 mm og høyere mest effektive.

Se også:

Design og volumer

Hvordan den termiske posen vil se ut, er opp til deg. I dag produserer produsenter alle slags modeller av et slikt tilbehør - i form av små matbokser, bærbare poser, ryggsekker, containere osv. Du kan også velge hvilken farge du vil. Du kan velge en termopose i behersket farger eller omvendt - ta en fargerik og lys slik at den umiddelbart fanger øyet.

Sørg imidlertid for å være oppmerksom på transportens bekvemmelighet - den termiske beholderen må ha sterke og pålitelige håndtak, en glidelås, dekket med en borrelås.

For å finne en passende modell når det gjelder volum, må du vurdere hvor mange personer du trenger for å lagre produkter. Jo større selskapet er, jo mer romslig bør kjøleposen din være. Hvis du kjøper en liten beholder til en student eller kontorarbeider, må du være oppmerksom på de små termokassene, som bare inneholder et par smørbrød eller en lett matbit. Ta mat med deg på tur til en vanlig familie på 3-4 personer - velg en termisk kapasitet på 4-5 liter. Hvis du reiser med et stort selskap, er det best å ta med seg en termosekk eller en container på hjul med et volum på 8-10 liter.

Se også - Hvordan fungerer en termisk pose (bærbart kjøleskap)

Vi bestemmer kvaliteten på materialet

Hvis du bestemmer deg for å velge en termisk pose, anbefaler vi deg å umiddelbart kjøpe en god modell fra en pålitelig produsent. Tross alt er du sannsynligvis kjent med uttrykket: "Den elendige betaler to ganger." En termisk pose av høy kvalitet vil vare lenger og vil vise seg så effektivt som mulig - du kan virkelig stole på langvarig bevaring av en lav temperatur inne.

En veske av høy kvalitet vil umiddelbart skille seg ut blant de endags modellene med sin solide ytelse. Det ytre materialet er tett, slitesterkt og vannavvisende. For eksempel nylon, polyester eller polyvinylklorid. Før du kjøper, må du undersøke kvaliteten på sømmene - en ansvarlig produsent vil sikkert bevise seg med klare, jevne sømmer og tett sømte håndtak.

Det indre laget består vanligvis av et tett reflekterende materiale som ligner tett folie. Hvis det ikke er noen slik dekning i den foreslåtte modellen, bør du tenke nøye over før du kjøper og ikke skynde deg å dele med pengene.

Vi har allerede nevnt at tykkelsen på det termiske laget må overstige 0,8 cm. Ellers vil vesken din kunne holde kulden i midten i bare ca 2 timer.

Med eller uten batteri?

Vanligvis, sammen med en god termisk pose, selges også kalde akkumulatorer i settet - små beholdere med saltløsning. Hvis det ikke er en slik enhet i den termiske beholderen, kan kalde akkumulatorer kjøpes separat. Batterier fryser ikke, men de kan frigjøre kulde under avriming. Det er ved hjelp av batterier at maten i termoposen forblir kjølt eller frossen lenger.

Utad er den kalde akkumulatoren en flat kolbe. Fyllet kan være flytende eller gel. Det er helium-kalde akkumulatorer som tar lengre tid å varme opp, men løsningen er mye billigere.

I prinsippet er levetiden til et slikt batteri ubegrenset. Frys beholdere i kjøleskapet hjemme før du legger mat. Imidlertid, hvis beholderen med saltoppløsningen er sprukket, bør du umiddelbart si farvel til et slikt batteri.

En beholder med saltlake med riktig størrelse kan holde temperaturene 25 ° lavere enn miljøet i 18-24 timer. Husk at for 1 liter mat, bruk 50-60 g kjølemiddel i batteriet.

Tilleggsutstyr

Mange moderne termiske poser kan skilte med ekstrautstyr - et sett med retter, spesielle rom, lommer til flasker osv. Å kjøpe akkurat en slik pose eller ikke er alles personlige virksomhet. Det er verdt å vurdere at et sett med tallerkener, gafler og briller kanskje ikke er nyttige for deg utendørs eller i landet, og hvor ofte du vil bruke en slik tjeneste er ukjent. Men en slik pose vil koste en størrelsesorden mer.

Matlås er mer praktisk i denne forbindelse. Selv om vesken din blir tapt eller snudd, vil ikke maten inni bli skadet eller falle ut.

Nyttige tips

For å holde den lave temperaturen inne i den termiske beholderen så lenge som mulig, bør du følge en rekke enkle anbefalinger.

  • Først av alt, kjøle posen før bruk. Du kan for eksempel legge selve posen i kjøleskapet eller holde den inne i en flaske frossent vann.
  • Hvis du bruker kjølelagringsakkumulatorer, bør de også forhåndsfryses. Dette tar deg minst 10-12 timer.
  • Chill eller frys den nødvendige maten før servering.
  • Stakk maten veldig tett, pass på at det ikke er tomrom, og ikke glem å plassere et par kalde akkumulatorer i midten.
  • Det er bedre å transportere den termiske beholderen, blant annet hvis situasjonen og størrelsen på selve posen tillater det. Store bilkjøleskap skal bæres i bagasjerommet på bilen.
  • Posen skal åpnes så lite som mulig, fordi varm luft kommer inn og hever temperaturen inne i kjøleposen. Spesielt hvis det er varm sommer på gaten, og du tok med mat til en lang piknik.

Som du kan se, er ingenting overnaturlig, men ved å følge disse enkle reglene kan du forlenge levetiden til din bærbare termiske pose.

Varmeisolerende beholdere og poser er nyttige ikke bare for piknik, men også i husholdningen. Du kan ta den med deg på tur eller på tur til naturen. Du kan også ta med frossen mat fra butikken hjem i denne vesken. Og hvis du trenger å tine kjøleskapet, er det bare å overføre innholdet i fryseren til posen som er klargjort på forhånd, og ikke bekymre deg for matenes sikkerhet.

Vi håper at du nå vet nøyaktig hvordan du skal velge en kjølebag, hva du skal se etter før du kjøper, og hvordan du kan bruke det nye kjøpet riktig. Vær forsiktig når du velger og gi deg en virkelig praktisk og praktisk termisk pose.

Se også:

6739 0

Legg til en kommentar

Hvordan velge

Anmeldelser

Reparasjoner