hjem Hvordan velge Klimaanlegg Velge en utendørs varmeapparat for landet

Velge en utendørs varmeapparat for landet

Utendørs ovner er uerstattelige enheter når det blir for kaldt for kveldssamlinger på sommerhusterrassen. Den rette enheten varmer opp hvileområdet og lar deg komfortabelt se på slutten av de varme sommerdagene. Slike ovner er ikke bare egnet for et varmt tidsfordriv på gaten, de brukes også i grønnsakshager for å beskytte avlingen mot plutselige temperaturendringer. I utgangspunktet tilbyr markedet infrarøde varmeovner, men det er andre, like populære typer varmeenheter.

TOPP 10 beste varmeovner med Aliexpress

Parameter for valg av utendørsvarmer

Før du kjøper en enhet for oppvarming av en veranda eller lysthus i landet, må du være oppmerksom på en så viktig parameter som varmerens kraft. Jo høyere effekt, desto større område kan varmeapparatet varme opp, men hvis det nødvendige området er omtrent 7-10 meter, trenger du ikke å kjøpe en enhet med en kapasitet på mer enn 10 kW, denne effekten vil være nok for et område av denne størrelsen. En uavhengig beregning kan gjøres i henhold til formelen, ifølge hvilken 1 kW energi er nok for hver 10 kvadratmeter areal. Men for å varme opp et stort område, over 60 kvadratmeter, er det ikke oppfunnet en tilstrekkelig kraftig varmeapparat, og det kan være behov for flere stykker.

Sikkerhet

Vanligvis blir varmeapparatet veldig varmt, noe som er traumatisk. Derfor er det først og fremst bedre å være oppmerksom og velge modeller hvis kropp i tillegg er beskyttet mot utilsiktet taktil kontakt med den, eller som er montert på taket eller veggen. Følgende sikkerhetsparametere bør også fremheves:

  • tilstedeværelsen av et nødstoppsystem;
  • i stolpeovner er det en sensor som reagerer på hellingsvinkelen;
  • bredt og stabilt stativ i mobile modeller;
  • flyttbar reflektor (reflektor) av stråler i infrarøde ovner;
  • i gass - funksjonen til automatisk avstengning av gassforsyningen når brannen slukker.

Design og materialer

Varmeapparatets kropp er laget av jern. Det er bedre å være oppmerksom på modeller av rustfritt stål, siden selv med den erklærte høye kvaliteten på konvensjonelt metall med forstøvning, kan ikke korrosjon unngås. I henhold til parameteren for utseende, er varmeovner delt inn i tre typer: montert på taket, på veggen og montert på et bord eller stoler. Bordmonterte ovner er vanligvis infrarøde ovner - lave søyler der strålereflektoren fungerer som et bord.

Brensel

I henhold til parameteren til strømkilden er varmeenheter delt inn i fire typer:

  • gassovner;
  • elektriske ovner;
  • enheter for flytende drivstoff;
  • varmeovner drevet av fast drivstoff.

Elektriske ovner er de mest populære, de forurenser ikke luften og er brannsikre når de er koblet til et kraftig elektrisk nettverk. Utendørs gassovner er også etterspurt blant kjøpere, siden de er bærbare og fungerer uten strøm.De brukes til å varme opp terrassen, eller de plasseres i hagen hvis det er nødvendig å redde plantene fra plutselig frost. Varmeapparat for flytende drivstoff er vanligvis komfyrlignende og utfører den samme funksjonen i tillegg til oppvarming av rommet. Enheter med fast brensel er de billigste blant varmeovner, siden de har en enkel design.

Se også - Velge en god gassvarmer for ditt hjem

Typer av varmeovner

Som regel er dette infrarøde ovner, siden denne oppvarmingsmetoden er best egnet spesielt for gaten. Operasjonsprinsippet ligner spredningen av solvarme - infrarøde stråler, som solstråler, varmer ikke luften, men gjenstandene og overflatene de kolliderer med. Slike ovner fungerer på flytende eller fast drivstoff, på gass og på strøm. Elektriske varmeovner og gassovner foretrekkes av kjøpere, ettersom varmeovner for flytende drivstoff vanligvis fungerer som komfyr på et sommerkjøkken, og faste drivstoffinnretninger ikke er av høy kvalitet.

Elektriske utendørs ovner

Varmeelementet i en elektrisk gassovn er en glødetrådsspole som, under påvirkning av elektrisitet, varmes opp til 800 grader. Slike ovner vil være i stand til å varme opp ønsket område til en temperatur 10 grader høyere enn temperaturen utenfor dette området. Denne typen varmeapparat er delt inn i tre underarter: kvarts, metall og keramikk. Kvartsapparater blant dem er de laveste i pris, dette skyldes at de har kort levetid, og de er ikke egnet for oppvarming av et lysthus eller terrasse - de kan bare brukes i åpne rom.

Gassovner

Varmeapparatet fungerer på gassflasker med en kapasitet på opptil 30 liter, noe som betyr at de ikke trenger å være bundet til strøm for arbeid og kan brukes ikke bare i landet, men også på utflukter til naturen. På en hel sylinder kan varmeapparatet fungere uten avbrudd i opptil 24 timer. Det er imidlertid bedre å ikke la enheten være uten tilsyn, siden enheter som bruker åpen ild i arbeidet alltid har en eksplosiv risiko.

Se også - Infrarøde ovner er skadelige eller ikke

Hva er bedre gass eller strøm?

En elektrisk varmeapparat bør velges hvis den skal kobles til et godt nettverk og det ikke forutsies strømbrudd. Den betydelige ulempen er imidlertid mangelen på mobilitet, som kan kompenseres ved å koble til ekstra skjøteledninger. Selv om den er kraftigere enn gass, vil den varme opp området mer effektivt. Bensinmodeller er billigere og mer økonomiske å bruke. Deres viktigste pluss er mobilitet, og et minus i oppvarming av lavere kvalitet.

Se også - Hvordan koble en termostat til et infrarødt varmeapparat

Vurdering av de beste modellene

I vår vurdering har vi samlet de 3 beste modeller av utendørs elektriske varmeovner av høyeste kvalitet som vil hjelpe deg å gjøre det riktige valget.

ChillChaser NEPTUN

Denne varmeren varmer ikke bare opp området, men fungerer også som en lyskilde. Den er energieffektiv og praktisk talt lydløs i drift. En betydelig fordel til fordel for denne enheten kan kalles en bevegelsessensor, som bare slår på enheten når det er mennesker i området den opererer, denne funksjonen gjør den økonomisk. Som en fin bonus har ovnen hjul for å gjøre det lettere å flytte.

Se også - Hvordan velge det perfekte klimaanlegget for ditt hjem og leilighet

Kvimol KM05

Denne varmeren er veggmontert. Den største fordelen med denne enheten er beskyttelsesgraden IP 65, noe som betyr at den er motstandsdyktig mot fuktighet og kan fungere i regn. Den demokratiske prisen på enheten hører også til fordelene.Ulempen er et lite varmeområde, men det kan varme opp en liten veranda opp til 15 kvadratmeter i størrelse.

Se også - Hvilket utendørs klimaanlegg er bedre for hjemmet

TOPP 10 beste varmeovner med Aliexpress

Alexander rose appollo

Denne modellen, akkurat som den forrige, kan kjøpes til en overkommelig pris. Den største fordelen med denne enheten er tilstedeværelsen av et nødstoppsystem for varmeren i tilfelle et fall. Den har også en bevegelsessensor. En energisparelampe er innebygd i kroppen på enheten, og settet inkluderer en fjernkontroll for varmeren.

Se også:

2775 0

Legg til en kommentar

Hvordan velge

Anmeldelser

Reparasjoner