hjem Hvordan velge Klimaanlegg Hvordan velge en innebygd elektrisk peis

Hvordan velge en innebygd elektrisk peis

En peis er varme, komfort og ro i huset. Denne egenskapen er et fantastisk element av avslapning på kalde lange kvelder. I tillegg til estetisk nytelse kan den også tjene som en oppvarmingsenhet, noe som er veldig viktig i den kalde høst- eller vintersesongen.

For tiden er utvalget av elektriske peiser ganske stort. I tillegg til hovedfunksjonene er de utstyrt med flere egenskaper som gir dem betydelige fordeler: lyden av knitrende eller lukten av brennende ved. For å velge den rette og ikke gå glipp av noe når du kjøper en ildsted, la oss se nærmere på deres typer og funksjoner.

TOPP 10 beste varmeovner med Aliexpress

Varianter av foci

Avhengig av den ledige plassen og området til rommet, blir størrelsen på peisen også valgt i samsvar med. En passende anbefaling er å velge størrelsen på peisen som passer til størrelsen på rommet. Derfor, når det gjelder størrelse, er de delt inn i:

 • Liten.
 • Gjennomsnitt.
 • Store.

I henhold til deres funksjonelle egenskaper kan elektriske peiser deles inn i:

 • Kassett-type - gjenspeiler bare flammetypen og inneholder ikke tilleggsfunksjoner. Bare visualisering av ild på skjermen.
 • Oppvarming - bortsett fra visualisering av ild, fungerer de som en varmeapparat. Som den viktigste typen oppvarming, blir peiser sjelden valgt for dette formålet. Kraften til slike ovner er forskjellig. Noen kan imidlertid varme opp rommet ordentlig.
 • Kombinert - kombiner funksjonen til å vise en flamme, oppvarming. I tillegg kan det være damp som gir relativ fukting av luften. De kan også inkludere lydsimulering og har en innebygd luftfrisker. Komplekse modeller er fordelaktige på grunn av allsidigheten.

Se også - Fordeler og ulemper med en elektrisk peis med luftfukter og en lyd fra brannkammeret

Peiser varierer også i flammetypen, mer presist, det er forskjellige måter å reprodusere, derfor, i henhold til dette kriteriet er ildstedene delt inn i:

 • Multimedia - gjengi et bilde ved hjelp av LED-skjermteknologi. Dermed ser vi ild på TV-skjermen. Denne typen peis har ofte plass til flere funksjoner.
 • Damp - en funksjon som er damp i midten av enheten. Derfor oppstår fordampning med samtidig belysning under drift. Dette skaper effekten av en naturlig flamme, og ved første øyekast er det vanskelig å forstå at den ikke er ekte.

Elektriske peiser er som regel også delt inn i åpne og lukkede enheter. Den lukkede typen er preget av tilstedeværelsen av et rist eller termisk glass, som ikke varmes opp.

Moderne modeller er forskjellige i måten de opererer på. Spesielt er det:

 • Elektriske peiser med manuell kontroll.
 • Elektriske peiser med fjernkontroll.
 • Automatiske arbeidsmekanismer.

Se også - Infrarøde ovner er skadelige eller ikke

Installasjonsalternativer

En elektrisk peis, for eksempel en ildsted, kan installeres på forskjellige måter, noe som er praktisk under visse forhold. La oss finne ut mer detaljert hvordan du installerer en innebygd elektrisk peis. Du kan utstyre den ved å:

 • Plasser i en utsparing i veggen, hvis det eksisterer, eller lag den spesielt for en peis. Denne typen tar ikke plass og krever faktisk ikke unødvendig installasjonsarbeid.
 • Hjerterom i en nisje. Hvis leiligheten er utstyrt med dette interiørelementet, er dette et flott alternativ for en peis. Og du kan også lage en nisje der det passer deg, i form av et rektangulært fremspring fra veggen eller gjøre det til en vinkeltype.
 • Installer en elektrisk peis i en spesiell portal, som kan kjøpes spesielt for den valgte peisen. I en spesialforretning er det forskjellige typer av dem, som lar deg velge din hjemmestil.

Se også - Hvordan koble en termostat til et infrarødt varmeapparat

Tilleggsfunksjoner

Fremgangen med å forbedre disse enhetene lot heller ikke vente på seg. Moderne modeller er utstyrt med interessante funksjoner som får apparatet til å se enda mer ut som en naturlig peis. Spesielt kan foci inneholde følgende funksjoner:

 • Lydgjengivelse. Peisen din kan ha en innebygd lydfunksjon som skaper en illusjon av knitrende tre. Dette skaper en utrolig atmosfære i hjemmet.
 • Damp skaper illusjonen av røyk, men det er ikke skadelig. I tillegg kan den fordampe lukten på grunn av den innebygde duften. Alle velger lukten personlig.
 • Elektriske peiser med innebygd vifte. Slike enheter fordeler varmen raskere og mer effektivt gjennom rommet. Strømforbruket vil imidlertid være høyere.
 • De nyeste modellene gir muligheten til å justere temperaturnivået, bildekontrasten.

Designalternativer for en elektrisk peis

Installasjonen av en elektrisk peis i huset utføres under hensyntagen til rommets område, design og stil. Imidlertid er det visse finesser som du bør vite uavhengig av type peis og dekorasjonsstil.

Hvis du planlegger å utstyre en elektrisk peis innebygd i veggen, bør du tenke nøye gjennom hullets dimensjoner og selve peisen. Store tomme rom i en nisje kan ødelegge peisens generelle utseende og naturlighet.

Husk at alle peismodellene har ferdiglagde portaler som passer for dem. Portaler kan kjøpes i en spesialforretning samtidig når du kjøper peis eller separat.

Hvis du bestemte deg for å lage en nisje for en peis uavhengig, er det vanligste materialet for denne bruken gips. Det er rimelig og formbart for original design. Og også egnet og hyppige for dette formålet er: tre, stein, varmebestandig plast, fliser.

Fasjonable design involverer ofte montering av en ildsted i et møbler. Dette er en ganske moderne type design som tiltrekker seg med sin originalitet. Ofte brukes denne teknikken på loft og moderne stil.

TOPP 10 beste varmeovner med Aliexpress

Installasjon

Installasjon av alle typer elektrisk peis er enkel og enkel. Uten spesialist kan du installere og koble denne enheten uavhengig av minutter. Hovedbetingelsene som bør tas i betraktning før du installerer installasjonsstedet er:

 • Tilstedeværelsen av et stikkontakt for tilkobling til strømnettet.
 • Innramming (portal, nisje osv.) Må være laget av et motstandsdyktig materiale som ikke smelter eller tar fyr.

I alle andre henseender, et spørsmål om smak og preferanse. Arrangementet av et koselig hjørne i huset er en fantasi og realisering av ideer om et koselig hjem.

Se også:

2269 0

Legg til en kommentar

Hvordan velge

Anmeldelser

Reparasjoner