hjem Hvordan velge Klimaanlegg Hvilken type varmeapparat å velge for et hus eller leilighet

Hvilken type varmeapparat å velge for et hus eller leilighet

Jo lavere temperaturen utenfor vinduet faller, jo oftere tenker vi på hvordan vi skal varme opp rommet til det øyeblikket den sentraliserte oppvarmingen slås på. Spesielt et slikt spørsmål bekymrer de som ikke kan stole på vanlige fyrrom i det hele tatt, og blir tvunget til å varme opp hjemmene sine alene.

Et bredt utvalg av varmeenheter konfronterer oss ofte med et vanskelig valg. Hvordan velge riktig varmeapparat for en leilighet, en sommerbolig eller et stort landsted? Hva er de og hva bør du være oppmerksom på når du kjøper? Vi vil vurdere svarene på disse og andre spørsmål nedenfor.

TOPP 10 beste varmeovner med Aliexpress

Oljeovner

Disse ovner er gode for oppvarming av små rom. Oljekjøleren er et lite batteri fylt med spesiell mineralolje. Dessuten er ett eller flere varmeelementer plassert inne ved hjelp av hvilken oppvarming skjer. Utad ligner de på tradisjonelle støpejernsbatterier, som består av flere seksjoner. Jo mer det er, jo mer varme kan ovnen gi.

Noen oljekjølere er utstyrt med innebygde vifter. De sprer varm luft rundt i rommet, og oppvarmingen går raskere.

Noen ganger kan du finne oljeradiatorer med litt annerledes design. De er enkelt- eller dobbeltforseglede oljefylte paneler. Overflaten på en slik enhet er lavere sammenlignet med "batterier". Dette betyr at det vil varme opp rommet mye lenger. Men samtidig tar det mye mindre plass og kan brukes i små rom.

Som alle varmeenheter har oljebatterier både fordeler og ulemper. Den første inkluderer følgende:

 • De fleste ovner er utstyrt med en termostat. Det lar deg ikke "brenne" strøm for ingenting, men å stille inn lufttemperaturen i rommet når enheten når den vil slå seg av alene.
 • Mange modeller er utstyrt med en tidtaker. Dermed kan du programmere varmeren slik at den slås på på et bestemt tidspunkt.
 • Ganske demokratisk kostnad.
 • Kompaktitet og mobilitet. De fleste modeller er utstyrt med spesielle føtter og hjul. Med deres hjelp kan du plassere enheten på et hvilket som helst praktisk sted.
 • Det tar lang tid å avkjøle den oppvarmede oljen. Så varmeren vil avgi varme i lang tid etter at den er koblet fra nettverket.
 • Viftefrie modeller kjører helt stille.

Det er også mange ulemper med radiatorer med oljeoppvarming. Den viktigste er at overflaten på batteriet blir veldig varmt. Så det skal ikke plasseres i rom der små barn er til stede. En oljeovn veier mye. I tillegg tar det lang tid å nå driftstemperaturen. Så hvis du raskt vil varme opp rommet, vil ikke dette alternativet fungere. Vel, den største ulempen: oljeovner kan ikke kalles økonomiske.De bruker mye energi.

Se også - Vurdering av de beste oljevarmere i henhold til brukeranmeldelser

Konveksjonsovner

Enheten til en slik enhet er underlagt fysikkens lover og er basert på fenomenet konveksjon. Alle vet at kald luft er tyngre enn varm luft, noe som betyr at den ligger nærmere gulvet. Den kommer gjennom varmeovnens nedre grill til de kraftige varmeelementene, varmes opp og stiger naturlig opp til taket. I mellomtiden gjentas prosessen fra begynnelsen.

Avhengig av festetype kan konvektorer deles inn i 4 hovedkategorier:

 1. Veggmontert. De har en fin design og kan tjene som en ekstra dekorasjon for interiøret. Oftest er de plassert under et vindu, som vanlige batterier.
 2. Utendørs. De har ekstra ben eller hjul, takket være at de enkelt kan bevege seg i alle retninger.
 3. En del av. Forskjell kompleksiteten i installasjonen. De er innebygd i tidligere forberedte nisjer i gulvet og brukes til ytterligere oppvarming av rom med store panoramavinduer.
 4. Tak. De er installert, som veggmonterte, bare øverst i taket.

Avhengig av type og oppvarmingskilde er konveksjonsovner delt inn i følgende typer:

 1. Gass. Brukes ofte til oppvarming av store industrilokaler. I boligsektoren brukes de sjelden.
 2. Akvatisk. I noen tilfeller kreves det ekstra utstyr: rørledninger og varmtvannsbereder.
 3. Elektrisk. Det mest populære alternativet for hus og leiligheter. De krever ikke installasjon av ekstrautstyr og er enkle å vedlikeholde og installere.

Noen varmluftsovner er utstyrt med ekstra vifter. Dette fremmer bedre luftsirkulasjon og lar deg varme opp rommet godt på relativt kort tid.

Fordelene med slike enheter inkluderer:

 • Relativ lydløs drift (hvis det ikke er noen ekstra vifte).
 • Tilstedeværelsen av en innebygd termostat, som uavhengig slår av og på varmeovnene til rett tid.
 • Alarmrelé for overoppheting.
 • Relativ sikkerhet. Varmeapparatets overflatetemperatur overstiger sjelden 65 grader. Så det å bli brent er usannsynlig.
 • Brukervennlighet, spesielt for gulvstående modeller. Du trenger ikke montere noe, bare koble den til.
 • De er ganske økonomiske og forbruker en fjerdedel mindre energi, sammenlignet med oljemotstykker.

Det er få ulemper med slike enheter, men de er fortsatt der.

For det første er det vanskelig å varme opp veldig store rom med deres hjelp. En porsjon varm luft vil avkjøles før den neste varmes opp. Så de er ikke egnet for rom med høye tak.

Og for det andre er konveksjonstypen for varmeovner ikke egnet for personer som lider av forskjellige former for allergier. Konstant luftsirkulasjon skaper trekk, som bidrar til den aktive bevegelsen av støvpartikler og husmider rundt i rommet.

Infrarøde varmeenheter

Dette er en av de mest moderne typene klimateknologi. Driftsprinsippet deres er basert på utslipp av infrarøde bølger i forskjellige områder. En god infrarød varmeapparat kan sammenlignes med den sterke solen som varmer oss en sommerdag. Inne i varmerne er det spesielle lamper laget av kvarts, karbon eller halogen. Inne i rørene evakueres luft og det er wolfram- eller karbonfiberfilamenter. Bak rørene er det en speilet eller polert metallreflektor. Fronten er dekket med et nettpanel.

I motsetning til alle andre varmeenheter varmer ikke infrarøde ovner luften, men de omkringliggende gjenstandene. De overfører i sin tur varme til verdensrommet.

I likhet med konveksjon kommer disse enhetene på forskjellige måter å montere på. De kan plasseres under taket eller henges på veggen. Eller du kan foretrekke en bærbar gulvversjon.Det er også bra fordi det kan tas for eksempel til verandaen. Siden strålene varmer opp objekter og sprer seg i luften, er de ikke redd for trekk eller vind. Dermed er det den eneste enheten som effektivt kan holde deg varm på åpne områder.

Fordeler med infrarøde varmeenheter:

 • Svært økonomisk forbruk av elektrisk energi.
 • Perfekt lydløs drift.
 • De kan jobbe uten å flytte luft i rommet, noe som betyr at de er ideelle for allergikere.
 • Når du slår på varmeren, blir den varm på bare noen få sekunder. Du trenger ikke å vente på at rommet skal varmes opp helt.
 • Territoriet varmer opp samtidig i alle retninger. Alt avhenger bare av hvor strålene er rettet.

Ulemper med enheter:

 • Det må utvises forsiktighet når du velger en kraftig kortbølgenhet. Hvis beregningene ikke er korrekte, kan det oppstå hodepine. De skal aldri brukes i rom med lav takhøyde. De er hovedsakelig ment for utendørs bruk.
 • Infrarøde ovner av høy kvalitet har høyere kostnader sammenlignet med andre typer klimateknologi.

Se også - Infrarøde ovner er skadelige eller ikke

Vifteovner

Tradisjonelle varmevifter anses å være de rimeligste og mest brukervennlige. De er installert på et bord eller på gulvet og kan gi en ganske rask oppvarming av luft i et rom.

Utvalget av slike ovner er lite. Alt avhenger av hva slags varmeelement som er installert inne. De kan være slik:

 • Åpen spole - oppvarmingstemperatur ca 700-800 grader.
 • Rørvarmer - oppvarming mer enn 200-250 grader.
 • Keramisk plate - ikke mer enn 190 grader.

Enheter med åpen spiral varmer selvfølgelig opp rommet raskere, men de brenner oksygen og forurenser rommet med forbrenning av støv og andre små partikler. I dette tilfellet er det best å foretrekke modellen med en keramisk plate. Varmen fra den vil være den samme, men lukten er mye mindre.

For å raskt varme opp rommet er mange modeller utstyrt med en ekstra rotasjonsenhet. I dette tilfellet er de i stand til å spre varm luft 180 rundt seg.

Med alle de positive egenskapene nynner vifteovner ganske sterkt, slik at de ved langvarig arbeid kan forårsake hodepine.

Se også - Hvordan koble en termostat til et infrarødt varmeapparat

Hva er parametrene å velge?

Så hvilken varmeapparat du skal kjøpe til ditt hjem, kontor eller sommerhus? Hvilken type å foretrekke?

Uansett hvilket alternativ du foretrekker, bør du først bestemme deg for noen grunnleggende parametere. Kanskje deres definisjon vil bidra til å ta det riktige valget.

Overnatting

Gulvvarmere er de mest populære. Denne designen lar deg flytte enheten til et praktisk sted eller skjule den i pantryet til neste gang.

Stationær vegg- eller takinstallasjon er nødvendig når enheten skal brukes kontinuerlig. I dette tilfellet vil inkluderingen bli gjort med ett klikk, og ledningene blir ikke sammenfiltret under føttene.

Makt

Generelt velges denne parameteren med en hastighet på 0,1 kW per 1 kvadratmeter av rommet. Det vil si at 1,5 kW er nok til å varme opp et rom med et areal på 15 m2.

Tilstedeværelsen av en termostat

Tilstedeværelsen av denne enheten lar deg opprettholde den innstilte temperaturen automatisk. Det er elektroniske og mekaniske termostater. Den første setter parametrene mer nøyaktig, men kan bli skadet av utilsiktede strømstøt i nettverket. Det andre er mye mer holdbart, men nøyaktigheten overstiger sjelden 2 grader.

For ikke å skade den elektroniske termostaten, er det nødvendig å installere et ekstra beskyttelsessystem mot spenning.

Tilleggsfunksjoner

Mange klimatekniske modeller har tilleggsutstyr designet for å gi ønsket grad av komfort og sikkerhet. Disse inkluderer:

 • vanntett hus;
 • beskyttelse mot overoppheting eller frysing;
 • ulike tidtakere;
 • nedstengning av velte;
 • ionisatorer eller luftfuktere.

I seg selv skal de ikke være et avgjørende kriterium for valg, men de kan vippe skalaene på den ene eller den andre siden, alt annet er like.

TOPP 10 beste varmeovner med Aliexpress

Hvilken er bedre å velge?

Å velge et varmeapparat er ikke lett. Det er ganske vanskelig å gi råd om denne saken. Alt avhenger av hva slags rom som skal varmes opp og hvor raskt det skal gjøres.

For eksempel er en vifteovn med en keramisk plate egnet for installasjon i barnehage. Alle andre alternativer bør brukes utelukkende under foreldretilsyn eller plasseres under taket.

For soverommet er det best å ikke bruke modeller med innebygd vifte. Deres støy vil være irriterende under søvn. I dette tilfellet er en oljekjøler eller en konvensjonell elektrisk konvektor best egnet.

Hvis du kommer til hytta en kort stund og raskt vil føle deg komfortabel, passer en bærbar infrarød modell best. Med ham vil du være ganske komfortabel både i huset og i hagen.

Generelt, hvis du riktig bestemmer nøyaktig hvor og hvor ofte enheten skal brukes, vil svaret på spørsmålet om hvilken varmeapparat du skal velge for huset for den kalde årstiden, bli funnet av seg selv.

Se også:

3331 1

En tanke på "Hvilken type varmeapparat skal du velge for et hus eller leilighet"

 1. Zhenya:

  God artikkel

Legg til en kommentar

Hvordan velge

Anmeldelser

Reparasjoner