hjem Hvordan velge Store hvitevarer Hva er Know Frost-systemet i kjøleskapet?

Hva er Know Frost-systemet i kjøleskapet?

Selvfølgelig tar kjøleskapet plass på kjøkkenet. Han vil bli diskutert i dagens artikkel. Spesielt vil vi snakke om konseptet No Frost i kjøleskapet. Hva det er? Hvordan fungerer det, og hva er fordelene og ulempene? Nedenfor vil vi detaljere alt dette.

Hva er No Frost-teknologi

Kjenner Frost-teknologien - hvordan fungerer den?

Moderne modeller er så avanserte at de praktisk talt ikke krever vedlikehold og stell. Inntil for noen tiår siden brukte kvinner minst halvparten av helgene hver måned på å utføre en handling som ble kalt "avriming av kjøleskapet". I dag er mange unge husmødre ikke kjent med et slikt konsept. Dette har blitt mulig takket være ny utvikling innen kjølesystemer.

I moderne enheter brukes to fundamentalt forskjellige kjøleteknologier: drypp og Nou Frost. Den første er mye mer vanlig og kjent. Men om det andre dukker det fremdeles opp mange spørsmål.

Hvis du tror produsentens løfter, trenger ikke kjøleskap i No Frost-systemet tint i det hele tatt. Faktum er at frost på veggene i kjøleskapet oppstår på grunn av høy luftfuktighet inne i kammeret. Vanndråper fryser og blir over tid til en isskorpe.

Kjøleskap med No Frost-systemet fungerer uten frost- og isdannelse. Forresten, selve navnet på teknologien snakker om dette. "Vet frost" betyr bokstavelig talt "ingen frost / frost". Denne effekten oppnås ved å inkludere flere vifter i systemet. Kalde luftstrømmer blåser på kammerets indre vegger og tørker dråpene av den resulterende fuktigheten. Dermed er det praktisk talt ingen frost på veggene, noe som betyr at det rett og slett ikke er noe sted å ta en snøhette.

I kjøleskap utstyrt med No Frost-teknologi plasseres fordamperen utenfor kammeret og blir tvunget til å blåse ved hjelp av en eller flere kjølere. Frost i slike enheter dannes fremdeles, men ikke i kammeret, men på rørene og finnene til kjølesystemet. Fra tid til annen slås en spesiell varmeapparat på som avrimer systemet uavhengig. Væsken samles i en kum skjult bak kompressoren, og prosessen starter på nytt.

Selv om tørrfrysekjøleskap er spesielt designet for bruk i land med et ganske fuktig klima, er de også mye brukt i vår region.

Se også:

Fordeler og ulemper med "Know Frost"

Fordeler og ulemper med No Frost-systemet

Antifrostsystemets popularitet vokser hver dag. Men det tradisjonelle dryppesystemet mister heller ikke terreng. Hva er fordelene og ulempene med “ingen frost” -systemet?

Positive poeng

 • Ikke vær nøye med vertinnen. Det er nok å tine det en gang, maks to ganger i året. Resten av tiden trenger du bare å tørke av hyllene og dørene.
 • Du vil aldri se frost eller kondensdråper på kammerveggene.Det vil aldri flyte eller "gråte".
 • Kjølehastigheten på maten er også et pluss. Vindkjølte kjøleskap fullfører oppgaven mye raskere.
 • De har samme temperatur i alle rom. Det eneste unntaket er den separat programmerbare friskhetssonen.
 • No Frost er egnet for både kjølekammeret og fryserommet.
 • Gjenopprett innstilt temperatur veldig raskt etter at du har åpnet / lukket døren.
 • Noen modeller har en rask tørrfrysefunksjon, som er veldig populær blant mange husmødre.

Negative sider

 • På grunn av de innebygde viftene som leverer kald luft til kammeret, er det virkelige indre volumet til slike modeller noe mindre enn det ved første øyekast kan virke.
 • Av samme grunn bruker No Frost litt mer strøm enn dryppkameratene.
 • Skiller seg ut i litt mer støyende arbeid. Imidlertid er de mest moderne modellene utstyrt med et system med forsterket støyisolering, slik at det økte antall desibel er nesten umerkelig.
 • Luften som sirkulerer i No Frost kjøleskapskammeret tørker ikke bare veggene, men også maten. For å forhindre denne effekten, må maten pakkes i plastbeholdere eller pakkes inn i plastfolie.
 • Sannsynligvis er den største ulempen med slike kjøleskap prisen, som er litt høyere enn for dryppemotstykker.

Tre beste Indesit kjøleskap

 1. Indesit DF 5200 W.
 2. Indesit DF 4180 W.
 3. Indesit DF 5180 W.

Se også - Hva er et dryppsystem for avriming av kjøleskap

frostfri

Frost Free-system - hva er det?

Når du kjøper kjøleskap, kommer noen husmødre over et navn som Frost Free eller Fresh Frost Free. Hva betyr dette navnet og hvordan disse kjøleskapene skiller seg fra klassikeren "Know Frost".

Kjøleskap av "Frost free" -systemet er en kombinert versjon. Med denne teknologien er kjøleskapet og fryseren skilt fra hverandre, likevel fungerer de fra samme kompressor.

Fryseren er oftest plassert i bunnen og fungerer i henhold til "Know Frost" -systemet. Men i det øvre kammeret antas et dryppkjølesystem. Temperaturen i kjølekammeret i et slikt kjøleskap varierer avhengig av høyden og varierer fra +5 til +8 grader Celsius. Fuktigheten opprettholdes på 70–80.

Full ingen frost

Et annet navn som er ganske nytt for en uutdannet kjøper er Full Know Frost-systemet. Her snakker vi om tilstedeværelsen av to helt separate systemer, som arbeider etter prinsippet No Frost. Hvert av systemene har sin egen kompressor, fordamper, kjølere og individuelt lukket sløyfe.

Grovt sett er dette to separate enheter - et kjøleskap og en fryser, plassert på hverandre. En av fordelene med et slikt system er at hvis for eksempel en kompressor i fryseren din går i stykker, vil kjølekammeret til medium temperatur fortsette å fungere som om ingenting hadde skjedd.

Totalt ingen frost

Total No Frost-teknologi i kjøleskapet

Dette systemet er nesten identisk med det forrige og er faktisk bare annerledes. Forresten, disse systemene har en viktig funksjon. Kjøleskap med Full No Frost og Total No Frost-kjøling har oftest ekstra sirkulasjonskanaler mellom fryseren og kjølerommet.

På den ene siden holder dette temperaturen enda kjøligere. Men på den annen side, hvis du ikke følger reglene for oppbevaring av mat, risikerer du å få isbiter til en cocktail som lukter hvitløk.

Skal jeg kjøpe No Frost-kjøleskap?

Selvfølgelig, i avdelingen for husholdningsapparater vil du mest sannsynlig bli tilbudt akkurat en slik modell. Dette er ikke overraskende, fordi vi allerede har funnet ut at No Frost kjøleskap er noe dyrere, og lønnen til en salgssjef er oftest en prosentandel av produktets kostnad. Men det kan være verdt å ta hensyn til andre modeller også.

Når du velger, er det viktig å ta hensyn til alle ulempene som er angitt ovenfor, og bestemme om de er så kritiske for deg. Et tungtveiende argument for å kjøpe et kjøleskap fra Nou Frost eller blandet type kan være tilstedeværelsen av et raskt tørrfrysesystem.Hvis du liker å høste bær, frukt og grønnsaker for fremtidig bruk, kan du ganske enkelt ikke finne et slikt system bedre.

Bestselgere med No Frost-systemet

 1. Samsung RB-30 J3200EF
 2. Indesit EF 18
 3. BEKO RCNK 270K20 W.

Hvordan ta vare på en enhet med et slikt system

Hvordan ta vare på kjøleskapet ditt med No Frost System

Selv om produsenter av kjøleskap "uten frost" lover at de ikke trenger å tine, bør du ikke stole på dem. Å tine kjøleskapet helt en eller to ganger i året er et must. Og det handler ikke om frysing av frost eller is. Du vil virkelig ikke se dem. Rengjøring bør utføres av hygieniske årsaker. Faktum er at du ikke vil være i stand til å vaske og ødelegge ulike bakterier og mikrober grundig i den uten å koble kjøleskapet fra nettverket.

For de som aldri har vasket kjøleskap i løpet av livet, tilbyr vi en liten instruksjon om hvordan du gjør det riktig:

 1. Sett temperaturregulatoren til laveste (null) posisjon og koble fra strømnettet.
 2. Ta ut all mat og vent til temperaturen inne i kammeret er lik romtemperaturen.
 3. Fjern alle hyller og skuffer og skyll dem under rennende varmt (ikke varmt!) Vann.
 4. Tørk av med en mikrofiberklut eller en annen lofri klut.
 5. Løs opp en viss mengde natron i varmt vann (1 nivå spiseskje per liter vann).
 6. Tørk av innsiden av kjøleskapet med en myk, ren klut fuktet med løsningen. Du kan bruke en gammel tannbørste med myk bust til å rengjøre områder som er vanskelig å nå, spor og sprekker.
 7. Etter 15 minutter, skyll kjøleskapet igjen med kjølig, rent vann uten å tilsette produkter, og tørk av med en tørr, lofri klut.
 8. Når alle indre deler er helt tørre, plasser hyllene og skuffene inni.
 9. Koble til kjøleskapet, still inn ønsket temperatur og legg maten i

Som du ser er det ingenting komplisert i prosessen. Nå vet du hva No Frost er i kjøleskapet, og du kan ganske kompetent ta ditt valg. Til tross for noen ganske små ulemper, er fryseskapet et veldig lønnsomt og nyttig kjøp.

Se også:

55537 2

2 tanker om “Hva er Know Frost-systemet i kjøleskapet?”

 1. Gel:

  Utmerket, alt var klart for meg med selskapet - Hotpoint bør tas, nå fra kjøleskapet deres vil jeg bare velge den uten frost

 2. Artem:

  Full ingen frost tørker mat, ikke det beste alternativet for kjøleskap. Det er bedre å velge et kombinert alternativ, kjenne frost i fryseren og et dryppesystem i kjøleskapet.

Legg til en kommentar

Hvordan velge

Anmeldelser

Reparasjoner