hjem Hvordan velge Klimaanlegg Ultrafiolette ovner - myte eller virkelighet?

Ultrafiolette ovner - myte eller virkelighet?

Det er en misforståelse at ultrafiolette ovner og infrarøde ovner - Det er det samme. Men dette er ikke slik - varmeovner basert på ultrafiolett stråling brukes ikke til oppvarming av rom, men for eksempel til bruk av et solarium. Selv om eksponering for sollys beriker huden med vitamin D, forårsaker langvarig eksponering for ultrafiolett lys forbrenning eller mer alvorlige konsekvenser, noe som gjør solarium til en tvilsom enhet. Men enheter som bruker ultrafiolett stråling ble opprinnelig oppfunnet for å eliminere bakterier, siden ultrafiolette stråler har desinfiserende egenskaper. Likevel er det fremdeles enheter som bruker ultrafiolett stråling til oppvarming, som delvis kan kalles varmeovner.

TOPP 10 beste varmeovner med Aliexpress

Fordelene og ulempene med ultrafiolett stråling

Den største fordelen med ultrafiolett stråling er i desinfiserende egenskaper. Det trenger inn i DNA av bakterier og ødelegger reproduktive celler, og forhindrer dem i å formere seg. Imidlertid kan en person ikke bekymre seg for sin genetiske kode, han er pålitelig beskyttet av huden og ultrafiolette stråler når ikke ham. Og også, forskere og psykiatere har bevist at det å være under solen hjelper til med behandling av depressive lidelser, og dette rettferdiggjør også et slikt fenomen som "høstdepresjon", som rammer mennesker i fravær av sollys. Andre fordeler med UV-stråler inkluderer:

  • hjelper planter med å akkumulere vitamin A, som de bruker i fotosyntese;
  • stimulerer produksjonen av vitamin D, som er gunstig for mennesker, noe som bidrar til å opprettholde normale blodsukkernivåer.

Ulempene med UV-lys er også betydelige:

  • langvarig eksponering for solen vil føre til forbrenning og mer alvorlige konsekvenser, inkludert kreft;
  • en alvorlig brenning av hornhinnen i øyet er mulig (en person får lette brannskader nesten hver dag når han går utenfor, men øyet kommer seg fra dem alene).

Se også - Hva er fordelene med en mikatermisk varmeapparat

Enheter basert på ultrafiolett stråling

Uttrykket "UV-varmeovner" betyr ikke en varmeapparat i ordets tradisjonelle forstand. Slike innretninger er i form av en konvensjonell lampe som utfører forskjellige funksjoner, vanligvis desinfisering. De er laget av spesialglass.

Slike lamper kan sees på sykehus; enten store på avdelingene (med deres hjelp desinfiserer de rommet i fravær av pasienter), eller små, som hjelper til med behandling av forkjølelse - ultrafiolette stråler er rettet mot nesen og varmen kan kurere en rennende nese. De brukes også etter samme prinsipp, men for behandling av øreinfeksjoner - lampen er rettet mot øret.

Se også - 17 beste orale irrigatorer i henhold til kundeanmeldelser

UV-sterilisator for akvarium

Enheten som brukes til rengjøring av akvarier er satt sammen av en liten sylinder med to rør inne for vanninnløp og utløp. En ultrafiolett lampe er plassert inne i denne sylinderen. Prinsippet for drift av enheten er at skittent vann kommer inn gjennom ett rør, desinfiseres fra ultrafiolette stråler og går ut gjennom et annet rør som allerede er renset. Rengjøring av et akvarium med denne enheten er imidlertid ikke alltid effektivt fordi for eksempel i store akvarier, vil enheten ikke kunne samle vann som er nærmere bunnen av akvariet, og det vil forbli delvis skittent. Og i saltvann, på grunn av dens tetthet, er enheten generelt ubrukelig.

Denne enheten anbefales ikke å brukes permanent, da ultrafiolette stråler ødelegger ikke bare skadelige bakterier, men også de som er bra for fisk, snegler og andre innbyggere i akvarier.

UV mygglampe

Det er en enhet som ser ut som et bur som en strøm strømmer gjennom med ultrafiolette lysdioder inni. Prinsippet for drift av enheten er at ultrafiolett stråling tiltrekker seg insekter, de sitter på risten og den nåværende utslipp eliminerer dem. Fordelene med enheten er åpenbare, men ulempene inkluderer manglende evne til å jobbe i dagslys og i regnvær.

Hvor brukes UV-ovner?

I tillegg til å frastøte insekter og desinfisere medisinske institusjoner, brukes ultrafiolette ovner til andre formål:

  • Skjønnhetssalonger bruker ultrafiolette enheter til å behandle manikyrverktøy; de som ikke kan brukes til en annen type desinfisering.
  • I spa kan du finne håndkletørker - skaplignende enheter som inneholder et varmeelement og UV-lamper som tørker og desinfiserer håndklær.
  • Det er ultrafiolette tørketrommel - dette er to små enheter med et varmeelement inni og en ultrafiolett lampe.
  • I tannlegesentre installeres lette fyllinger med deres hjelp.
  • Forebygging av bakterievekst i svømmebassenger.

TOPP 10 beste varmeovner med Aliexpress

Konklusjon

Når du velger et varmeapparat, trenger du ikke å stoppe valget ditt på en ultrafiolett enhet - det er rett og slett ikke trygt å oppbevare slike enheter i huset, siden, som allerede nevnt, selv i medisinske institusjoner utføres desinfisering med ultrafiolette ovner bare i fravær av mennesker i rommet. Langvarig eksponering for ultrafiolette stråler er skadelig for øynene og huden. For å varme opp huset, bør du vurdere infrarøde gassovner eller elektriske konvektorer.

Se også:

2899 0

Legg til en kommentar

Hvordan velge

Anmeldelser

Reparasjoner