hjem Hvordan velge Klimaanlegg Filmvarmer - driftsprinsipp, fordeler og ulemper

Filmvarmer - driftsprinsipp, fordeler og ulemper

En filmvarmer er en varmeenhet som distribuerer varme ved hjelp av infrarøde stråler. Enheten ser ut som en tynn film av forskjellige størrelser med et varmeelement og en folie inni. I henhold til utførelsesprinsippet er de delt inn i: vegg, tak og gulv. En slik enhet er egnet for alle rom, da den kan fungere selv ved en temperatur på -30 grader. Den største fordelen med et slikt varmeapparat er at det kan kjøpes ikke bare i form av en monokromatisk film, men også for å skildre forskjellige illustrasjoner på den som vil utfylle det indre av ethvert rom.

TOPP 10 beste varmeovner med Aliexpress

Enhet og driftsprinsipp

Denne varmeenheten er laget av to varmebestandige folier, mellom hvilke det er plassert et varmeelement. Og også de fleste modeller er utstyrt med en termostat som lar deg kontrollere temperaturen på enheten og spesielle sensorer som vil slå av enheten hvis den forhåndsinnstilte temperaturen er nådd i rommet.

Prinsippet for drift av varmeovner på infrarød stråling er at infrarøde stråler ikke varmer opp luften, men gjenstander og overflater som de kolliderer med, og disse gjenstandene distribuerer i sin tur allerede varme gjennom rommet. Etter samme prinsipp varmer solen planeten.

Se også - Infrarøde ovner er skadelige eller ikke

Typer av infrarøde filmovner

I henhold til installasjonsmetoden kan en fleksibel filmvarmer for et hjem være gulv, tak og vegg. Sistnevnte type varmeapparat anbefales å brukes som dekorasjon eller som en ekstra varmekilde, snarere enn som en fullverdig varmeenhet, siden den utstrålede varmen raskt vil gå til taket, noe som ikke er veldig effektivt. Derfor, hvis du må kjøpe en enhet spesielt for oppvarming av et rom, må du velge et alternativ for tak eller gulv.

Tak

Denne typen filmvarmer er ofte valgt av kjøpere, siden den fordeler varmen mest effektivt gjennom rommet. Dette skjer fordi infrarøde stråler raskt når gulvet, avgir varme til andre gjenstander og luft, og deretter går opp igjen, noe som gir effekten av volumetrisk oppvarming. Det er imidlertid verdt å vurdere at til tross for alle fordelene, hvis takene i rommet er høyere enn tre meter, vil infrarøde stråler ikke kunne nå gulvet, noe som følgelig gjør det meningsløst å installere det i taket, og det er verdt å vurdere gulvalternativet.

Gulv

Et gulvstående filmvarmer har enda flere fordeler i forhold til en takmontert type av en slik enhet. Takhøyden er ikke lenger viktig her, siden få kjøpere er interessert i et varmt tak, men et varmt gulv gir rommet alltid komfort. Men likevel er det risikabelt å sette en filmvarmer på gulvet hvis du planlegger å innrede rommet med for tunge møbler eller apparater - det er høy risiko for at enheten går i stykker under vekten.

Se også - Hvordan koble en termostat til et infrarødt varmeapparat

Fordeler og ulemper ved infrarød filmvarmer

Hovedfordelen med filmvarmeren over andre typer varmeenheter er at den ikke varmes opp til høye temperaturer, og det er derfor ikke nødvendig å frykte utilsiktet forbrenning eller brann. Andre fordeler inkluderer:

 • lang levetid;
 • energieffektivitet;
 • enkel installasjon;
 • støyløshet i arbeidet;
 • laget av miljøvennlige komponenter;
 • enheten ikke forurenser eller tørker luften.

Kjøpere bemerker også at det å være under de infrarøde strålene til en varmeapparat gir den samme avslappende effekten som å være under solen.

Enheten er fremdeles ikke perfekt og har flere ulemper:

 • rommet vil avkjøles raskt etter at du har slått av enheten.
 • ikke for sterk oppvarming - det vil være behagelig i rommet, men ikke varmt;
 • takmodeller kan overopphetes husholdningsapparater;
 • en veggvarmer brukes ikke effektivt som en fullverdig varmeenhet.

Se også - Hvordan velge det perfekte klimaanlegget for ditt hjem og leilighet

TOPP 10 beste varmeovner med Aliexpress

Installasjon av en infrarød filmvarmer

Filmvarmeren er installert på en litt annen måte enn andre typer varmeenheter, men dette kan gjøres uavhengig, det er ikke nødvendig å ty til hjelp fra spesialister. Det viktigste er å huske at varmeren ikke kan slås på mens filmen er rullet opp, avstanden mellom filmene skal ikke være mer enn 4 mm, og filmen kan bare kuttes etter linjene som produsenten har igjen. For å installere varmeren, må du følge følgende rekkefølge av handlinger:

 1. Montering av reflekterende skjerm.
 2. Installere filmen.
 3. Tetting med aluminiumsfolie.
 4. Installasjon av varmeelementer.
 5. Slå på enheten.

Og også, alle produsenter av filmvarmere forbyr å feste enheten med negler og skruer. Du trenger bare å feste enheten med en stiftemaskin.

Se også:

3935 0

Legg til en kommentar

Hvordan velge

Anmeldelser

Reparasjoner