hjem Hvordan velge Klimaanlegg TOPP 12 beste gassovner i henhold til kundeanmeldelser

TOPP 12 beste gassovner i henhold til kundeanmeldelser

Når du trenger å varme opp rommet midlertidig, kan du gjøre det med en universell gassvarmer. De kommer i form av omformere, veggmontert eller gulvstående bærbar. I naturen, i den kule sesongen, kan du bruke gateversjonen av slikt gassutstyr, og på en fottur eller fiske vil den kompakte motparten komme til nytte. Denne typen oppvarmingsapparat er verdsatt for sin mobilitet, økonomi, høy ytelse. Etter å ha studert hundrevis av anmeldelser og ekspertuttalelser, har jeg samlet en vurdering av de beste gassovnerne i 2019.

TOPP 10 beste varmeovner med Aliexpress

Vurdering av de beste produsentene (firmaene)

Når du velger varmeutstyr, er det første å være oppmerksom på kvaliteten på enheten. Selvfølgelig bør du velge det basert på behov og sted for applikasjonen. Men for at den skal være effektiv i drift, anbefales det å ta hensyn til produsenten (selskapet), som har positive anbefalinger og anmeldelser om kvaliteten på varene.

Markedet for slike produkter er overmettet. Oppvarmingsteknologi er representert av mange produsenter som oppfyller kvalitetskriteriene. Imidlertid er det de som har vunnet mesterskapet. Blant selskapene hvis oppvarmingsutstyr fortjener oppmerksomhet og har bevist seg godt under drift, kan følgende skilles ut.

 • Ballu - et spesialisert selskap for produksjon av klimateknologi. Det har kontorer over hele verden, hvorav hovedkontoret ligger i Japan, Korea, Litauen, Polen og Kina. Selskapet har i sin struktur spesialiserte laboratorier for å gjennomføre eksperimenter innen design og et byggebyrå.
 • Tømmer - selskapet ble grunnlagt i 2004, i dag distribuerer det sine produkter i Øst-Europa, Russland, SNG. Klimatisk utstyr presenteres i et bredt spekter (mer enn 120 artikler), som kan deles opp i splitsystemer og spesialisert oppvarmingsutstyr.
 • Kovea - grunnlagt i 1982, er et populært og utbredt selskap i verden for produksjon av spektrumvarer utendørs... Inkludert har et bredt utvalg av gassbrennere og lamper.
 • Pathfinder - et russisk selskap med en spesialisert profil - turistutstyr. Blant annet produserer den gassfyrte varmeenheter for turistsektoren. Produktene har blitt produsert siden 1991, har bevist seg godt og leveres til nabolandene.
 • Siabs - et italiensk selskap, kjent for det unike med de presenterte produktene, som ikke har noen analoger. Selskapet var spesielt kjent for sin uklanderlige kvalitet under drift av varmeenheter.

Ovennevnte selskaper har blitt rangert som de beste, basert på tilbakemeldinger fra forbrukerne. Kriteriet for vurderingen er kvalitet og effektivitet under langvarig drift.

Typer gassovner

Hvis du har bestemt deg for å kjøpe en gassvarmer, bør du gjøre deg kjent med variantene deres. Varmeapparater av samme type er beregnet på hus og leiligheter.Og for en garasje eller sommerhus tilbys helt andre gassbrennere. Og også en egen kategori består av utendørs oppvarmingsenheter.

La oss vurdere hvilke av modellene som er best for spesifikke forhold.

TOP-3 etasjes gassovner

Timberk TGH 4200 M1

Timberk TGH 4200 M1

Rangeringen åpnes av Timberk-modellen, som har en minimumseffekt på 1,55 kW og en maksimal effekt på 4,2 kW. Den er designet for å varme opp et rom på opptil 60 m². Drivstoff - propan, butan. Gassforbruk - 0,31 kg / t. En gassflaske på opptil 15 kg kan passe inn i enheten (den må kjøpes separat). Tre nivåer av oppvarmingskraft. Varmeapparatet har en infrarød oppvarmingsfunksjon, et CO-nivåstyringssystem2, overføringsavstengningssystem, gasskontroll og piezo-tenning. Leveringsomfanget inkluderer en redusering og en gasslange. Alle brytere er plassert i den øvre delen av saken, så rask tilgang til innstillinger er mulig.

Fordeler:
 • piezoelektrisk tenning;
 • blokkering av gassforsyningen uten brann;
 • holdbar sak av høy kvalitet;
 • lavt gassforbruk.
Minuser:
 • sterkt gasstrykk slukker tennpluggen;
 • noen ganger er det en vilkårlig nedleggelse av enheten;
 • en gassflaske må kjøpes separat;
 • keramikk smuldrer over tid;
 • velter lett uten sylinder;
 • gasslukt kjennes.

Modellen takler godt oppvarming av et stort rom med lavt gassforbruk (300 g / t). Men mangelen på en flaske i leveringssettet er et minus, selv om vi for en slik pris knapt kan kreve mer. Enheten er ikke blott for mangler, under drift kan du lukte gass, med jevne mellomrom slår den seg av. Pris - 6 tusen rubler.

Se også - Hvilket utendørs klimaanlegg er bedre for hjemmet

Ballu BIGH-55

Ballu BIGH-55

Modellen er produsert i Russland, minimumseffekten er 1,55 kW, den maksimale effekten er 4,2 kW, og er designet for å varme opp et rom med et areal på 60 m². Bruker propan eller butan. Gassforbruket er 0,3 kg / t. Enheten har en gassflaske på opptil 27 kg - dette er mer enn Timberk TGH 4200 M1 (totalt 15). En funksjon av teknologien er muligheten for samtidig infrarød og konvektiv varmeveksling (Fast Heat-teknologi). Kilden til termisk stråling er et panel foran på saken laget av høykraftig A-klasse keramikk. Den konvektive strømmen kommer ut gjennom perforeringen på toppen av varmeren. Uavbrutt drift i mange år oppnås med et sikkerhetssystem på flere nivåer, som inkluderer: et beskyttende termoelement for flammekontroll, nødstoppsensorer når du velter og overskrider karbondioksidnivået. En spesiell lås forhindrer utilsiktet ballong å falle ut når du flytter varmeren. Leveringsomfanget inkluderer en trykkreduksjon og en gasslange.

Fordeler:
 • stor gassflaske på 27 kg;
 • varmer opp rommet veldig raskt;
 • forsterket gassventil;
 • høyfast keramisk panel.
Minuser:
 • vanskelig første tenning fra en ny sylinder;
 • det er nødvendig å ventilere rommet etter at du har slått av enheten;
 • det keramiske belegget vil smuldre opp hvis det oppbevares i et rom med høy luftfuktighet.

Modellen er svært effektiv, med en stor 27 kg sylinder med lav strømningshastighet - bare 300 g / t, uten å fylle drivstoff vil den vare klart lenger enn Timberk TGH 4200 M1. Men etter å ha kjøpt eller etter å ha byttet en gassflaske, er det nødvendig med en spesialist for å tenne enheten for første gang - dette er et stort problem. Det oppstår en ubehagelig lukt i rommet etter endt arbeid, så rommet må ventileres. Pris - 6700 rubler.

Bartolini Pullover I

Bartolini Pullover I

Bartolini-modellen har en minimumseffekt på 1,6 kW og en maksimal effekt på 4,2 kW. Designet for å varme opp et rom med et maksimalt areal på 50 m², som er mindre enn Ballu BIGH-55 og Timberk TGH 4200 M. Bruker propan, butan. Gassforbruket er 0,3 kg / t. Enheten passer til en gassflaske på opptil 27 kg. De keramiske panelene på gassvarmeren, laget ved hjelp av en spesiell teknologi, sørger for full forbrenning av gassen: det er ingen skadelige forbrenningsprodukter og lukt i rommet, i motsetning til Ballu BIGH-55.Bartolini Pullover I gassvarmer er utstyrt med følgende sikkerhetsstyringssensorer: måling av flammenivå, automatisk utkobling ved tilting, oksygenivåmåling. Når konsentrasjonen av karbondioksid i luften øker med 1,5%, slås varmeapparatet automatisk av. Det er gasskontrollsystemer, piezo tenning. Leveringssettet inkluderer en redusering og en gasslange, gassflasken må kjøpes separat.

Fordeler:
 • lukten av gass høres ikke;
 • krever ikke ventilasjon etter endt arbeid;
 • attraktiv design;
 • god byggekvalitet.
Minuser:
 • lite maksimalt oppvarmingsområde;
 • tung vekt;
 • maling på frontgitteret trekker seg av over tid.

Modellen er godt montert og vil vare lenge, i motsetning til sine kolleger. Enheten varmer opp et mindre område enn konkurrentene, men den gjør jobben sin perfekt, selv om den forbrenner mye oksygen i rommet under oppvarming. Men det lukter ikke gass, det antennes lett, ser vakkert ut. Pris - 10 500 rubler.

TOP-2 vegg gassovner

Hosseven HDU-3

Hosseven HDU-3

Veggmontert varmeapparat fra det tyske selskapet Hosseven med en effekt på 2,7 kW er designet for å varme opp et rom med et maksimalt areal på 30 m² med et gassforbruk på 0,27 m3/time. Varmeveksleren til Hosseven HDU-3 gasskonvektoren er laget av stål, har utviklede finner, som øker varmeoverføringen, gir en rask utgang til driftskraft etter innkobling. Den innebygde termostaten opprettholder den innstilte temperaturen. Har lukket forbrenningskammer. Luftinntak og forbrenningsprodukter slippes ut gjennom et koaksialt gassutløpsrør. Teleskopisk koaksial skorstein er inkludert i leveransen. Luftvarmer trenger ikke ekstra ventilasjon. Enheten er laget av høykvalitets støpejern, som sikrer 50 års levetid. Alle luftvarmerne er utstyrt med en POLIDORO-brenner og SIT-gassbeslag, som i tillegg garanterer påliteligheten og holdbarheten til utstyret.

Fordeler:
 • god kvalitet på monteringsmaterialer;
 • en lukket forbrenningssyklus gjør konvektoren trygg for helsen;
 • vakker, kompakt;
 • evnen til å arbeide fra en sylinder med flytende gass;
 • gassventil Sit (Italia).
Minuser:
 • med sterk oppvarming begynner det å virke høyt;
 • høy pris.

En modell av utmerket kvalitet, som ifølge produsenten er designet i 50 år, med en høy effektivitet lik 90%. Enheten er trygg på grunn av det lukkede forbrenningskammeret. Etter bruk er det ikke behov for å ventilere rommet på grunn av lukten av gass eller svie. Av minusene begynner det å fungere merkbart høyere når det blir veldig varmt, ellers er det en veldig vellykket og god enhet. Pris - 15.500 rubler.

Se også - Infrarøde ovner er skadelige eller ikke

Alpine Air NGS-50

Alpine Air NGS-50

En gassvarmer på 4,9 kW med støpejernsvarmeveksler av høy kvalitet som gir 50 års problemfri drift, akkurat som Hosseven HDU-3-modellen. Designet for å varme opp et rom med et maksimalt areal på 50 m² med en strømningshastighet på 0,51 m3/time. Den lukkede typen forbrenningskammer, innebygd elektronisk uavhengig termostat gir komfort og praktisk betjening av enheten i boliglokaler. Leveres med et teleskopisk røykgassrør, som samtidig gir luftstrøm for drift og fjerning av forbrenningsprodukter utenfor bygningen. I den ytre enden av røret er det installert en vindbeskyttelsesblokk for stabil drift av konvektoren under alle værforhold. Den kan betjenes fra strømnettet eller fra flytende gass (separat utstyr).

Fordeler:
 • dyser for konvertering til flytende gass er inkludert i leveransen;
 • den innebygde viften gir raskere oppvarming av rommet;
 • holdbar støpejern varmeveksler (levetid - mer enn 50 år);
 • muligheten til å stille romtemperaturen i området 13–38 ºC.
Minuser:
 • høy pris;
 • pakninger mellom støpejern og metalllegemer svikter raskt;
 • manuell piezo tenning.

Modellen ser mer attraktiv ut enn Hosseven HDU-3. Begge har nesten identiske parametere, den største forskjellen mellom dem er prisen.Pris - 21 300 rubler. Jeg tror det er overvurdert: Alpine har mer gassforbruk, oftere må du bytte forbruksvarer, for eksempel pakninger mellom støpejern- og metallhylser, som svikter etter et par års aktiv bruk. I alle andre henseender er dette en utmerket enhet som vil vare i 50 år.

TOPP 5 kompakte (for telt) gassovner

Hyundai H-HG3-25-UI777

Hyundai H-HG3-25-UI777

Gassinfrarød varmeovn fra en anerkjent produsent. Maksimal effekt er 2,5 kW. Designet for oppvarming med propan eller butan i et rom med et maksimalt areal på 40 m². Gassforbruket er 0,22 kg / t. Enheten kan varme opp rommet, lage mat utendørs: for dette er det et grillrist i leveringssettet. Utstyrt med manuell tenning, varmeeffektjustering, beskyttelse mot velte og overoppheting.

Fordeler:
 • lav pris;
 • kompakthet;
 • varmer perfekt;
 • du kan lage mat.
Minuser:
 • maling smuldrer veldig raskt;
 • mislykkes ofte;
 • det er tilfeller av brann når den først slås på;
 • ubehagelig lukt;
 • kort slange.

Modellen er billig, men av dårlig kvalitet: Etter et par bruksområder begynner malingen å smuldre, en ubehagelig lukt kommer fra enheten. Det er mange tilfeller av tenning når du slår på på grunn av defekte deler eller inkompetanse fra brukeren. Pris - 1300 rubler.

Se også - Hvordan koble en termostat til et infrarødt varmeapparat

Ballu BIGH-3

Ballu BIGH-3

Ballu BIGH-3 gassinfrarød varmeovn har en maksimal effekt på 3 kW og er designet for å varme opp et rom med propan eller butan med et maksimalt areal på 30 m², noe som er litt mindre enn i Hyundai. Gassforbruket er 0,2 kg / t. Varmeapparatets keramiske overflate er forhåndstestet fra fabrikken. Denne modellen har bestått testen, den er tildelt klasse A. Enheten kan brukes til matlaging utendørs eller i landet, den krever ikke elektrisk tilkobling. Varmepanelet er beskyttet av en grill i rustfritt stål, og panelkanten er belagt med varmebestandig emalje. Kofferten er emaljert, belegget er motstandsdyktig. Enheten har avtakbare ben med posisjonslås som tåler opptil 10 kg. Leveringsomfanget inkluderer en 1,5 m gasslange og en trykkreduksjon.

Fordeler:
 • varmer opp rommet raskt;
 • lavt gassforbruk;
 • kompakt, lett
 • varmebestandig emaljebelegg.
Minuser:
 • kort gasslange;
 • slår seg ikke av ved velte.

Enheten er veldig kompakt, veier lite, har lavt gassforbruk, belegget er laget av varmebestandig emalje, i motsetning til Hyundai H-HG3-25-UI777, der malingen smuldrer nesten etter første gangs bruk. Jeg var veldig skuffet over mangelen på et nedleggingssystem: Med tanke på at denne enheten ofte tas utendørs, er den slett ikke forsikret mot fall. Pris - 2200 rubler.

Timberk TGH 4200 X0

Timberk TGH 4200 X0

En annen Timberk-varmeapparat har en maksimal effekt på 4,5 kW, noe som er mer enn i Ballu BIGH-3 og enda mer i Hyundai H-HG3-25-UI777. Designet for å varme opp et rom med et maksimalt areal på 45 m². Bruker propan, butan. Gassforbruket er 0,25 kg / t. Kombinasjonen av varmestråling og frigjøring av varmeenergi på grunn av åpen forbrenning av gassen gjør dette varmeapparatet til en økonomisk kilde til termisk energi. Har en innebygd flammedetektor: hvis den ikke er der, stoppes gasstilførselen automatisk. Justering av varmeeffekten er mulig. Selve panelet er laget av høy styrke keramikk med et behagelig håndtak for bevegelse, temperaturkontroll og drivstofføkonomi. Leveringssettet inkluderer en redusering, en gasslange.

Fordeler:
 • behagelig håndtak for bevegelse;
 • høy styrke keramisk panel;
 • stenging av gassforsyningen når flammen stopper;
 • høy effekt.
Minuser:
 • gassforbruket er stort;
 • lite attraktiv design;
 • kort gasslange.

Modellen er veldig lik de som er beskrevet, men skiller seg fortsatt i økt kraft, økt gassforbruk og en mindre attraktiv design. I alle andre henseender er de praktisk talt identiske, med den samme vanlige ulempen - en kort gasslange inkludert. Pris - 2600 rubler.

Ballu BIGH-4

Ballu BIGH-4

En moderne økonomisk enhet for retningsoppvarming. Den har absolutt effektivitet (effektivitet = 100%) og krever ingen elektrisk tilkobling i det hele tatt. Maksimal effekt er 4,5 kW, som i Timberk TGH 4200 X0. Designet for å varme opp et rom med et maksimalt areal på 60 m². Drevet av propan, butan. Gassforbruket er 0,32 kg / t. Det keramiske panelet på varmeren er forhåndstestet fra fabrikken for å oppnå klasse A. Panelet er beskyttet av en grill i rustfritt stål. Enheten er beskyttet mot gasslekkasje i tilfelle flamme slukkes av en gassventil: flammen slukker - gassforsyningen stopper umiddelbart. Panelhuset er dekket med varmebestandig emalje. Dette belegget beskytter enheten mot korrosjon. Det avtakbare beinet kan enkelt demonteres i 2 deler: enheten kan brettes i en kompakt pakke. Settet inkluderer en redusering og en 1,5 m lang gasslange.

Fordeler:
 • absolutt effektivitet - effektivitet nær 100%;
 • høykvalitets premium keramisk panel A;
 • jevn kraftkontroll;
 • avtakbart ben.
Minuser:
 • høyt drivstofforbruk;
 • kort gasslange;
 • mangel på et nedleggingssystem;
 • brenner sterkt ut oksygen.

Modellen er veldig godt montert, har et keramisk panel av høy klasse i klasse A, høy effekt, høyere drivstofforbruk enn i Timberk TGH 4200 X0. Bortsett fra det høye forbruket, likte jeg ikke mangelen på et nedleggingssystem, det samme problemet eksisterer i Ballu BIGH-3. Dette antyder at selskapet ikke lærer av feilene. Ellers er dette en veldig god teknikk med en effektivitet på 100%. Pris - 3000 rubler.

Pathfinder ildsted

Pathfinder ildsted

Den kompakte modellen til den russiske produsenten har en maksimal effekt på 1,5 kW, som er den minste indikatoren blant konkurrentene. Designet for å varme opp et rom med et maksimalt areal på bare 15 m². Drivstoff - propan, butan. Gassforbruket er 0,11 kg / t, dette er den mest økonomiske enheten. Har lukket forbrenningskammer. Den infrarøde plateapparatet bruker billige spenningssylindre, noe som ytterligere reduserer kostnadene. Har en kraftregulator, piezo tenning. Varmeapparatets keramiske panel er veldig holdbart, smuldrer ikke under bruk. Settet inkluderer en redusering, en 1,5 m gasslange.

Fordeler:
 • kompakt;
 • minimum drivstofforbruk;
 • høy effektivitet.
Minuser:
 • en gassflaske for 75 rubler er nok i 3 timer;
 • med en liten mengde drivstoff, slukkes flammen.

Modellen er veldig økonomisk, den kan fungere fra små og billige gassflasker. Den har den laveste hastigheten på oppvarmet område, men den takler oppgaven perfekt både utendørs og innendørs. I motsetning til den veldig kraftige Ballu, brenner ikke BIGH-4 ut oksygen i rommet. Pris - 3250 rubler.

TOP-2 gassovner

NeoClima 07HW-B

NeoClima 07HW-B

Utendørsvarmeren Neoclima 07HW-B er designet for oppvarming av åpne områder: lysthus, terrasser, kafeer. Har en stilig design, sylindrisk form, laget i stålfarge. Det blir en varmeenhet og et stilig møbel. Minste effekt er 5 kW, maksimum 11 kW. Designet for å varme opp et rom med et maksimalt areal på 20 m². Drevet av propan eller butan. Maksimalt gassforbruk er 0,85 kg / t. En sylinder på opptil 27 kg kan passe inn i enheten: den er installert inne i selve varmeren og er skjult for nysgjerrige øyne. Høyden på en levende flamme er 1,5 m. Som de fleste moderne ovner, er prinsippet for dens drift å avgi infrarød varme. Varmeapparatet er utstyrt med et gasskontrollsystem, en veltesensor, piezo-tenning og en termostat. Leveringssettet inkluderer en trykkreduksjon, en gasslange.

Fordeler:
 • kan brukes i åpne rom;
 • veldig bra som tilleggsbelysning;
 • jevn kraftkontroll (5–11 kW);
 • levende flamme - opptil 1,5 m;
 • veltebeskyttelsessensor.
Minuser:
 • høyt drivstofforbruk;
 • overbelastning;
 • garanti - bare 1 år.

En veldig vakker varmeapparat med en maksimal åpen flammehøyde på 1,5 m.Det ser veldig fint ut, det kan brukes som ekstra belysning på gaten i mørket. Enheten kan fungere med forskjellige gassflasker med et volum på opptil 27 liter - dette er en standardindikator. Men drivstofforbruket per time er veldig høyt og langt fra økonomisk. På grunn av den høye effekten, den jevne justeringen, takler enheten perfekt sine plikter. Pris - 15 tusen rubler.

Se også - Ultrafiolette ovner - myte eller virkelighet?

Ballu BOGH-15

Ballu BOGH-15

Enheten har en interessant design: en levende ild, innesluttet i en kolbe av høykvalitets varmebestandig borsilikatglass, tiltrekker besøkende til kafeer og restauranter. En unik egenskap ved varmeapparatet - start, flammehøydejustering og avstenging er mulig manuelt på kontrollenheten på dashbordet. Minste effekt er 5 kW, maksimal effekt er 13 kW, noe som er litt mer enn i NeoClima 07HW-B. Designet for å varme opp et rom med et maksimalt areal på 20 kvm. m. Drevet av propan, butan. Maksimalt gassforbruk er 0,97 kg / t. En gassflaske på opptil 27 kg kan passe inn i enheten. Varmeapparatet er laget av korrosjonsbestandig rustfritt stållegering, beskyttet mot atmosfærisk nedbør ovenfra med en rektangulær reflektor med et areal på 0,5 m². Et beskyttelsessystem på flere nivåer er ansvarlig for driftssikkerheten. Vippesensoren slår av flammen når gassvarmeren vippes mer enn 45 °, den termoelektriske sensoren og magnetventilen stopper gassforsyningen i kritiske situasjoner - når flammen slukker eller når gass lekker. På grunn av den innebygde akselavstanden kan varmeapparatet beveges fritt og trygt på alle overflater, til tross for sin store størrelse og vekt (40 kg). Enheten kan også brukes som en reklameflate: for sin plassering er en magnetisk skiferflate utstyrt med feste på den nedre delen av saken. Leveringssettet inkluderer en trykkreduksjon, en gasslange.

Fordeler:
 • en unik modernisert brenner (utviklet av Institute of Mechanics of the Russian Academy of Sciences);
 • høy styrke, korrosjonsbestandighet;
 • den unike utformingen av etterbrenneren sørger for 100% forbrenning av drivstoffblandingen;
 • termisk glass japansk kolbe.
Minuser:
 • høy pris;
 • stor størrelse og vekt;
 • høyt drivstofforbruk;
 • før den første tenningen går en lås i lang tid;
 • fjernkontrollen leveres kun for Ballu BOGH-15E-modellen.

Varmeapparatet er veldig stort og tungt, spesielt sammenlignet med NeoClima 07HW-B. Den har mye kraft, men samtidig har den høyt drivstofforbruk - 0,97 kg / t, så du må skifte gassflasker veldig ofte. Enheten har forskjellige beskyttelsesfunksjoner, noe jeg tilskriver plusser, men NeoClima 07HW-B-modellen har åpen flamme, og BOGH-15 har en flamme inne i en varmebestandig kolbe, som også er vakker. Pris - 32 300 rubler.

Se også:

4104 0

Legg til en kommentar

Hvordan velge

Anmeldelser

Reparasjoner