hjem Hvordan velge Store hvitevarer Velge en god vaskemaskin med tørkefunksjon

Velge en god vaskemaskin med tørkefunksjon

Det er vanskelig å forestille seg hvordan folk klarte seg uten slike kjente ting som en vaskemaskin. Dette er en skikkelig hjelper i huset. Vaskeprosessen er nesten usynlig og krever ingen inngrep. Moderne modeller gir forskjellige programmer som du kan vaske delikate gjenstander, sko og lignende.

Vår eneste oppgave er å ta ting ut av trommelen og tørke dem. Selv om dette problemet allerede er løst ved hjelp av en ekstra funksjon - tørking. Vaskemaskiner er utstyrt med denne funksjonen for å gjøre livet lettere. Dette alternativet er veldig relevant når det ikke er noe sted å tørke ting. For eksempel har leiligheten ikke balkong, da må ting tørkes i rommet. Overdreven fuktighet og lukt av vaskemidler, ikke den beste atmosfæren i huset.

Selv når du har balkong eller egen gårdsplass, løser dette i det minste problemet med tørking, men hva om det regner eller snør? I tillegg kan ingen av alternativene gi den raskeste tørking av ting, men tørking kan. La oss nå se på hvordan du velger en vaskemaskin med en tørkefunksjon.

Hva er forskjellig fra det vanlige

Jeg vil med en gang merke deg at det er separate tørketromler som faktisk bare utfører denne funksjonen. Dette er imidlertid ikke veldig praktisk:

 • du må gripe inn i vaskesyklusen og skifte ting;
 • separat tørking tar ekstra plass.

En vaskemaskin med innebygd tørkefunksjon er et veldig praktisk alternativ for husholdningsapparater, som gir en nesten fullstendig vaskesyklus, i motsetning til en vanlig automatisk maskin. Spesielt gir den:

 • vasking;
 • skylling;
 • spinning;
 • tørking.

Sannsynligvis er det ingen mennesker som ikke vil sette pris på en slik enhet tilstrekkelig. Eksperter i studien av nytten av denne enheten bemerket at hvis den er tilgjengelig i huset, reduseres tidsbesparelsen for å ta vare på ting til minst 15 timer per måned. Så i tillegg til bekvemmelighet, får vi også tidsbesparelser.

Se også - Oversikt over vaskemaskiner med to fat

Enhet og driftsprinsipp

Siden vaskemaskinen er utstyrt med en tilleggsfunksjon, har strukturen selvfølgelig blitt noe mer komplisert. For å sikre tørkefunksjonen er enheten i tillegg utstyrt med følgende elementer:

 1. Teng er et elektrisk apparat designet for å varme luft.
 2. Vifte og kanal. Viften gir varm luft gjennom kanalen til trommelen med ting.
 3. Spesielle kniver midt på trommelen. Under tørking roterer trommelen, og bladene inni den er designet for å forhindre at tøyet setter seg fast og som et resultat av dannelsen av dype folder.
 4. Fuktighetssensorer. De signaliserer fuktighetsnivået og bestemmer deretter graden av tørrhet.
 5. Tank (reservoar) - stedet der kondensat samler seg og væske dannes.

Det er modeller som ikke sørger for et reservoar, og væsken kommer umiddelbart inn i kloakkrommet. Dette forenkler vedlikeholdet av enheten, krever ikke ekstra rengjøring og tørking.

Prinsipp for drift

Tørking starter automatisk eller manuelt etter at alle påfølgende sykluser er fullført. Etter at den siste vaskesyklusen - sentrifugeringen er fullført, starter prosessen med å tørke tøyet. Trommelen begynner å rotere sakte, og varm luft, takket være viften, kommer inn i trommelen og sirkulerer. Overskytende fuktighet samles opp i et reservoar eller dreneres direkte i avløpet. Dermed finner prosessen med tørking av tøyet sted, som overvåkes av installerte sensorer, som måler fuktighetsnivået under tørkeprosessen.

Det skal forstås at tørkefunksjonen har en rekke funksjoner. Produsenten prøver å tilfredsstille forbrukerens behov så godt som mulig, derfor har selv dette programmet flere varianter (modus).

Tørking av tøy gir forskjellige programmer for denne prosessen:

Standard:

 • Rask tørking (intensiv) - denne typen tørking er installert i alle tørketrommel, og gir garantert tørking av tøyet på kortest mulig tid (40-60 minutter).
 • Skånsom tørking, Skaptørt - delikate tørkeprosesser som sikrer skånsom håndtering av tekstiler, tørker dem ikke ut og forhindrer dannelse av dype folder. Imidlertid vil kjøretiden til et slikt program være lengre enn ved intensiv tørking.

Ytterligere:

 • Stryking er en tilleggsfunksjon som gir enkel etterfølgende stryking. Det tørkede tøyet overføres med damp, som myker det og glatter ut store folder.
 • Tørrvask er en vaskeprosess uten vann, som gir sterilisering og forfriskning av ting, fjerning av fremmed lukt. Det er veldig viktig for påføring på ting som bare ligger lenge i skapet.

Fordeler og ulemper med vaskemaskiner med tørketrommel

En av faktorene som forbrukerne frykter når de velger denne typen vaskemaskin med tørketrommel, er hyppige sammenbrudd på grunn av kombinasjonen av et sett med programmer. Det skal bemerkes at tilleggsfunksjonen ikke reduserer kvaliteten på utstyret og levetiden. Sertifiserte varer tjener ikke mindre enn garantiperioden, eller til og med flere ganger lenger. Men når du tar et valg til fordel for denne teknikken, vær forberedt på å bruke den i henhold til instruksjonene.

For en lang, godt koordinert tjeneste, bør du følge følgende regler:

 1. Det er forbudt å laste mer enn det som legges i trommelen.
 2. Kontrollpanelet må være utilgjengelig for barnepenner. Dette fører ofte til systemkrasj.
 3. Koble tørketrommelen til et separat uttak, det vil si ikke koble til flere enheter.
 4. Unngå ting som kan skade innsiden av maskinen.
 5. Unngå tørking av silke, ull og store gjenstander.
 6. Det er bra å sjekke innholdet i lommene før vask, ta ut alle gjenstandene.

For å endelig bestemme og ta det riktige valget av en vaskemaskin med tørketrommel, bør du vite alle fordelene og ulempene.

Fordeler:

 • Kombinasjon av to enheter i ett. En vaskemaskin og en tørketrommel i ett er et stort pluss til fordel for å spare plass, hvis vi antar at dette kan være to separate samlede utstyrsenheter.
 • Sparer tid for tørking. Selv under gunstige værforhold vil det ikke være mulig å tørke tøyet så raskt. Gir rask tørking av en betydelig mengde gjenstander.
 • Allsidighet. Med hjelpen kan du tørke ikke bare ting. Du kan også enkelt tørke eller desinfisere sko eller barneleker med den.
 • Mangel på overflødig fuktighet i huset. Tørking av ting i leiligheten fører til overflødig fuktighet. I tillegg, for å henge ting i leiligheten, bør du også ta et sted, det vil si at det også tar plass.

Ulemper:

Til tross for de store fordelene ved siden av denne teknikken, er det også ulemper som bør vurderes når du velger en maskin med tørketrommel.

 • Når du legger i en trommel full av tøy, ikke forvent å tørke like mye tøy på en gang. Som regel må du gjøre dette flere ganger. Vel, dette er en ekstra tid og energikostnad.
 • Kostnaden for en maskin med tørketrommel er mye høyere. Dette er vanligvis opptil 30 prosent dyrere enn standardmodellen uten tørketrommel.
 • Bruk av tekstiler. Bare riktig og kompetent pleie av ting vil sikre bevaring av kvalitet og utseende. Noen ganger forsømmelse av programmer, feil bruk av dem fører til rask ødeleggelse av ting.
 • Generelt bruker tørking mye energi, så strømregningen vil øke betydelig.

Hvordan velge om jeg skal kjøpe?

Når du velger en maskin med tørkefunksjon, bør du vurdere følgende punkter.

 • Hvordan selve tørkeprosessen reguleres. Det er viktig at tørking skjedde ikke bare med en tidtaker, men også av en fuktighetsindikator.
 • Det antas at alternativet for topplading regnes som det beste, siden det tillater tilsetning av tøy for tørking i løpet av en løpssyklus.
 • Vær oppmerksom på mengden tøy som kan legges i trommelen. Nye modeller har en trommelkapasitet på 7 kg, tørre 5 kg våte gjenstander.
 • Det bør velges med tanke på økonomien. Klassen av energiforbruk betyr noe (A, B, C, D). Husk at klasse A er den mest økonomiske når det gjelder energikostnader.
 • Det skal forstås at garantiperioden for en vaskemaskin er den samme som for en maskin med innebygd tørkefunksjon. Imidlertid skyldes ofte sammenbrudd av modeller med tørketromler deres egen analfabeter.
 • Vær oppmerksom på selskapet (produsenten) når du velger. Den grunnleggende regelen er ikke å velge denne teknikken fra en ukjent (tvilsom) produsent. Under noen omstendigheter kan det ikke være for billig, så for ikke å kaste penger i avløpet - velg høy kvalitet og velprøvd.

På spørsmål om en vaskemaskin eller en separat tørketrommel er bedre, foretrekker eksperter en separat tørketrommel - hvis det er mulighet for å bruke mer penger og det er et sted å installere en slik enhet. Imidlertid vil universelle vaskemaskiner være et utmerket alternativ der det ikke er noe sted å installere to enheter.

Hvorvidt det er verdt pengene er kanskje verdt å bedømme gitt hvor relevant dette alternativet er i hvert enkelt tilfelle. Hvis tørkefunksjonen er veldig viktig for eierne, vurderes hensiktsmessigheten av kjøpet i forhold til dette. For noen mennesker er det faktisk ikke engang mengden tørket tøy som er viktig, men muligheten til å tørke en liten mengde av det, så snart som mulig.

Etter å ha vurdert i detalj alle nyansene i denne vasketeknikken, kan du mer objektivt vurdere den som en helhet og ta det garanterte riktige valget.

Se også:

4093 0

Legg til en kommentar

Hvordan velge

Anmeldelser

Reparasjoner